Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Omari

Oldal: 1
Dátum: 2009.08.31. 15:11:43
Nem az emberekkel - egyénekkel van a gond, hanem a társadalmi elvárásokkal és a nem megoldott szociális helyzettel, és az egymás iránti tisztelet hiányával. Minden párban megérik előbb-utóbb a gyermekvállalás gondolata! Az szerintem lényegtelen, hogy hány éves korban! Csakhogy:
1. párt kell találni
Nem is olyan könnyű, főleg azért, mert 25-30 éves korára az ember már túl van egy szakításon vagy váláson, a barátok elmaradnak, és neten ismerkedni - ahhoz bátorság és kitartás kell. És jönnek az előítéletek! Vajon eddig miért nem ment még férjhez, nősült még meg?
2. ha van pár, valahol lakni kell
Manapság nem él egy fedél alatt több generáció, bár annak is meg voltak a maga előnyei és hátrányai! Gondold csak el, a mai világban felépíteni egy több generációs házat? Élj panelben egy szobában a gyerekeddel, egy lakásban a nagyszülőkkel? Marad az albérlet vagy nagy nehézségek árán, esetleg szülői segítséggel horribilis hitellel egy lakás. Az első lakáshoz jutást kellene egyre nagyobb mértékben támogatni!
3. tartsd fenn a családodat
Legalább az egyik félnek mindenképpen munka kell! Mondj olyan céget, ahol kell egy kisgyermeket nevelő nő. Mire a gyerek nagyobbacska lesz, addigra pedig már öregnek tartanak, mert mindenhol csak a reprezentatív arc kell, és előjönnek a kor betegségei: stressz, depresszió, magas vérnyomás stb., úgyhogy nem kellessz, mert sokat leszel beteg. És ami mindkét nemet érinti: manapság a munkában tapasztalatot várnak, de hol szerezz tapasztalatot, ha tapasztalat nélkül sehova nem vesznek fel?
4. minden nehézség ellenére tarts ki a párod mellett, segítsétek egymást, hogy fel tudjátok nevelni a gyerekeket és egészséges példát tudjatok neki mutatni
Manapság sokkal könnyebb feladni, mint türelmesen, egymást tisztelve kitartani jóban-rosszban! Emancipált nőhöz felvilágosult, modern férfi kell! Szóval a nő megszüli a gyereket, de felnevelni már együtt kell, manapság egyedül az ember beleszakad, ha a munkát és családot is a saját hátán kell cipelnie. Mert elvárások vannak saját magaddal szemben is, a társadalom által is, és a gyerekedtől is!
Lehet erről beszélgetni nagyon sokat, egy a lényeg: Ez elsősorban nem a nőn múlik, hanem sok minden mástól is függ!
Dátum: 2009.03.18. 15:17:08
V1-en az Új Élet Reménye szövetség tagokat vár! Lehetőleg 15. szinttől, aktív játékosokat.
Dátum: 2008.10.16. 11:25:37
Jól gondolom, hogy a végrehajtott küldetések számától függ a "poronty", "tanonc", stb.?
Dátum: 2008.10.16. 11:23:02
Nem a "Drakin". De rájöttem, hogy én néztem be a dolgot. Bocsi!!!!
Dátum: 2008.10.14. 12:02:38
A felvett küldetést szerintem már teljesítettem, mégsem írták jóvá. Már egyszer ugyanezért eldobtam, most kitartok még, kérdés meddig?
Dátum: 2008.10.07. 10:02:02
A fenti vitákon túl, szerintem az a lényeg, hogy élvezd a játékot! Ki ezért, ki azért, de játszik. Ez egy jó, és egyáltalán nem unalmas játék. Engem, mint kezdőt (értve ez alatt azt, hogy ilyen típusú játékkal még sosem játszottam) elég sokszor győznek le, de gondolom idővel ez is változni fog. Igyekszem tanulni a tapasztaltabbaktól és nem keseregni. Ha nagyon komolyan venném, már nem játszanék.
Dátum: 2008.10.06. 15:16:22
Igazad van. Azt hiszem abba a hibába estem, hogy "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" El kell döntenem végre mit is akarok leginkább fejleszteni. Ha mindenből csak egy kicsit, akkor nem sokat ér (legalábbis az én poronty szintemen) és rengeteg LE-re lenne hozzá szükségem. Inkább az előbb olvasott stratégiák közül választok.
Dátum: 2008.10.06. 13:44:23
Ami azt illeti elég sokat kell fejleszteni a szakértelmet, hiszen 1. szintnél 0,1 %-kal több az esélyem? Nagyon jó, de elég sokba kerül, ha értelmes szintet akarsz.
Oldal: 1