Hozzászólások - Craslorg
Dátum: 2012.05.18. 15:01:26
Sőt, ezzel nemcsak te, mindenki hasonlóan, aki kamrázgat. A drakónból visszakapott LE számít a kamrában természetesen + portyák, térkapu, küldik, stb.
Dátum: 2012.05.18. 13:02:46
No, közben pontosított Baraty:
A Landragor végén kiszámolja a jutalmakat és szétosztja. Ha szerzel utána gyűrűt, megaesszenciát, akkor automatikusan NEM számolja újra, viszont ha simán - még szintlépés előtt - ráköltesz 1-et valamelyik tulajdonságodra (értelemszerűen a specializáltra), akkor számolja újra, de akkor már figyelembe veszi az új tárgyat/megát is.
Azaz az újraszámolást a tulajdonságra való sima költés generálja, valahogy így:
- jutalom kiszámolása -> megaesszencia/tárgy szerzése -> NINCS ÚJRASZÁMOLÁS
- jutalom kiszámolása -> megaesszencia/tárgy szerzése -> egy tulajdonság növelése karakterlapon -> VAN ÚJRASZÁMOLÁS
Ez utóbbit mindenki eldönti, hogy megéri-e neki. Szerintem megéri.
A Landragor végén kiszámolja a jutalmakat és szétosztja. Ha szerzel utána gyűrűt, megaesszenciát, akkor automatikusan NEM számolja újra, viszont ha simán - még szintlépés előtt - ráköltesz 1-et valamelyik tulajdonságodra (értelemszerűen a specializáltra), akkor számolja újra, de akkor már figyelembe veszi az új tárgyat/megát is.
Azaz az újraszámolást a tulajdonságra való sima költés generálja, valahogy így:
- jutalom kiszámolása -> megaesszencia/tárgy szerzése -> NINCS ÚJRASZÁMOLÁS
- jutalom kiszámolása -> megaesszencia/tárgy szerzése -> egy tulajdonság növelése karakterlapon -> VAN ÚJRASZÁMOLÁS
Ez utóbbit mindenki eldönti, hogy megéri-e neki. Szerintem megéri.
Dátum: 2012.05.18. 12:00:24
Á, nem, gyengült és azóta már csak 2 esett
Dátum: 2012.05.18. 11:43:57
Én meg választ is kaptam már Baratytól és érdemes a szintlépésig próbálkozni az erősebb tárgyak vagy nagyobb megaesszencia megszerzésével, mert újraszámolja.
Dátum: 2012.05.18. 11:08:51
Ghalla már a múlt homályába veszett. Amúgy igaz, 50% esély van az UR-re, rossz a színbeosztás.
Dátum: 2012.05.18. 11:05:56
Nekeverd. Ez azt jelenti, hogy az adott szinten lévő átlagos vadászati érték lesz az alap, de a tárgymódosítók ezt módosíthatják, csak a szint*10 LE-s alapértéket nem tudod szintlépéssel fentebb tornázni.
Dátum: 2012.05.18. 11:04:59
Ugyan nem gyűrűvel, de a 8%-os vadászós megaesszenciával le fogom tesztelni. Jelenleg még nincs meg, de szintlépés előtt és a Landi után meg fogom szerezni, így látom majd, hogy annak van-e hatása a kapott LE-re, azaz a tulajdonságok növekedésére. Amennyiben igen, akkor valószínűleg a gyűrű hatása is számít majd.
Dátum: 2012.05.18. 11:00:45
Ariel, ne legyél értetlen! Ha fokokat írt volna, hogy menj 10 fokot északra, 10 fokot keletre, 10 fokot délre, 10 fokot nyugatra, akkor valóban a kiindulópontra érsz vissza. Azonban ezek a 10-10 fokok nem ugyanolyan távolságok. Míg északra és délre (elhanyagolva, hogy a Föld nem pont gömb alakú) 1 fok ~111 km-nek felel meg, míg kelet-nyugat irányban ez szintén ~111 km az egyenlítőn, de a 60. foknál már csak 55 km, míg a sarkokon értelemszerűen 0 km. Ezért nem érhet ugyanoda vissza és ha az egyenlítőtől nézve északon X km-t megtesz az egyik irányba, akkor attól délebbre, de még mindig az északi féltekén X+Y km-t kell menni ugyanannyi fok megtételéhez.
* Amire te utalsz, a Földön meglévő irányokban nem használatos kelet és nyugati irányban 180 foknál nagyobb érték. Azaz olyat nem használnak a csillagászok, geológusok, tudósok, hogy 190 fokkal keletre, helyette 170 fokkal nyugatra van, illetve nyugati és keleti félteke fogalma él a 180 fokig.
* Amire te utalsz, a Földön meglévő irányokban nem használatos kelet és nyugati irányban 180 foknál nagyobb érték. Azaz olyat nem használnak a csillagászok, geológusok, tudósok, hogy 190 fokkal keletre, helyette 170 fokkal nyugatra van, illetve nyugati és keleti félteke fogalma él a 180 fokig.
Dátum: 2012.05.18. 06:26:44
Vegyél magad elé egy földgömböt (vagy labdát). Keress egy pontot az északi féleteke közepén (egyenlítő és sarkpont között félúton. Húzz északra - a "hosszúsági" kör mentén - X cm-e szakaszt, majd az egyenlítővel párhuzamosan balra, megint X cm-est (tulajdonképpen a szélességi kör mentén mész), majd lefelé, "dél felé", végül jobbra X-X cm-t. Az égitestek geometriája miatt a sarkkör és egyenlítő között a sarktól azonos távolságra lévő pontok távolsága az egyenlítő felé haladva nő, így egy északabbra egyik irányba megtett X távolság annál délebbre már nem lesz elég a visszajutáshoz. Ha az egyenlítőt és mondjuk a 60°-ot hasonlítjuk össze, akkor ugyanazon hosszűságok közötti távolság kétszer akkora az egyenlítőnél.
Dátum: 2012.05.17. 20:05:03
A következő szintlépésedig bármikor átveheted, ha nem veszed át, a szintlépésedkor automatikusan megkapod.
Dátum: 2012.05.17. 18:01:04
Ne ferdíts! Én is érintett vagyok, mégsem szavaztam meg és rajtam kívül még 45-en szavaztak ellene az érintettek közül.
Dátum: 2012.05.17. 17:06:55
A Földfelszín görbulete miatt keletre lesz. Amolyan majdnem trapéz formában repül, ha kiteríted egy síkba, aminek a két oldala és a teteje 500-500 km, az alja viszont több.
Dátum: 2012.05.17. 16:27:00
Pont hogy nem mindegy. A helyed határozza meg a szorzódat, ami naponta kerül ellenőrzésre.
Persze jó kérdés, ha egyik nap még 150.000 TP kell a szintlépéshez, másnapra megelőznek 3-an, akkor már csak 130.000 TP, de mi van, ha közben nekem 135.000 TP-m volt éjjel? Vagy a kapott TP kap egy 0 és 1 közötti szorzót? Valószínűleg így lenne értelme, azonban ekkor meg az AF pontok csökkennek. Szóval ezt még jól át kell gondolni, hogyan is fog működni.
Vagy csak a szintből hátralévő TP-t konvertálgatja minden éjjel?
Persze jó kérdés, ha egyik nap még 150.000 TP kell a szintlépéshez, másnapra megelőznek 3-an, akkor már csak 130.000 TP, de mi van, ha közben nekem 135.000 TP-m volt éjjel? Vagy a kapott TP kap egy 0 és 1 közötti szorzót? Valószínűleg így lenne értelme, azonban ekkor meg az AF pontok csökkennek. Szóval ezt még jól át kell gondolni, hogyan is fog működni.
Vagy csak a szintből hátralévő TP-t konvertálgatja minden éjjel?
Dátum: 2012.05.17. 15:25:15
1. szintű volt, mint írta. V4-en rögtön indulásnál élt a templom.
Dátum: 2012.05.17. 12:56:33
Szerintem a Landragor befejezéséig az adminok is drakónoznak a CSP-ből, szóval hétvégén esélyes, hogy vadásznak és tudnak értékelni. (Igaz, a Landragor valószínűleg nullázza a CSP-jüket nekik is.
Dátum: 2012.05.17. 12:11:19
Emailben írd meg nekik, részletes adatokkal: világ, karakter, esemény, időpont, akármi.
Dátum: 2012.05.17. 12:08:25
Volt régen a szöviben nálunk is pókoskodó, több is. A skype-on és fórumban rendszeresen kérte a gömbözési adatokat. Nyilván jelen is volt (hacsak nem egy script írkált folyamatosan a skype-ra és a fórumra).
Amikor engem más pók lerabolt 1 nap alatt kétszer én is vertem a nyálam ellene, hogy de egy szemétláda. Majd legközelebb költött LE, lecsapott, de nullát vitt, írd és mondd 1 percen belül jött az üzenet, hogy "látja már figyelek".
Biztos van, aki esetleg scriptet használ, ami 20 perc alatt 600-szor hívja meg a támadás gombot, de ettől még a jó pókok nagy része, 99%-a a szövifórumba írja be, hogy megint scriptelősnek hiszik, úgyhogy direkt nem reagál rá és 2 perc múlva már másolja is be az újabb nagy rablását (bár ezt is csinálhatja egy modern script).
Tseby: Nem is kell 20 emberre figyelni. Elég 1-re, max 2-re, ha ugyanabban a szöviben vannak. A maradék 18-ra majd később.
Mindezzel együtt továbbra is egyetlen típusú játékostól lehet sokat rabolni: Aki nem vigyáz az LE-re. Rengeteg módszer van rá, mégis rögtön csalót kiáltanak sokan, ha lerabolják.
Bárkinél, akinél felmerül a gyanú, jelezni kell a banned-re és megnézik. Raknak rá plusz logot, ami minden kattintást regisztrál, figyelik pár napig és letiltják, ha bebizonyosodik. Nyilván nem azonnal, mert nincs az összes karakteren részletes log, csak a fontosak, de a "feljelentetteket megnézi Baraty". Ha meg nincs eltiltva néhány nap és néhány újabb nagy rablása után, akkor nem bizonyosodott be róla, nem lehet zárolni, bárki bármennyire is szeretné.
Amikor engem más pók lerabolt 1 nap alatt kétszer én is vertem a nyálam ellene, hogy de egy szemétláda. Majd legközelebb költött LE, lecsapott, de nullát vitt, írd és mondd 1 percen belül jött az üzenet, hogy "látja már figyelek".
Biztos van, aki esetleg scriptet használ, ami 20 perc alatt 600-szor hívja meg a támadás gombot, de ettől még a jó pókok nagy része, 99%-a a szövifórumba írja be, hogy megint scriptelősnek hiszik, úgyhogy direkt nem reagál rá és 2 perc múlva már másolja is be az újabb nagy rablását (bár ezt is csinálhatja egy modern script).
Tseby: Nem is kell 20 emberre figyelni. Elég 1-re, max 2-re, ha ugyanabban a szöviben vannak. A maradék 18-ra majd később.
Mindezzel együtt továbbra is egyetlen típusú játékostól lehet sokat rabolni: Aki nem vigyáz az LE-re. Rengeteg módszer van rá, mégis rögtön csalót kiáltanak sokan, ha lerabolják.
Bárkinél, akinél felmerül a gyanú, jelezni kell a banned-re és megnézik. Raknak rá plusz logot, ami minden kattintást regisztrál, figyelik pár napig és letiltják, ha bebizonyosodik. Nyilván nem azonnal, mert nincs az összes karakteren részletes log, csak a fontosak, de a "feljelentetteket megnézi Baraty". Ha meg nincs eltiltva néhány nap és néhány újabb nagy rablása után, akkor nem bizonyosodott be róla, nem lehet zárolni, bárki bármennyire is szeretné.
Dátum: 2012.05.17. 10:55:46
10-ből 9 pók így csinálja (különben nem lenne pók), a 10. csak fél pók és tippre megy.
Dátum: 2012.05.17. 10:54:50
Szerintem egyértelmű (és logikus). Új templomot kapsz, se többet, se kevesebbet.
Dátum: 2012.05.17. 10:31:02
Bakker, ne legyél már értetlen! NEM törlődik semmilyen jutalom, pusztán új templomot kapsz. Sokan használták már nálunk is. Szerinted nem lenne rinyaözön, ha törlődtek volna? Egyetlen dolog, hogy át kell venni a jutalmakat, mielőtt használod a pálcát.