Hozzászólások - Dhuni
Oldal: 1
Dátum: 2018.09.04. 16:29:37
Esetleg szólhattak volna előre...
Dátum: 2012.06.14. 11:18:32
Kaptam egy kérdést arról, hogyan halt meg Széchenyi István.
Helyes válasz öngyilkosság.
A wikipedia szerint: 1860. április 7–8. éjszakáján, vitatott körülmények között önmaga ellen fordította fegyverét. Vannak azonban feltételezések, miszerint meggyilkolták, és erre számos reális bizonyíték van. Amikor megtalálták, kezei a lágyékán nyugodtak, a fegyver pedig a combján hevert. Szinte lehetetlen, hogy miután fejbe lövi magát, így essen le a keze, illetve a fegyver a combján maradjon. A falon nem volt vér, csak agyvelő, ami azt bizonyítja, hogy már kivérzett, amikor fejbe lőtték. Szakértők három tűszúrás nyomát találtak a ruháján, a szívénél. Ez megmagyarázná azt, hogy miért nem volt csupa vér a gallérja, hiszen ha fejbe lövi magát, akkor ilyennek kellett volna lennie.
Szerintem nem olyan egyértelmű ez a dolog.
Helyes válasz öngyilkosság.
A wikipedia szerint: 1860. április 7–8. éjszakáján, vitatott körülmények között önmaga ellen fordította fegyverét. Vannak azonban feltételezések, miszerint meggyilkolták, és erre számos reális bizonyíték van. Amikor megtalálták, kezei a lágyékán nyugodtak, a fegyver pedig a combján hevert. Szinte lehetetlen, hogy miután fejbe lövi magát, így essen le a keze, illetve a fegyver a combján maradjon. A falon nem volt vér, csak agyvelő, ami azt bizonyítja, hogy már kivérzett, amikor fejbe lőtték. Szakértők három tűszúrás nyomát találtak a ruháján, a szívénél. Ez megmagyarázná azt, hogy miért nem volt csupa vér a gallérja, hiszen ha fejbe lövi magát, akkor ilyennek kellett volna lennie.
Szerintem nem olyan egyértelmű ez a dolog.
Dátum: 2012.06.12. 15:56:31
Kaptam egy olyan kérdést, hogy "hány évente rendeznek olimpiát?"
A helyes válasznak 4 van bejelölve.
Nem kellene pontosítani, hogy nyári olimpiák vagy téli olimpiák?
Mert tudtommal ha csak olimpiát kérdezek, akkor 2 évente. 2010-ben téli olimpia volt, 2012-ben nyári olimpia lesz, 2014-ben ismét téli olimpia. És mindegyik olimpia.
A helyes válasznak 4 van bejelölve.
Nem kellene pontosítani, hogy nyári olimpiák vagy téli olimpiák?
Mert tudtommal ha csak olimpiát kérdezek, akkor 2 évente. 2010-ben téli olimpia volt, 2012-ben nyári olimpia lesz, 2014-ben ismét téli olimpia. És mindegyik olimpia.
Dátum: 2011.12.13. 00:02:21
A következő kérdést kaptam:
Az alábbiak közül mi NINCS a bibliai könyvek között?
Mózes könyve
Énekek Éneke
Eszter könyve
Máté evangáliuma
A kérdés feltevője szerint a helyes válasz az Eszter könyve.
A Wikipedia szerint: "Eszter könyve a héber Bibliában, keresztény szempontból az Ószövetségben található".
Az én Bibliámban is szerepel Eszter könyve.
Ezen kívül pedig van egy helyesírási hiba: Máté evangéliuma.
Az alábbiak közül mi NINCS a bibliai könyvek között?
Mózes könyve
Énekek Éneke
Eszter könyve
Máté evangáliuma
A kérdés feltevője szerint a helyes válasz az Eszter könyve.
A Wikipedia szerint: "Eszter könyve a héber Bibliában, keresztény szempontból az Ószövetségben található".
Az én Bibliámban is szerepel Eszter könyve.
Ezen kívül pedig van egy helyesírási hiba: Máté evangéliuma.
Dátum: 2011.09.15. 14:54:44
Kvízolimpián a következô kérdést kaptam:
"Hány része van a Prince of Persia?"
1
3
5
9
Normális esetben nem kötekedek, de most egy kicsit mérges vagyok.
1: A mondat nyelvtanilag hadilábon van. Természetesen értem, hogy mi a kérdés, de na...
2: Lehetne pontosítani, hogy melyik évben tevôdött fel a kérdés.
3: Én összesen 7 Prince of Persia játékról tudok: Prince of Persia (1989); Prince of Persia 2: The Shadow & The Flame;
Prince of Persia 3D; Prince of Persia: The Sands of Time; Prince of Persia: Warrior Within; Prince of Persia: The Two Thrones;
Prince of Persia: The Forgotten Sands.
Gondolom a kérdezö azt feltételezi, hogy a 3D-töl errefele, mind 1 játék. Ez nem mindenkinek egyértelmû.
4: Szintén jó volna pontosítani, hogy PC játékokról van szó.
Elég idegesítô tud lenni, amikor egy ilyenen estlegesen elúszik egy kvízmedál...
Szóval elnézést kérek, ha túlságosan is szôrszálhasogató lettem.
"Hány része van a Prince of Persia?"
1
3
5
9
Normális esetben nem kötekedek, de most egy kicsit mérges vagyok.
1: A mondat nyelvtanilag hadilábon van. Természetesen értem, hogy mi a kérdés, de na...
2: Lehetne pontosítani, hogy melyik évben tevôdött fel a kérdés.
3: Én összesen 7 Prince of Persia játékról tudok: Prince of Persia (1989); Prince of Persia 2: The Shadow & The Flame;
Prince of Persia 3D; Prince of Persia: The Sands of Time; Prince of Persia: Warrior Within; Prince of Persia: The Two Thrones;
Prince of Persia: The Forgotten Sands.
Gondolom a kérdezö azt feltételezi, hogy a 3D-töl errefele, mind 1 játék. Ez nem mindenkinek egyértelmû.
4: Szintén jó volna pontosítani, hogy PC játékokról van szó.
Elég idegesítô tud lenni, amikor egy ilyenen estlegesen elúszik egy kvízmedál...
Szóval elnézést kérek, ha túlságosan is szôrszálhasogató lettem.
Dátum: 2011.09.01. 01:54:09
Értem. Ezt nem tudtam. Köszönöm a hasznos információt!
Dátum: 2011.08.31. 13:21:47
Benne vagyok egy szövetségben, aminek a legtöbb tagja inaktív lett. Szövetséget szeretnék váltani. Azt tudom, hogy hogy kell kilépni a szövetségből. A kérdésem az lenne, hogy ha sikerül belépjek egy másik szövetségbe akkor ott is fel kell töltsem teljesen a lélekkútat, vagy számít valamit, hogy mekkora az összes építésem? Illetve mit veszítek azzal, ha kilépek egy szövetségből?
Megnéztem a wikin a szövetségváltás opciót. Gondolom ott minden megvan.
Tehát hogy tiszta legyen. Összes építésem 10M, a szövetség lélekkútja, ahova be akarok lépni, mondjuk 9M.
Ez azt jelenti, hogy az én 10M-m 80%-a 8M, tehát még 1M-val kell feltöltsem az új szövetségem lélekkútját?
Megnéztem a wikin a szövetségváltás opciót. Gondolom ott minden megvan.
Tehát hogy tiszta legyen. Összes építésem 10M, a szövetség lélekkútja, ahova be akarok lépni, mondjuk 9M.
Ez azt jelenti, hogy az én 10M-m 80%-a 8M, tehát még 1M-val kell feltöltsem az új szövetségem lélekkútját?
Dátum: 2011.07.14. 15:37:57
A térképes eseménynél ugyanazt a díjat kapnám, mint a múltkor (bronz szinten) ilyenkor helyette végzet medált kapok automatikusan?
Dátum: 2011.07.12. 15:36:48
Köszönöm az információt!
Dátum: 2011.07.12. 14:56:40
Lenne egy elég buta kérdésem, de azért megkérdezem, hogy biztos legyek benne. A térképkeresös eseménynél azt írja, hogy csak az utolsó napon nem lehet csapatot váltani. Az eseménynek július 15-én reggel 10 órakor van vége.
Tehát akkor július 14-én egészen éjfélig lehet csapatot váltani?
Tehát akkor július 14-én egészen éjfélig lehet csapatot váltani?
Dátum: 2011.05.28. 14:52:34
Hány liter bort kapott régen egy ember a fogadóban, ha egy magyar icce bort rendelt?
0,848 liter
0,5 liter
1,25 liter
2, 54 liter
A helyes válasz a kérdés beküldője szerint: 0,848 liter.
Én ezt találtam az interneten, a Magyar Néprajzi Lexikonban:
icce = folyadék, főleg bor mérésére használt régi űrmérték. A latin „ice” szó átvétele. Több változata volt, nagysága helyenként változott; egy icce általában 0,8484 l. A magyar icce kisebb, 0,5979 liter, azaz egy bécsi pint nagyságú.
Szerintem lehetne törölni...
0,848 liter
0,5 liter
1,25 liter
2, 54 liter
A helyes válasz a kérdés beküldője szerint: 0,848 liter.
Én ezt találtam az interneten, a Magyar Néprajzi Lexikonban:
icce = folyadék, főleg bor mérésére használt régi űrmérték. A latin „ice” szó átvétele. Több változata volt, nagysága helyenként változott; egy icce általában 0,8484 l. A magyar icce kisebb, 0,5979 liter, azaz egy bécsi pint nagyságú.
Szerintem lehetne törölni...
Dátum: 2011.05.16. 12:36:35
Rendben. Köszönöm!
Dátum: 2011.05.16. 11:32:09
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Energiakristályosító épület valamely szintjének befejezése számít-e abban a küldetésben, ahol az utolsó téglát kell beépíteni?
Dátum: 2011.03.23. 11:09:23
Kicsit késve, de köszönöm a választ!
Dátum: 2011.03.18. 20:37:00
Rendben. Köszönöm a választ!
Dátum: 2011.03.18. 10:23:35
Megtaláltam a wiki-n az entitások legyőzéséért járó tárgyak táblázatát. Az lenne a kérdésem, hogy elvihető a zafír csillag ÉS a rubin triász IS, ha a 15. illetve a 30. entitás megfelelő szintű?
Azért kérdezem, mert van ott egy megjegyzés, hogy "első kincs határa", s attól tartok, hogy ez jelentheti-e azt, hogy csak az egyiket vihetem majd el...
Azért kérdezem, mert van ott egy megjegyzés, hogy "első kincs határa", s attól tartok, hogy ez jelentheti-e azt, hogy csak az egyiket vihetem majd el...
Oldal: 1