Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Necronis

Dátum: 2008.10.10. 14:41:22
"Ki nem volt Arpad hazi kiraly?"

Hmm. Ékezetek?
Dátum: 2008.10.10. 14:22:43
Idézet: tramenes - 2008.10.10. 14:14:35
A Bónuszok címszó alatt az elnyelésre ezt írja ki: "Ennyivel csökken a téged ért fizikai sebzés."

Ezt most a varázslatok sebzésére kell érteni vagy mindenféle direkt fizikai sebzésre?

Ez csak a fegyverek sebzésére vonatkozik (talán az állatok sebzésére is, ezt nem tudom). A varázslatok sebzését a Varázslat elnyelés csökkenti.
Dátum: 2008.10.09. 23:27:27
Szerintem nagyon jó kérdés. Én biztosan benn hagytam volna, bár a kérdés megfogalmazása jobb lett volna így:
"A Kutyaszorítóban című filmben (Quentin Tarantino) ki Mr. Pink?"

De ez csak részletkérdés. Sajnos az itteni játékosközösség nem hogy azt nem tudja, mi ez a film (nem mai darab), úgy sejtem Quentin Tarantino neve sem sokat mond nekik. Tisztelet a kivételnek. Sajnálom.
Dátum: 2008.10.09. 17:18:02
"Melyik a legnyugatibb magyar város?"
A válaszok közt:

"Szentgottd"

Kimaradt egy "r".

"Melyik településünk nem a Balaton déli partján található"

Kérdőjel.
Dátum: 2008.10.09. 17:10:30
"Mi T. Vlagyimir unokaöccsének neve?"

Mi van???
Dátum: 2008.10.09. 17:01:55
Idézet: Dark Wolf - 2008.10.09. 16:57:11
Sziasztok,

A szörnyek statisztikáiról, értékeiről lehet tudni valamit? Van erre valamilyen táblázat, hogy milyen lény milyen értékekkel rendelkezik?

Valamint, jelenleg nem vagyok túl magas szintű (4), de már nem jönnek "apró" szörnyek. A küldetést így eldobtam rengeteg vadászat után, amikor még mindig nullán álltam. Az amúgy erősebb szörnyekből is vannak "apróbbak"?

És ha már így belelendültem: a küldetés eldobása jár valamilyen negatív hatással?

Előre is köszi,
Dark Wolf

Szörnyekről nincs statisztika.
Apró szörny minden szinten jön, türelem kell hozzá.
Eldobott küldetést újra felvehetsz, az egyetlen hátrány, hogy elölről kell kezdened. (Esetedben ez semmit nem jelent, a számláló nullán állt, nem vesztettél semmit.)
Dátum: 2008.10.09. 16:59:07
Ilyennel még nem találkoztam:
Eltűnt a lehetőségem kvízkérdés feltevésére. Megvan a kellő számú jó válasz (570). Eddig 18 kérdést tettem fel, most jönne a 19. Nincs kiértékelésre váró kérdésem. A kvíz menüpont alatt nem jelenik meg a kérdés feltevésének lehetősége. Semmi utalás, üzenet nincs arról, hogy esetleg letiltottak volna.
Tudja valaki esetleg, miért van ez?
Dátum: 2008.10.09. 06:26:53
Azért ez sem gyenge:
"Melyik Fitness-Wellness Klub nyílik a napokban a Nemzeti Színház szomszédságában?"

Hmm...
Dátum: 2008.10.09. 02:33:04
Idézet: Deron - 2008.10.09. 02:13:39
Egy aprocska felvetés, egy nem tul gyakran felmerülő esetre:)
Ha befogok egy állatot, és ugy döntök hogy őt nem szeretném beidomitani, akkor nem nyirhatnám ki? Miért kéne szabadon engednem, ha el is vehetem a lélekerejét?
Vagy akár a már beidomitott, de megunt joszágét

Remek ötlet, szívvel-lélekkel támogatom
Dátum: 2008.10.09. 01:32:40
"Melyik villamosmegállónál található az ELTE informatikai karának épülete a 4es/6os villamos vonalán"

Öööö.... mi van????
Dátum: 2008.10.09. 01:28:23
Idézet: Rolik - 2008.10.09. 01:24:22
Idézet: Hydro Globus - 2008.10.09. 01:18:23

Necronis (megint): azért Rolik szerintem most ironikus volt...

Köszi!

Sorry, éjszakás műszakban kicsit fáradt vagyok
Dátum: 2008.10.09. 00:33:46
Idézet: Hydro Globus - 2008.10.08. 22:48:19

Hány országon folyik át a duna?

3
10
6
8

Duna nagy "D", helyes válasz (tudtommal) 9: Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária, Ukrajna... Kihagytam valamit?

Moldova kimaradt.
Dátum: 2008.10.09. 00:18:02
Idézet: Rolik - 2008.10.09. 00:06:24
Idézet: Necronis - 2008.10.06. 12:19:07
Idézet: Aisling - 2008.10.06. 12:09:19
Ez volt: Mekkora távolsagnak felel meg 1 csillagászati egység (CSE)
A helyes válasz meg (szerintem) sehol. Vagy simán béna voltam. De azért mégis tiszteltetem a kérdésfeltevőt.

Én tettem fel ilyen kérdést, ez volt a legelső kérdésem, szóval jó régi. Eddig 50% körüli a helyes válaszok aránya. Az enyém így hangzott pontosan:
"Mekkora távolság egy csillagászati egység?"
És benne volt a helyes válasz, így:
"Kb. 150 millió km."

Ehh! Én HKK-zok, TF-ezek, és a fenti kérdés nekem túl specifikus, a véleményem szerint egyáltalán nem része az általános műveltségnek. Lehetne törölni?

Lehet, hogy számodra ez túl specifikus. Még az is lehet, hogy a többség szerint nem része az általános műveltségnek. Ez esetben sajnálom, mert például a fényévet valószínűleg mindenki ismeri. Amikor én jártam középiskolába ( nem ebben az évezredben volt), nekünk még tanították a CSE-et és a fényévet is, mint mértékegységet. És a helyzet az, hogy általánosan elfogadott egység a Naprendszer-beli távolságok mérésére. Ezen kívül a csillagászati egység nagyságát kb. 10 másodperc megkeresni a neten. A jó válaszok aránya (több, mint két hete benn van ez a kérdés) 46.92%. Kérem bent hagyni, köszönöm.
Dátum: 2008.10.09. 00:03:17
- Várj Mort!! - kiáltott Khetty hirtelen, amint világosság gyúlt az elméjében. - A víz nem lesz jó! Megrepednek a falak! - Mortazor azonnal megértette, mire gondolt a lány. Gyorsan gondolkodott, kapkodva nézett körül. Közben dörgő hangja elnyomta a tűz ropogását.
- Mindenki aki fenn van!! Felfelé a lépcsőkön, azonnal! - Látta, amint Camelus és a többiek felfelé kezdenek rohanni a lépcsőn, a nagydarab férfi haladt hátul, egyre siettetve a többieket. Nem volt vesztegetni való idő. Megragadta Khetty karját és szélsebesen indult a fürdőhelység felé. - Gyerünk, rohanj! - kiáltotta. Nem kellett kétszer mondania. Mikor beértek a fürdőbe, Mortazor furcsa dolgot művelt, a nő először nem értette, mit akart. Mort megragadta a földön álló, hatalmas dézsák közül azt, amelyik tele volt, és felemelte. Khetty ámulva nézte, ahogyan a feje fölé emelte az óriási faedényt, nyakán dagadtak az erek. Aztán egyetlen löttyintéssel magukra zúdította az egészet. Khetty prüszkölt, a szemét dörzsölgette, düh fortyogott benne, de uralkodott magán. Ismét a férfi erős kezét érezte a karján, meglódult a rántástól.
- Rohanj! Ki kell jutnunk, azonnal! - Khetty rohant. Keresztül a lángoló valamin, keresztül az előcsarnokon, ki a szabadba. Víz csurgott a hajából, ruhájából, cuppanó tócsákat hagyott maga mögött, ahová lépett. Az égő valami körül azonnal felforrtak a tócsácskák.
- Ki kell engednünk, máskülönben ledönti a tornyot! - ordította Mort, aztán valami furcsát kiáltott - Haláááál! Hozzáááám!!!
Khetty rémülten nézett körül, azt hitte, a férfi megtébolyodott. Aztán a gyakorlótér melletti kis liget felől meglátta, mi közeledik. Egy móleon volt az, zöldes bőre ragyogott a fényben. Legalább egy ölnyivel magasodott Mortazor termetes alakja fölé, félelmetesen vicsorgott. Jobbjában hatalmas, háromölnyi vasdárdát fogott, olyan vastag volt, mint Khetty karja. Mire észbe kapott, már el is viharzott mellette, egyenesen Mort felé, aki sürgetően, hadarva adta az utasításokat az óriási teremtménynek.
- Halál! Ki kell dönteni a falat egy helyen! Gyorsan! Öles lyukat kell ütni, itt! - mutatott a falra a férfi. A móleon pillanatnyi késedelem nélkül váltott irányt, sebességéből mit sem veszítve száguldott a torony felé. Felemelte dárdáját, és mikor már csak ötlépésnyire volt a faltól, irtózatos lendülettel hajította el. Különös, fülrepesztő döndülés hallatszott, ahogy a nehéz fegyver átütötte a torony vastag falát, akkora lyukat hagyva maga mögött, mint egy lófej. A lyukon nem lehetett átlátni, kékes, örvénylő massza töltötte ki. Mort ebben a pillanatban rántotta félre Khettyt, a móleon hasra vetődött. A kékes, folyadékszerű anyag döbbenetes sebességgel vágódott ki a falból, és fölfelé kanyarodott, fel az égbe. Ahogy kiszabadult fogságából, körvonalai felismerhetővé váltak. Úgy nézett ki, mint egy hatalmas, világoskék, csillogó tollú sasmadár, hüllőszerű fejjel és hosszú, tekergő farokkal. Lábain arasznyi karmok hasították a levegőt, farka végig lángolt. Tüzet hagyott maga után a torony alsó két szintjén. Fájdalmasan üvöltött, ahogyan a tenger felé vette az irányt, repülés közben letarolva égő farkával a gyakorlótér melletti erdő egy részét, ami szintén lángba borult.
Khetty és Mortazor döbbenten, néma áhítattal néztek a gyönyörű, mégis félelmetes lény után. Kiáltás harsant a csönbe:
- Mi lesz már, hé!! - Csirguz hangja dühös volt. - Segítsetek oltani mert mindenünk odavész! - A szólításra felocsúdtak. Rohantak oltani. Camelus szervezte a munkát, két óra alatt végeztek is vele.
Álltak a torony tövében, Mortazor kissé távolabb, háta mögött a móleonnal. A többiek gyanakodva méregették.
- Ő velem van. - jelentette ki egyszerűen Mort - Szelíd. Velem harcol, ha akarom. Titeket nem bánt. A neve Halál. - szeretettel simogatta a lény karját, aki furcsa, dörmögő hangokat adott ki. - Tudnotok kell, van egy másik kis kedvencem is. Egy toxikus lárva. Ő sem bánt, de ne érintsétek, ha látjátok. Mérgező. A neve Végzet. - A móleon felé fordult. - Menj, pihenj le. Vadássz. Szólok, ha kellesz. - A lény vakkantott valamit, aztán eltűnt a sűrűben.
- Helyre kell hoznunk a tornyot, mielőbb. - jelentette ki Khetty ellentmondást nem tűrő hangon.
- És alaposan át kell vizsgálnunk minden szegletét. - kontrázott Camelus - Nem szeretnék több ilyen meglepetést.
- Nézzétek! - vigyorgott Doer Tin a gyakorlótér felé mutatva - Ez a lény megnagyobbította nekünk a kis harci akadálypályánkat!
- Ki kell nyitnunk az ajtót, hogy felderíthessük a mögötte lévő részeket. - dünnyögte Mortazor, de senki sem hallotta. Mindenki a kirohanó Bulcsúra figyelt, aki Camelus felé szaladt, miközben kiáltozott.
- Apa! Apa! Nézd mit találtam! Nézd, hogy csillog! Itt hagyta nekünk a lény! Nézd!
Mire odaért, a többiek köré sereglettek. Körbeállták a kis varázslót, néma ámulattal nézték kitartott kezét. Bulcsu tenyerén volt valami. Egy hatalmas, félarasznyi, csillogó, vibráló, világoskékes árnyalatú drágakő.

Egy órával később az étkezőben ülve beszélgettek, Khetty, Lia, Camelus, Csirguz, Mortazor és Doer Tin.
- Mi lehetett ez? - kérdezte Camelus gondterhelten.
- Nem tudom - felelte Khetty -, de biztosan ősi volt. Éreztem.
- Láttam már hasonlót. - Mondta csöndesen Lia, mire mindenki felé fordult. Lia arca bíborszínt öltött a rámeredő tekintetek kereszttüzében. - Nem élőt, dehogy! - mondta gyorsan - Tudjátok a könyvtárban. Szoktam nézegetni a könyveket, meg olvasgatni. Találtam egy könyvet, nem tudtam elolvasni. Nagyon réginek tűnt. Gyönyörű képek vannak benne. Abban láttam, pont ilyen volt. Egy négykarú galektival harcolt.
- Gyerünk! - szólt Csirguz - Nézzük meg, hátha valaki el tudja olvasni.
Mindannyian felálltak és sietve indultak a könyvtár felé. Mort és Khetty maradt utolsónak.
- Attól félek vissza fog jönni. - Súgta oda Mortazor a lánynak. Khetty mogorván bámult maga elé. Nem szólt semmit.
Dátum: 2008.10.08. 19:58:23
"Hány darab kromoszóma található egy emberi sejtben?"

Nem egyértelmű kérdés, az ivarsejtben feleannyi található, mint a többi sejtben, és a válaszok közt mindkét érték szerepel.
Dátum: 2008.10.08. 19:47:29
Idézet: _WHITE_ - 2008.10.08. 19:44:29
Sziasztok!

Engem az most marhára zavar, hogy olyan küldetést kaptam, hogy tegyél fel 3 kvízkérdést amit elfogadnak, ami a napokban történt meg de 2. szinten tetten azt. Hozzáteszem, hogy több, mint 100 helyes válaszom van, és már tettem si fel kérdéseket számszerint 4-et. Most meg itt ez a küldetés, ezt nem lehetne ilyenkor, ha kiválasztom a küldetést autómatikusan teljesítve van, legyen??? 4 jó kérdésem volt... Most várjak még további 100 jó válaszra, hogy meg tudjam csinálni az adott küldit???

Ahogy mondod. Én is azt tettem. Meg mindenki más is. Sok sikert
Dátum: 2008.10.08. 18:49:30
Jujj...
Dátum: 2008.10.07. 17:40:41
Ez nem igaz. Helyesen:
"Válaszolj helyesen 50 kvízkérdésre!"
Tehát nem zsinórban.
Nos úgy látom, eddig semmi nem változott a rendszerben, ugyanúgy kapom az idióta kérdéseket amiket a játékosok jónak értékelnek, tele helyesírási hibával, rossz válasszal stb. A gyöngyszem:
"menyi idös vagy
0-10
10-20
20-30
már csak matuzsálem"
Valami ilyesmi volt, ha jól emlékszem. Jó válasz 10-20. No comment.
Továbbá a 6. rossz értékelést kaptam, plusz a következő szöveget hozzá:
"Figyelmeztetés: Kérjük, próbálj meg olyan kérdéseket feltenni, amelyek megválaszolhatók, és arra is ügyelj, hogy jól jelöld meg, melyik a helyes válasz. Ennek hiányában elveszítheted a lehetőséget, hogy a jövőben kérdést tegyél fel, és így az ebből szerzett lélekenergiától is elesel."
A kérdés, ami ismét bukott, a következő volt:
"Az alábbiak közül melyik világnyelv?

Görög.
Dán.
Portugál.
Internacia Lingvo."
Ha valaki számára ez nehéz, azt tudom sajnálni. Lexikális tudást nem igényel. Helyesírási hiba nincs benne. Nem specializált. Talán annyi csavar van benne, hogy nem azt írtam oda, hogy eszperantó. Mert akkor meg túl könnyű lenne, és ugyebár az is rossz.
Nos, azt hiszem, a kvíz ennyi volt számomra.
Dátum: 2008.10.07. 07:08:17
Így van, fejlesztésük képlete:
A szakértelem jelenlegi szintje: X
A jelenlegi szakértelemösszeged (karakterlapon is ki van írva): Y
Szakértelem növelése eggyel: (X+1)*100+Y*10 LE.