Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Necronis

Idézet Hatsepsut-tól, a kvíz topicból:
"ha nem látom véletlenül előre, és utólag kikerül egy kérdés (pl. mert már sok példányban szerepelt) akkor sajnos azt írja ki, hogy azonnal törölni lett. Viszont a program mégsem annak számolja, így nem fogod emiatt elveszíteni a kérdezési lehetőséget."

Tehát ez egy bug. Valószínűleg a 25%-os határ alá került, ezért lett rossz kérdés (és nem "Azonnal törölni!")
Rövid levezetéssel:
1-től 10-ig a számok prímtényezős felbontása: 1, 2, 3, 2*2, 5, 2*3, 7, 2*2*2, 3*3, 2*5
Az a szám, melyben minden prímtényező szerepel a legnagyobb hatványon, a felsorolt számok legkisebb közös többszöröse.
Ez: 1*2*2*2*3*3*5*7=2520
Gondolom az a baj vele, hogy 2520 lenne a helyes válasz... Amúgy más gond nincs.

Ehh, csak eltalálom...
Dátum: 2008.10.11. 15:32:17
"Melyik a legmagasabb, mértékegységeknél használatos előtag?

centi
piko
atto
femto"

Legmagasabb? Attól függ, milyen betűnagysággal írom, ugyebár...
Dátum: 2008.10.11. 15:05:22
Van itt egy olyan probléma, amire eddig nem gondoltam(tunk). Nekem két állatom van, szerettem volna mindenképp, sőt a későbbiekben többet is. Nos, egyszerűen nem tudok annyi győztes portyát csinálni, hogy mindkettőnek szinten tartsam a morálját. A 30 PP-s változatban sok a vesztett csatám, a 15 PP-s meg kevés. Hozzá tartozik, hogy még nincs meggyőzés szakértelmem és nem tudom, az milyen mértékben fogja ezt befolyásolni. Ha valaki esetleg tudja, megköszönném, ha megosztaná velem.
Dátum: 2008.10.11. 14:08:20
Ugyanígy jártam, pedig én smaragd vagyok és -22 a varázslat hatása. Sorozatban veszítek vele, simán eltalálnak, pedig nem kicsi a védelmem. Kidobott LE.
Dátum: 2008.10.11. 00:15:36
Mortazor álmodott. Álmában otthon járt, felesége ölelő karjaiban, gyermeke édesded gügyögését hallgatva. Álmában harcolt, borzalmas, éjsötét teremtményekkel. Álmában imádkozott, imát mormolt a Földanyához. Álmodott, fájdalmas, keserédes álmokat. Nem látta, mi történik körülötte, nem hallotta, mit suttognak az árnyak. Nem érzékelte azt sem, hogy tenyere az ajtónak, s vele együtt a kristálynak feszül, hogy vér serken az éles csiszolás mentén. Nem volt tudatában az időnek, nem érezte haldoklásának kínját sem. Álmai egyre csak kavarogtak, mint kaleidoszkóp, úgy suhantak elméjén keresztül, megfoghatatlanul, mégis örök emlékként. Életének napjai leperegtek, homokszemcsékként lelkének mindent látó, örökké nyitott szeme előtt. Álmában ligetben járt, cédrusok közt, léptei nyomán serkent a fű, ujjai csipkebogyó vöröslő húsába vájtak. Álmában megérkezett.
Álmában gyönyörű, fenséges, sosemvolt asszony állott előtte. Zöldes haja hátát verdeste az enyhe szellőben, smaragd szemei mosolyogtak, életet adó mosollyal. Ajka mint csurranó patak kéklett, orcáján a hajnal pírja dacolt az örök napsütéssel.
- Nincs itt az időd, ifjú! - Hangja hárfák húrjainak hangzata, emberi fül soha nem hallhatta. - Megteszem, mit kérsz! - Fúvósok mennydörgő, fülsiketítő, mégis fájdalmasan szép akkordja, ahogyan hangja szól. - De halld! - Orgonasípok basszusa, remegtetőn. - Nem kérhetsz tőlem többet, halandó! Jutalmad megszolgáltad. A leányod itt van. - Halkuló, megpendített húr, ritmusra dobbanó szív. - Menj! - Üstdob döndülése.

Irtózatos reccsenéssel szakadt ki az ajtó sarokvasaiból. Száguldó szilánkok fúródtak a körben állók arcába, testébe, apró vérpatakok indultak nyomukban. Nem volt már tejfehér köd, nem volt már sehol a zöld kristály sem. Mortazor kinyújtott karral állt az ajtónyílás előtt, szemei csukva. Arcából, kezéből vér patakzott, pirosra festette hófehér hálóköntösét. A nyílásban porfelhő kavargott a robbanás nyomán, a férfi kinyújtott ujjai éppen érintették, apró remegése piciny, táncoló örvényeket gerjesztett. Megkövülten, szédülten állt a társaság egy másodpercig, nem tudván, mit is kellene tenni. Aztán halk, távoli sóhaj hallatszott, s Mortazor, mint rongybaba hullott a földre.
Dátum: 2008.10.10. 21:17:58
Idézet: Holstein - 2008.10.10. 21:14:42
Hát ez?

Melyik prímszám?

1
43
91
49

A 43 volt a jó válasz.

Lehet, hogy nem vagyok egy nagy matekos, de szerintem az 1 és a 91 is az volt.
A 49-et jelöltem be, hátha arra gondolt, hogy melyik nem prímszám, de nem jött be.

A 91 nem prím. 7*13=91. Az egy sem prím, csak egy osztója van, önmaga. A kérdés és a válasz is jó, csak az a baj vele, hogy kicsit sok ilyen van már (azt hiszem).
Dátum: 2008.10.10. 20:48:26
Idézet: Sultankalifa - 2008.10.10. 20:43:19
"Ki az a magyar színművész, akire Richard Burton - miután megnézte egy szerepben, amiben Oscar-díjat
Csákányi László
Sinkovics Imre
Páger Antal
Darvas Iván"

töröljétek, légyszi, mert ez nem kérdés, és nem is értem mit akar

...kapott - azt mondta, hogy jobb színész nálam?

Valami ilyesmi lenne a vége, már volt róla szó, valamiért levágta a rendszer az utolsó szavakat. Én még helyesen kaptam meg, vagy két hete. Jó lenne javítani, szerintem nem kéne törölni.
Dátum: 2008.10.10. 19:21:18
Idézet: Aisling - 2008.10.10. 19:19:59
Idézet: Necronis - 2008.10.10. 19:05:53
Sajnos ez van, nyújtsd be javaslatnak hátha megváltoztatják Bár amiket én eddig javasoltam azokra még válaszolni se méltóztatott senki...
Válaszoljak neked?

Lécci lécci
Dátum: 2008.10.10. 19:05:53
Sajnos ez van, nyújtsd be javaslatnak hátha megváltoztatják Bár amiket én eddig javasoltam azokra még válaszolni se méltóztatott senki...
Dátum: 2008.10.10. 19:00:19
Csak nálad alacsonyabb szintűnek nyújthatsz segítséget, és többen is segíthetik ugyanazt a karaktert. Olvasd el, le van írva ott is
Dátum: 2008.10.10. 16:57:46
Nos igen, a remény hal meg utoljára... Én optimista vagyok, lelkesen optimista, még ha nem is más(z)ok
Dátum: 2008.10.10. 16:43:28
Idézet: Aisling - 2008.10.10. 16:41:56
Felmerült bennem egy gondolat, úgy érzem, megosztom. Az egy dolog, hogy kezdem nem kedvelni a focit, és úgy a labdasportokat általában. A HKK sem nőtt a szívemhez. DE. Van rá esély, hogy HKK-val kapcsolatban mász kérdés is feltehető, mint hogy minek/kinek milyen a színe?

Véleményem szerint nincs...
Dátum: 2008.10.10. 16:27:32
Lenne egy javaslatom. Mivel a Lélekkufárnál a tárgyak igen drágák és egyre drágábbak, be lehetne vezetni a részletfizetést Például három részletben kellene fizetni, és a tárgyat akkor kapná meg az illető, ha az utolsó részletet is kifizette. Természetesen ebben az esetben drágább lenne a tárgy, mondjuk 20%-kal. Így aki nem akar annyit kockáztatni a gyűjtéssel, az is hozzájuthatna jobb cuccokhoz, ha hajlandó rááldozni a plusz lélekenergiát.
Dátum: 2008.10.10. 16:11:12
"prémium tag csp-je = (alap csp + szakértelem bónusz) * 1,25"

Ez 38,75 csp-re jön ki (3-as elementáris fúzióval). Kérdés:
Ezt kerekítitek, és akkor 38, vagy 39 csp lesz naponta, vagy 38,75-dal számol a program és akkor 37 perc 10 másodpercenként kapok egy csp-t?
Dátum: 2008.10.10. 16:01:54
Elrontottam egy kérdést:
"Miért különleges nap a tavaszi és az őszi napforduló?"

Napéjegyenlőséget akartam írni Kérem javítsátok ki, köszönöm, és elnézést mindenkitől
Dátum: 2008.10.10. 15:24:46
Kérlek, töröljétek a kérdésfeltevőt.

Ez jó

Milyen nyelven beszélt egymással Watto és Anakin Skywalker?
magyarul
nem tudom
tatooine-i nyelven
hutt nyelven
Itt is buktam 10% LE-et, pedig a helyes válaszra nyomtam. (kettes).

Ez is
Dátum: 2008.10.10. 15:17:40
Vagy szóköz helyett nyomta...
Dátum: 2008.10.10. 15:13:45
"Melyik focicsapat beceneve a "VÖRÖSÖRDÖGÖK"?"

A válaszok között:
Man.united
Legalább kiírná a nevét vazze... Törölni!