Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Dátum: 2011.10.25. 13:32:33
Idézet: Birka - 2011.10.25. 12:33:00
Az emberek baja az, hoyg a "vásárfia" lehetőség egyszerűen megszűnik mind a 2 esetnél (új rendszerű aukció / kevesebb tételes régi)!!!

Szamomra a Miklos altal leirt rendszerbol ennek ellenkezoje tunik korvonalazodni. Jo esellyel a gyengebb targyakbol lehet majd szerezni egyet aron alul. Szepen beadod mennyit akarsz vasarfiara szanni, es siman lehet, hogy annyiert elvihetsz majd valamit amire a tobbiek sajnaltak rarakni osszes dukatjukat.
Dátum: 2011.10.25. 11:10:19
Idézet: Birka - 2011.10.25. 10:32:38
NEM V5-ös világokon manakonsolj, ha nem akarsz kút növekedést, valamint vannak kis szövik ahol igeni is az az egyetlen "maradandó" egy karakter után, ha a kútregenből "építkezik"...

Manakonsti hogy mukodik Xenoknal? Elszamolja 100%-ban?
Dátum: 2011.10.25. 10:30:19
Idézet: Birka - 2011.10.25. 10:10:18
Nincs olyan hogy harcos... A VU jelenleg Varázsló mesterek játéka!

Hat ennek azert sok karakter mond ellent a jatekban, tobb kevesebb sikerrel.
Dátum: 2011.10.25. 09:33:02
Idézet: Crazy71 - 2011.10.25. 09:08:58
Idézet: Miklós - 2011.10.24. 12:33:48
...
- lesz 3 új választható nyeremény:
1. Állataid fél évig gyorsabban fejlődnek, 3, 6, 9, 12%-kal.
2. Varázslatelnyelésed fél évre megnő 5, 10, 15, 20%-kal.
3. Fél évig a portyázás során az ellenfél állatainak elnyelése lecsökken 4, 8, 12, 16%-kal.

Mondjuk egy fix relikviának ami nem tűnik el fél év után sokkal jobban örülnék.

A rendszer ertheto, 3 havonta vannak esemenyek kb. igy a bonuszokat ujra es ujra megszerezheted.

Mindazonaltal erdekes lenne ha lehetne szerezni megmarado tapot is, ami aranyaiban persze lenyegesen kisebb, viszont halmozhato. Igy mindenki donthetne, hogy a hosszu tavu kisebb vagy a rovid tavu nagyobb elonyt valasztja.

A hosszu tavu jutalmak lehetnenek a felevesek negyede/otode.
Dátum: 2011.10.25. 09:19:22
Idézet: Birka - 2011.10.24. 13:25:47
Éphogy az volt a szívatás eddig, hogy "kidobott" lé volt az építés, így meg hasznosul...

Az rendben van, hogy hasznosul, csak epp az epito karara. Ez sztem nincs rendben. Csokkentse a lelekkutat, es akkor egybol vonzo lesz a lehetoseg.

Ha most epitek X LE-t, az ezzel a modositassal X*48% epitesi kotelezettseget rak ram a kov 10 szovi kuldi alatt es X*165%-ot a kovetkezo 20 kuldi alatt.
Mindezt ugy, hogy epitheto elonyt ado epulet mar vagy egy eve nincs, tehat ellentetelezese a plusz epitesnek nincs.
Szamomra ez bizony szivasnak hangzik.
Dátum: 2011.10.25. 09:17:53
Idézet: Dozer - 2011.10.24. 12:55:56
Idézet: Morzkod - 2011.10.24. 12:53:25

- a csapdák töltése növeli a lélekkút maximumát úgy, mintha ezt egy szövi épületbe rakta volna bele.

A szovit miert kell szivatni azert, mert egy tagja reszt vesz az esemenyen? Ezt nem ertem.

miért lenne hátrányban a szövetség?

Kicsit furan idezed magad, de a lelekkut noveles mar vagy 2 honapja egyertelmuen a szivas kategoria. Elonye nincs, mivel nincs epitheto epulet, hatranya viszont annal inkabb.
Dátum: 2011.10.25. 09:15:20
Idézet: Dozer - 2011.10.25. 07:18:35
olvasd el a teljes HSZ-t és megérted

Olvastam, nem ertettem, most sem ertem. "Harcos" eddig sem tolt IQ-t, mert ha fel tudja venni egy "varazsloval" a versenyt onnantol o mar nem harcos.
Kritvarit befolyasol a targy, semmi mast.
Dátum: 2011.10.25. 09:13:33
Idézet: Birka - 2011.10.25. 07:19:11
Az elnyelés átlagol, teljesen mindegy, hogy 4 vagy 5 állatod van ilyen szempontból.

Elnyeles alatt te allatelnyelesre gondolsz, en a (sebzes - elnyeles) vs. allatsebzes viszonyara, szoval ha errol tudnal adni infot akkor meg okosabbak lehetnenk.

Ami izgalmas lehet az az összeadódó képességek listája:
-lészívás tárgyakból
-acsarkodás
-epikus harapás

kb ennyi.

Véleményem szerint ez a tétel csak egy optikai tunning, gyakorlati haszna nem sok van nézve, hogy 1 helyet vesztek a küldiző dögök sorából...

Tobbet fejleszt egy csata 25%-kal az allataidon. Az az 5 allat lehet am kuldizo allat is.
Szivossag ovenel szerintem is gyengebb, de akinek van olyan, annak kivalo kiegeszito lehet egy ilyen.
Dátum: 2011.10.25. 07:10:56
Idézet: Redy - 2011.10.25. 01:32:18
Szerintem is mindekinek jó volt úgy az aukció, ahogy volt, csak a tárgyakat kellene kiegyensúlyozni, hogy több csábító tétel legyen.

Mindenkinek bizonyosan nem. Az aukcio eddig merhetetlenul lassu, idohuzo volt. A reformot en mindenkeppen szuksegesnek erzem.

Alternativa lehet egy inverz licit esetleg.

Elindulunk a masodik legnagyobb dukatmennyisegrol lefele.
3500
3400
3300
...

Ha egy ember teszi fel a kezet (eloszor, masodszor, harmadszor), akkor elviszi a targyat amit valaszt.

Ha tobben, akkor valami alapjan sorrend kell felallitani kozottuk (akinek tobb az osszes dukatja az valaszt hamarabb mondjuk*).

Ha megvolt a valasztas a licit folytatodik lefele, amig el nem erjuk a kikialtasi limitet vagy minden targy el nem fogy.

*Esetleg lehetne kombinalni egy elore leadott szammal. Ha az aktualis licit felett van ennyije, akkor az aktualissal plusz az elore leadottal szall be, ha nincs akkor a kiertekeles szempontjabol a leadott szamot le kell vonni (de az elkoltott dukatbol nem!), majd igy sorbarendezni.
Dátum: 2011.10.25. 07:00:13
Idézet: Alendaar - 2011.10.24. 21:30:30
Nekem 2 bajom van az egésszel:
1. Nagyon durva tápokat adnak a relikek és általában azoknak, akik már amúgy is kenterbe verik a mezőnyt.
2. Mivel én valószínűleg nem fogok 10k-t elkölteni az utazásra, nekem esélyem sem lesz bármelyiket is megszerezni.

Ebben igazad van, de ez azert is van, hogy legyen miert elmenni a talalkozora. Sajnos nem mindenkinek nyilik ra lehetosege.
Dátum: 2011.10.25. 06:52:08
Idézet: Miklós - 2011.10.24. 18:36:38
A pontos képletet sajnos most nem tudom megmondani, de minél több állatod van, a további állatok annál kevesebbet sebeznek. A 4. állat már csak 20%-kát sebzi annak, amit akkor sebezne, ha egyedül harcolna. Az 5-re ugyanez vonatkozik, ő is 20%-át sebzi. Ha 5 állatod lesz, nem kapnak kevesebb Tp-t, mint ha 4 lenne.

A kritikus utes elotti sebzes 25%-at sebzi az elso allat, 20%-at a masodik, 15%-ot a harmadik, 10%-ot a negyedik. A sorrend valojaban nem sorrend, hanem a talalatok szama. Ha 2 allatod talal az 45%-ot sebez, fuggetlenul attol, hogy melyik ketto.
Az 5. allat is 10%-ot fog sebezni, ezzel ha az osszes allat talal, akkor 70-rol 80%-ra no a sebzes. Persze ha kevesebb talal be, akkor az extra allat sebzese tobb lesz.
Erre jon az allatok kritikus utese, ami 1,5*, tehat 105%-rol 120%-ra ugrik majd a max kritikus allatsebzes.

Elnyeles nem tudom hogy jatszik, azt majd Birka megmondja.
Dátum: 2011.10.25. 06:44:17
Idézet: Dozer - 2011.10.24. 18:25:07
jó-jó értem én, csak onnantól nem kell kritvarit és IQ-t sem fejlesztenie egy harcosnak..

IQ hogy jon ide?
Idézet: Alendaar - 2011.10.04. 17:42:03
Közszférában bérstop.

Sztem orulj a berstopnak versenyszferaban komoly fizucsokkenteseket osztogatnak.
Dátum: 2011.10.24. 12:53:25

- a csapdák töltése növeli a lélekkút maximumát úgy, mintha ezt egy szövi épületbe rakta volna bele.

A szovit miert kell szivatni azert, mert egy tagja reszt vesz az esemenyen? Ezt nem ertem.

- a csapdáknál az építés szorzó a csapda állapotától és az eltelt időtől függ.

Ez a szam a karakter eredmenyet nem befolyasolja ugye?
Dátum: 2011.10.21. 19:47:48
Lebuktam?
Dátum: 2011.10.21. 16:49:12
Idézet: Aurri - 2011.10.21. 15:24:06
El lehet itt játszadozni a számokkal, de azért ez elég átlátszó próbálkozás (Morzkod, Te nem valami statisztikai hivatalban dolgozol véletlenül? ).
Én is matekolnék egy sort. Tegyük fel azonos az átlagsebzésem és találati esélyem az ellenféllel, nekem nincs övem neki igen. X a közelharci átlagsebzésünk (az egyszerűség kedvéért tételezzük fel mindenkinek bejön minden harci köre). Nekem eddig normál bajnokin volt 6X, neki 7X sebzése. Most ha teszem azt 5 körig tart a komcsi viadal, akkor nekem lesz 4x6X (24X), az ellenfélnek 4x7X (28X) közelharci sebzése az első négy körben. Az 5. harci körben ugyanannyi, vagy +-1 harci kör megy le(attól függően ki hal meg), itt igazából nem érdemes az övvel számolni (bár van rá sansz hogy pont az dönt, de tekintsünk el ettől). Így a példában az öves karinak összességben 4X, azaz négy közelharcnyi kör előnye van, az eddigi 1 körrel szemben. Ha nem mind a 6 sebzés jön be(ez a reálisabb forgatókönyv), de a 7. (öves) ütés bejön, akkor az arány még nagyobb. De ha nem is talál be, az állatok megközelítőleg fognak sebezni 0,5X-et minden 7. körben. Azaz az arány ennél a 4X-nyi előnynél (ahol X=átlagos közelharci+állatsebzés összege) csak több lehet. Szóval arányok ide vagy oda, engem csak a sebzésKÜLÖNBSÉG érdekel igazából és ezt a hátrányt nekem sokkal nehezebbnek tűnik ledolgozni, mint az eddigi 1 közelharci kört.

Logikai hiba kulonbseggel szamolni, mivel minden mas is (minimum!) ennyivel tobbszor tortenik meg. Ha normal bajnokin le akarod gyurni az ellenfeledet akinek ove van, akkor a 6+1 korod alatt kell nagyobb kulonbseget szerezned, mint amennyit o a 7. korben ut. Igaz?

Namarmost ha te egy csata alatt ki tudod termelni ezt a kulonbseget, akkor 4 vegigjatszott csata alatt 4-szer ennyit fogsz tudni kitermelni.

Ha nem tudod, akkor normal bajnokin is kikapnal az ov miatt.

Tehat nincs olyan szituacio, amikor normal bajnokin nem kapnal ki, de a piros bajnokin az OV MIATT kapsz ki. Termeszetesen, az eltero egeszseg ertekek miatt nyerhet mas (akar pro, akar kontra), de az ov kisebb elony nyujt ezen a bajnokin, mint normal bajnokin.

Felreertes ne essek, ez egy oriasi nagy elony, de kitiltasat nem tartanam korrektnek ennek ellenere sem egyik bajnoki formarol sem. Azok az aukcios tapok ugyanis, amelyek a LE bevetelt novelik, (Aranytaller, Huseg zaloga, Zion Gyuru, Reflexek konyve, Tudas konyve) ugyanugy kifejtik hatasukat kozvetve azaltal, hogy a termelt bonusz LE beepul a karakterbe.

Nem dolgozom statisztikai hivatalban, de gyerekkoromban volt egy korszakom, amikor ugy veltem felnott koromra statisztikus leszek. Nem lettem. Ugyanakkor tudom miert irod, mert szted statisztikaval barmit es annak ellenkezojet is ki lehet mutatni, am esetunkben egyszeruen arrol van szo, hogy a kulonbseg szamitasa logikailag hibas, mig az aranyok szamitasa logikailag helyes megkozelitest jelent.

A szivossag ovenek szerepet felnagyitani pont olyan, mintha azt mondanad, hogy mostantol csak varazslok nyerhetnek, mert a varazslatukbol adodo extra sebzest egy fent leirt csataban 4-szer kapjak meg, vagy mintha azt mondanad, hogy csak a kozelharci nagy ereju karakterek nyerhetnek, hiszen erobonuszukat allataikon keresztul attetelesen 47-szer kapjak meg a fenti csataban.

Kieg.: a nevem Koc, nem Morzkod. Attol mert ezt a karit ilyen loginnel regeltem nem kene igy hivni sztem.
Dátum: 2011.10.21. 15:00:29
Idézet: IfjabbPadowan - 2011.10.20. 14:56:16
Ja és az én ezresemet is több mint egy éve gyűjtögetem már, mégsem érek vele semmit.

Itt a hiba. Ennel ha ugyes vagy nagysagrendekkel tobbet kene szerezned csak terkapubol es munkabol. Es akkor az ismetlhetoket ami napi 3+ dukatot jelenthet meg nem szamoltam.
Nem a rendszer a rossz, csupan nem hasznalod ki a lehetosegeidet.

Mindazonaltal a meltatlankodas jogat nem akarom elvitatni toled.
Dátum: 2011.10.21. 14:51:59
Idézet: Aurri - 2011.10.20. 20:27:49
Nem kérdőjelezem meg hogy a szerencse szerepe nőni fog az új bajnokin. Ám fentartom hogy pl az IQ szerepéhez képest még mindig másodlagos. És ahogy Te is mondtad ez igazán csak a (közel) azonos erejű karakterek esetében fog számítani (ahogy eddig is).

Ha már igazságtalanság: az senkinek nem szúrt szemet, hogy a szívósság öve nem tiltott az új viadalon. Az átlagosan 3-5 plusz harci kört fog jelenteni, azt hogyan hozod be?

Pont annyit szamit, mint a regin aranyaiban. Sot igazabol egy hajszalnyival kevesebbet is, mert nem biztos, hogy minden 6(7)+1 koros csata vegigmegy. Ha pl. 3 varazslas es 4 harci kor utan van vege, akkor az ov csak 12,5% bonusz harci kort ad, mig normal bajnokin 16,7% a bonusz harci korok aranya. Raadasul itt sokkal konyebben kompenzalhatod egeszseg fejlesztessel.
Dátum: 2011.10.21. 12:38:01
Idézet: Aurri - 2011.10.20. 20:20:35
Közel azonos erejű kariknál eddig is a szerencse döntött

Azert itt inkabb az egeszseg fog szamitani, es csak utana a szerencse.
Dátum: 2011.10.21. 12:36:23
Idézet: Prisma - 2011.10.20. 20:12:43
Idézet: Aurri - 2011.10.20. 19:57:09

Azért a lila medálért még kicsit kampányolnék én is.
...
legalább presztizsben legyen megkülönböztetve a felsőbb kategóriás indulás

A jelenlegi tervezetben egyelőre jóval súlyosabb hiba van annál, hogy nem különböztetik meg a normál győzelemtől. Ahogy előzőleg írtam, ha ugyanazon szabályok szerint kapja a medálok alapján az ember a negatív módosítókat, akkor semmi értelme sincsen elindulni a felsőbb kategóriában. Ki akarná a negatív módosítókat begyűjteni jó nagy hátrányból, ahelyett, hogy akkorra hagyná, amikor odaér szintben?

A lila medál azért (is) lenne jó, mert azzal egy füst alatt ezt a problémát is meg lehetne oldani.

Logikailag ellentmondasz magadnak. Negativ modositoid csak akkor nonek, ha nyersz. Ha hatranybol nyersz, az semmivel sem rosszabb, mintha anlekul, tehat Azert lemondani A-rol, mert kesobb hatha lesz A nem tunik logikusnak.