Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Dátum: 2010.12.09. 09:18:59
Ketto zartan, ketto nyiltan. Miert?
Idézet: PottomPanna - 2010.12.05. 11:14:31
Melyik megyében van Kisbélafalva, Anyámtyúkja, Zabszempuszta? Tucatkérdés. Ha lenne benne valami érdekes és arra kérdeznél rá, úgy más lenne, de így egy település a 6000ből.

Tisztelettel nem ertek egyet. Balaton kozsegben a neve az erdekesseg, es az, hogy nem a tole elvarhato helyen leledzik. Benn is van az adatbazisban a kerdes. Sztem szerepeltet kellett volna kapnia.
Dátum: 2010.12.06. 12:18:34
Mindannyian fejből fújjuk, hogy a Mátrix főhőse Neo. De vajon mi volt a vezetékneve?
Adamson
Anderson
Johnson
Johannson

Hány megoldása van a x^2 > 2^x egyenlőtlenségnek a természetes számok halmazán?
1
9
25
81
Dátum: 2010.12.06. 11:12:15
http://vegzetur.wikidot.com/mikulas

Ha valami kimaradt volna szoljatok!
Dátum: 2010.12.03. 14:06:57
Idézet: LanMaffia - 2010.12.03. 14:02:29
Zsidózásért bann járhat

Akkor mindketten repulunk, ugye?
Dátum: 2010.12.03. 13:52:00
Idézet: LanMaffia - 2010.12.03. 12:45:15
Választani kell? Miklós szerint azért van az AF hogy az emberek NE VF-ezzenek, tehát ez nem választás, hanem ráerőltetés, leszoktatás, direkt kényszer.

Igy igaz. A VF mostanra vallalhatatlanul gyenge. Annyira nem eri meg mar VF-ezni, hogy az arcpirito. Aki ezek utan is VF-ezik, azt szinttarsai halomra fogjak olni, ez nem ketseges. Vagy az?

Idézet: LanMaffia - 2010.12.03. 12:45:15
Ha a VF szopatva van az AF-fel, az EH miért nincs?

Ez a vilagmeretu zsido osszeeskuves muve valojaban, es azert van - mint fent is leirtam -, hogy az EH lenyegesen taposabb legyen. Az AF bevezetese elott is taposabb volt, de csak kicsivel. Most mar osszehasonlithatatlanul taposabb. Vagy nem?

Sajnos innentol csak egy ut lesz, pedig eotte tobbfajta strategia is megelt egymas mellett. De az AF ezt tonkrevagta. Te is ezert valtotta EH-ra ugye?
Idézet: Semelyik - 2010.12.03. 11:20:33
Mint sejtettem, a zsidó nem megengedett szó.

Nem a kerdes kapcsan, de en ugy tudom, ha jo a kerdes, akkor a kvizadminok segitenek kikerulni a nem megengedett szavakat.
Pl.: "a kiska_kas gyemant felkrajcara" ment mar at es ki is javult.
Idézet: Semelyik - 2010.12.03. 12:25:23
központozás!=lepontozás

Ide kivankozik: != jelentese: nem egyenlo. Aki nem programoz, annak nem feltetlenul egyertelmu.

Fair helyett meg lehetne korrekt, mig az unfair-t inkorrektre cserelnem. Tudom, hogy ez se magyar, de kevesbe hangzik idegennek.
Idézet: Semelyik - 2010.12.03. 12:10:56
Hát a központozásod borzamas.

Ha a mondatszerkezet bonyolult, én jobban szeretem a több mondatot (ez szubjektív, sokan épp a másik véleményen vannak, tudom).
Valamint a válaszlehetőségek közé tuti bedobnám Heródest.

Minel osszetettebb a mondat annal szebb. A kvizkerdes egyik kihivasa a rafinaltan feltett kerdes lehet.
Idézet: ashtm - 2010.12.03. 09:16:22
el nem idegeníthetetlen

Hogy tetszik mondani?

emberi jog, így egy törvénnyel ezt felülírni jogellenes.

Es mennyi jogellenes orszag van a vilagon. Mindegyik vezetoje otthon telesirja a parnajat, hogy jujj jogellenes vagyok.
Dátum: 2010.12.03. 10:13:55
Nem pont ide tartozik, de a Naploban vasarnap az volt a kerdes, hogy tud-e (nem akar-e, hanem tud-e!) az atlagosnak megfelelo 34000 Ft-ot szanni karacsonyra iden. 84% nem. Jo, hogy SMS-re azert fussa.
Idézet: Craslorg - 2010.12.02. 07:26:45
Szóval kétoldalú ez a dolog. Nagyon nehéz a határt meghúzni. Véleményem szerint igenis vannak olyan tartalmak - elsősorban a weben -, amelyeket ki kell irtani vagy korlátozni, természetesen ez nem a napi sajtó. Nehéz, mert máshol van a határ számomra, máshol neked, máshol másnak.

Ebben talan nem is akarok ellenkezni veled. (Bar persze jobb lenne egy vilagmeretu internet alapjogi egyezmeny, amit mindenkinek ala kell irnia vagy levagjak a vilaghalorol, es amiben vallalja, hogy adott jogokat serto anyagokat eltavolitttat, illetve az uzemeltetoket - kirivoan sulyos esetben - felelossegre vonja.) De kerdem en. Ennek eldonteset, hogy mi ezik a korlatozando korbe, es mi nem vajon kire biznad? Egy olyan Mediahatosagra mely szinvilagaban egy Hercules monitorral vetexik? (Es nyilvan nem a zold tipusra gondolok.) Vagy esetleg egy fuggetlen birosagra (bar az altkotmanybirosag ota tudjuk, hogy a fuggetlen birosag is egy relativ fogalom).
Es akkor halkan megemlitenem, hogy a kerdes sem magyarul van.
Idézet: Shutruk Nahhunte - 2010.12.02. 09:02:50
Tanulság a jövőre nézve, hogy az ilyen problémákat játékon kívül kell megbeszélni, mert skype, msn, IRL odaszólásokért nem büntethetnek meg a játékban.

Elegge elkeserito, ha ugy erzed, hogy az kell legyen a kiindulasi alap egy ilyen esetben, hogy az embernek elidegenithetetlen joga a kulturalatlan taho kommunikacio, es ha ezt valahol korlatozni akarjak, akkor meg kell kerulni. A tanulsag az kene legyen, hogy kulturaltan tarsalgunk, nem?
Idézet: Solina - 2010.12.01. 11:47:33
vegul atveszik a kinai modelt a szurt tartalmakkal...

Ma beszelt a radioban a torvenyalkoto reszerol egy Fideszes kepviselo - sajnos nem tudom ki -, bar sokmindennel egyet tudtam erteni amit mondott, es szimpatikusan beszelt, azert elpottyintette, hogy bizonyos tartalmakhoz a neten a hozzaferest korlatozni kell. Persze o roppant artalmas peldakat hozott (szemelyisegi jogokat serto szajt, pedofil oldalak), de azert mind sejtjuk, hogy az ilyen cenzuranal a szabalyok nagyon gyorsan tudnak atgyurodni az alkalmazo szaja ize szerint.
Amugy is a legtobb biztositek nem az volt, hogy nem tudnak csunyan cenzurazni, hanem, hogy nem akarnak. Ezert aztan nem is kell felnie ettol senkinek.

Tudod: csak onvedelembol van nalam a lefureszelt csovu.
Es egy forum eseteben, amikor mondjuk az uzemelteto nem rendelkezik szemelyes adatokkal, ki fog fizetni? Az uzemelteto? Nekunk meg majd oskoben kell leszurkolni a Lazar Janos alazas eszmei erteket?
Dátum: 2010.12.01. 11:19:43
A gond az, hogy egyesek azt szeretnek, ha lenne kiralyi ut a jatekban. Olyan megoldas, amikor mindekinek feled hajlik a keze. Nem csoda persze, sokaig volt is. A VF-es taktika. Barkinek elerheto, gyakorlatilag kotelezo. Elonyehez kepest minimalis hatrannyal, marginalis alternativakkal (Pok, szinthuszar - mennyisegeben marginalis). Es ez jo volt. Aztan bekerult az AF, aminek kimondva kimondatlanul az volt a celja, hogy a TP-t, ami bar eroforrasnak, vagy erosseg meronek lett tervezve, de valojaban csak balasztkent hatott a legtobb karakterre, valamilyen tappal tarsitsa. A VF-es viszont elsosorban a TP-rol mond le, hat nyilvan o ebbol nem reszesul. Az eddigi rengeteg pro mellett megjelent egy komolyabb kontra is a piacon. Es sajnos aki ugy szeretne a kosarat osszeallitani, hogy abba szinte csak pro legyen, annak szomoruan tapasztalnia kellett, hogy erre nincs mar mod. A lathatatlan vadaszat kosaraba meg nagyobb kontra kerult.
A jo hir? Talan mostmar nem egyfajta ertelmes kosarat lehet csak osszeallitani, vannak realis alternativak a jatekban. A ketto kozott raadasul egyszeruen, fajdalommentesen lehet valtani. Azt viszont, hogy az egyik taktika nem _lenyegesen_ erosebb a masiknal ne akarjuk a rendszer hibajakent beallitani, hiszen ez a legnagyobb elonye. Az meg mar kinek-kinek sajat belatasara van bizva, hogy kivalassza a lehetseges taktikak kozul azt, ami szamara a legelonyosebb. Legyen a Stazisbuborek, a VF vagy epp az EH.

Tudom persze a dolog abbol indult ki, hogy ugy ereztek egyesek, hogy en a javaslatommal az egyik serpenyobe (ad abszurdum nem abba, amelyikbol ok cseresznyeznek) akarok beletenni egy ujabb pro-t. Celom nem ez volt, hanem a korlatlan fejlesztessel a taktikai ter tovabbinovelese. Ezt ugyan a talalkozon a forumon lesoporte Miklos az asztalrol, am utana sikerult egy erzekletes peldaval, es a motivaciom ismertetesevel kicsikarnom belole egy meg meggondolomot.

A motivaciot nektek is leirnam roviden:
Azt hiszem sokan emlekszunk meg a jatek hoskorara, amikor a szakik nem voltak maxolva. Amikor komoly fejtorest okoztt, hogy +5 tamadas, vagy +5 spektralis legyen a kovetkezo fejlesztes. Pedig akkoriban a portyazas meg nem volt olyan kotelezo ervenyu, mint manapsag (kuldi, EH). Megis gyakorlatilag az elso generacioban nem volt olyan, aki a kedoszinteken teljesen bealdozta volna harci potencialjat a LE termeles oltaran.
Ezt szeretnem visszahozni a jatekba. Hogy legyen olyan befektetesi forma, ami nem harci eroben jelentkezik (AF oldalon van ilyen egyebkent, de az is hamar ki fog fujni, illetve nagyon gyors a megterulese). Minel hoszabb egy ilyen lehetoseg megterulesi ideje, annal komolyabb megoszto tenyezo lesz. 1-2 honapra barki befektet. 4-8 honap mar keteselyes, 1-2 eves megterulessel pedig a tobbseg mar nem szeret szamolni. Ilyemodon, ha csak lehelletnyi kulonbsegek is, de kulonbsegek alakulhatnak ki a karakterek kozott annak fuggvenyeben, hogy ki milyen befektetest tart idealisnak (ne feledjuk a harci kepessegek fejlesztese is befektetes, annak is van megterulese).
Idézet: SuperEgo23 - 2010.11.27. 21:08:17
érsek,bíboros

Ezt meg javitottam volna.
Huu itt azert mar erosebb a mezony.
Idézet: Dop1150 - 2010.11.28. 14:33:57
Aki 2000-ért, meg alatta tudott kódot szerezni, mákja volt.

Konkretan 2K-ert ugy tudom a Dungeon-os srac arulta.