Dátum: 2009.07.30. 13:56:21
Idézet: Végzetúrbaby - 2009.07.29. 17:05:28 Ki nem magyar?
David Eddings
Raoul Renier
J. Goldenlane
Wayne Chapman
...már bocs de melyikük magyar?
Mi a Klicsko testvérek keresztneve ?
Wladimir és Vitali
Szergej és Iván
Péter és Pál
Ali és Mike
...biztos,hogy ez hozzátartozik az alapműveltséghez?
ők:
Raoul Renier
J. Goldenlane
Wayne Chapman
igazad van, nem mondanám, hogy alapműveltség a keresztnevüket tudni
de hogy jön ez ide?
a kvízkérdések nem az alapműveltségről szólnak
én nem nézek boxmecceseket, ez alapján nem is tudnám a választ, de nem egyszer hallottam tv-ben/rádióban még akár akaratlanul is, hogy Vlagyimir Klicsko így, Vitali Klicsko úgy
szóval azért ezt lehet tudni
Dátum: 2009.07.30. 13:41:05
Idézet: Awenhai - 2009.07.30. 06:33:35 Szervusztok!
A német Wolfsburg városban milyen autó(ka)t gyártanak?
Volkswagen és Audi
Volkswagen
Audi
semilyent
Tagadó válasz miatt akkor is törlést érne, ha egyébként jó kérdés lenne.
*
Milyen nemzetisegu az AC/DC?
Amerikai
Ausztral
Holland
Angol
Ékezethiány, és érdektelen. törlendő.
Awenhai, a tagadó válaszos miért probléma?
Ha a kérdéses város Zebegény lenne, akkor egyenesen az lenne a jó válasz.
Az AC/DC meg, hát nem is tom, szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ismeri őket a kérdezőn kívül. Szerintem ők már messze az a kategória, akikről esetleg tud annyit az ember, hogy honnan valók.
Erről jut még eszembe, hogy az "érdektelen", vagy "kit érdekel" nagyon gyakran feltűnik, mint leszóló vélemény. Nos, a kvízkérdéseknek nem kötelező jellemzője a "közérdekű" vagy "érdekes".
Dátum: 2009.07.29. 17:11:29
Idézet: Craslorg - 2009.07.28. 22:36:33 Mennyit tudtok nyafogni egy szerverleállás miatt... Érdekes, az adatbázis hibák okán nem fosik a fél társaság, hogy lerabolják? Pedig az gyakrabban van.
Ha nekem azt mondják, hogy 9:30-11:30-ig várhatóan nem lesz, akkor 9:15-kor befejezek minden tevékenységet és elmegyek sétálni, 11:45-kor meg visszamegyek, ha épp ráérek, oszt kész. 9:30 előt úgyse kapcsolják le, ha meg 11:30 után is még le lenne kapcsolva, akkor még meg is ebédelek.
Aki mindent kicentizik, kockáztat és nem jön be neki, arra csak azt tudom mondani, hogy IJTE kategória.
Ó, köszönöm szépen, hogy végre valaki megmondta nekem a frankót, és elnézést kérek, hogy hangot mertem adni a nemtetszésemnek.
Aki mindenhez ilyen fantasztikusan éleslátóan és igazságosan hozzá tud szólni, ráadásul tudja, hogy hogyan kell a dolgokat higgadtan, lazán és egyben felnőttesen kezelni, az előtt leborulok, és azt mondom rá, hogy GRMUWEUBPÁ.
Dátum: 2009.07.29. 16:57:36
Hány libája volt Lúdas Matyinak?
tucatnyi
1*
3
egysem
az 1 az abszolút rossz válasz
Fazekas művében ez található: ...mindig az anyja lúdjait őrizte.
Mondja egyszer a szegény asszony Matyinak.
Eredj, fiam, a döbrögi vásárba, hajts be tizenhat libát...
tehát akkor vagy *egysem*, merthogy az anyjáé volt mind, vagy *tucatnyi*, ha az anyjáét egyben az övének is tekintjük
vagy netán a reklámokból dolgozunk a kvízbe? mert akad éppen akad olyan mai reklám, ahol egyet szorongat a Ludas Matyinak nézhető ürge... de ugye nem???
a kérdés maga a bizonytalan válaszok miatt törlendő
(ja, amúgy a kvízolimpián ez éppen jól esett)
Dátum: 2009.07.28. 16:24:49
részemről OK az, hogy csak 5 percre lövik le, mégha nem is tudjuk, hogy mikor, és azt se, hogy 5 perc helyett nem 10 óra lesz-e (mint feljebb írtam, ez még egy kis színt is vinne a játékba)
csak egyért könyörgöm: mondják AZT
ha azt mondják, hogy 2 órára áll le, akkor az 2 óra legyen (merthogy tényleg írták, hogy "várhatóan" 930-1130ig, node ha ez a vátható, akkor én - bár ezzel lehet, hogy egyedül vagyok - elképzelek egy 920-940 közötti kezdést és 1120-1140 közti befejezést)
ha azt mondják, hogy srácok, fogalmunk sincs mennyi idő lesz és mikor kezdődik, azt is elfogadom, mert akkor aszerint "tervezek" - azaz nem csinálok semmit, csak kenneleztetek
és itt jön a képbe, amit Szurilo mondd, hogy vérmérsékletedtől függően lehetsz "bevállalós", hogy na, akkor még vadászol egyet, hogy meglesz-e a 150.000 LE, mielőtt elszáll a rendszer és aztán cidrizhetsz, hogy mikor jön vissza, vagy költesz 250 LE-nként gyógyitalra, nehogy kárbavesszen (OK, abban is van igazság, hogy aki ezt akarja, az menjen pókerezni)
na persze annak is megvan a maga szépsége, hogy mondanak valamit, hogy úgy lesz, és izgatottan várhatod, hogy vajon az fog történni, vagy valami egészen más (mint jelen esetben)
tulajdonképpen ezentúl így fogok tekinteni a Hírekre, és ezzel egész új dimenziót fog kapni a Végzetúr: kb. gyermekkorom Karácsonyainak hangulatában fogom várni, hogy mit kapunk a csomagban
sőt, lehetne az Aukciós Házban olyanra licitálni, hogy ki lehet találni egy főlapra kikerülő hírt, és hogy mi valósuljon meg helyette
Dátum: 2009.07.28. 13:07:19
vagy éppen az ellentéte annak, amit Mortimer ír: mivel gyáva módon 15% alatt vadászok, a napirendbe pont jól beleillett, hogy 9:30 után nem sokkal érjek 15% fölé és akkor ott még belefér egy kis 15% feletti vadászat is, aztán 11:30-kor ismét a gépnél, és szépen leütettem magam megint
oszt amikor mégis gépnél voltam kb. 9:35-kor és látom, hogy egynéhány 10k LE-vel álldigálok 15% felett, akkor sápadtan klikkelgettem azt a néhányat, ami a leüttetéshez kellett
de ha ez csak engem (meg mondjuk Mortimert) érint, akkor bocs, nem szóltam, mert nyilván nem 1 (vagy 2) user igényeiről szól a játék
és még azt is mondhatjuk, hogy apróság az egész, hát tényleg az
arról nem is beszélve, hogy ez egy kiskapu kihasználása - de mindenki számára ismert és nyitva áll
úgyhogy akkor már csak tényleg annyi a problémám, hogy (hamár így felhoztad) én a lilának nem erre az árnyalatára gondoltam
Dátum: 2009.07.28. 11:17:53
hm, feladom, megfutamodok, mert kezd a dolog olyan irányba elmenni, hogy én vagyok a rossz, amiért pontos tájékoztatást várok el olyankor, amikor akár lehetne is pontosan tájékoztatni...
úgyhogy akkor nem akarok
sőt, nézőpontot és szellemiséget váltok (csak hogy mutassam, mennyire lehet rám hatni):
tök jó lenne, ha ilyen véletlen események gyakrabban lennének, mert ettől még színesebb lenne a játék
Dátum: 2009.07.28. 10:47:13
Szurilo, azért ennél konkrétabbat írtak, méghozzá a főlapon:
Tervezett szerverleállás
Holnap délelőtt várhatóan 9:30 és 11:30 között tervezett szerverleállás lesz, ezidő alatt a játék és a fórum sem lesz elérhető. Megértéseteket köszönjük.
kiemelem: "sem lesz elérhető". Érted. Nem vagy igen, vagy nem, hanen NEM.
de azért rendi dolog tőled, hogy véded őket, nekem is jólesne a helyükben
Dátum: 2009.07.28. 09:51:45
hibának minősül-e, hogy 9:30-tól szerverleállás van és mégis vígan működik a játké és a fórum is?
lehet, hogy esetleg erre a szünetre rátervezett valaki és hogy mégis van szerver, ettől borul a terve?
vagy valójában most csak nekem tűnik úgy, hogy éppen hsz-t írok?
Dátum: 2009.07.21. 15:04:07
Idézet: Oll48 - 2009.07.21. 13:04:13
Melyik filmben alakítja Brad Pitt a halált?
Harcosok klubja
Hetedik
Az ördög maga
Ha eljön Joe Black
Nem láttam és nem is akartam megnézni. Spec
Ez a te bajod.
Egy nagyon közismert filmszínész nagyon közismert filmjére rákérdezni pedig jó kvízkérdés.
Ja, és ha esetleg ezt nem ismered, akkor kizárásos alapon is meg lehet ám válaszolni.
Ami viszont nem jó kvízkérdés:
Melyik nem tartozik az Aktinidák közé?
Cérium
Tórium
Mendelévium
Protaktínium
Hát, köszönjük a kémiavizsga kérdést.
Dátum: 2009.07.21. 10:17:42
a végzetúrban hány idomított álatod harcolhat veled?
1*
2
3
4
javasolnám, hogy a kérdés írója büntetésből tényleg maximum csak 1 "álatot" vihessen harcba
Dátum: 2009.07.20. 02:05:16
Idézet: El Diablo - 2009.07.17. 07:12:36 Eddig nem így láttuk!
pedig:
Végzetúr fórum -> Kiadói fórumok -> Hírek -> Végzetúr friss hírek
Re: Végzetúr friss hírek
83. hozzászólás - 2009.05.22. 14:31:01
A háború csarnoka lehetővé teszi, hogy egy győztes portya során, ha kevés LE-t zsákmányolsz, akkor növeld a háború végén szerzett LE-t.
Most beraktuk, hogy a béke csarnoka ezt a mennyiséget is felezze. Dátum: 2009.07.18. 22:36:56
Mely ország tartozik a Déli vidra előhelyei közé?
USA
Mexikó
Chile
India
ja, és a krumcserák prütymüknek mely ország?
vagy ez a Déli vidra annyira jelentős, hogy ország szinten tudni kell?
szerintem földrész szinten sem
ez tipikusan nem kvízkérdés, hanem vizsga/zh kérdés az ELTE biológián
Dátum: 2009.07.18. 22:33:46
én azt szeretném kérdezni, hogy "Bepiszkított Alsógatya" néven is regisztrálhatnék?
ez az éppen aktuális, előző hozzászólás jegyzőjéről jutott eszembe
vagy az általam felvetett név már túl van azon a határon, amin ő még belül van?
ha egyáltalán ő belül van?
Dátum: 2009.07.15. 23:42:37
Mit csinál az, aki súkálódik?
A válaszok mindegyek is.
Engem inkább az érdekelne, hogy ki szerint mit csinál az, aki súkálódik?
Szerintem kb. a szomszéd néni szokta mondani pistikének, aki ezt a kvízkérdést írta, de ettől még nekem miért kellene tudnom?
Dátum: 2009.07.05. 08:33:58
Ha egy kör alakú versenypályán lehagyod az utólsót, hanyadik leszel?
Ez nem történhet meg.
Utolsó.
Első.*
Második.
óh, hagyjuk már ezt az idióta megelőzős kérdéskört, ez meg itten ráadásul addig kavarta a kis agyában a gondolatot, míg teljesen belezavarodott
ha egy kör alakú versenypályán lehagyod az utolsót, akkor annyiadik leszel, ahanyadik éppen addig is voltál, hiszen ha pl. harmincnegyedikként körözted le, akkor továbbra is 34. leszel - meg persze az is lehet, hogy nem történhet meg, ha éppen az utolsó te magad vagy
javaslat: TÖRLÉS (és fenyegető levél küldése a szerzőnek)
Dátum: 2009.07.02. 18:04:43
Ki NEM meleg az alábbiak közül?
Csonka András
Fekete László
Steiner Kristóf
Friderikusz Sándor
többféle kérdés is megfogalmazódik bennem a kérdéssel kapcsolatban...
Dátum: 2009.07.02. 17:08:25
Mennyibe kerűl most "2009 január" egy BKV vonaljegy?
290
300
275
320
Ez mekkora kérdés lesz 2015-ben!
Mintha ma azt kédeznéd, hogy mennyi volt a BKV vonaljegy ára 2003-ban.
--------------------------------------------
"Melyik településen található a(z) Hansági Múzeum?"
(a válaszok teljesen mindegyek)
Mi az, hogy a(z) Hansági Múzeum?
a) nem tudjuk, hogy "a" vagy "az" kell egy "h"-val kezdődő szó elé
b) nem lenni magyar
c) van egy kérdésgenerátorunk, hogy "Melyik településen található a(z) ..." , és lusták vagyunk kitörölni a "z"-t, amikor nem kell?
Jaj, miért nem bírok egy kicsit igénytelenebb lenni, és élvezni a kérdéseket?
Dátum: 2009.07.02. 10:04:28
Melyik napra esik 2009-ben a Forma1-es Magyar Nagydíj?
Július 26.
Augusztus 3.
Augusztus 6.
Augusztus 5.
pedig a fejlesztők már megcsinálták a "Lemondok" gombot...
Dátum: 2009.07.02. 09:51:13
bocsánat, 2x küldtem el