Ki találta fel a Szénszálas izzolámpát?
Thomas Edison
Watt
Karl Benz
Mickey Egér
szénszálas izzólámpát
és hát ez egy elég idétlen kérdés...
Hozzászólások - cirip
Dátum: 2008.10.21. 21:16:42
Dátum: 2008.10.21. 20:35:21
és az évig-ek elé egy szóköz még
Dátum: 2008.10.21. 17:27:08
Vadászatra gondolsz?
Dátum: 2008.10.21. 17:07:00
Kissé döbbentem olvastam egy blogban, és talán valamennyire ide is tartozik:
"Aztán hazafelé a Poppelsdorfer Alle-n lefényképeztem a bonniak büszkeségét a városi szabadkönyvtárak egyikét. Ezek a városszerte felállított fémszekrények tele vannak könyvekkel, amik szabadon elvihetőek olvasni, aztán az emberek visszahozzák vagy egy másik könyvet raknak be a helyére. Ebben az a fantasztikus, hogy már évek ótamüködik, pedig nincs se őrség, se kamera, semmi, csak becsületbeli alapon megy."
"Aztán hazafelé a Poppelsdorfer Alle-n lefényképeztem a bonniak büszkeségét a városi szabadkönyvtárak egyikét. Ezek a városszerte felállított fémszekrények tele vannak könyvekkel, amik szabadon elvihetőek olvasni, aztán az emberek visszahozzák vagy egy másik könyvet raknak be a helyére. Ebben az a fantasztikus, hogy már évek ótamüködik, pedig nincs se őrség, se kamera, semmi, csak becsületbeli alapon megy."
Dátum: 2008.10.21. 17:01:56
nátha?
bocsánat
bocsánat
Dátum: 2008.10.21. 15:57:02
Köszönöm szépen
Dátum: 2008.10.21. 15:53:58
Én is egyedül olvasok könyvet este 11-kor a buszmegállóban
Komolyra fordítva a szót, sok esetben fordul elő, hogy megvétel után már bánom hogy kiadtam annyi pénzt ezért vagy azért a könyvért. És ez általában a lektorálás hiánya vagy silánysága miatt van. Sokban rontja az élvezeti értékét egy könyvnek, ha bekezdésenként megakadok valamilyen elíráson. (Kedvencem, mikor egy találkozásnál az egyik főszereplő "örülök" helyett "ürülök"-öt mond)
De ettől függetlenül, minden karácsonykor az a minimum hogy az ajándékok közt öt vagy hat könyv szerepel, és ez nem hiszem hogy változni fog. Főleg ha minőségi kiadásokról van szó.
Hogy olvasnál esti mesét a gyereknek a számítógépről? De akár e-bookról sem ugyanaz a "filling".
Komolyra fordítva a szót, sok esetben fordul elő, hogy megvétel után már bánom hogy kiadtam annyi pénzt ezért vagy azért a könyvért. És ez általában a lektorálás hiánya vagy silánysága miatt van. Sokban rontja az élvezeti értékét egy könyvnek, ha bekezdésenként megakadok valamilyen elíráson. (Kedvencem, mikor egy találkozásnál az egyik főszereplő "örülök" helyett "ürülök"-öt mond)
De ettől függetlenül, minden karácsonykor az a minimum hogy az ajándékok közt öt vagy hat könyv szerepel, és ez nem hiszem hogy változni fog. Főleg ha minőségi kiadásokról van szó.
Hogy olvasnál esti mesét a gyereknek a számítógépről? De akár e-bookról sem ugyanaz a "filling".
Dátum: 2008.10.21. 15:33:05
Kvíz fórumban olvashatod az ezzel kapcsolatos bejegyzést.
Dátum: 2008.10.21. 14:28:25
Hány LE-be kerül egy tulajdonságot 30ról 31re fejleszteni?
Hát, ha nincs éppen egy 30-as tulajdonságom, erre nem tudtam volna válaszolni, van erre amúgy valami képlet? (Simán elképzelhető, hogy csak nem olvastam el valahol...)
Hát, ha nincs éppen egy 30-as tulajdonságom, erre nem tudtam volna válaszolni, van erre amúgy valami képlet? (Simán elképzelhető, hogy csak nem olvastam el valahol...)
Dátum: 2008.10.21. 11:27:38
Ki írta a Beszterce Ostromát???
nem kell oda ennyi kérdőjel
nem kell oda ennyi kérdőjel
Dátum: 2008.10.21. 09:59:04
Kik egy biztosítás résztvevői?
Biztosító, Szerződő (Közvetítő)
Biztosító, Szerződő, Biztosított (Közvetítő)
Biztosító, Szerződő, Biztosított, Kedvezményezett (Közvetítő)
Szerződő, Biztosított, Kedvezményezett (Közvetítő)
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: Biztosító, Szerződő, Biztosított, Kedvezményezett (Közvetítő)
Na most milyen biztosítás, mert a lakás biztosításomhoz kiskutyafüle se kellett, konkrétan csak egy szerződés volt ott a biztosító részéről is...(bár azt vehetjük részvételnek) Ha ajogi csűrcsavarok közt kiderítik hogy teszem azt a biztosított a lakás, a kedvezményezett én vagyok, stb, akkor is, ez túl speciális, és nem elég korrekt a kérdés.
Mennyibe került Budapesten 1967-ben egy buszjegy?
1 Forint
2 forint
1 forint 50 fillér
50 fillér
Ezt mégis honnan tudjam? Öregnek öreg vagyok, de azért erre még én se emlékszem.
Biztosító, Szerződő (Közvetítő)
Biztosító, Szerződő, Biztosított (Közvetítő)
Biztosító, Szerződő, Biztosított, Kedvezményezett (Közvetítő)
Szerződő, Biztosított, Kedvezményezett (Közvetítő)
Helytelen válasz! A helyes válasz a következő lett volna: Biztosító, Szerződő, Biztosított, Kedvezményezett (Közvetítő)
Na most milyen biztosítás, mert a lakás biztosításomhoz kiskutyafüle se kellett, konkrétan csak egy szerződés volt ott a biztosító részéről is...(bár azt vehetjük részvételnek) Ha ajogi csűrcsavarok közt kiderítik hogy teszem azt a biztosított a lakás, a kedvezményezett én vagyok, stb, akkor is, ez túl speciális, és nem elég korrekt a kérdés.
Mennyibe került Budapesten 1967-ben egy buszjegy?
1 Forint
2 forint
1 forint 50 fillér
50 fillér
Ezt mégis honnan tudjam? Öregnek öreg vagyok, de azért erre még én se emlékszem.
Dátum: 2008.10.20. 16:46:24
Idézet: Oriza - 2008.10.20. 16:05:15
Ez az egyik legrégebbi urbánus legenda....
Herodotosz szerint pl igenis Athenből Spártába futott ez a bizonyos hírvívő, és a "Gyöztünk, azzal meghalt a hírvivő"s sztorit egy Robert Browning (azt hiszem) verse alapján fogadta el a köztudat.
Idézet: Mortu - 2008.10.20. 09:18:09
Egyrészt ez a Spartatlonról vagy miről szól, másrészt itt a bizonyíték, hogy a neten írt dolgokat nem szabad tényként elfogadni!
Pheidippides az i.e. 490-ben lezajlott marathoni csata után, a győzelem hírével szaladt Athénba. A csatatérről, Marathonból, tehát a kérdés tökéletesen jó!
Honnan hova futott Pheidippides? Már nem tudom, mi volt a 4 válaszlehetőség, de a Marathon - Athént fogadta el a Athén - Spárta helyett, persze jó kérdést nyomtam rá...
A neten ezt találtam: ...
A neten ezt találtam: ...
Egyrészt ez a Spartatlonról vagy miről szól, másrészt itt a bizonyíték, hogy a neten írt dolgokat nem szabad tényként elfogadni!
Pheidippides az i.e. 490-ben lezajlott marathoni csata után, a győzelem hírével szaladt Athénba. A csatatérről, Marathonból, tehát a kérdés tökéletesen jó!
Ez az egyik legrégebbi urbánus legenda....
Herodotosz szerint pl igenis Athenből Spártába futott ez a bizonyos hírvívő, és a "Gyöztünk, azzal meghalt a hírvivő"s sztorit egy Robert Browning (azt hiszem) verse alapján fogadta el a köztudat.
Dátum: 2008.10.20. 15:51:53
A vértanúk városának neve ?
ez már talán szerepelt is, mindenesetre ebben a formában (kérdőszó nélkül, plusz szóköz) nem éppen szerencsés
ez már talán szerepelt is, mindenesetre ebben a formában (kérdőszó nélkül, plusz szóköz) nem éppen szerencsés
Dátum: 2008.10.20. 14:52:53
Mi volt Isaac Asimov ?
Ki, nem? Igaz hogy a foglalkozására kérdez rá...
valamint egy fölös szóköz a kérdőjel előtt
Ki írta a "Renegát" címmű regényt (M.A.G.U.S.)?
J. R. R. Tolkien
Ryan Hawkwood
Dale Avery
Wayne Chapman
című
Mivel esett egybe a II. világháború kitörése?
A tanévkezdéssel
Fidel Castro hatalomrakerülésével
Az ENSZ megalapításával
Arany János 30. születésnapjával
Hát, ez egy vicces kérdés
Ki, nem? Igaz hogy a foglalkozására kérdez rá...
valamint egy fölös szóköz a kérdőjel előtt
Ki írta a "Renegát" címmű regényt (M.A.G.U.S.)?
J. R. R. Tolkien
Ryan Hawkwood
Dale Avery
Wayne Chapman
című
Mivel esett egybe a II. világháború kitörése?
A tanévkezdéssel
Fidel Castro hatalomrakerülésével
Az ENSZ megalapításával
Arany János 30. születésnapjával
Hát, ez egy vicces kérdés
Dátum: 2008.10.20. 14:00:54
Melyik mai ország területén helyezkedett el Kartágó?
Csak kérdés, magyarban nem Karthágó-nak írjuk?
Melyik szereplőt alakító színész futtot be a filmvilágban a Star Wars 4-5-6 részében nyújtott alakítása miatt?
futott
4. 5. és 6.
Csak kérdés, magyarban nem Karthágó-nak írjuk?
Melyik szereplőt alakító színész futtot be a filmvilágban a Star Wars 4-5-6 részében nyújtott alakítása miatt?
futott
4. 5. és 6.
Dátum: 2008.10.20. 10:03:38
Idézet: Craslorg - 2008.10.20. 10:01:43
Vagy országot írjunk vagy földrészt: Afrika -> Dél-Afrika.
plusz USA
Hol lesz a 2010-es foci vb?
Spanyolország
Japán
Usa
Afrika
Spanyolország
Japán
Usa
Afrika
Vagy országot írjunk vagy földrészt: Afrika -> Dél-Afrika.
plusz USA
Dátum: 2008.10.20. 10:02:36
A Gyűrűk Urában, hogy hívják azt a gonoszt aki az Egy Gyűrűt kovácsolta?
Sauron
Khamul
Saruman
Morgoth
Szauron, és Szarumán (bár most hogy így belegondolok, volt x fordítás, lehet hogy valamelyikben így írták)
Ki a csapattársa 2008-ban Kimi Raikkonen-nek?
Kimi Räikkönen
Hamár muszáj F1-es kérdés, legalább legyen helyesen írva...
Mi a kolompér.?
csak egy plusz pont
Melyik ország fövárosa Iszlámábád?
Hááh, rossz helyesírással ki lehet játszani a szűrőket
Sauron
Khamul
Saruman
Morgoth
Szauron, és Szarumán (bár most hogy így belegondolok, volt x fordítás, lehet hogy valamelyikben így írták)
Ki a csapattársa 2008-ban Kimi Raikkonen-nek?
Kimi Räikkönen
Hamár muszáj F1-es kérdés, legalább legyen helyesen írva...
Mi a kolompér.?
csak egy plusz pont
Melyik ország fövárosa Iszlámábád?
Hááh, rossz helyesírással ki lehet játszani a szűrőket
Dátum: 2008.10.20. 09:41:47
Vészmadár témakör: (félreértés ne essék, nem akarom töröltetni a kérdést, csak okoskodok)
Nem egyértelmű, mit nevez a néphit vészmadárnak, mert a baglyot, kuvikot, és a varjút is illeték ezzel a névvel, lásd pl Vörös Rébék című Arany balladát.
De mivel a válaszok közt csak egy szerepelt a lehetséges verziók közül, ezért én nem bántanám
Shiako: tényleg a rossz kérdés/ túl specifikus lenne a jó értékelés, (bár engem konkrétan érdekel, mindjárt utána is nézek)
Nem egyértelmű, mit nevez a néphit vészmadárnak, mert a baglyot, kuvikot, és a varjút is illeték ezzel a névvel, lásd pl Vörös Rébék című Arany balladát.
De mivel a válaszok közt csak egy szerepelt a lehetséges verziók közül, ezért én nem bántanám
Shiako: tényleg a rossz kérdés/ túl specifikus lenne a jó értékelés, (bár engem konkrétan érdekel, mindjárt utána is nézek)
Dátum: 2008.10.20. 09:35:39
Szent-Györgyi Albert miből vonta k ai C vitamint ?
csak egy kis betűrendezést kérnék: a "k ai" helyett "ki a"-t
plusz azt hiszem a C-vitamint kötőjellel írják
csak egy kis betűrendezést kérnék: a "k ai" helyett "ki a"-t
plusz azt hiszem a C-vitamint kötőjellel írják
Dátum: 2008.10.19. 21:09:25
Hát, nem tudom, lehet hogy igazad van...