Aziránt érdeklődnék, hogy az archívum, ahová a kedvenc csatáimat pakolhatom prémiumosként mekkora férőhellyel rendelkezik.
A Friss csatákba 20 fér el, és folymatosan leváltják az újak a régieket.
Van ilyen határ az archívumban is? Ha igen, akkor mennyi?
Hozzászólások - Ezüstszél
Dátum: 2009.04.04. 22:34:26
Dátum: 2009.04.01. 23:28:46
Hát, énszerintem azok a jó kérdések, amelyek arra ösztönöznek, hogy elmélyedjek egy adott témában. (Egyébként a Legolasos kérdést is jónak tartom.) Még ha nem is tudom egy kérdésre a választ, de tudok tanulni belőle, ergo növeli a műveltséget, akkor az az én szememben jó kérdés.
Picit visszatérve a GYU-ra, úgy vélem a végzeturazók körében a fantasy közös nevező, ezért érdekesek lehetnek a részletek is.
Mindenesetre mivel nem én értékelem a kérdéseket, így elfogadom a magyarázatot.
És persze köszönöm a gyors választ.
Picit visszatérve a GYU-ra, úgy vélem a végzeturazók körében a fantasy közös nevező, ezért érdekesek lehetnek a részletek is.
Mindenesetre mivel nem én értékelem a kérdéseket, így elfogadom a magyarázatot.
És persze köszönöm a gyors választ.
Dátum: 2009.04.01. 22:53:09
Kérdésem a következő volt: Mi Völgyzugoly tünde neve Tolkien műveiben?
Mivel a Gyűrűk Urát nemrég filmesítették meg, gondoltam jó kérdés lesz, mivel fontos része a műnek az a versike, aminek hatására Boromir elmegy Völgyzugolyba. Ebben a versikében elhangzik a név: Imladris.
Kapom az értékelést, hogy ez speciális érdeklődésű rétegnek való.
Hát, kicsit elkedvetlenedtem, gondoltam aki Végzeturazik, ahhoz a fantasy is közel áll, mellesleg wikipédiába beleírja akárki, hogy Völgyzugoly, és ott a válasz.
Gondoltam nem szólok, hátha tényleg nehéz volt, erre kapok most kvízben egy olyan kérdést, hogy mi Legolas teljes neve a Gyűrűk Urában.
Na mármost ez mitől elfogadható kérdés, az enyém pedig miért speciális???????
Mivel a Gyűrűk Urát nemrég filmesítették meg, gondoltam jó kérdés lesz, mivel fontos része a műnek az a versike, aminek hatására Boromir elmegy Völgyzugolyba. Ebben a versikében elhangzik a név: Imladris.
Kapom az értékelést, hogy ez speciális érdeklődésű rétegnek való.
Hát, kicsit elkedvetlenedtem, gondoltam aki Végzeturazik, ahhoz a fantasy is közel áll, mellesleg wikipédiába beleírja akárki, hogy Völgyzugoly, és ott a válasz.
Gondoltam nem szólok, hátha tényleg nehéz volt, erre kapok most kvízben egy olyan kérdést, hogy mi Legolas teljes neve a Gyűrűk Urában.
Na mármost ez mitől elfogadható kérdés, az enyém pedig miért speciális???????
Dátum: 2009.03.27. 21:01:49
Üdv!
Helyzet a következő: átadtam a szavazatomat a szövetségben valakinek, és most sor került egy szavazásra, amiben nem értek egyet azzal, amire ő szavazott, én az ellenkezőre szavaztam.
Ha visszaveszem a szavazatomat, akkor az a szavazat átkerül az "Igen"-ről a "Nem"re?
Helyzet a következő: átadtam a szavazatomat a szövetségben valakinek, és most sor került egy szavazásra, amiben nem értek egyet azzal, amire ő szavazott, én az ellenkezőre szavaztam.
Ha visszaveszem a szavazatomat, akkor az a szavazat átkerül az "Igen"-ről a "Nem"re?
Dátum: 2009.03.21. 12:52:09
Hali, köszi a megnyugtatást, a válasz kielégítő.
Én sem gondoltam, hogy a randomnak bármi köze lenne hozzá, csak válaszoltam egy korábbi hozzászólásra, ahol a problémára annyi volt a válasz, hogy "Nem szeret a random." Ezt egy kicsit furának tartottam...
Ahogy írtam is, láttam, hogy a kiégett ősköveket megkaptam, csak fura volt, hogy nem írja ki az eseményekben.
De megnyugtattál, hogy ez általánosan is előfordul. Szóval minden oké.
Én sem gondoltam, hogy a randomnak bármi köze lenne hozzá, csak válaszoltam egy korábbi hozzászólásra, ahol a problémára annyi volt a válasz, hogy "Nem szeret a random." Ezt egy kicsit furának tartottam...
Ahogy írtam is, láttam, hogy a kiégett ősköveket megkaptam, csak fura volt, hogy nem írja ki az eseményekben.
De megnyugtattál, hogy ez általánosan is előfordul. Szóval minden oké.
Dátum: 2009.03.21. 12:24:41
Mi köze a randomnak ahhoz, hogy kiírja-e az eseményekben a kiégett őskő megtalálását, vagy nem?
Elvileg automatikusan ki kellene írnia.
Ha a hozzászólásomból nem világlott ki, akkor elmondom, hogy találtam kiégett őskövet, a karakterlapomon is nőtt a kiégett őskövek száma.
Akkor nem tettem volna fel a kérdést, ha nem is találtam volna őskövet. Mivel viszont nem írta ki, ezért tettem fel a kérdést, hátha gond van valamivel.
Elvileg automatikusan ki kellene írnia.
Ha a hozzászólásomból nem világlott ki, akkor elmondom, hogy találtam kiégett őskövet, a karakterlapomon is nőtt a kiégett őskövek száma.
Akkor nem tettem volna fel a kérdést, ha nem is találtam volna őskövet. Mivel viszont nem írta ki, ezért tettem fel a kérdést, hátha gond van valamivel.
Dátum: 2009.03.20. 19:09:24
Hali! Eddig az eseménykben kiírta, ha találtam egy kiégett őskövet, de egy ideje már nem írja ki.
Gyakorlatilag nincs jelentősége, de kíváncsi vagyok mi lehet az oka.
Gyakorlatilag nincs jelentősége, de kíváncsi vagyok mi lehet az oka.
Dátum: 2009.03.17. 21:06:55
Kyle-nak: Eddigi tapasztalataim alapján az állat elnyelése egyenlő (tapasztalati) szintje-1. Tehát, ha 20-as szinten elfogsz egy állatot, annak beidomítás után nincs elnyelése, 2. szinten 1, 3. szinten 2, stb. lesz az elnyelése.
A te szintednek nincs köze az állat elnyeléséhez.
A te szintednek nincs köze az állat elnyeléséhez.
Dátum: 2009.03.17. 20:55:14
A wikidot alapján bajnoki viadalra az egyéb menüpont alatt lehet jelentkezni, nálam viszont nem jelenik meg a "Bajnoki viadal" gomb.
Ennek mi az oka? (A szintem 10-es.)
Ennek mi az oka? (A szintem 10-es.)
Dátum: 2009.03.15. 12:16:44
A wikidot azt írja a szerencséről, hogy szint*2+5-ös szerencse már érezhető növekedést produkál a pozitív előtagokban vadászat során. Jelenleg 9-es szintű vagyok 31-es szerencsével, azaz szint*3+4 a szerencsém, viszont 20 vadászatonként olyan 2-3 pozitív előtagos lényt kapok. A negatív előtagokról meg ne is beszéljünk.
Most vagy a random pikkel rám nagyon, vagy valami nem stimmel ezzel a szerencsével.
(Nem csak 20 vadászatot vizsgáltam.)
Most vagy a random pikkel rám nagyon, vagy valami nem stimmel ezzel a szerencsével.
(Nem csak 20 vadászatot vizsgáltam.)
Dátum: 2009.03.15. 10:32:00
Egy trivi kérdés, bár sehol nem találtam rá választ. Mi a különbség az első és a második világ között? (A harmadikról ne írjatok, azt mindenki tudja.)
Dátum: 2009.03.07. 15:50:49
Kedves Anababa. Tudom, hogy nem jár a küldetés felvételéért LE. Mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy a wikidoton leírtak így érthetőek.
Byzonnak:
A táblázat igen félreérthető. Két külön táblázatot kellett volna készíteni, egyet arra, hogy hány teljesített küldetésért hány Le jár, és egy másikat a küldetések sorrendjéről, hogy hogyan kapja meg őket az ember egymás után. Ergo az első két oszlop az első táblázat, az 1., 3., 4. oszlopok pedig a másik táblázat.
Én úgy gondolom, az emberek többsége kapcsolatot tételezfel egy táblázat esetében az egy sorba írt adatok között.
Ennél a táblázatnál ha pl vesszük a negyedik sort, akkor ott az 1-es jelenti azt is, hogy az első küldetésre 50 LE-t kapsz, megy azt is, hogy a "Sebezz egyetlen harci körben legalább 30 életpontot." küldetést akkor kapod meg, ha már egy küldetést megcsináltál.
Magyarul !két különböző! dologra utal, amelyek nem összeegyeztethetőek, mivel ezért a küldiért sosem kaphatsz 50 LE-t.
Szóval nem illenek össze az egy sorba írt információk. Ennyi.
Byzonnak:
A táblázat igen félreérthető. Két külön táblázatot kellett volna készíteni, egyet arra, hogy hány teljesített küldetésért hány Le jár, és egy másikat a küldetések sorrendjéről, hogy hogyan kapja meg őket az ember egymás után. Ergo az első két oszlop az első táblázat, az 1., 3., 4. oszlopok pedig a másik táblázat.
Én úgy gondolom, az emberek többsége kapcsolatot tételezfel egy táblázat esetében az egy sorba írt adatok között.
Ennél a táblázatnál ha pl vesszük a negyedik sort, akkor ott az 1-es jelenti azt is, hogy az első küldetésre 50 LE-t kapsz, megy azt is, hogy a "Sebezz egyetlen harci körben legalább 30 életpontot." küldetést akkor kapod meg, ha már egy küldetést megcsináltál.
Magyarul !két különböző! dologra utal, amelyek nem összeegyeztethetőek, mivel ezért a küldiért sosem kaphatsz 50 LE-t.
Szóval nem illenek össze az egy sorba írt információk. Ennyi.
Dátum: 2009.03.07. 13:53:05
Én sem úgy értettem, hogy az adott küldetésért jár annyi, amennyi ott van, hanem, hogy
kapok LE-t, amikor felveszem a küldetést/megjelenik a választható küldetések között (=küldetés megkapása, szerintem), és akkor is kapok, amikor teljesítem.
Tényleg nem sikerült jól megfogalmazniuk.
Mellesleg már az első küldetésért is jár 50 lé jutalom, szóval az a táblázat, eléggé sántít, hiszen ott az első 3 küldire nem adnak LE-t...
kapok LE-t, amikor felveszem a küldetést/megjelenik a választható küldetések között (=küldetés megkapása, szerintem), és akkor is kapok, amikor teljesítem.
Tényleg nem sikerült jól megfogalmazniuk.
Mellesleg már az első küldetésért is jár 50 lé jutalom, szóval az a táblázat, eléggé sántít, hiszen ott az első 3 küldire nem adnak LE-t...
Dátum: 2009.03.07. 11:35:24
Ha már wikidot a téma.
Ott a küldetések listájánál van egy oszlop, ami LE értékeket tartalmaz, és a táblázat felett ki van írva, hogy ez nem az adott küldetésért járó LE, hanem a küldetések megkapásakor kapott jutalom.
Viszont én még sosem kaptam LE-t, amikor felvettem egy küldetést, csak amikor elvégeztem.
Ott a küldetések listájánál van egy oszlop, ami LE értékeket tartalmaz, és a táblázat felett ki van írva, hogy ez nem az adott küldetésért járó LE, hanem a küldetések megkapásakor kapott jutalom.
Viszont én még sosem kaptam LE-t, amikor felvettem egy küldetést, csak amikor elvégeztem.
Dátum: 2009.03.02. 21:34:38
Egy kérdés az idomítással kapcsolatban.
Az idomítás költsége 300*(lény alapszintje) LE. Viszont, miután beidomítottam a 7-es alapszintű lényemet, az 1-es szintűek lett feltüntetve.
A kérdésem: Miben különbözik egy 1-es alapszintű 300 LE-vel idomított lény 1-es szinten, mint egy 7-es alapszintű 2100 LE-vel idomított lény 1-es szinten. Valami különbség csak van, ha sokkal több LE-t kell befektetni az idomításába az egyiknek.
Az idomítás költsége 300*(lény alapszintje) LE. Viszont, miután beidomítottam a 7-es alapszintű lényemet, az 1-es szintűek lett feltüntetve.
A kérdésem: Miben különbözik egy 1-es alapszintű 300 LE-vel idomított lény 1-es szinten, mint egy 7-es alapszintű 2100 LE-vel idomított lény 1-es szinten. Valami különbség csak van, ha sokkal több LE-t kell befektetni az idomításába az egyiknek.
Dátum: 2009.03.02. 20:04:00
Ahán, legközelebb akkor majd figyelem. Köszi!
Dátum: 2009.03.02. 19:56:59
Kvízolimpiánál a következő van írva: " A feladatsor végigcsinálásáért mindenképp kapsz lélekenergiát, szinted és a helyes válaszaid függvényében."
Részt vettem a kvízolimpián, kiírta az eredményemet is, de lélekenergiát nem kaptam. Ennek mi lehet az oka?
Részt vettem a kvízolimpián, kiírta az eredményemet is, de lélekenergiát nem kaptam. Ennek mi lehet az oka?
Dátum: 2009.03.01. 18:08:23
Hehe, látom nem vagyok egyedül.
Viszok009, semmi gáz.
Viszok009, semmi gáz.
Dátum: 2009.02.28. 21:59:38
Hát, azt hittem talán a példanévből, amit írtam kiderül, milyen típusú nevekre gondolok. De akkor részletezem.
Az olyan típusú nevektől viszket a tenyerem, amik kb. azt mondják, hogy: "Én vagyok a nagyon erős/nagyon gonosz, mindenkit ledaráló übertehetséges fenegyerek."
Ha te az én nevemből ilyesmit szűrsz le, akkor igencsak furcsán gondolkodsz.
Az olyan típusú nevektől viszket a tenyerem, amik kb. azt mondják, hogy: "Én vagyok a nagyon erős/nagyon gonosz, mindenkit ledaráló übertehetséges fenegyerek."
Ha te az én nevemből ilyesmit szűrsz le, akkor igencsak furcsán gondolkodsz.
Dátum: 2009.02.28. 15:44:52
Talán egy kis kiegészítés arról, hogy miért támadhatnak sokan:
Én speciel előszeretettel támadok olyan karaktereket, akiknek nagyon kivagyi nevük van, pl: Sárkányölő Nagy Brutál Démon (most csak írtam egyet hasból).
Bár, ha már megvan a karaktered, akkor eső után köpönyeg.
Én speciel előszeretettel támadok olyan karaktereket, akiknek nagyon kivagyi nevük van, pl: Sárkányölő Nagy Brutál Démon (most csak írtam egyet hasból).
Bár, ha már megvan a karaktered, akkor eső után köpönyeg.