Rajongó nélkül
Hosszas vadászatod során jócskán eltávolodtál táborhelyedtől. Ismeretlen területre tévedtél. Korábban hallottál már a Salgótas lápról, ez a hely pontosan megfelel a leírásnak. Ha igazak a pletykák, akkor itt jelentős árnymanó közösség él, ki tudja, talán jobb lenne, ha visszafordulnál, de kíváncsiságod hajt előre, még sosem találkoztál ilyen lényekkel. Megpillantasz egy kis árnymanó kunyhót, előítéleteid nincsenek, összeszed a bátorságod és közelebb mész. Bentről kiabálás hallatszik:
- Bejá hányszor mondjám még el, hogy rendesen meg kell puceválni ázt áz ubukot? Há nem smirgli a nyelvem nekem, ejj csáje.
Elhatározod, hogy megelőzöd a családi erőszakot és az ajtóhoz sietsz…épp odaérnél, amikor kinyílik. Egy kövér árnymanó néz veled farkasszemet, foszlott zebrabőrökkel takarja hatalmas testét, kezében rántott ubukszelet és ser.
- Dicsak egy idegen! Én nem ismerlek, de talán tudod ki vágyok.
[kvízkérdés]
- Jól ván testvírem, de ázért elmesélem a történetemet. Régen híres szórákoztátó voltám, sokan szerettek, pedig látod mekkorá dáráb csávó vagyok, persze, hogy nem értek a tánchoz, mikor énekelek áz meg olyán, mint ámikor á wántut sájtóják, de sikeres vótám. Hátálmás pálotában éltünk és ákkor kezdődött a bájság. Elfek jöttek válámi Retek klubtól és sok pízt ájánlották, há telerákhássák a házat megfigyelmességekkel. Buksi ne! Buksi! Visszáááááá!
[csata - holdlátó vérkutya]
- Ne hárágugyá testvírem, nem lehet bírni ezze á jószággál. Hol is tártottám? Já igen, áz elfek. Eleinte jól is ment á dolog, de áztán megunták, sőt még az árnymánók is és mán a dáláimra sem vóták kíváncsiak. Lássán lecsúsztunk, eládtuk á pálotát és á láp szélére cumózkodtunk. Bejá ásszony tákárít, én meg á mithrilt gyűjtöm, nehéz áz életünk. Á mináp sem tálátám semmit, csák néhány lélekgyémántot.
Hallottál már vagyonos árnymanókról, de azok nem ilyen körülmények között élnek, biztos eszét vette a nyomor. Nem is fontos, amit mondott, de amit a kezében tart, azt meg kell szerezned bármi áron. Éhes vagy ugyan, de nem a rántott ubuk vonz, hanem a csillógó kövek, amik számára értéktelenek.
[kereskedelem]
- Szóvál izgátnák a kávicsáim és álkudozni is tudol, mindennek megván áz ára testvírem. Há visszáádnád nekem áz örömet, mikor á rájongóim tápsolták és a nevemet üvöltötték, ákkor odáádnám á köveket, há ennyire kellenek.
Érzed, hogy komoly kihívás elé nézel. A produkció már magában is pusztító erejű, de hogy rávedd magad ennek a szegény téveszmésnek az éljenzésére, az mentális sérüléseket okozhat. Felkészülsz és tudatodat áthelyezed a közeli fák egyikébe. Arra gondolsz, hogy mivel a fák nem látnak és nem is hallanak ezzel a módszerrel megóvhatod elmédet.
[IQ próba]
Úgy véled elég idő telt már el, szerencsére a módszer hatásos volt, tested az előre meghatározottak szerint viselkedett. Ugráltál, tapsoltál és vígan üvöltötted: Győőőzi!!! Visszatérve testedbe már látod is az árnymanó boldog vigyorát, fel sem merült benne mi történhetett. Valami azonban nem stimmel…mintha valami hiányozna…lelked egy darabja a fában ragadt valahogy. Sosem hibáztál még ezzel a technikával, talán mégis átszűrődött valami az énekből. A fa borzasztó haragra gerjed és máris az árnymanó felé veszi az irányt, talán mert neki kellett átélni az előadás borzalmait és most bosszút áll.
- Jáj, jáj, testvírem! Mencsé meg! Ez á tuskó lerombójá á kunyhónkát!
[CSATA - mélységi ent]
- Á rák egye ki a belit ennek á fánák! Ásse vót nórmális, áki életre keltette. Téged viszont ágyon meg a devlá drága testvírem! Ákártád ezeket á kávicsokat, legyen neked, nékünk nem jók semmirese. Boldogan veszed át a jutalmad. Megérdemled, megoldottad az általad okozott galibát és elhitetted vele, hogy végighallgattad, szereztél egy jó napot neki. Azon gondolkozol hogy találhatta ki ezt a történetet, vagy talán volt valóságalapja? Távolodva még visszafordulsz és látod, amint bemegy a házba. - Te Bejá! Olyán kálándom vót válámi csávóvál…
Hozzászólások - Mortimer
Dátum: 2009.12.10. 14:20:43
Dátum: 2009.12.10. 09:20:54
Ja. Eddig is ezek voltak a legtáposabb varázslatok, amiket szinte mindenki megvett.
Nem látom sok értelmét az erősítésüknek. Ja, de Mind ősköves
Nem látom sok értelmét az erősítésüknek. Ja, de Mind ősköves
Dátum: 2009.12.10. 08:56:13
Idézet: Aurri - 2009.12.10. 08:25:32
Ez sajnos erre a játékra rég nem igaz, ezt te sem gondolhatod komolyan.
Vegyünk két játékost, "A" elindult a játék elején, tavaly novemberben, "B" mondjuk januárban. "A" július táján eljutott 60. szintre, ott kihúzta maxra a VF-et., "B" játékos átlagosan fejlődik, lépi a szinteket. Mostanra mindkettő azonos szintű, elértek a 70. szintre, de az első nyilvánvalóan nagyságrenddel erősebb, mint a második, hiszen "A" 60 és 70. szint között 20 szintnyi CSP mennyiséget épített be magába. Mégis azonos kategóriában indul mindkettő, "B" természetesen esélytelen.
Szerk: természetesen Aurrira akartam válaszolni, de adatbázishiba után így rakta ki
"az egyetlen kategória-megállapító dolog egy pvp játékban csak a szint lehet: ez az egyetlen mutaót ami korrektül képes megmutatni, hogy egy játékos _ugyanazokka a játék adta lehetőségekkel_ (ez aléyneg testvéreim!) hogyan tudott élni"
Ez sajnos erre a játékra rég nem igaz, ezt te sem gondolhatod komolyan.
Vegyünk két játékost, "A" elindult a játék elején, tavaly novemberben, "B" mondjuk januárban. "A" július táján eljutott 60. szintre, ott kihúzta maxra a VF-et., "B" játékos átlagosan fejlődik, lépi a szinteket. Mostanra mindkettő azonos szintű, elértek a 70. szintre, de az első nyilvánvalóan nagyságrenddel erősebb, mint a második, hiszen "A" 60 és 70. szint között 20 szintnyi CSP mennyiséget épített be magába. Mégis azonos kategóriában indul mindkettő, "B" természetesen esélytelen.
Szerk: természetesen Aurrira akartam válaszolni, de adatbázishiba után így rakta ki
Dátum: 2009.12.10. 08:37:43
Lehetne "pántlikázni" a bajnoki címeket, azaz hozzájukrendelni, hogy melyik kategóriában nyerték. Aki egy kategóriában nyert, ugyanott még egyszer nem lehet bajnok. A teljesítménye elismeréske került, de ezzel megakadályozzuk azt, hogy "beleüljön" a tutiba, és hónapokon át semmi mást ne csináljon, csak besöpörje a jutalmakat.
Dátum: 2009.12.09. 23:43:00
Köszi.
A pontozásról pedig annyit, hogy most visszanézve az összes az ebben a topikban lévő hozzászólásom 4 körülire zuhant, míg a tieid mind 9 közelében állnak. Szóval a pontozókommandó nekem mindenre mínuszt, míg a tieidre -bármi is legyen - pluszt ad. Jól nyomom
A pontozásról pedig annyit, hogy most visszanézve az összes az ebben a topikban lévő hozzászólásom 4 körülire zuhant, míg a tieid mind 9 közelében állnak. Szóval a pontozókommandó nekem mindenre mínuszt, míg a tieidre -bármi is legyen - pluszt ad. Jól nyomom
Dátum: 2009.12.09. 23:20:35
Örülnék, ha a személyeskedést hanyagolnánk. Ha akarsz, kérlek nyiss erre külön topikot, ott nyilvánosan kiöntheted a szíved, ez pedig maradjon meg a bajnoki módosításának megvitatására.
Köszi szépen.
Köszi szépen.
Dátum: 2009.12.09. 23:15:38
TLO: Nekem ez azt bizonyítja, hogy a jelenlegi regisztrációs körülmények között teljesen értelmetlen bármit is szavazásra bocsátani a fórumon.
Bolsevik: nekem egyetlen accountom van. (Ezzel is túl sokat írok.)
Bolsevik: nekem egyetlen accountom van. (Ezzel is túl sokat írok.)
Dátum: 2009.12.09. 21:58:17
Szerintem ne kezdjünk el azon vitatkozni, hogy egyáltalán szükség van e büntetésre: ez a vita egyszer már lement, elég visszaolvasni a fórumban. Miklós ezután vezette be, hogy a bajnokin negatív bónuszt ad a medál - az elején ugyanis nem volt ilyen.
Azonban több ezres tulajdonságösszegeknél ötös büntetés elég viccesen hangzik.
Azonban több ezres tulajdonságösszegeknél ötös büntetés elég viccesen hangzik.
Dátum: 2009.12.09. 21:09:39
Darah, Miklós írta egyszer, hogy célja volt annak megakadályozása, ami több más webes játékban is előfordul, hogy meg lehessen teljesen állni alacsony szinten.
Caveman, igazad van. Én csak javasoltam valamit, a lényeg nem a módszerben vagy a számokban van. Nyilván másfajta büntetés is elképzelhető.
Caveman, igazad van. Én csak javasoltam valamit, a lényeg nem a módszerben vagy a számokban van. Nyilván másfajta büntetés is elképzelhető.
Dátum: 2009.12.09. 20:22:50
Endyr, a bajnoki medál jó dolog, nagy sikerélményt nyújt. De van akinek már 6, van akinek 8, de olyan is akinek 9 (!) van. Ők minden nap továbbra is megkapják ezt a bónuszt, az összes csatájukban. Nem venne el tőlük senki semmit.
Dátum: 2009.12.09. 20:08:22
Birka, lásd 3. hozzászólás.
Dátum: 2009.12.09. 19:58:19
A maximalizálással az a baj, hogy eladható. Csak akkor számítana, ha azt letiltanánk az aukciós házban.
Dátum: 2009.12.09. 19:49:11
(Sajnos tényleg igaza volt Arielnek: hirtelen nagyot zuhant a bevezető javaslat pontszáma, és feltűnt jópár nulla hozzászólásos account a fórumon. Innentől kezdve nem tudom érdemes-e bármit ilyen formában megvitatni.)
Örülnék, ha szimpla NEM helyett szöveges indoklás is jönne, ha én az IGEN mellett szóló érveket már kifejtettem. Másrészt felhívnám a figyelmet, hogy ez egy létező, a játékban lévő büntetés, tehát tény, hogy erre a játékvezetés szerint szükség van. A baj csak az, hogy nem teljesíti be a célját.
Örülnék, ha szimpla NEM helyett szöveges indoklás is jönne, ha én az IGEN mellett szóló érveket már kifejtettem. Másrészt felhívnám a figyelmet, hogy ez egy létező, a játékban lévő büntetés, tehát tény, hogy erre a játékvezetés szerint szükség van. A baj csak az, hogy nem teljesíti be a célját.
Dátum: 2009.12.09. 19:30:40
Ez azért nem jó, mert így legfelül nincs büntetés.
Másrészt nem az a cél, hogy egyáltalán ne nyerhessen többet, viszont a 10 karakterszinttel magasabb szintűek elleni indulás még a legerősebbek számára is automatikusan ezt jelentené.
Másrészt nem az a cél, hogy egyáltalán ne nyerhessen többet, viszont a 10 karakterszinttel magasabb szintűek elleni indulás még a legerősebbek számára is automatikusan ezt jelentené.
Dátum: 2009.12.09. 19:12:30
A bajnoki viadal rendszere sokaknak nem tetszik, de próbáljuk meg apránként kijavítani. Most nem foglalkoznék a szinthatárok kérdésével, ami a legtöbbek szemét csípi, csupán a leglényegesebb szemponttal, azzal, hogy alig néhány ember között dőlnek el a viadalok, akik már ráadásul rengetegszer győztek.
A játékosok 99 százaléka csak és kizárólag a LE jutalom reményében nevez, esélye sincs bármit elérni. Jópáran bírnak már féltucat medálnál is többel, de ennek ellenére továbbra is ők a favoritok, egyszerű okból: a bajnoki medál mindösszesen 7, azaz 7 TÖ összegnyi büntetést jelent a viadalokon (a medál nyújtotta bónusz viadalon negatívba fordul át), annyiszor, ahány medálja van az illetőnek. Ez a 7 TÖ ráadásul alig öt, hiszen mágiát, egészséget nem is szabad számolni egy olyan versenyen, ahol mindenki max. életpontról és varázspontról indul.
Ez a büntetés kevés, mivel ezek az - egyébként nagyon ügyes - karakterek az egy hónap alatt SOKKAL jobban erősödnek, mint az aktuálisan megnyert medál biztosította büntetés, nem mellesleg az eddig megnyert medálok hathatós segítségével. A Miklós által bevezetett büntetés eredetileg azt a célt szolgálta, hogy ne mindig ugyanazok nyerjenek, és ne alakulhasson ki ilyen helyzet, azonban ez nem teljesítette be a célját. Sokféleképpen lehetne változtatni, de a legegyszerűbb ennek a szimpla növelése.
A szavazás témája egyértelmű, de konkrétumra átfordítva annyit jelent, hogy 1 bajnoki medál továbbra is -1 tulajdonságokat jelentsen a következőn, viszont ez a büntetés exponenciálisan emelkedjen, valamilyen mértékben. Például két medál már -3, három medál -6, négy medál -10, öt medál -15 stb. skálát tudok elképzelni, jelentősen megnehezítve a nagyon kis számú, de a bajnoki viadalokat kizárólagosan uraló, és az azokból tápoló végzeturak/hölgyek dolgát.
(A szavazás létrehozójának is van két bajnoki medálja, tehát őt is érinteni fogja az általa javasolt büntetés.)
A játékosok 99 százaléka csak és kizárólag a LE jutalom reményében nevez, esélye sincs bármit elérni. Jópáran bírnak már féltucat medálnál is többel, de ennek ellenére továbbra is ők a favoritok, egyszerű okból: a bajnoki medál mindösszesen 7, azaz 7 TÖ összegnyi büntetést jelent a viadalokon (a medál nyújtotta bónusz viadalon negatívba fordul át), annyiszor, ahány medálja van az illetőnek. Ez a 7 TÖ ráadásul alig öt, hiszen mágiát, egészséget nem is szabad számolni egy olyan versenyen, ahol mindenki max. életpontról és varázspontról indul.
Ez a büntetés kevés, mivel ezek az - egyébként nagyon ügyes - karakterek az egy hónap alatt SOKKAL jobban erősödnek, mint az aktuálisan megnyert medál biztosította büntetés, nem mellesleg az eddig megnyert medálok hathatós segítségével. A Miklós által bevezetett büntetés eredetileg azt a célt szolgálta, hogy ne mindig ugyanazok nyerjenek, és ne alakulhasson ki ilyen helyzet, azonban ez nem teljesítette be a célját. Sokféleképpen lehetne változtatni, de a legegyszerűbb ennek a szimpla növelése.
A szavazás témája egyértelmű, de konkrétumra átfordítva annyit jelent, hogy 1 bajnoki medál továbbra is -1 tulajdonságokat jelentsen a következőn, viszont ez a büntetés exponenciálisan emelkedjen, valamilyen mértékben. Például két medál már -3, három medál -6, négy medál -10, öt medál -15 stb. skálát tudok elképzelni, jelentősen megnehezítve a nagyon kis számú, de a bajnoki viadalokat kizárólagosan uraló, és az azokból tápoló végzeturak/hölgyek dolgát.
(A szavazás létrehozójának is van két bajnoki medálja, tehát őt is érinteni fogja az általa javasolt büntetés.)
Dátum: 2009.12.09. 18:52:14
Azért felkészülök fejben gyorsan néhány újabb reformálási javaslattal, ellencsapásként Ha már a fórumra tevődött át a háború, muszáj alkalmazkodni.
Dátum: 2009.12.09. 18:48:18
És ehhez minek kellett még egy topikot nyitni? Most is van nyuszitopik. Vagy feltűnési viszketegségben szenvednek?
Dátum: 2009.12.09. 18:45:00
A kristályok lábán két csizma van.
Dátum: 2009.12.09. 18:41:33
Én azt nem értem, hogy miért a V1-es szövetségeknek üzentek hadat, ha új tárgyakat akartok? Miért nem szóltok inkább Birkának?
Dátum: 2009.12.09. 13:02:09
Miklós azt írta a kezdő hozzászólásban, hogy a cél az állatok hancúrozása, és hogy a gyenge is nyerhet egy nem fontos szakértelempróbán.