Dátum: 2008.12.16. 16:30:02
Idézet: winnie - 2008.12.16. 16:19:55 Idézet: Roseprincess - 2008.12.16. 16:09:05 Mégegyszer bocsánat, hogy kérdeztem... többet ígérem nem teszem...
ja és csak azért kérdeztem, mert úgy tűnt, hogy az előttem szólóknak sikerült belépniük...
és most emiatt be kell sérülni? ugyan már... ő is kérjen bocsánatot, hogy válaszolt?
hát kíváncsi vagyok, hogy te hogy reagálnál ha ilyen hangnemben válaszolnának neked, ha kérdezel valamit... nem kell komplett hülyének nézni az embert...
Dátum: 2008.12.16. 16:09:05
Idézet: Wolfy - 2008.12.16. 16:01:50 Talán ha kicsit olvasnál mielőtt írsz...
Ha már a fórumot nem, akkor legalább azt, ami a főoldalon a hírek között szerepel.
Köszönöm a lepontozást, úgy látszik itt már kérdezni is tilos...
Igen leesett, hogy mi van az előttem lévő pár hozzászólásból, leesett, hogy karbantartás volt, és eléggé fel is tűnt, miután egy csomó ideig nem jött be a játék... csak, hogy már bejön a kezdő oldal, és nem gondoltam, hogy ekkora bűnt követek el azzal, ha megkérdezem, hogy másnak sem sikerül bejelentkeznie...
Mégegyszer bocsánat, hogy kérdeztem... többet ígérem nem teszem...
ja és csak azért kérdeztem, mert úgy tűnt, hogy az előttem szólóknak sikerült belépniük...
Dátum: 2008.12.16. 15:59:12
Én nem tudok belépni a játékba... Nem jelenik meg a felhasználónév/jelszó csíkocska... más is van ezzel így?
Dátum: 2008.12.16. 11:36:20
Mi az a geocaching?
számítástechnikai fogalom
sport
egy gps-el játszható játék*
földmérő eszköz
hát a helyes válasz talán nem épp a legpontosabb megfogalmazás...
Dátum: 2008.12.16. 11:10:34
ok, hallani hallhatott róla, én is hallottam róla, pedig egy részét nem láttam, de ettől még nem fogom tudni az összes szereplőjét betéve, meg hogy melyik sorozat szériában is játszott... lásd be azért mert te tudod, meg szereted, rákérdezni, egy konkrét szereplőre, hogy melyik sorozatban is játszott...biztos lenne olyan sorozatos kérdés, amelyik elég népszerű, elég sokan ismerik és nézik, de te pont nem tudnád rá a választ, és emiatt buknál 10% LE-t, és ráadásul nem tudtál meg semmi hasznosat, megtudtad, hogy egy számodra tök érdektelen sorozatban ki volt egy számodra totál érdektelen szereplő...
Dátum: 2008.12.16. 10:54:54
Idézet: ToMz - 2008.12.16. 09:11:35 Idézet: Byzon - 2008.12.16. 08:58:42 Idézet: ToMz - 2008.12.16. 08:54:51 üdv
feltettem első kérdésem :
Melyik Star Trek sorozatban szerepelt Benjamin Sisko kapitány ?
Az új nemzedék
Enterprise
Voyager
Deep Space 9
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
és ezt kaptam.
lehet ez ellen tenni valamit azon kívül hogy várok amíg ujra kérdezhetek,feltesezm újra és reménykedek hogy valaki olyan értékeli ki aki tudja a helyes választ?...
Hogyne lehetne tenni. Legközelebb próbálj meg olyan kérdést feltenni, amit nagy eséllyel tudnak a játékosok, és nem igényel "speciális ismereteket". Én mondjuk néztem a sorozatot, így tudnám a választ, de sajnos a játékosok nagyobb része szerintem nem. Sorozatszereplőkre, animékre nem érdemes rákérdezni, mert nagy az esélye, hogy "túl speciális/érdektelen lexikális tudás" értékelést fog kapni. Ha értékelhettem volna a kérdésedet, hiába tudom a választ, magam is ezt az értékelést adtam volna rá.
Igaz,nem régóta játszom,lehet igazad van,én úgy vélem ez egy teljesen szokványos kvíz kérdés,találkoztam játék közben jópár olyannal ami jóval nehezebb (lehet szubjektív),volt jópár sorozatos is,amire ugyan így lehetne hivatkozni.
mind1,úgy látszik nem volt szerencsém,legközelebb azt kérdezem melyik évszakban van hideg,ezt talán tudni fogják ........
Az általáad fentebb említett animék, sorozatok, hkk-s kérdések, és egyébb spec. kategóriába tartozó kérdések is törlésre kerülnek, ha átmennek a szűrőn, akkor a játékosok bemásolják ide, és törlendődnek, legalább is a nagy részük... egyébként meg a Star Trek-et max az ismerheti, akinek a 3 úgymond ingyenes csatornán kívül futja kábel TV-re, műholdvevőre vagy valami hasonló megoldásra, amivel tudja fogni azt a csatornát, amin fut a sorozat.
Dátum: 2008.12.15. 22:02:57
jártál már ott, hogy láttad, hogy nem látod?
egyébként meg akár egy ház is látható műholdak segítségével, tökéletes példa erre a google earth
de a közép meg ált. sulis tankönyvekben, meg atlaszokba is volt még Bp-ről is űrfelvétel egész jó felbontásban
tény, hogy szabad szemmel, egy űrsikló ablakából nem sokat látnánk.
meg egyébként az sem mindegy milyen magasból pislantunk le, azonnal ahogy elhagytuk azt a határt, ahol átlépünk a világűrbe vagy félúton a Hold meg a Föld között, esetleg a Holdról tekintünk a Földünkre
nem ugyan azt a látványt kapjuk
Dátum: 2008.12.15. 20:56:34
Idézet: Hydro Globus - 2008.12.15. 20:40:44 Idézet: Roseprincess - 2008.12.15. 19:56:20
és akkor még volt ilyen, hogy melyik szám értéke 70 a 3-as számrendszerben...
Egyik szám értéke sem 70 a hármasban, szóval még rosszul is van megfogalmazva...
"Melyik hármas számrendszerbeli szám értéke 70?"
"Mi 70 a hármas számrendszerben?"
Két működő variáció...
nem biztos, hogy pontosan úgy szólt a kérdés, csak valami olyasmi volt
Idézet: winnie - 2008.12.15. 20:44:25 Idézet: Roseprincess - 2008.12.15. 20:00:32 Nah ez is, de ez már csak sima kvíz:
Melyik adón van a Mónika show?
Cool
Rtl klub
Viasat3
TV2
Komolyan ezt kell tudni egy művelt, intelligens embernek?
Akkor én inkább maradok faragatlan tuskó...
ez nem faragatlan tuskóság, hanem elitista sznobság (de vettük az adást, te nem nézed a műsort, nem is ismered).
már miért ne lenne érdemes tudni, hogy az egyik legrégebben képernyőn lévő műsor melyik csatornán megy. még ki is következtethető, ha nem tudja az ember.
(most mondhatnám, hogy a bulvár is az alapműveltség része, de a kérdés sima tévés kérdés. és tévéje valamint kereskedelmi csatornája sokaknak van.)
de hallottam róla, tudom melyik csatorna vetíti, nem azért lázongtam mert nem tudtam... egyszerűen, csak nem hiszem, hogy annyira tudni kellene, hogy milyen idióta műsorokkal butítják az amúgy is sok hülye embert még tovább...
nem azt mondtam, hogy a búlvár nem lehet az alapműveltség része, csak mondjuk válogassuk meg, hogy mi az ami még belefér az alapműveltségbe, és mi az ami már kissé rontja annak a színvonalát... lenne egy-két jobb műsor is, ami hasznosabb volna az ilyen népbutító "hogyan járassuk le magunk ország-világ előtt" műsorok helyett... esetleg adhatnának mesét, vagy természet filmet, vagy valami hasonló értelmesebb műsort, és ha azokkal kapcsolatba tennének fel kérdést biztos nem hőbörögnék, és a TV gyártók is jól járnának, mert akkor talán beszereznék itthonra, magamnak egy TV-t.
Dátum: 2008.12.15. 20:00:32
Nah ez is, de ez már csak sima kvíz:
Melyik adón van a Mónika show?
Cool
Rtl klub
Viasat3
TV2
Komolyan ezt kell tudni egy művelt, intelligens embernek?
Akkor én inkább maradok faragatlan tuskó...
Dátum: 2008.12.15. 19:56:20
Nos, hát ugye kvízolimpia van... mondom miért ne játszak... eleinte tök jó kérdéseket kaptam, mondom mi fene, csak nem szelektálták a kvízolimpián kiadott kérdéseket?
Aztán jött a fekete leves...
Az alábbiak már csak akkor kerültek kimásolásra, mikor már végképp nem bírtam tovább:
Ki nem Nyx gyermeke?
Momos
Selene
Nemesis
Hypnos
Na vajon ki az a Nyx, honnan ismerhetném?
Ezek közül ki nem Árpád-házi?
Géza fejedelem
Szent László
Hunyadi Mátyás
Szent István
Ezek? ezt a kérdést valami paraszt ember írta? talán a felsorolt személyek... vagy valami hasonlóbb inteligens megfogalmazás, de ezek?
Hányas méretű a női kézilabda?
egyes
hármas
kettes
nullás
ezek meg milyen méretek?
és akkor még volt ilyen, hogy melyik szám értéke 70 a 3-as számrendszerben... na már most ugye nem baj, ha az ember nem számolgatással akarja tölteni a drága idejét, mikor az idő egyre fogy, ráadásul még a netem is lassú... és szerintem egyébként sem alapelvárás, hgy az ember hipp-hopp tudjon 3-as számrendszerből 10-esbe váltani és fordítva...
na jó lehűtöm most már magam
csak kicsit felhúzott, hogy a netem épp most váltott tetűbe, és emellett még ilyen hülye kérdések is jönnek, pedig tök jól indúlt...
Dátum: 2008.12.14. 15:43:32
Idézet: Konky - 2008.12.14. 15:37:14 Idézet: Lanmandragoran - 2008.12.14. 12:55:27
Hát, nem a legjobb helyen néztél utána. A Phobos és a Deimos nevek nem mondanak neked semmit? A Mars holdjait hívják így. De ez még mindig csak 3 és a Merkúrnak és a Vénusznak én sem tudok holdjairól.
Nekem semmit nem mondtak eddig, mert nem érdekel a csillagászat. Az alapvető dolgokat tudom, talán többet is, mint amennyit a suliban tizenvalahány éve megtanítottak, de ezen kérdés szerintem már bőven nem tartozik ezek közé.
/Az idézetem egyébként Bodács István munkájából származik, a folytatása: "(a Marsot kerülgető két szabálytalan formájú, apró sziklatömböt nem tartjuk annak)" - azaz holdnak. Tudom: csak egy friss diplomás az illető, de kb. 25 szakmai forrásra hivatkozik a munka végén, ami megengedi azt a következtetést, hogy esetleg a tudósok sem teljesen értenek egyet a dologban. Ezt bizonyítja az is, hogy a kérdező valamiért a 4-et tartja a helyes válasznak. És mellékesen, a google nekem ezt az oldalt előbb dobta ki, mint a "szent-és-tévedhetetlen" wikipediát, és nem állt szándékomban órákat eltölteni a keresgéléssel./
De én kérek elnézést, most már tisztában vagyok a Mars holdjainak nevével!
Hát én két évet töltöttem el csillagász szakon és ott mindig is holdakként emlegettük őket, és ha már a Jupiter méretéhez képest kis porszemeket is a Jupiter holdjai közé sorolunk, akkor igen is a Phobos és Deimos is azok. És egy holdtól abszolút nem elvárás, hogy szép gömbölyded, szabályos forma legyen, mint a mi Holdunk.
De egyébként arra még nekem sem sikerült rájönnöm, hogy a kérdező szerint melyik lehet az a bizonyos titokzatos negyedik hold (lehet hogy a Plútó holdjára gondolt?)
Dátum: 2008.12.14. 13:39:00
Hány féle kanyar van a világon???
1.000.000
2*
2.007.865
100.007.545
ööö... ezt a kérdést nem egészen értem, valaki felvilágosítana, mire is gondolhatott a kérdező pontosan?
Melyik nem ütős hangszer?
triangulum
gitár*
zongora
cimbalom
hát nem tudom, ki hogy van vele, de még sosem hallottam, hogy a zongora ütős hangszer lenne... én mindig csak úgy hallottam, hogy billentyűs...
Mi a harakiri jelentése?
mongol alkoholos ital
indiai bábjáték
japán rituális öngyilkosság*
kínai katonai rang
ez meg egyszerűen rossz kérdés, mert a helyes válaszként megadott válasz egyszerűen nem jó... bár a köztudatban így szerepel, de ez egy nagy hülyeség, a szamurájok rituális öngyilkosságát
szeppukunak hívják, nem pedig harakirinek.
Dátum: 2008.12.13. 17:24:32
Idézet: Sir Ny - 2008.12.13. 17:16:50 Idézet: Roseprincess - 2008.12.13. 16:49:40 SirNy: nem azért pontozzuk le a legtöbb hsz-ed, mert nem értünk vele egyet... azért pontozunk le, mert olyan kérdésekbe is belekötsz amik teljesen jók, ld: az Einsteines kérdés. Mert az ugye nem is lehetséges, hogy valakinek az okos gondolatait lefordítsák magyarra, hogy a hülye angolul/németül nem beszélő magyar is megértse és felfogja az üzenetét?
tehát akkor egyetértetek a hsz-mmel, és úgy pontozzátok le?
azért nem szoktam senkit lepontozni, mert nem értek egyet a véleményével, mert mindenkinek joga van saját véleményhez, nem lehet mindenkinek ugyan az... unalmas is lenne, ha mindenki, mint a bólogatós kutya, bólogatna a másik véleményére...
nem akartam ennyire durván kifejezni magam, de azért az elég bosszantó, ha valaki folyton ontja magából a hülyeségeket...
nem azért pontoztunk le mert nem értünk egyet, hanem mert már
nem bírjuk elviselni a hülyeséget!
szerk: és nem pontozom le minden hsz-ed, nem azért pontozlak le mert bajom van veled, hisz nem is ismerlek, de vannak hozzászólásaid, amik már a szőrszálhasogatáson is túltesznek...
Dátum: 2008.12.13. 16:55:56
Idézet: Huligan - 2008.12.13. 16:44:42 Van egy 3 éves kislányom és már ő is tudja ki az a Lolka és Bolka.Valamint ismeri Süsüt is.Nagy Minimax rajongó a lány.És sokszor én is ott ülök vele mesét nézni.Én nem nézek le senkit azért ha valamit nem tud.Senki és semmi sem tökéletes.Nincs végtelenített memóriája agyunknak.Nem ismerhetünk mindent.De könyörgöm.Ha sokaktól elvan várva hogy goglizzuk ki a HKK-s dolgokat,meg a fantasy,anime regényeket,akkor mi is hagy várjuk már el hogy a hazai ismert emberekről,művekről,találmányokról próbáljunk meg minnél többet megtudni,megtanulni.Elvégre rengeteg kvízkérdés iskolai tanulmány,vagy pedig a televízió és olvasott média nyomán eljut mindenkihez.
akkor a te lányod szerencsés
jó az apukája
én szüleim is sokat emlegették ezeket a meséket, de látni nem láttam, akkor még nem volt kábel TV, hogy nézzük a Duna TV-t vagy ahol még esetleg adták, de Süsüt azért még ismertem, annyira fiatal nem vagyok
Most meg már TV-t se nagyon nézek, ha otthon vagyok, akkor van jobb dolgom is, mint TV-t bambulni, ahol tanulok, ott meg nincs TV-m az albérletben
Dátum: 2008.12.13. 16:49:40
SirNy: nem azért pontozzuk le a legtöbb hsz-ed, mert nem értünk vele egyet... azért pontozunk le, mert olyan kérdésekbe is belekötsz amik teljesen jók, ld: az Einsteines kérdés. Mert az ugye nem is lehetséges, hogy valakinek az okos gondolatait lefordítsák magyarra, hogy a hülye angolul/németül nem beszélő magyar is megértse és felfogja az üzenetét?
Dátum: 2008.12.13. 16:15:57
Idézet: Huligan - 2008.12.13. 15:59:52 Idézet: Archand - 2008.12.13. 15:41:25 Ki nem tartozik az ún. égi trióba?
Szécsi Pál
Ihász Gábor
Vámosi János
Máté Péter
ez az azonnal törlendő kérdés... bezzeg az, hogy melyik hülye labdarúgó hol játszik, az kitűnő.
Melyik két folyónak "egy a hangja" (Ady)?
ezt meg nem tudják, ezért rossz. No comment, pesti műveltség. Mert EZ műveltségi kérdés!
Ezen felesleges kiakadnod.Tulságosan is elvannak nyugatiasodva rengetegen.A mostani korosztályok meg a fantasy regényeken,meg az öldöklős rajzfilmeken nőnek fel.Chara-din meg a többi mit tudom én az megy.Vagy Linkin Park és egyebek.De ha pl. Lolka és Bolka lenne kérdezve sokan azt se tudnák kik vagy mik ők.Vagy Rumcájsz meséiről.Jaj azok a boldog Dragon Ball meg ynujasha és társai nélküli idők.
ugyan már, a fantasy-k jók, persze csak mértékkel. és spec. a Linkin Parkot is szeretem, de attól még tudom ki az a Máté Péter, és szívesen hallgatom is. Nagy kedvenceim a Drizzt-es könyvek, de pl. Jókai: Aranyember c. könyvét is imádom, és Cooper Utolsó mohikánját is 2x olvastam. Nincs itt baj, azzal, hogy valaki szereti a fantasyt meg az animet, nem kell ezen hőbörögni, most ezek mennek, 20 évvel ezelőtt még ilyenek nem voltak, de ha belegondolunk nagyszüleinknek még a TV is nagy ritkaságnak számított gyerekkorukban... legtöbben úgy nőttek fel, hogy nem is néztek TV-t, ők is háboroghatnának, hogy bezzeg az ő idejükbe... az meg, hogy a mai gyerekek nem tudják ki az a Lolka és Bolka az azért van, mert lehetőségük sem volt megismerni, vagy valaki látta is bármelyik csatornán? Mint ahogy Mazsola és Tádé nevére is onnan emlékezhetnek, hogy esetleg a szülők emlegették, én is csak innen ismerem őket, mert én már akkor voltam gyerek, mikor ezek a mesék már réges rég nem mentek a TV-be. Ezt el kell fogadni. Ha a mostani idősebb korosztály lenne ma gyerek, valószínűleg ők sem lennének külömbek, mint a mai gyerekek, ugyan úgy az animéket faforizálnák...
Persze ezzel nem a Lolka és Bolka vagy Mazsola és Tádé meg az ilyen mesékből feltett kérdések ellen akarok szólni, mert nincsenek ellenemre, főleg, hogy szerintem igen sokan vannak, akik örülnek is neki. Mindössze csak vannak fiatalabbak is akikben teljesán más értékrend alakult ki/alakítottak ki.
És még egy megjegyzés! Lehet háborogni, a fantasy ellen, de aki ezzel a játékkal játszik véletlenül nem valami fantasy világban játszik?
Dátum: 2008.12.13. 13:52:21
Mi lehet a minaret?
szőnyeg
Bagdad hivatalos pénzneme
a mecset tornya*
halfajta
na most lehet én tudom rosszul, de a Minaret az egy külön építmény nem? legalább is Egerbe totál egyedül álló torony az amit Minaretnek neveznek.
Dátum: 2008.12.13. 13:33:14
Idézet: Edef - 2008.12.13. 13:06:19
Mi nem igaz a hagyományőrző íjra?
rendeznek hagyományőrző versenyeket
fából készül
akár 100 #-os is lehet
van kifutója
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: van kifutója
Valaki nagyon nagy íjjász, de kérdésem, hogyan lehet íjra jellemző, hogy hagyományőrző versenyeket rendeznek? Az nem az íjra jellemző. Ezen kívűl mi az a '100 #-os'? A müanyag jelölése? ... mert vagy 100 % természetes? ... vagy mi az ördög?
Igazad van, a gerelyhajításnál van kifutó, meg a repülésnél...
a # jel gondolom a font lenne, ami azt jelöli, hogy milyen erővel kell kihúzni egy íjat. A 100 font azért már leég szép... ember legyen a talpán aki azt kihuzza. Most így hírtelen nem tudom, hogy az hány kilónak felel meg, de egyik barátnőm ő íjász, biztos vágná. Ő olyan 40-45 fonttal nyomul, de aki a legerősebb íjat használja, az olyan 80-an fontossal lő... és azt már egy átlagos ember nem nagyon tudja megmozdítani sem, mármint az ideget
persze ez már csigásnál, és más a hagyományos (helyesebben tradicionális) íjjnál. Na már megint sokat fecsegek. De az íjjaknál, az újaknál, mint a csigás ijak van kifutó is, meg irányzék is, meg még sok kütyü... ezekkel már csaknem úgy lehet célozni, mint egy mesterlövész puskával...
Dátum: 2008.12.13. 11:08:16
Melyik állítás igaz, ha minden, ami A vagy B = C, de nem minden C = A vagy B, valamint ami A és B is, az D?
Minden C = D.
Ami C, az nem D.
Ami D, az nem C.
Minden D = C.
ööö, ezt nem egészen értem, de szerintem az első és utolsó válasz ugyan azt takarja, mint ahogy a két középső válasz is lefedi egymást... meg szerintem alapból is értelmezhetetlen... szerintem TÖRÖLNI!
mennyi az annyi?
10 000
Sokk
annyi
Rengeteg
Na ez sem egészen egy értelmes kérdés... én honnan tudjam, hogy a kérdés feltevőjének melyik az annyi?
Adja össze:1200+1200+1000=?
3400
2500
3200
3100
Ez meg szerintem kicsit primitív... ez kb az a tipikus 1+1 mennyi? kérdés, csak pár nullával megtoldva...
Az alábbiak közül mi van a harcias manó hátán?
egy másik harcias manó
hátizsák
szárnyak
pattanás
ezt mondjuk egy 1. szintű honnan tudná? gondolom személyleírást nem tartalmaz a szörnyekről a játékleírás...
Dátum: 2008.12.12. 20:50:36
És mitől pontosabb?
Egyébként ha emlékeznél matematikai tanulmányaidra, akkor te is pontosan tudnád...