Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Lebufe001

Dátum: 2025.03.28. 23:02:48
Remélem nem kell elmagyaráznom hogy miért nem örökzöld ez a kérdés:

Melyik a legértékesebb?
1 angol font
1 bahreni dinár
1 amerikai dollár
1 euró
Dátum: 2025.03.27. 22:49:00
Ki nem autóversenyző?
Rubens Barrichello
Felipe Massa
Valentino Rossi
Fernando Alonso

Tudom, hogy Valentino Rossi nem autóversenyzőként vált híressé, de az utóbbi időben a GT3 kategóriában autókkal versenyez, és eléggé a média középpontjában is van a hírneve miatt. Jól is keni, szoktam is neki szurkolni!
Dátum: 2025.03.25. 22:24:41
Mikor kezdődik az iskola?
szeptember 4
október 23
augusztus 1
szeptember 1

A 2024/2025-ös tanév Magyarországon 2024. szeptember 2-án, hétfőn kezdődött. A felsorolt dátumok közül egyik sem esik hétfőre, így egyik sem lehet a tanév első napja.

Meg amúgy is, milyen kérdés ez? Szeptember 1 volt amúgy a helyes, de szerintem ez törlendő
Dátum: 2025.03.25. 15:15:49
Köszi, szerintem ezt passzolni fogom így akkor, 5 hímes tojás sajnos nem ér 50 őskövet. Ha a rövid időtartamra való tekintettel kedvezményesen 10 őskőért meg lehetne venni, akkor megvenném.
Dátum: 2025.03.25. 13:21:03
Akik nem voltak aktívak az előző BU alatt, azok hogyan tudják ezt a feladatot teljesíteni?
Dátum: 2025.03.25. 11:31:56
Baszki!

Sajnálom, és köszi hogy jelezted. BU előtt amúgy nem szokott lenni 2 héttel az az irtóztató csomag? Azt sem látom sehol...
Dátum: 2025.03.22. 11:50:25
Csatlakozom, ez a legfontosabb! Közben sajtolni ezerrel, gyártani a sima esszenciákat, kb 3000 db esszencia kell, smaragd tetoválással 1:1 arányban tudod smaragdszelencére váltani, és elérni a maxos megaesszenciákat.
Dátum: 2025.03.16. 11:21:20
Ezt a témát szeretném újra megnyitni, ugyanis 9 hónapja került be a fejlesztés, és szerintem kis munkával elég jól ki lehetne pofozni.

Akkor ha jól értem igazából az alábbi problémák vannak:

1/ Mivel epikusonként csak 1 valaki viszi el kincsként a legendás fejlesztőköveket, így a több tagú szövetségek hátrányban vannak. -> Ezt megoldaná az a relikvia ami fent lett említve, ad mindenkinek relikviaszint * 1 fejlesztőkövet + aki elviszi a licitet az megkapja még azt a 2-4-et is (ha jól értettem). Tehát ha maxos, akkor mindenki kap 8 fejlesztőkövet. Ez így szerintem ezt a problémát megoldaná. Mindenképpen kell valami kompenzatoros mechanizmus, amivel ez ki van egyensúlyozva.

2/ A fejlesztőkő csak plusz tulpontot ad, és nem fejleszti az egyéb képességeit a tárgynak. Szerintem ez egy nagy gond, engem mindig csak az érdekelt egy epikus tárgyban, hogy milyen bónusza van, és a tulajdonságok mindig hidegen hagytak, tökre nem számít +5-10 tulpont semmiben.
Erre megoldásként szerintem sokkal jobb lenne egy olyan rendszer, hogy a legendás gyűrű szintje nőjjön, tehát 461, 462, stb, mint a tárgynál, és ennek megfelelően nőjjön az egyéb képessége és a tulajdonságbónusz amit ad. Pl. 10 legendás kőért lehet 1 szintet venni a tárgyra, ekkor minden tulajdonság amit ad megnő 1-gyel, és valamilyen formában nő a bónusz képessége.

Pl:
460. szinten:
Erő: +72
Támadás: +127
Védekezés: +82
Egészség: +72
Lélekszívás-védelem: +45%
Elnyelés: +108
Varázslat elnyelés: +338
Kábítás elhárítás: +51%
+52% LE jár győztes portyáért
12%-kal több AF pontot kapsz.
+45 transzdestrukció

461. szinten:
Erő: +73
Támadás: +128
Védekezés: +83
Egészség: +73
Lélekszívás-védelem: +46%
Elnyelés: +109
Varázslat elnyelés: +339
Kábítás elhárítás: +52%
+52% LE jár győztes portyáért
12%-kal több AF pontot kapsz.
+45 transzdestrukció

És egy nagyobb ugrás az egyéb képességekre 5-10 szintenként:
465. szinten:
Erő: +77
Támadás: +132
Védekezés: +87
Egészség: +77
Lélekszívás-védelem: +50%
Elnyelés: +113
Varázslat elnyelés: +343
Kábítás elhárítás: +56%
+53% LE jár győztes portyáért
13%-kal több AF pontot kapsz.
+47 transzdestrukció

------
Itt nyilván alaposabban át lehet gondolni, hogy pl.
- legyen-e súlyozás, tehát pl. IQ csak 3 szintenként nő egyet, Támadás 2 szintenként, varázslat elnyelés szintenként +2, stb. Ez a súlyozási rendszer szerintem jól be van állítva a legendás tárgyaknál, csak át kell húzni a logikát.
- 5-10 szintenként nő-e a csak az egyéb bónusz, vagy van +0.2% AF pont, stb.
- beépíteni egy féket, hogy a 461. szint csak 1 kőbe kerül, a 462. szint 2 kőbe, stb.
- legyőzött entitásonként is lehetne kapni ilyen követ, akár minden egyes legyőzött entitás után -> ekkor már lenne értelme akár újraindítani is az entitásokat. Erre jöhetne relikvia ami csökkenti az entitás hívás idejét és növeli az entitásból kapható köveket.
- van-e olyan bónusz amire mindenképpen kell plafon, pl a reflekt bónuszok? (50-50% jelenleg a max gyűrűből), vagy fájdalomküszöb AF növelése tovább melynek előfeltétele X elköltött legendás fejlesztőkő? Vagy olyan egyéb tárgybónusz ami ezt kioltja, és csak a legendás gyűrűknek van? (Pl 52-52%-os visszaverő gyűrű ad 2-2% kioltást is)

-------
Szeretném megindítani ezt a beszélgetést, mert egyébként úgy gondolom hogy ez egy tök jó lehetőség lenne további kombinációra (pl. valaki a transzdestrukcióra fekszik rá, valaki a küldijutalmas nyakláncra, valaki meg a reflektgyűrűre), és a fejlesztés a jelenlegi állapotában szerintem nem jó.
Dátum: 2025.03.04. 18:52:54
Hali!

Effektív töltés * szinted = beletöltött LE. Ez addig 100%-ban pontos, amíg nem lépsz szintet. Pl, ha töltesz 200M LE-t 200. szinten, akkor pont 1M lesz az effektív töltésed, és így visszafele is tudsz számolni.

Ha szintet lépsz, akkor az effektív töltésed nem változik, viszont az eredeti szinted + 1 lesz az új szorzód, ezért kapsz kis bónuszt a töltésre. Tehát ha példánál maradva fellépsz 201. szintre, akkor 1M * 201 = 201M LE-t fog szétosztani a tulpontok között és erre jön rá a CSP költésből és spec bónuszból kapott szorzó.

Ebből az is következik, hogy a ténylegesen betöltött LE-t utólag csak akkor tudod visszaszámolni, ha közben nem léptél szintet. Vagy ha egyesével leírod az összes csatád során betöltött LE-t.

A Felhasznált LE * a szorzóval (pl. 0,0030, vagy 0,0230) az csak a hordák közötti versenyben számít, az egyéni jutalomnál nem. Forrás: rákérdeztem ÜSZ-en:

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Landragór eseménynél az egyéni jutalomnál is beszámít a horda szorzó?

"(Aktiváláskor az elköltött LE 0.0025-szorosa kerül felhasználásra, ez a szorzó a szintedtől és a hordádtól függ.)"

Tehát ha valamelyik hordánál nagyobb a szorzó, akkor azok a játékosok több szorzót kapnak a tulajdonság fejlesztéshez is?

Köszi, D
---
Hali!

Nem, a végső jutalom kiszámításánál nem számít, h a hordád szorzója mennyi volt, csak a beletöltött LE és elköltött csp.

Baraty
Dátum: 2025.02.28. 09:23:41
Melyik Mo.-i autópályából nincs még egyetlen szakasz sem átadva?

M3
M4
M5
M6

Ezt remélem nem kell indokolni, törlendő! (M4 a helyes amúgy)
Dátum: 2025.02.26. 15:08:20
Biztos?

https://www.balatonparkcircuit.com/
Dátum: 2025.02.17. 19:24:02
Hali!

Csatlósoknál 3 dolog van amiben tudnak fejlődni:

1/ szintjük
2/ mytokronit képességek
3/ harci szintjük.

Az 1-esre alapesetben csak az aktív csatlósod kap TP-t amikor portyázol. Viszont ha a húsvéti fétist megszerzed, akkor mindegyik fog kapni. Továbbá a Relikviáknál kapható Zöld mytofókusz is ad TP-t a passzívoknak.

Mytokronit szerzésre a kristály mytoaffinitást tudom javasolni, esik szerencsekereken, meg eventeken is. Minden nap lesz mytokronit csomag a hűségbónuszban, és erre van a mytokronit fétis, ami ezt növeli.

Harci szint csatlós arénában jön majd (ezt nem kérdezted, de megemlítem, mert fontos). Minél nagyobb a harci szintjük, annál erősebb tárgyakat tudsz rájuk rakni, amivel a +TÖ bónusz is nő amit a csatlóstól kapsz.

A myto képességekből a szürke után szerintem először tegyél a sárgára, mert attól fogsz egyre több asztrális kincset kapni vadászatra, meg veremben, amiből több mytod lesz, még több asztrális kincs, stb. pozitív visszacsatolású kör. Azután érdemes megnézni hogy melyik fétis funkciója kell neked, és azt a csatlóst fejleszteni a többi képességgel (pl szürke és kék).

----
Familiárisokra meg állatokra a végzet temploma fog segíteni, ha van indiana ostorod, akkor kapsz templomkristályt a végső kincsben a transzdestrukciódtól függően. Templomkristályból meg tudsz kiképzést csinálni, amivel minden állatod lép egy szintet.
Dátum: 2025.02.14. 14:12:55
Habár nagyon örülnék ha ezeket lehetne fétisszilánkra, templomi vagy verempálcára váltani, szerintem nem lenne jó ötlet, mert az úgymond upgrade-nek számítana, tehát megint lenne +1 dolog a játékban amivel tápolni lehet. Szerintem ilyen játéktervezésben alapelv, hogy ha valamiből sok van, akkor az kevésbé értékes tárgyra kell hogy alakuljon.

A platinára váltást viszont nagyon támogatnám, platinából sosem elég, és akkor szerintem mindenki úgy érezné hogy van valami haszna még.

És ide írnék még akkor pár tárgyat amik szintén csak gyűlnek, és örülnék ha platinára lehetne váltani:

- őrjöngés itala
- ősdrágakő és szubplazma
- asztrális kő
- diránium
- ősi aranypénz
Dátum: 2025.02.13. 14:33:30
Milyen adatrögzítési eljárástípust használnak a mai CD-k DVD-k?
holografikus
gravírozásos
optikai
mágneses

Mai? És ha lesz holografikus, akkó mivan?
Dátum: 2025.02.13. 14:22:12
Hányszor nyert Brazilia futball vb-t?
5
4
6
2

Függetlenül attól hogy mi a helyes válasz most, soha többet nem nyerhet Brazília (hosszú Í amúgy de ezen már nem akadok fent) foci VB-t?

Törölni kéne, mert csak idő kérdése hogy az 5-ből 6 lesz... (5 a helyes, azt válaszoltam, 2002-ben nyertek utoljára, de na. Azért csak a brazilokról van szó...)
Dátum: 2025.02.10. 13:44:21
Ne felejtsd el, hogy kalandokban és veremben is vannak kvízkérdések.

Engem V4-en szoktak idegesíteni a kvízkérdések, mert ott ugye nincsenek meg a könnyítű funkciók (AF képességek asszem?) amik miatt automatikusan helyesen válaszol.

Meg ha templom kéri hogy válaszoljak meg 15-öt helyesen.

Mondjuk ma már csak bedobom ChatGPT-nek a kérdést a böngészős funkcióval a 4 lehetőséggel és elég jól megválaszolja. Bár lehet a Star Wars-oson még ő is elhasalt volna
Dátum: 2025.02.07. 16:32:15
Egyébként a fáraósat fogadta el a rendszer, jól tippeltem.
Dátum: 2025.02.07. 16:31:39
Melyik kor idején élt Jézus Krisztus?
a Ming-dinasztia korában
a tatár birodalom korában
az inka birodalom korában
a fáraók korában

Jézus Krisztus a Római Birodalom idején élt, körülbelül i. e. 6 és i. sz. 30 között. A felsorolt lehetőségek közül egyik sem helyes, mivel azok más történelmi korszakokhoz kapcsolódnak:

Ming-dinasztia kora: Kínában uralkodott 1368 és 1644 között.

Tatár Birodalom kora: A tatár vagy mongol birodalom a 13. században jött létre, és a 14. században bomlott fel.

Inka Birodalom kora: A 15. században alakult ki Dél-Amerikában, és a 16. században érte el csúcspontját.

Fáraók kora: Az ókori Egyiptomban a fáraók uralkodása i. e. 3000 körül kezdődött és i. e. 30-ig tartott.

Így Jézus Krisztus egyetlen említett korszakban sem élt.
Dátum: 2025.02.01. 13:11:09
Rendben, köszi!

Igen, azt is könnyű ahol tartunk.
Dátum: 2025.01.31. 13:44:40
Köszi, valahol mintha azt olvastam volna, hogy bármilyen "Ultínium" gyűrű/nyaklánc jó hozzá, ami 425-től felfele van, de köszi akkor, hogy ezt megcáfoltad