Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Zoole

Dátum: 2014.01.18. 23:15:20
Köszönöm:)

Lenne még egy csomó alapvető apróság, ami nagyon hasznos lehetne adott esetben, de most hirtelen ezek jutottak eszembe. Nem kell semmi eget rengető nagy újítás, koncentrálhatnánk a kisebb, pillanatok alatt megvalósítható de annál hasznosabb dolgokra.
Ami nálunk nagy probléma, legalábbis engem nagyon zavar, hogy a szövitársaim úgy kell nyúzni hogy vigyenek végre pár epikus kincset. Nem tudják ütni az epikust, és gondolom ez miatt nem viszik a kincseket sem, mert érdemben semelyikőjük nem tud tenni semmit a szörnyek ellen, egyedül én ütöm őket. Rengeteg kincs marad rám, amit jelentéktelen 1 dukátokért eladok mert számomra haszontalan, ők meg közben ezer szinttel kisebb kacatokban üttetik magukat. Építeni persze építenek mint a félőrült, de ezt mint ha kevésnek éreznék ahhoz hogy elvigyenek egy-egy jobb tárgyat, miközben ők teszik a legtöbbet a szöviért.

Egy szónak is száz a vége, 3 szavazati pont többséggel az epikus kincset lehessen bármelyik szövitagra átruházni, ha a szavazást a kincsre legtöbbet licitáló tag kezdeményezi. Így vita tárgya sem lehet semmilyen körülmények között.

Nem biztos hogy ez a jelenség sok szövetségben gyakori, ennek ellenére nagyon örülnék egy ilyen lehetőségnek is, és ha ez máshol is előfordul esetleg akkor nekik is nagyon jó lehetne.
Dátum: 2014.01.18. 16:45:05
Az olyan küldikből kéne statisztikát csinálni és aszerint jutalmazni, ami szintfüggetlen és mindenki tudná csinálni, mint például az építés/szintlépés, illetve amit ezek hiánya lecsökkent azt kompenzálhatná a többiben való aktív részvétel.
Van olyan tagunk, aki nem túlzottan épít, a szintlépésekkel is csínján bánik, de egyedül lezavarja a kihívásost+a kalandos túlnyomó részét, és van olyan aki nem sok vizet zavar szinte egyik küldiben sem(mert nem tud), de épít mint a gép és lépi a szinteket. Epikust meg senki nem tud ütni érdemben. Gondolom ez majdnem minden szövetségben valahogy így működik. Kummantós tagunk nem igazán van, de ettől függetlenül lehetne egy jól kiegyensúlyozott jutalomszorzó 0,5*-1,5* értékig, így véletlenül se lenne olyan aki kihúzná magát a közös munkából és a jutalmat ugyanúgy megkapná.

Meg lehetne végre reformálni a varázslatelnyelést, ha kapna egy 1+szint/100 szorzót az mindenkinek jólesne, messze nem lenne túlságosan OP tuning, mert a 30ezres csapások ellen így sem segítene, de jobb lenne a helyzet mint most. Nem utolsó sorban szerintem nevetségesen egyszerű lenne egy ilyet leprogramozni, akár egy medál/relikvia formájában is.

Rajtam kívül gondolom még sokan örülnének egy entitás reset relikviának/AF-nek, azok is akik a kezdetektől elfuserálták és 1 szintenkénk kérték az entitásokat mint én, és azok is akik az entitáásokkal kapcsolatos küldiket már nem tudják csinálni mert az utolsó utáni kettőt is kiütötték. Nagy előnyhöz senki nem jutna ezáltal másokhoz képest, csak kicsit megkönnyítené/ismét mozgalmasabbá tenné a játékot.

Lehetne valamit kezdeni a jelenleg totálisan haszontalan kincspontokkal is. Lehetnének beválthatóak 100/1000/10000 darabonként például LE-re, TP-re, AF-re meghatározott mértékben. Valószínű ennek hatására megnőne az építési kedv mindenhol.

Lehetne annyi módosítást eszközölni az epikusokon, hogy bármilyen gyenge tag 0,5-5% sebzést rá tudjon verni, de ő maximum 30-60% életpontot veszítsen. Nem lenne előrébb vele senki, de ahol nagyon elszaladtak az epikusokkal ott a legkisebbek sem éreznék haszontalannak magukat, és nem nullázná őket azonnal az epikus, csak a 2.-3. próbálkozásra.

Prémium tagság esetén, a befogott állatoknak cserélhető kép, az egyszerűség kedvéért az addig levadászott állatok képeinek adatbázisából választva.

Felhasznált AF pontok számának megjelenítése a karakterlapon, kémkedésnél is láthatóan. Sok vizet nem zavar, de hasznos információ lehet.

Szakértelem kémlelő AF, 1-10 szinteken fejleszthetően kapnánk egy szakértelem kémlelésre alkalmas szakértelmet(a negatív aura, stb elvén működve)

AF kémlelő AF, ugyanúgy, mint a szakértelem kémlelő.
Dátum: 2014.01.18. 12:26:06
Hogy nekem eddig ez még nem tűnt fel
Köszönöm a választ!
Dátum: 2014.01.18. 12:12:10
Ennek örülök, bár meglepő az eddigiek alapján.
Viszont ha hetvenedjére sem tudom megértetni veled azt, hogy nem arról volt szó, hogy ki az okosabb meg alkalmazkodóbb meg nagyobb túlélő mint Bear Grylls, hanem arról hogy valaki pontosan elegendőre tervezett és az alapvető feltételek szerint bőven elegendő erőforrással indult, aminek a jó részét még a tervezetlen hiba kiderülte előtt felhasználta, ezáltal meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerülve amit életképtelen léte ellenére próbált optimálisabb irányba terelni, addig mások akár tervezett akár tervezetlen többszörös mennyiséggel kezdtek neki-és akár fájt nekik a többletfelhasználás akár nem-, de fennakadások nélkül az eredeti elképzelésük szerint tudták folytatni, nos akkor én kénytelen leszek kétségbe vonni a te szellemi képességeidet.
A remek, de totálisan nem helytálló példáid fantasztikusak, örülök hogy minden hozzászólásodban kell legyen legalább egy ilyen.
Dátum: 2014.01.18. 12:01:22
Hogyan tudok ránézni a fétis, illetve az állatfelszerelések tulajdonságaira, anélkül hogy felraknám az állatra?
Dátum: 2014.01.18. 11:49:23
Idézet: RoscoBorlo - 2014.01.18. 11:26:31
Idézet Miklóstól:
"Ha már annyiadik napnál tartasz, ahányadik szinten jársz, akkor a feladat nehézsége lecsökken az eredetire."

Matematikusoknál és programozóknál létezik a nulladik nap is.
Kezdéskor nem első napnál tartottunk hanem a nulladiknál.
Ez kiderült mikor nem nem csökkent "rendesen".
Kb 3 óra múlva.

Örülök az idézetnek, de ez pontosan annyit jelent, hogy a 2. napon 10:00-kor a második sor az eredeti értékére csökken.
Nem érdekel az sem, hogy a matematikusok -20tól számolják a nullát, és az sem hogy az űrhajósok visszafelé számolnak tíztől és nem 1től 3ig. Nem vagyok egyik sem, és a programozók sem saját maguknak programoznak tudomásom szerint.
10:00:01 körül kezdhettem az eventet, úgy hogy szokás szerint a templom is 3 gombnyomás volt. 3 óra alatt feltehetőleg csak 3 vadászatra meg két portyára futotta az időmből, vadászzsákmánnyal, és úgy hogy nagyságrendileg 6-7 ember van az ütőhatáromon belül akivel nem érdemes kekeckednem, és nem sajnáltam a régóta felhalmozott kövesitalokat sem, amik majdnem fullra töltik az életpontom. És nem a 3. órában jutott a tudomásomra egyébként.
Nagy penge vagy, engem meg továbbra is nézz hülyének, és próbálj okosságokkal etetni, ha nem megy, próbálkozz vele kitartóan továbbra is.
Dátum: 2014.01.18. 11:39:19
Idézet: RoscoBorlo - 2014.01.18. 11:14:09
Idézet: Zoole - 2014.01.18. 10:19:41
Lehet ezt szépíteni akárhogy, de engem messzemenően felháborít hogy megint ráfáztam a behó hibája miatt.

A Beho eléd tett egy szituációt.
Felmérni a lehetőséget, kisakkozni a többiek reakcióit, megtervezni a legjobb megoldást a problémára már a te dolgod.
Ha ezekben nem jól döntöttél az nem a mások sara.
Úgy néz ki ha más beelőzött, jobban sakkozott mint te.
Nem tudhatod ki mekkora erőforrással indult neki, mekkora pozitív randomja lett és miért is végzett előtted.
Nekem ez az első BU-m mégis tudtam rá készülni holott nincs tapasztalatom benne.
Állat beidomításra készítve, egy gombnyomásra kész volt.
Templomban feladatok előkészítve és kristály tartalékba téve előtte minden állat szintlépésre hozva.
Térkaput maxon tartottam és vetten stimulátort is pluszba.
Memoszelencét feltöltöttem előre.
És két hete gyűjtöm a PP-t, CSP-t.
Ez elég lesz arra amire jelenleg képes vagyok. (5. szint)
EZT az eventet másképp kellett tolni mint megszoktátok ha rutinból nyomtad így jártál.

Drága RoscoBorlo!

Fogd már fel végre légyszíves, hogy mire kiderült a 24 órás anomália, addigra én a tervezett erőforrásokat felhasználtam! Nem tett elém a Beho semmilyen lehetőséget amivel nem tudtam élni, mit nehéz ebben megérteni?
Gratulálok a tökéletes felkészültségedhez, de a landragórt is úgy toltam már hogy közben bőven tartalékot képeztem/tartottam meg a bolygó urára is. Ettől függetlenül megnézheted hogy ott is rajta vagyok-e a listán. Állatom is volt bőven, nem akadtam fent a 3 darab 50.es állaton sem, és folyamatosan 13 elfogott állat(mert ha 14 van, akkor elég sok LE-t bukik ám az ember a -1 sajtolásra fenntartott helyen) +13 kaland volt tartva a leltáramban(ugyanezen ok miatt). A térkapum 50en volt tartva-úgy hogy piros ellenfél volt tárolva első üthetőként a neves küldi miatt.
Nem tudtam kinek milyen erőforrásai vannak, ez igaz, csak azt tudtam hogy nekem van bőven elegendő.
Nagyon ügyes vagy, hogy te ennyire felkészültél az eventre, de ne okíts ki kérlek és olvasd el még egyszer mit írtam az első sorba, mostanra már huszadjára, hátha végre leesik miről is beszélek.
Dátum: 2014.01.18. 11:02:11
Úgy látom nem sikerült megértetnem veled, hogy mire fény derült arra, hogy nem 24 hanem 48 órás eltolódás van a küldikben, addigra akkora mennyiségű erőforrást használtam fel, hogy csak akkor tudtam volna sikeresen befejezni vele az eventet hogy ha az eredeti 24 órás csökkenés van.
Az nem alkalmazkodás meg taktika kérdése szerintem, hogy pillanatok alatt lezavarsz embertelen mennyiségű vadászatot, utána meg kiderül hogy hoppá, itt van egy kis bibi mert 24 órát elnéztünk.
Örülnék, ha meg tudnád nekem magyarázni hogy a te fantasztikus túlélő/alkalmazkodó képességeiddel ilyen helyzetben mégis mit tudsz csinálni. Biztos korábban kapcsoltál volna legalább 24 órával. A helyzethez képest még így is igyekeztem a legoptimálisabban folytatni amennyire tőlem tellett, nagyjából sejtve, hogy ki melyik küldinél éppen hol tarthat. Ez alatt a pár nap alatt többet kémkedtem mint máskor fél év alatt, a közvetlen konkurenciáról mindent ki lehetett következtetni szinte. De nézz csak kreténnek továbbra is, ha már egyszer alkalmazkodásra képtelen emberekkel is szóba állsz.
Dátum: 2014.01.18. 10:19:41
Akkor ezek szerint úgy kéne felfognom hogy dinamikusan működő eventeket kapunk, nem pedig úgy hogy a félretájékoztatás miatt az első nap feleslegesen toltam el az erőforrásaim jelentős részét?
Esetleg még örülnöm is kéne neki, valószínűleg azért buktam be a BU-t mert hitvány a karakterem és alkalmazkodásra képtelen vagyok. Részletkérdés, hogy szinte minden eventet a toplistán fejezek be.
Lehet ezt szépíteni akárhogy, de engem messzemenően felháborít hogy megint ráfáztam a behó hibája miatt.
Dátum: 2014.01.18. 08:55:37
Biztos hogy nem előztek volna be, mert a tp pár vadászzsákmánnyal pillanatok alatt meglett volna, és ha nem 100 körüli AF kell hanem ~70, akkor azt is egy gombnyomással intéztem volna, nem két napnyi várakozás árán, mivel nem hiszem hogy az AF-et sok embernek kellett volna dekrétumozni. Az első nap állása szerint bőven lett volna elég erőforrásom a gond nélküli befejezéshez. Nem utolsó sorban 3 nap szabival nyomni azért kicsikét más, mint ha este jössz haza a melóból, ne mond azt hogy ez nem lett volna elég előny a többiekkel szemben.
Az előző bolygó urát felkészületlenebbül nyomtam mint ezt, és 5.ként végeztem. Természetesen úgy hogy megint valami hülyeség miatt a 3. helyről tettek át 5.re.
Ha alapból esélytelenül indultam volna neki mint a birka, akkor nem hőbörögnék itt feleslegesen, de mint pár alkalommal már említettem, tegnap előtt 10:00kor legkésőbb minden gond nélkül végeztem volna ha nincs a szokásos tökéletlenkedés ami csak utólag derül ki. Volt elég erőforrásom, időm és kövem rá, ha normálisan írják meg a programot akkor lazán meglett volna. Most meg értékelhetetlen helyezést és minősíthetetlen díjazást nyertem csak ezzel.
Ha meg legalább egy nappal korábban szólnak az event kezdése előtt, hogy 48 órával számoljon az ember a küldetések csökkenésénél, akkor nem veszek ki se szabit, se nem ölök bele mindent a küldibe, se nem tolom ész nélkül a követ, mert kilóméterekről látszik hogy ez bizony így nem fog menni. Akkor szép lazán, bőségesen nyereséggel csinálom meg.
Dátum: 2014.01.18. 08:30:40
Nem, inkább az a bosszantó hogy megint elb@szták az eventet, ami miatt megint szív az ember. 6 lettem/leszek 10:00 órakor, ha nincs a 24 órás csúszás akkor simán benne vagyok az első 5ben, mert nem akadtam fenn se az epikusos, se az entitásos küldin ami másoknál sok időt vett el, nem kellett volna dekrétumoznom se az AF se a TP küldiket mert bőven maradt volna csp ha 24 órával kevesebbnyi kaland meg sajtolandó/granulátumban sajtolandó állat kell, úgyhogy köszönöm ismét a behónak ezt az eventet. A két dekrétum miatt csak két nappal korábban végeztem volna, így most az ismételt hibázásuknak köszönhetem az értékelhetetlen helyezést, az ezzel járó nulla jutalmat, a tartalékaim totális lenullázását, és az érzést amit mindez magával vont. 3 nap szabim volt rá, így ha nincs a szokásos tökéletlenkedés mint az eventeknél már megszokhattam volna és tanulhattam volna belőle, akkor nem lett volna semmi ami hátráltathatott volna abban, hogy simán az első 5ben végezzek.
Dátum: 2014.01.16. 21:06:19
Most ez külön élmény volt, hogy a beteg mennyiségű kaland összeszedése is ugyanilyen sikeresen ment, ha nem kellett volna egymilliárd cspből összekaparni azt a nyomorult 90 kalandot akkor lehet hogy a végére nem fogyok ki belőle...
Ami meglehetősen érdekes módon működő randomot illeti, a neves térkapus küldi örömére lecseréltem két régi ékszerem, kitöröltem belőlük a két fókuszkristályt, mert ennyi piros térkapusból biztosan hullik majd. Hát nem. 12ből eddig semmi.
Dátum: 2014.01.16. 06:49:02
Ennek örülök, köszönöm a választ.
Eddig egy kristályt se dobtam ki, de most több olyan ékszerem is lett ami igényli a harc/csatafókuszokat, amik jelenleg benne vannak az előző garniturában. Viszont akkor mennek a kukába
Dátum: 2014.01.16. 06:23:45
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha egy régebbi nagyobb térkapus fókuszkristályt törlök a tárgyból, akkor az eshet még térkapuból?
Ha eshet, akkor visszamenőleg hányas szintig?
Dátum: 2014.01.15. 18:51:26
Azért az elkötelezettség és a vadászat ital mellé nem árt még egy raklapnyi térkapu stimulátor, gyógyital, varázsital, sorsjegy meg némi portyapont se, nem utolsó sorban némi őskő

Az embertelen mennyiségű AF pontot majdnem el is felejtettem említeni, mert aki még nincs a 200. szint közelében annak ritkán gyűlik össze 100 felesleges AF pontja.
Dátum: 2014.01.15. 15:58:20
Te is jól megválogatod ám a barátaidat
Dátum: 2014.01.15. 15:41:40
Te meg ne sértődj meg rajta ha egyszer beállít hozzád a TEK hogy megszerezze a pisztolyt, miután Miklós rád küldte őket
Dátum: 2014.01.14. 23:22:13
Az a valamennyi spórolás kb 500 csp lett volna, az meg bőven elég a 6. sor nagy részére + ha nem 90valamennyi AF-et kellett volna dekrétumoznom akkor azzal is előrébb vagyok, mert 60 még ment volna. A szokásos 30cal készültem.
A degenerált kalandos meg a granulátumos sajtolós tett be a leginkább, mert amikor kellett volna egy darab állat nem esett, ami ugyanígy elmondható volt a kalandokról is. Portyából/kihívásból meg úgy nem sok kaland jött hogy már nem tudtam kit ütni, mert aki a szintemen volt 6x agyonvertem hátha esik kaland aztán egyszer csak elfogyott a portya és a kihívás lehetősége is jó időre. Kalandot persze jó ha 6ot kaptam így.
Az viszont biztos hogy mostantól egy deka energiát nem fordítok ezek után eventekbe, nemhogy követ. Eddig úgy voltam vele hogy amin csak lehet toplistán legyek, de nem fogok többet azért mindent beleölni valamelyik eseménybe is, hogy utána szívjak. Természetesen nem saját hibámból, mert az eredeti felállás szerint bőven elegendő lett volna amit felhalmoztam a 3. helyezéshez.

És nem fogyott el minden erőforrásom már az 5. sor végén, de ha a maradék 20 kisebb vadászzsákmányt is eltolom akkor nem marad semmi a 6. sorra. Nem mint ha az elég már ott bármire is.
Dátum: 2014.01.14. 21:24:02
Egyetértek. Csak én az 5. sor utolsó küldijénél rekedtem meg, azaz még éppen hogy meg tudnám ma csinálni ami jól jönne a napi ajánlatos küldinél, de akkor mi a rákot csinálok a többivel ami abban a sorban van?
Egy órája még a második helyen voltam, most már csak a harmadikon, az erőforrásaimat meg szinte mindet elhasználtam. Az első napon, annak tudatában hogy ha mindent beáldozok az elég lesz a dobogós helyezéshez.
De nem, viszont egy gyönyörűen hangzó, sajnálom de ezt (megint) elb@sztuk magyarázattal ez le van tudva.
Csak ha ezt az elején tudja az ember, nem öl bele mindent ebbe az eventbe mert látja hogy esélytelen. Egyedül abban reménykedhetek, hogy a toplistán alattam lévők is teljesen kifogytak mindenből.
Ellenkező esetben megköszönhetem Miklóséknak hogy nem csak ezt az eventem b@szták el, hanem a következőt is amire tartalékolhattam volna ha már az elején tisztázott az egy nap csúszás, miközben ezt nyugodtan végigcsinálom.
De érjem be ismét egy őszinte részvétellel hangoztatott bocsi, ezt (már megint) elb@sztuk kinyilatkoztatással.
Nevetséges hogy azért töri magát az ember, és öl pénzt az eventekbe hogy folyamatosan csak szopassák érte, mert ez már nem tudom hanyadik eventem ahol önhibámon kívül szívhatok valamiért.
Dátum: 2014.01.14. 15:48:36
4 percenként is lehet ütni