Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Neo26

Oldal: 1234567
Dátum: 2017.06.23. 22:17:47
Idézet: Spellatrix - 2017.06.23. 07:42:53
Régen pont ilyen volt az inspiráció, egy vadászatra kaptál egy rakás TP-t. Mire sikerült teljesíteni pl a vadássz 3 aprót állatot már lehet léptél 4-5 szintet. Vannak hibák, de nem az a megoldás, hogy a TP-t és a jutalmat szorozzuk.

Nem tudom, hogy ilyen lett volna, de ha így volt, akkor jobb volt a mostaninál az tuti és csak annyit kellett volna változtatni, hogy 1 apró elfogását a küldinél megszorozni az inspi mértékével. Tehát háromszoros inspinél az egy elfogott apró 3-nak számítson, mint ahogyan a tp-t és lét is szoroztuk. Nem mellesleg, akkor nem lennének olyan karik sem 10. szinten, mint jelenleg, hogy 600-as irreálisan nagy tö-vel rendelkezzenek, ami szintén a klónja miatt olyat eredményez, hogy Ráthoti Zan nyeri a viadalt Kis Pista helyett.

De ezt ne feszegessük, amúgy is egy válasz volt Azazel által felvetett inspi megszüntetésre.....

Idézet: Spellatrix - 2017.06.23. 07:42:53
Az inspiráció valóban nagy táp, de nem feltétlen SZB-n, hiába tudnék egy nap 150 pp-t regenerálni, ha mindennap elütném, azzal nem segíteném a csapatom, hanem pont, hogy hátráltatnám. Ha még több inspirált van, ez fokozottan igaz. Lehet az első napokba jól hangzik, hogy hirtelen több száz pp-t elütünk, de akkor a végére nem marad mozgásterünk. Az utolsó körben, mindenki a nála tárolható maximumot tudja eltolni, igaz van akinek 1 nap alatt összegyűlik valaki meg gyűjtöget.

Arról nem beszélve, hogy napi 150+ győztes csatára egy akármilyen gyenge karakter nem is képes, főleg kis szinten, tehát aki ennyit üt szb-n az nem feltétlen azért mert másokat akar szívatni, hanem azért mert igenis haladni akar a karijával...

Meggyőzni, vagy oltani akarsz?? Mert néha olyan vagy számomra mint a papok, bort iszol és vizet prédikálsz.
Alapvetően nincs bajom veled, de V5-ön mutatott két egymás utáni szb sikeretekkor pont az alanyi jogból származó szorzat előnyötöket szépen kihasználva nyertetek.... Könnyű így szb-t nyerni.... Nem gondolod? Gyere V1-re, ott mutasd meg mit tudsz, vagy cselekedjünk és dolgozzunk ki egy épkézláb megoldást ami jó mindenkinek.

Én a lovat ellőről és hátulról is ülöm, a V5-ön 5-ös szorzóval, a V6-on szorzó nélkül, tisztában vagyok mindkét érzéssel és egyik sem elégít ki, míg te csak egy oldalról ülöd, így igazán átérezni sem tudod a problémát, mivel mindig csak az előnyös feléről tapasztaltad a dolgokat.

Egyébként, a szimbólumos felvetésem neked nem tetszik? Te ráadásul még a szakmádból adódóan is értesz hozzá, mi járna kevesebb melóval.
Nekem, ha minden kötél szakad, jó az általad javasolt + mező, csak történjen valami, mert abban egyet értünk, hogy így igazságtalan sokakkal szemben....

Az eddig olvasottak alapján én is kidolgozhatok egyet, szépen ki részletezve.

Mi legyen az alap kiinduló? Miklós a korlátot dobta föl mint lehetséges verzió. Maradjunk akkor a korlátnál és a + mezőnél, valamint a vele járó faktorok kalibrálásánál?
Dátum: 2017.06.23. 01:33:48
Idézet: Azazel - 2017.06.22. 22:50:49
Oszt' mi lenne, ha minden bajok öreganyját, az inspirációt szüntetnénk meg ? Nem egy eventben borogatja a dolgokat.

Nincs szükség arra hogy megszüntessék az inspirációt, hisz jó dolog, csak alapjaiban rosszul van kitalálva, mert nem az erőforrások mennyiségérére kéne hatnia, ez okozza szinte minden esetben, most és ez után is az összes problémát, event toplisták, Lady Alvarie, szb.... sorolhatnám és hasonló számtalan kérdésben is annyi esélyegyenlőtlenség merül fel. Nem beszélve arról, hogy egy újonnan kezdett játékosnak, 5-ös inspi szorzóval ezt a menyiséget napi szinten is sok idő eljátszania, ami előbb utóbb azt eredményezi, hogy megcsömöl a játéktól, már a legelején.

Sokkal jobb lett volna egy ilyen alap inspirációs ötlet.
Az egy erőforrásért kapott Tp-t és lét kellett volna az inspirició mértékével szorozni, ebből adódóan az egy elfogyasztott erőforrásért-erőforrásban nem csak a tp-t, lét kellene szorozni, hanem a jutalmakat is, beleértve Ut küldetés jutalom lé-je is. Egy ilyen inspi sokkal kevesebb hiba faktort eredményezett volna, mint a jelenleg futó verzió. De ezt tudják az okosok is, csak nem feszegetik a témát.

Erről ennyit.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Más.

Idézet: Rowina - 2017.06.22. 23:07:14
Nem akkora probléma az inspiráció szerintem. Így is van korlát a PP-re, Max. 100 tárolható prém nélkül, prémmel meg 150. Nekem pont a túlcsordulás a problémám a hét eleji ütéstartás vagy csak kevés SZB ütés miatt. Hétvégére szoktuk elütni azt a 100-150 PP-t ami felhalmozódik.
Pont ezért volna jó egy semleges mező, hogy a túlcsordulást megakadályozza, és az inspiráltak is gyorsan lépegessék a szinteket felfelé, már ha akarják.
Én akár azzal is kiegyeznék ha a napi max. SZB ütés korlátozva lenne mondjuk 100-ban fejenként, a többit meg csak a bónusz mezőn lehetne leütni.

Szerinted, ha most megnövelték az inspis karik tárolható csp mennyiségét, akkor mennyi az esélye, hogy a tárolható PP-re is tesznek valami hasonlót belátható időn belül? Szerintem elég sok, bár az szbs probléma miatt ezen még Miklósék is elgondolkodnának.

Én nem azt mondom, hogy feltétlenül legyen szb korlát, mert számtalan kérdést vet fel és szerintem nem is annyira jó, de Miklós ezt dobta föl. Utólag átgondolva, Spell által javasolt + mező hozzátétele sem annyira jó megoldás de valamit még is csak kellene csinálni, ha már a jelenlegi alap inspirációs verzió fut.

Én ajánlottam Miklósnak azt is, hogy inspis szervereken szb-n legyen egy szimbólum, amiért az szb csatát lehet teljesíteni. Ebből adódna, hogy az inspis karakter a pp-it a szorzat mértékében váltsa át a szimbólumra (mint a végzet verem eventen) és 1 egység szimbólumért ha Szb csatán nyer, akkor kapja meg a visszaszorzást csatánként tp-ben és lé-ben is. E mellett, a küldik lé-jét is meg lehet szorozni nekik, így nem érné károsodás az inspis karikat sem.
Dátum: 2017.06.23. 00:01:30
Idézet: Offsboy - 2017.06.22. 19:52:29
* Egyébként Lanmaffiával értek egyet, ha x tag képes sok100, vagy 1000 pp-t taktikába építve elverni utolsó körben, miért ne érdemelnék meg, hogy nyerjenek? A lehetőség ott van mindenki előtt.

Offs és Lanmaffia, alapvetően egyet értek ezzel, sőt azzal is, Offs, amit a Végzetúr talis topicba is írtál ezzel kapcsolatban. Idézem.

Miklós
Szövetségi bajnokságban korlát a napi győztes csatákra (ez elvileg az inspiráció miatt merült fel, de nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen akkor aki nem tudott 1-2 napig csatázni nehezebben hozhatja be a lemaradást!!)

Offs
"Kíváncsi vagyok, hogy az a jóképességű, aki ezt feldobta, tudja-e mik azok a megaesszenciák, és hogy valóságformázás esszencia használatával akár 100pp is kapható egy nap. Persze ha kerül be más, alternatív pp elköltés azok számára is, akik mondjuk 1 embert látnak a portyalistában, az más."

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Én voltam az a jó képességű, aki a 7 ajánlat egyikeként, az szb korlátot javasoltam Miklósnak ezzel kapcsolatban. Az hogy Miklós, pont ezt ragadta ki a 7 ajánlatból, eléggé ravasz húzás volt tőle, mert tisztában van azzal, hogy sokaknak nem tetszene egy ilyen szb korlát V5-V6-ra (jelzem, ez volt a lehető legrosszabb ajánlat és ha nem akarnék semmit csinálni, akkor én is ezt léptem volna Miklós helyében) ám a probléma, ettől még fenn áll!!!

Ne tévesszük össze a szezont a fazonnal, ne keverjük össze, az inspirált világokat a rendes világok szb-jét!!!!!!!!!!

A rendes, NEM INSPIRÁLT világokon szb-n, az alap feltételek és szb szabályokból adódóan, az esélyek is egyenlőek, ellenben az inspirált világokon ez nem mondható el. De hogyan is tudhatná ezt olyan, aki inspirált világon nem is játszik. ( Ha még is, akkor BOCSI.) Alapvetően, azzal van gond, hogy az inspilált világokon, azok a szövik vannak előnyben, akik tagjainak az össz inspirációs szorzatuk több, mint a többi szövinek.

Inspirált világon, nagyon sokan vannak, akik inspiráció nélkül játszanak és esélyük nincs, se a topp közelébe jutni, se szbn érvényesülni, mert azok a játékosok, akik később kezdték, az alanyi jogon kapott hatalmas inspirációjuknak köszönhetően, mindkét terepen előnyt élveznek.....

Az inspiráltabb szövik, az szb hét minden napján képesek nagyobb mértékben módosítani az addig leadott ütéseik arányán, az alanyi jogon kapott több pp-jük miatt, így nem egyenlőek az esélyfeltételek és ez a gond.

Tehát, amit a valóság form megával kapcsolatban is mondtál, az meg állja a helyét, a NEM inspirált világokon. Megérdemli az a csapat a győzelmet, nem inspirált világon akik tesznek érte és pp italt, vagy eszenciát nyomnak el, hogy több pp-hez jussanak, ez által az arányokon nagyobb mértékben tudnak változtatni? Én azt Mondom, IGEN!!!! De mi a helyzet, a inspirált világokon? Hiába dolgozol akár évekig is a megáért ha az inspirálabb szövinek is meg vannak a megái, alapjaiban az alanyi jogból származó több pp miatt, akkor is előnyben van, és azért ők nem csináltak semmit!!! Igazságos ez szerinted?

Ezért nem értem Miklóst sem, a V5-V6-ra bevezetendő megvehető inspiráció miatt, hogy csak csp-re hatna. Inspirált világ lévén, nagy rakás nulla ez az ajánlata. Mindhárom erőforrásra kéne hatnia annak az inspirációnak!!!

Ha csak a saját karima nézem és senki másét. Akkor ezzel a lépésével arra ösztönöz, hogy többé ne költsek a játékra, vagy éppen hagyjam abba. Mert insprált világ lévén ott vagyok a +cspvel, ahol a part szakad. Hisz ettől még az alanyi jogú inspirált karinak mindhárom erőforrásból több van és úgy robog el mellettem majd, mint egy kerékpáros ha én éppen gyalogolok. Az igaz, hogy a több csp-nek köszönhetően megadná az esélyt, hogy kidolgozzam a megáim, hogy valamilyen arányban javítsak a pp-im menyiségén azért hogy egyenlőbb esélyeket teremtsek szb-re, az inspiráltabb szövik ellen, ahhoz viszont vadásznom kell, ezzel együtt annyira lerombolnám azt amit eddig felépítettem kari szinten. Egyszóval hülyének néz. Nem ezért optimalizáltam közel 3 éven keresztül!!! Viszont, ott a másik eshetőség ha a csp inspirációt megvásárolnám, hogy a megához való alap eszenciákat esetleg előállítsam. 120csp és 30 pp árán. Így lőttek 30pp-nek szóval szb-n ez 30 pp-vel kevesebb, míg az inspiráltaknak lényegesen többmarad az alanyi jog miatt. Még kimondani is szörnyen hangzik, hogy az inspiráció miatt, nincs már ami inspiráljon.
Nem arról kéne szólnia hogy inspiláljuk a karaktereket a játékra, esetleg az őskő költésre? A jelenlegi ajánlatával pont az ellenkezőjét éri el ami engem illet, de rajtam kívül is számtalan karakter van, akinél ugyanezt a hatást váltotta ki és ez nem vicc.... Jóval millió felett költöttem már az évek folyamán a játékra, de ez lényegtelen, semmi mást nem szeretnénk, csak esélyegyenlőséget!

Szóval az összképet tekintve, én azt mondanám, ha nem akar az szb-hez nyúlni inspirált világokon, akkor a majdan megvásárolható inspiráció hasson mindhárom erőforrásra.
Vagy ha azt nem akarja hogy mindhárom erőforrást turbózza a megvehető inspi, akkor ha már a 7db általam leírt szb ajánlatból éppen ezt tudta kiragadni, hogy legyen szb korlát, akkor igen is legyen valamiféle korlát!
Így kapnának a nem inspiráltak is valami játékélményt. Az az az egyenlő esélyű szb-t!!

Így Spellatrix ajánlata, + mező jól hangzik és mellé jöhet a csak csp-re ható inspi is.
Akkor lenne reményem és a többi játékosnak is akiknek hasonló játékélmény problémáik adódtak......

Offs, ha nem esik nehezedre, akkor ezeket vedd figyelembe az inspirált világokon ebben a témában.
V5/V6-ra kisebb inspirátor boltba

Ez ugye ez mindhárom erőforrásra hatna?

Mivel az inspis szerveren mindhárom erőforrásból több van egy inspirált karakternek, úgy lenne a jó, ha a pp és tkp pontot is inspirálná, nem pedig úgy mint a sima világokon kaphatót, hogy csak a csp-re hat....
Dátum: 2017.06.16. 14:01:31
Köszönöm, már megoldódott, tegnap volt vele problémám, mikor kipróbáltam.
Ellenőriztem, most jól működik.

Viszont ami nem jó, az a bűvös síp relikvia hatása, teljesen kiszámíthatatlan, mikor jó és mikor nem.
Dátum: 2017.06.16. 12:12:34
Nálam hibásan fut a tegnap kiadott küldi átvételével kapcsolatos új fejlesztés.

A zeon gyűrű által adott kedvezményemet nem adja hozzá a rendszer a küldetés léhez.
Dátum: 2017.06.03. 09:48:24
Eléggé elszomorító hogy ilyen hibák is előfordulnak, főleg hogy több játékost is érinthet ez a kis malőr. Szerintem jelentsd üsz-en is a hibát.
Dátum: 2017.03.20. 18:21:55
A mytokronitos gyűjtő relikviák a Kufár csata választható jutalmainál van elvileg. (Kéne lennie)
De hanyadik szintűnek kell lenned ahhoz, hogy megjelenjenek a választható jutalmak listájában?
Dátum: 2017.02.27. 23:46:50
Offs. Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a hibára. Ezen most jó mulattam.
Fáradt voltam már eléggé mikor ezt írtam. Természetesen, épp ellenkezőleg értendő. Tehát, a győzelmünket akarták volna megakadályozni. Amennyire a Hullaszagot ismerem, nem játszanának az Ász csapatával egy párosításban úgy soha, hogy az Ász-t segítsék.
Dátum: 2017.02.27. 17:45:23
Köszönjük Leó!

Láttuk hogy igyekeztetek megakadályozni, hogy ne nyerjünk, de végül sikerült behúzni ezt a győzelmet is.

Ezzel így a V6-os szerveren elsőkén elértük kétszer egymás után a max. pontos győzelmet!
Ezt már nem veheti el tőlünk senki.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Más.

Az Ász szövi nevében szólnék pár szót!

A V6-os szerveren levő szövetségeknek köszönjük, hogy a mind a két győzelmünket, de leginkább a 2.-at egyáltalán nem könnyítették meg számunkra és mindenki a mi bukásunkért harcolt. Így különösen felértékelődik ez a siker! Köszönjük!!!

Ezen elért eredmény után, úgy döntöttünk, kicsit megpihenünk. Továbbra is taktikára üt a társaságunk, de csak lazán kezeljük a dolgokat és egy jó ideig nem veszünk komolyan egyetlen szövetséget sem. Még a Hullaszag Rt-t sem.

Ász""

Ui:További jó taktikázást kívánunk minden szövetségnek!
Dátum: 2017.01.23. 19:58:36
Így van, menni kell előre. Gondolom, van célja, mert egyébként értelmetlen lenne.
Azt teszel, amit szeretnél. Hajrá. Sok sikert nektek is.
Dátum: 2017.01.23. 18:45:10
Köszönjük Don!!

Nem ismertem a számot, de tetszik. Ha nekünk küldted, akkor köszi.

Ha részben nekem szól a célzásod, akkor értem, de egészen nyugodt lehetsz, ebben a kiírásban, részünkről ilyesmi nem történt, saját erőnkből jutottunk ide. Hogy a jövő mit hoz, az kifürkészhetetlen.
Dátum: 2017.01.20. 21:56:34
Mivel nem hajt a címvédés vágya, így taktikát sem csinálok és valóban nem mi leszünk a következő bajnokok.
Dátum: 2017.01.20. 19:39:19
Minden héten új forduló van.

Nem új kiírást akartál mondani?

V2? Ott most kedden elkezdődött az új kiírás 1 fordulója.
4 héten keresztül még biztosan mi zöldellünk ott.
Dátum: 2017.01.09. 21:31:50
Akkor tévedtél?
Felháborítanak a soraim?
Majd lenyugszol, most a csalódottság mondatja ezt veled.

Igen, a bizonyos Bregan hét, azt vittem én, a másikhoz semmi közöm.
Nem vettem komolyan, az csak teszt hét volt nekem, ellenetek.
Dátum: 2017.01.09. 21:14:57
Most megleptél Don.

Köszönjük! Nektek is Grat, jók voltatok.

Az előbb nem akartam leírni, de valóban úgy van szerintem is, hogy ezt az emberi tényező miatt vesztettétek el.
Dátum: 2017.01.09. 19:32:20
Ezt a hetet én vittem, így én szólok erre pár szót.

Köszönjük Leo. Az a telibe kaptátok duma, nem éppen jól eső érzés volt. Úgy gondolom, nem volt sportszerű az a beszólásod. 9 pontot veszítettünk ellenetek a héten, mezőnként, csak egyetlen ütés miatt. (Hidd el, azok fájtak nekem is) Amit akkor elvett a sors, most visszaadta.

Gondolom hogyan érezhetitek magatokat most, tegnap még vezettetek, mi pedig 9 pont hátrányban utolsók voltunk. Eltelt 1 nap és mi nyertünk, ti pedig a 3. helyre estetek vissza. Vigasztaljon a tudat, hogy D6-on 0.02%-on buktátok el a 2. helyet, ami valóban meg illetett volna.

Elnézésedet kérem, de kifejteném a véleményem, azt írod, óriási hiba volt hogy az utolsó két körben nem támadtatok. Erre azt mondom, az a hiba, hogy állandóan minket támadtok. Én ehhez a partihoz úgy feküdtem neki, hogy nem foglak titeket támadni, a játék elején meg pláne nem rontok nektek és azt játszom ami a győzelemhez kell. Úgy gondolom, ezt be is tartottam.
Ha valami tanulságot leszűrhetsz ebből a hétből, az az hogy nem illik, a legyőzött ellenfelet fricskázni, (Merthogy hét közben odaszurkáltál.) és hogy változtassatok azon ahogy mostanság játszotok.

Köszönöm a partit, érdekes volt, bár eléggé kiszámítható az amit csináltok. Őrültek módjára pakolgatjátok a %-ot minden nap másik területre költözve, ide-oda, az minden , csak nem taktikai játék. Vívtam és nyertem már ettől durvább csatát is. De hogy 3600 győzelemből úgy hogy 10 győzelemmel nyitottatok első napon, ennyire telet csak, ez édes kevés. Sokkal jobban játszottál régebben, ez a stratégia amit alkalmazol, nagyon könnyen csőbe húzható.

Leó, úgy játszotok mint ha egy húsdaráló lennétek, csakhogy ez nem működik minden esetben. De majd egyszer rá jössz te is Köszönöm még egyszer a lehetőséget, de egy kis időre ez nekem elég is volt.
Dátum: 2016.12.09. 00:18:08
Ne zsörtölődj Leó, az első bajnoki címeteket részben épp egy ilyen eset miatt nyertétek meg.
Ha akkor a Nyuszik a 2. forduló után a 4. fordulóban, nem ismételten a Galaxis ellen játszanak, akkor több másodlagos pontjuk lett volna és ők nyerték volna azt a kiírást.

Egyébként hétfőn, mikor láttam hogy kikaptatok a Cseresznyétől, volt némi sejtésem, hogy újra összekerülünk. Elég hasonló ez az eset az említett szituációval, csak akkor más csapatokat érintett.

Aki figyeli s sorsolás mikéntjét az némileg előnyben van, az ilyen esetekre rájátszva könnyedén lehet egy csapat a bajnok, el lehet somfordálni úgy hogy igazán nagy csatát nem is vívsz. Ez is a játék része.
Eléggé rossz hasonlat a bringa kontra motor, arra amit itt sérelmeztek.
Nyugodt lehetsz, nevezni fogok és versenyt úszok a cápákkal is ha kell, legalább bekóstolom őket közelebbről. Bárhogy is alakuljon, kíváncsi leszek milyen hatást értek el a leendő változtatásokkal az szb-n. Már ha lesz egyáltalán szb reform. Tulajdonképpen nekem most már mindegy, így is, úgy is ellavírozok, ezen nem izgatom magam. Ennyi!!! Nyugodalmas jó éjszakát!
Miklós inaktivitást büntető negatív szorzójával van a legnagyobb gond, de gondolom, ezt is csak azért ajánlotta már fel, mert lobbiznak a vereséget szenvedettek egy olyan előnyért, ami teljesen igazságtalan és tönkre vágná az egyébként matematikailag is helyes szabályokat. Miért kell az a büntető szorzó? Az elferdítené a játék igazságos szabályait. Miközben, mindenféle indokokat felhozva előnyről beszélnek egyesek, hogy a kicsiknek könnyebb (ezért büntessük őket) közben dörzsölgetjük a tenyerünket, "jaj de jó", mert most már könnyebb lesz? "Ha lesz belőle valami"

Ugyan már, ez helyes megoldás szerintetek? Ez egy olyan faktor, ami egyrészt igazságtalan, másrészt olyan, amivel a taktikusok már menet közben kalkulálni tudnak, ez által a kiváló és az átlagos taktikusok közt még nagyobb lesz az űr és tényleg csak a legjobbak fognak nyerni. Tuti hogy ezt akarjátok?
Oldal: 1234567