Kaptam egy üzenetet:
" December 04. 19:51 A tagok többségi szavazata alapján kirúgtak a Semeai szövetségből"
1. Hál'istennek! Így elveszettem ezt a semeai-t, de volt már ilyen.
2. Már nem is tudom, melyik szövetségben voltam, de hogy a Semeai-ban nem, az biztos, mert az ÉN vagyok!
Javítsátok ki az automatikus üzenetet!
Üdv:
Semeai
Hozzászólások - Tenuki
Dátum: 2012.12.10. 21:36:22
Dátum: 2012.09.29. 12:41:14
Természetesen csak a te egered hibásodhatott meg. Esetleg izgultál, hogy nyerj és megremegett az ujjad.
Dátum: 2012.09.29. 12:31:04
Magyarország legmagasabb hegycsúcsa Kékestető milyen magas ?
1050 m
1000 m
1100 m
1014 m
vessző a = hegycsúcsa, a Kékestető
1050 m
1000 m
1100 m
1014 m
vessző a = hegycsúcsa, a Kékestető
Dátum: 2012.09.14. 06:29:11
Ez a kérdés csak egy a sok hasonlóból:
Hol található a Művészetek Palotája?
Székesfehérvár
Budapest
Pécs
Szolnok
A kérdések kitalálója vagy nem magyar, vagy nem beszélni magyar, vagy egyszerűen pongyolán fogalmaz. Valahogy mindig lehagyja a megfelelő ragokat,
Pécsen, Szonokon, stb. a helyes válasz.
Tisztelt illetékes! Kérem figyeljen erre és dobja vissza javításra!
Hol található a Művészetek Palotája?
Székesfehérvár
Budapest
Pécs
Szolnok
A kérdések kitalálója vagy nem magyar, vagy nem beszélni magyar, vagy egyszerűen pongyolán fogalmaz. Valahogy mindig lehagyja a megfelelő ragokat,
Pécsen, Szonokon, stb. a helyes válasz.
Tisztelt illetékes! Kérem figyeljen erre és dobja vissza javításra!
Dátum: 2012.09.07. 22:00:30
Ki volt Gimli apja a Gyűrűk Urában?
Gróin
Thorin
Durin
Glóin*
Ez azért durva! Aki olvasta a könyvet és jó a memóriája, az talán tudja. A könyvben talán ha 3x emlegetik úgy, hogy Glóin fia Gimli.
Spec.
Gróin
Thorin
Durin
Glóin*
Ez azért durva! Aki olvasta a könyvet és jó a memóriája, az talán tudja. A könyvben talán ha 3x emlegetik úgy, hogy Glóin fia Gimli.
Spec.
Dátum: 2012.09.04. 21:18:32
Melyik mű Szolzsenyicin írása?
A vihar
A beszélő köntös
A rák osztály*
A kámaszutra
Aki feltette a kérdést nem tudja miről írt. Nem a rákok osztályozásáról van szó, hanem a rákbetegek kórterméről.
A rákosztály a helyes.
Decemberben mikor van Tamás-nap?
dec.12-20
dec.29-31
dec.7-14
dec.21-29
7-8 napig Tamás nap? Milyen részegek lehetnek a végére!!
Melyik megyében található Tokaj?
Borsod-abaúj zemplén megye**
Heves megye
Bács-kiskun megye**
Vas megye
Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megye
Ha a kérdés "Melyik negyében, akkor ... megyében a jó válasz!
A vihar
A beszélő köntös
A rák osztály*
A kámaszutra
Aki feltette a kérdést nem tudja miről írt. Nem a rákok osztályozásáról van szó, hanem a rákbetegek kórterméről.
A rákosztály a helyes.
Decemberben mikor van Tamás-nap?
dec.12-20
dec.29-31
dec.7-14
dec.21-29
7-8 napig Tamás nap? Milyen részegek lehetnek a végére!!
Melyik megyében található Tokaj?
Borsod-abaúj zemplén megye**
Heves megye
Bács-kiskun megye**
Vas megye
Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megye
Ha a kérdés "Melyik negyében, akkor ... megyében a jó válasz!
Dátum: 2012.09.02. 11:39:02
Melyik könyvet Nem Jane Austen írta?
Emma
Értelem és érzelem
Nana*
Büszkeség és balítélet
Korábban volt egy megjegyzésem a nem/NEM szó írásmódjáról és akkor Lanmandragoran elmagyarázta, hogy miért nagybetűs. OK.
De itt a Nem a névhez tartozik, vagy sem? Nagybetűvel kezdve ..., kell nekem tudni, hogy van-e ilyen angol név, vagy név rövidítés? Jó, tudom, vagy kiekereshetem, hogy Jane Austen az írónő becsületes neve, de legyünk könzekvensek és a tagadószót írjuk csupa nagybetűvel: NEM
Emma
Értelem és érzelem
Nana*
Büszkeség és balítélet
Korábban volt egy megjegyzésem a nem/NEM szó írásmódjáról és akkor Lanmandragoran elmagyarázta, hogy miért nagybetűs. OK.
De itt a Nem a névhez tartozik, vagy sem? Nagybetűvel kezdve ..., kell nekem tudni, hogy van-e ilyen angol név, vagy név rövidítés? Jó, tudom, vagy kiekereshetem, hogy Jane Austen az írónő becsületes neve, de legyünk könzekvensek és a tagadószót írjuk csupa nagybetűvel: NEM
Dátum: 2012.08.25. 21:41:57
Mibe halt bele Ady Endre?
Autóbalesetet szenvedett.
Vérbajos volt.*
Háborúban eltalálta egy golyó.
Megöregedett (ágyban párnák közt).
Az igaz, hogy szifiliszes volt, de nam abba halt bale. Tüdőgyulladást kapott, amiből nem tudott felgyógyulni, mert a kór legyengítette a szervezetét. Azaz a szifilisz csak másodlagos ok volt a halálában.
Nincs jó válasz.
Autóbalesetet szenvedett.
Vérbajos volt.*
Háborúban eltalálta egy golyó.
Megöregedett (ágyban párnák közt).
Az igaz, hogy szifiliszes volt, de nam abba halt bale. Tüdőgyulladást kapott, amiből nem tudott felgyógyulni, mert a kór legyengítette a szervezetét. Azaz a szifilisz csak másodlagos ok volt a halálában.
Nincs jó válasz.
Dátum: 2012.08.25. 08:17:46
Testünk melyik részén található a csuklyás izom?
a háton
a fejen
a karon
a lábon
Ha egy izom csuklyás, gondolom feje is van, amit a csuklya véd. Szóval egybeírandó: csuklyásizom.
Melyik édesség nem ugyanannak a sűrű gyümölcspépnek a neve?
lekvár - feldarabolt, cukrozott, szétfőzött gyümölcsból készül
gyümölcsíz - mint előbb, de szűrve
dzsem - egész gyümölcsből, cukrozott, főzött készítmény
méz* - no igen, ezt a méhek készítik
Ebből látszik, hogy a "sűrű gyümölcspép" egyáltlán nem szinonímája a többinek.
Törölni.
a háton
a fejen
a karon
a lábon
Ha egy izom csuklyás, gondolom feje is van, amit a csuklya véd. Szóval egybeírandó: csuklyásizom.
Melyik édesség nem ugyanannak a sűrű gyümölcspépnek a neve?
lekvár - feldarabolt, cukrozott, szétfőzött gyümölcsból készül
gyümölcsíz - mint előbb, de szűrve
dzsem - egész gyümölcsből, cukrozott, főzött készítmény
méz* - no igen, ezt a méhek készítik
Ebből látszik, hogy a "sűrű gyümölcspép" egyáltlán nem szinonímája a többinek.
Törölni.
Dátum: 2012.08.23. 22:53:34
Herbarisztikai emlékeim szerint az orientalis jelentése keleti, az occidentalis pedig nyugati.
Pl. Celtis orientalis és C. occidentalis - a celtisz, vagy ostorfa (szinte megkülönböztethetetlenek egymástól). Margitszigeten a margitíidi bevezetőn van belőle tízegynehány példány. Termése, ha már fekete, ehető, édeskés. A magot köpd ki!
Pl. Celtis orientalis és C. occidentalis - a celtisz, vagy ostorfa (szinte megkülönböztethetetlenek egymástól). Margitszigeten a margitíidi bevezetőn van belőle tízegynehány példány. Termése, ha már fekete, ehető, édeskés. A magot köpd ki!
Dátum: 2012.08.22. 20:48:23
Melyik nem táblás játék?
Ulti
Go
Sakk
Malom
Milyen játék a go? Korábban az adminok igencsak nem akartak tudni róla. Változik a világ, örülök neki!
(Válasz a kérdésemre: Jó!)
Ulti
Go
Sakk
Malom
Milyen játék a go? Korábban az adminok igencsak nem akartak tudni róla. Változik a világ, örülök neki!
(Válasz a kérdésemre: Jó!)
Dátum: 2012.08.20. 10:22:27
Valamit félreértettél. Lanmandragoran írta: És ez már a nevük írásmódjában is megjelenik, szinte kiabál az eltérő nyelv.
Ehhez kell az angolszász idegennyelv ismerete.
Ehhez kell az angolszász idegennyelv ismerete.
Dátum: 2012.08.20. 08:39:18
Mintha olyasvalamit olvastam valamikor, hogy a szótár, szótározós kérdések tiltottak.
Ez ugyan nem szótáras kérdés, de minimális angolszász idegennyelv tudás szükséges ahhoz, hogy igazat tudjak neked adni.
Ez ugyan nem szótáras kérdés, de minimális angolszász idegennyelv tudás szükséges ahhoz, hogy igazat tudjak neked adni.
Dátum: 2012.08.20. 08:24:59
Az alábbiak közül melyik nem a kantár része?
orr szín
kengyel
tarkó szíj
pofa szíj
1./ szíj
2./ mivel a szíjazat részei a ló testrészeihez kötődnek és annak megfeleően nevezik azokat, egybeírandók: orrszíj, tarkószíj, pofaszíj.
orr szín
kengyel
tarkó szíj
pofa szíj
1./ szíj
2./ mivel a szíjazat részei a ló testrészeihez kötődnek és annak megfeleően nevezik azokat, egybeírandók: orrszíj, tarkószíj, pofaszíj.
Dátum: 2012.08.18. 19:17:17
Melyik kifejezés NEM a "fakutya"?
2000-ben alakult, moldvai csángó zenével foglalkozó zenekar.
Hagyományos, jégen sikló eszköz.
Csizmafelhúzó eszköz.
Egyiptomban őshonos macskariasztó szerkezet.*
Az a lábtámaszos, sarokbeakasztós fa-izé, az a csizma lehúzására való, a neve viszont kétértelmű, mert csizmahúzónak hívják. A másik neve fakutya.
Melyik egy létező állat?
Lónyúl
Disznóhal
Kecskebéka*
Verébmajom
Továbbá a disznóhal
Két jó válasz van.
A 20 kérdés között találtam rengeteg nagybetűs kiemelést, ezek közül a 'ez-meg-az NEM az, ami ..." a legszebb; idézőjelbe tett szavakat többet: Miért tételezik fel a kérdezők, hogy a kérdést olvasók diszlexiások, magyart nem értők, értelmezés-tudatlanok?
Én azt hiszem, egy kvíz elsősorban nem pontszerzés céljából készül, hanem az általános tudás bővítésére, bár ebben a játékban elsősorban az első értelmezés szerint használjuk; de jó lenne, ha a másodiknak is megfelelne.
2000-ben alakult, moldvai csángó zenével foglalkozó zenekar.
Hagyományos, jégen sikló eszköz.
Csizmafelhúzó eszköz.
Egyiptomban őshonos macskariasztó szerkezet.*
Az a lábtámaszos, sarokbeakasztós fa-izé, az a csizma lehúzására való, a neve viszont kétértelmű, mert csizmahúzónak hívják. A másik neve fakutya.
Melyik egy létező állat?
Lónyúl
Disznóhal
Kecskebéka*
Verébmajom
Továbbá a disznóhal
Két jó válasz van.
A 20 kérdés között találtam rengeteg nagybetűs kiemelést, ezek közül a 'ez-meg-az NEM az, ami ..." a legszebb; idézőjelbe tett szavakat többet: Miért tételezik fel a kérdezők, hogy a kérdést olvasók diszlexiások, magyart nem értők, értelmezés-tudatlanok?
Én azt hiszem, egy kvíz elsősorban nem pontszerzés céljából készül, hanem az általános tudás bővítésére, bár ebben a játékban elsősorban az első értelmezés szerint használjuk; de jó lenne, ha a másodiknak is megfelelne.
Dátum: 2012.08.17. 07:55:22
Milyen állat a Micimackóban Kanga és Zsebibaba?
ürge
kenguru*
teve
bagoly
Csak érdekesség kedvéért: Kanga a mama és Zsebibaba a gyereke, így ketten vannak, ezért a magyar válasz talán nem helyes. Azonban az eredeti angol szövegben az anya neve Kanga, a gyereke neve Roo, egybeolvasva kangaroo, azaz a kenguru.
ürge
kenguru*
teve
bagoly
Csak érdekesség kedvéért: Kanga a mama és Zsebibaba a gyereke, így ketten vannak, ezért a magyar válasz talán nem helyes. Azonban az eredeti angol szövegben az anya neve Kanga, a gyereke neve Roo, egybeolvasva kangaroo, azaz a kenguru.
Dátum: 2012.08.13. 20:55:13
Mikor van "vízkereszt" ?
január 06.
január 08.
december 25.
február 03.
Idézőjelek nélkül
Milyen nemzetiségű mesében szerepelt Nils Horgelson?
Finn
Svéd
Amerikai
Japán
Ha nemzetiségről van szó, akkor kisbetű: finn, svéd, ...
Hogy mondják más szóval, ÁRVERÉS?
kaució
vakáció
aukció*
akció
Mi ez, betűszó?
Az alábbiak közül melyik két magyarországi város távolsága a legnagyobb (autóval megtehető legrövidebb útvonalon)?
Zalaegerszeg- Ózd
Nyíregyháza- Kaposvár*
Sopron- Eger
Debrecen- Pécs
A kérdés érdekes, de mindezt 5 perc alatt aligha lehet kideríteni.
Hogy hívják a sakkban azt a lépést, amikor a király helyet cserél a bástyával?
sakk matt
vezércsere
sánc*
sakk
Nem akarok feltétlen kekeckedni és a sakk sem az erősségem, de nem úgy van, hogy a bástya a király mellé lép és a király átlépi a bástyát? Ha igen, akkor ez nem helycsere. Persze lehet, hogy helycserének hívják másképpen, ezt nem tudom.
január 06.
január 08.
december 25.
február 03.
Idézőjelek nélkül
Milyen nemzetiségű mesében szerepelt Nils Horgelson?
Finn
Svéd
Amerikai
Japán
Ha nemzetiségről van szó, akkor kisbetű: finn, svéd, ...
Hogy mondják más szóval, ÁRVERÉS?
kaució
vakáció
aukció*
akció
Mi ez, betűszó?
Az alábbiak közül melyik két magyarországi város távolsága a legnagyobb (autóval megtehető legrövidebb útvonalon)?
Zalaegerszeg- Ózd
Nyíregyháza- Kaposvár*
Sopron- Eger
Debrecen- Pécs
A kérdés érdekes, de mindezt 5 perc alatt aligha lehet kideríteni.
Hogy hívják a sakkban azt a lépést, amikor a király helyet cserél a bástyával?
sakk matt
vezércsere
sánc*
sakk
Nem akarok feltétlen kekeckedni és a sakk sem az erősségem, de nem úgy van, hogy a bástya a király mellé lép és a király átlépi a bástyát? Ha igen, akkor ez nem helycsere. Persze lehet, hogy helycserének hívják másképpen, ezt nem tudom.
Dátum: 2012.08.09. 07:31:44
Ha már megszólíttattam.
Ha szerinted egy vita, egy pontosítás, egy helyreigazítás egyenlő a szőrszálhasogatással, az emberi butasággal, irigységgel és rosszindulattal, akkor jobb is, ha befejezed az itteni ténykedésed.
Ha szerinted egy vita, egy pontosítás, egy helyreigazítás egyenlő a szőrszálhasogatással, az emberi butasággal, irigységgel és rosszindulattal, akkor jobb is, ha befejezed az itteni ténykedésed.
Dátum: 2012.08.04. 15:48:18
A Rómeo-val igazad van.
A tiszafával nem, mert a tiszafa neve tiszafa és nem tisza-fa. Nem így írják, de értsd, nem a fa neve tisza, mint pl. cserfa, ami lehet cser is. A tölgyfa tölgy, a bükkfa bükk, stb; de a tiszafa nem tisza.
A tiszafával nem, mert a tiszafa neve tiszafa és nem tisza-fa. Nem így írják, de értsd, nem a fa neve tisza, mint pl. cserfa, ami lehet cser is. A tölgyfa tölgy, a bükkfa bükk, stb; de a tiszafa nem tisza.
Dátum: 2012.08.04. 15:42:01
Mi a budapesti "Széll Kálmán tér" mai neve?
Kálvin tér
Moszkva tér*
Deák Ferenc tér
Apor Vilmos tér
Túlhaladott. A Széll Kálmén tér mai neve Széll Kálmán tér.
Nincs jó válasz.
Mit csinál aki élére állítja a pénzt?
bűvészkedik
spórol
számol
hitelez
... garast.
Lásd még: Garasoskodik.
Kálvin tér
Moszkva tér*
Deák Ferenc tér
Apor Vilmos tér
Túlhaladott. A Széll Kálmén tér mai neve Széll Kálmán tér.
Nincs jó válasz.
Mit csinál aki élére állítja a pénzt?
bűvészkedik
spórol
számol
hitelez
... garast.
Lásd még: Garasoskodik.