Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Honda

Oldal: 1
Dátum: 2012.11.10. 22:44:40
Látszik, hogy nem vagy közalkalmazott, és nem is voltál soha. A közalkalmazott besorolásnak fix ideje van, azt nem próbaidőhöz kötik, és majd ha letelik akkor változtatnak. Ez kamu, amolyan beetetés. És ha nem??? Akkor sem reklamálhatsz.
Próbálok hétköznapi példát felhozni.... Ha esetleg portásnak vesznek fel valakit, és azt mondanák neki, hogy feltétel felsőfokú c angol nyelvvizsga. Esetleg sikerül egy ilyen embert felvenni, és kap minimál bért. Ezek után hozzá vinnék az összes angol anyagot fordítani (tolmácsi munkakör), aztán meghatároznák még, hogy takarítson, és menjen a postára, és a ruhatárosi feladatokat is lássa el, és ezt szépen adagolnák neki. Nem tudom értitek -e, de ez nem portási feladat, és főleg nem minimál bér. A különbség annyi , hogy a portás nem tudhatja, hogy Ő előtte ezt a munkakört 3 ember végezte, és kb. ötszörös bérét.
Soha ne kerüljetek ilyen helyzetbe....
Szabálytalan volt a felmondás abban az esetben, ha a dolgozó nem kapja meg a járandóságát a törvényben meghatározott időben, és módon.
Nálam ezt kimerítették, de időközben ezt is megoldottam.
Szeretném, hogy tanuljatok a történetemből, és soha ne higgyetek abban, hogy bármit megtehetnek a munkáltatók, amit csak akarnak.
Dátum: 2012.11.10. 22:29:12
Nem ilyet nem csinálhatnak, és ez teljesen szabálytalan. Továbbá egyeznie kell a kinevezési munkakörnek a munkaköri leírással. Ezek törvények, rendelkezések.
Dátum: 2012.11.10. 22:27:02
Ez azért nagyon le van sarkítva. Nekem,mint munkaügyesnek hivatalból kell tudnom mindenkinek a bérét. Hangsúlyozom: KELL! Amikor megláttam,hogy egy rokkant nyugdíjas kolléganő ugyanazt a munkát előttem sokkal többért végezte, minden józan gondolkozású ember a szívéhez kapott volna. Aki tisztában van vele, azt tudhatja, hogy a közalkalmazotti szféra nem arról híres, hogy majd hőstetteket hajtunk végre, és adják a fizetésemelést. Ha ezt az elején elbaltázod, utána már veszett fejsze. A kérelmet amit beadtam tényekkel kell alátámasztani, ezt ma sem csinálnám másképpen.
Dátum: 2012.10.27. 10:09:01
Egy másik munkahelyi átverés:
Egy állásra jelentkeztem a minap egy Múzeumba. Munkaügyest kerestek. Gondoltam én egészen biztosan megfelelek, mivel több mint 10 éve foglalkozom ezzel a területtel, és ez a szakirányú főiskolai végzettségem is.
Személyes interjúra kaptam email-t. Tájékoztatott a Gazdasági Igazgatónő, hogy közalkalmazotti bérbesorolásra nem jön rá semmi, és időnként le kell kérni az E adatokat is. Én mondtam, hogy nem probléma, de eddig mivel ezt még nem csináltam, (már az E adat kérést) nagyon szívesen megtanulom.
2 nap múlva csörgött a telefonon. FELVETTEK! - nagyon boldog voltam.
Végre egy szép helyen, normális irodában a munkámnak élhetek.- gondoltam én. És megkorát tévedtem!
1 hét késéssel tudtam csak eljönni a volt munkahelyemről, mivel meg kellett csinálnom a hó végéig határidős faladatokat. Aztán amikor az új munkahelyemre érkeztem, hogy pedig a hó elejétől határidős feladatokat is mivel már 2 hete nem csinálta senki a munkaügyi feladatokat.
Aztán jött a feketeleves.
Kiderült, hogy nem csak a munkaügyet, hanem a bérügyet is nekem kell csinálni, meg a kézbesítést, alkalmanként a jegykezelést, a ruhatárat is. És ami a lényeg, egyedül én nem kaptam plussz jövedelmet, a besorolási béremre.
Felvettem még velem egyidőben érkezett 2 dolgozót, és az egyik kapott 41EFt-ot, a másik 110EFt-ot. Az első dolgozó gyakorlatilag korábban még nem is dolgozott sehol, a másik meg hasonló gyakorlattal, iskolai végzettséggel rendelkezett mint én.
Szóval több napi gondolkozás után rájöttem, hogy átvertek. Ezt a munkakört az előző kolléganő, mint rokkant nyugdíjas csinálta 200EFt-ért. Azt megelőzően meg úgy tudom 2 fő.
A közalkalmazotti bérbesorolásra pedig CSAK nekem nem jön rá semmi, de nagyon sok ember bár megkora összeget kaphat.
Ezt követően írtam egy kérelmet a Gazdasági Igazgatónőn keresztül a Főigazgatónak. Leírtam, hogy csökkent a bérem az előző munkahelyemhez képest, és hogy mennyivel megnőttek a feladataim. Erre megvádoltak, hogy visszaéltem a kapott információval, és megszüntették a munkaviszonyomat.
Ebbe az egészben az átverés esett a legrohadtabbul. Nem az, hogy megszüntették a munkaviszonyomat, az azért egy próbaidős embernél benne van a pakliban. Már csak zárójelben jegyzem meg, (azt is szabálytalanul tették).
Ha nem az fáj, hogy kihasználják, palira veszik az embert, mert úgy érzik hogy Ők minden hatalmon, törvényen, rendelkezésen felül állnak, és bármit megtehetnek.
A történetnek még nincsen vége.......
Oldal: 1