Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Konky

Dátum: 2008.12.11. 18:07:07
Mikor volt a NAGY EGYHÁZSZAKADÁS?
isz.1000
isz.1053
isz.1055
isz.1054

Először is, nem kell csupa nagybetűvel írni! Másodszor, ha már mindegyik isz., akkor miért kell kiírni? Harmadszor, azért lehetett volna 4 egymástól időben távolabb eső válaszlehetőség.
Dátum: 2008.12.11. 15:14:55
Nem működik az Átokpiramis.

Illetve nincs olyan opció, amivel egy konkrét végzeturat meg lehetne nevezni és megátkozni, csak egy listából lehet választani, amit csak szint és horda szerint szűrhetsz. Így elég nehéz használni az épületet. Más is tapasztalta ezt a problémát? Vagy lehet, hogy ez direkt így van megtervezve? Kétlem...
Dátum: 2008.12.11. 14:32:39
Rendes sörben a CO2 sem szerepel mint alkotóelem, mert nem adnak hozzá, hanem a főzés során keletkezik, de ebbe ne menjünk bele. Mindenesetre a sörben van szénsav, ez tuti, de nem utólag adják hozzá - kivéve persze a csapolt sört, amit szoktak szénsavval dúsítani csapoláskor.
A konkrét kérdéssel elsősorban az a baj, hogy a "Nem iszom sört" is simán lehet helyes válasz. Meg persze a "Mit gondolsz" nem kellene az elejére.
Dátum: 2008.12.11. 14:19:17
Mit gondolsz, a sör szénsavassága honnan ered?
A sör készítése során keletkezik *
Utólag adják hozzá
Nincs is benne szénsav
Nem iszom sört

Az igénytelen válaszok elrontják a kérdést. Ebben a formában több válasz is lehet "helyes", ezért törlendő. Kivéve, ha valaki veszi a fáradságot, hogy kitaláljon 4 épkézláb válaszlehetőséget.
Dátum: 2008.12.11. 13:23:05
Melyik az állatöv 5. jegye?
Bika
Halak
Oroszlán *
Szűz

A wiki szerint az oroszlán, gondolom, ezért ezt jelölte helyesnek a kérdező.
De ha azt nézzük, hogy a január 1-én születettek a bak jegybe tartoznak, akkor ez az első, így a bika lenne az 5.
Így félrevezető a kérdés.
Dátum: 2008.12.11. 12:08:29
Kosárlabda csapat!Miami......?
Heat *
Beach
Lake
Sea

Így kell feltenni egy kérdést? Néha kínomban nevetek, de valójában el kellene borzadni azon, hogy ilyen emberek élnek köztünk...
Dátum: 2008.12.10. 20:50:04
Mikor én kezdtem, még nem volt mentor, így csak 6-ot kaptam.
Dátum: 2008.12.10. 17:17:43
A következő probléma merült fel nálam az utóbbi napokban:
Rendszeresen eggyel kevesebb kvíz-kérdést kapok, mint ahány vadászatra megyek.
Tegnapelőtt vettem észre, amikor kétszer egymás után elmentem egy-egy vadászatra, és egyik alkalommal sem kaptam kérdést, se bónusz LE-t. Azt hittem, egyszeri bug, de ma újra megtörtént. Még 5 helyes válasz kellett, hogy kérdést tehessek fel, ezért elmentem 5 vadászatra. Helyesen válaszoltam minden kérdésre, mégis hiányzik még egy helyes válasz.

Biztos most azt válaszolnák erre sokan, hogy előző vadászatok során már válaszoltam a kérdésekre, és megszakítottam a vadászatot, de ez nem igaz. Bevallom, kicsit paranoiás vagyok, és sosem mertem megszakítani vadászatot, mert féltem, hogy elveszik a csp.
Dátum: 2008.12.10. 17:02:33
Hol kapsz értesülést arról ha az állatod szintet lép?
események *
állatok
karakterlap
üzenetek

Nálam az Állatok menüpont is "kisárgul", szóval az is jelzi.

Milyen rendeletet alapított Mária Terézia?
parasztrendelet
nemesrendelet
vámrendelet *
közigazgatási rendelet

A rendeleteket nem alapítani szokták.
Dátum: 2008.12.10. 15:58:04
Mit tart a turulmadár a karmai között?
AK-47-est
Kardot
Országalma és a jogar
Lovat

Rosszul feltett kérdés és nem következetesek a válaszok.
Dátum: 2008.12.10. 13:09:54
Mi a magyar narancs?
egy párt *
étel
gyümölcs
(passz)

Nos. A kérdezőnek fogalma sincs róla, mit kérdez. Nagybetűvel még lehetne egy hetilap, de kisbetűvel minden valószínűség szerint gyümölcs, ami az étellel erős átfedésben van.
Törölni!

Mi a BMW Roadsterének tipusjelzése?
Z4 *
X5
SMG
M3

Speciális.
Dátum: 2008.12.10. 12:32:46
Milyen színüek a hkk-ban a bufa lapok?
rózsaszín
zöld
fehér
fekete

Kezd betelni a pohár...
Továbbra is speciális. Ráadásul több mint 5 perc keresgélés után találtam csak meg, hogy színtelenek. (Lassú a gép, otthon valószínűleg hamarabb is ment volna.)
Közben persze lejárt a számláló, úgyhogy nem derült ki, melyik lett volna a helyes válasz.

Clive Barker Kárhozat című regénye milyen helyszínen kezdődik?
Moszkvában, a bolsevik forradalom idején
Párizsban, a polgári forradalom idején
Berlinben, a Sörpuccs napjaiban
Varsóban, a második világháború alatt *

Speciális. Az még elmenne, hogy ki írta a Kárhozat c. regényt, de ehhez a kérdéshez már a mű ismerete is szükséges.
Nem találtam meg, ezért tippeltem, de bejött.
Dátum: 2008.12.10. 11:52:08
mikor volt pesten a kutya vásár?
vasárnap *
szombat
hétfő
péntek

Helyesírás.
Dátum: 2008.12.10. 11:39:00
Mikor adják a tv-ben a Dr. House-t?
hétfő
kedd
csütörtök
szerda *

Melyik csatornán? A TV2-n ma lesz az évadzáró epizód, szóval holnaptól egy ideig nem adják. Az AXN-en majdnem minden nap ment úgy egy hónapja, most nem tudom, mi a helyzet. Mindenesetre pontatlan, rossz kérdés, és aktualitását is veszti hamar.

Hány különböző szöge van egy paralelogrammának?
1
2 *
3
4

A téglalap is paralelogramma, és minden szöge 90 fokos, szóval pontatlan.
Dátum: 2008.12.10. 11:25:01
Melyik végtag nem fejleszthető ki az Ősök Városa játékban?
Karom
Csáp
Ostor *
Mancs

Nem ismerem az ŐV-t, és szerintem még nagyon sokan hasonlóképpen vannak vele.
Szerintem ez már elég mély kérdés ahhoz, hogy speciális legyen, és csak az tudjon rá helyesen válaszolni, aki játszott vele.
Igaz, a válaszok között szerepel az ostor, ami a józan ész alapján nem is végtag, szóval eltaláltam...
Nagyon jó ötlet! Egyetértek Veled.
Dátum: 2008.12.10. 10:53:31
Félreértetted a dolgot; nincs semmi baj azzal, hogy melyik művet nem xy írta, mert ott jelezve van, hogy mi alapján kell választani.
Ha az lenne a kérdés, hogy "Melyik NEM német autómárka az alábbiak közül?", akkor semmi gondom nem lenne vele - legfeljebb egy kis reklámszag. De ugye nem ez a helyzet. Az a rossz a "kakukktojás/nem illik a többi közé"-jellegű kérdésekben, hogy nem tudhatod, mi alapján nem illik? Simán előfordulhatna, hogy más szempontok alapján egy másik lenne a helyes válasz. Ezért tilos a kakukktojás-jellegű kérdések feltétele.
Dátum: 2008.12.10. 10:39:36
Melyik autó márka lóg ki a sorból?
Mazda *
Audi
Opel
Mercedes

Kakukktojás = Tilos => Törlendő
Dátum: 2008.12.09. 21:01:29
Ez továbbra sem a kvíz topic.
Legyetek szívesek a kvízes problémákat a megfelelő topicba írni, mert így sokkal kevésbé átlátható ez!
Dátum: 2008.12.09. 20:23:12
A gyűrűk Ura filmben ki mágus az alábbiak közül?
Boromir
Aragorn
Legolasz
Gandalf *

Helyesírás. És talán egyesek szerint egy kicsit speciális - szerintem még belefér.