Dátum: 2008.12.05. 05:07:59
Idézet: Csonti_himihumi - 2008.12.04. 22:48:22
Pont hogy úgy helyes, hogy az ajánlott játékos kap LE-t az ajánlótól. Ezzel jutalmazzák azokat, akik népszerűsítik a játékot és új játékosokat szerveznek be. Ez a kérdés teljesen jó így szerintem, meg amúgy is mindegy, hogy szerinted hogy lenne jó, ha egyszer így van.
ha én adok 1 linket valakinek, akkor ki az ajánló, és ki az ajánlott?
mert az én olvasatomban
én vagyok az
ajánló, és
akit hívtam ő az
ajánlott
ebben az esetben az
ajánló kapja a pluszt, nem?
úgy lenne értelme a dolognak
csak azért írom, mert szerintem ezt értettük félre egymás között, és kb azon vitatkozunk, h:
- igen!
- de igen!
- de igen!
- de igen!
- de igen!
szerintem, de meglátjuk

Bocs, igazad van! Azt hittem az ajánlás az, amikor megnevezek egy végzeturat, akinek köszönhetően játszom és szerintem a kérdező is így gondolta. Aztán megnéztem az ajánlás menüpontot és kiderült, hogy mégsem... Így a kérdés még mindig nem annyira gáz, de meg lehetne korrektebbül fogalmazni.
Dátum: 2008.12.04. 21:25:55
Ma nem volt hiány gyenge kérdésekben.
Milyen elem adja egy átlagos csillag anyagának nagyrészének?
vas
hidrogén
szén
hélium
Jó lenne, csak meg kéne fogalmazni...
Melyik volt a legnépszerűbb isten a skandináv mitológiában?
Odin
Tyr
Thor*
Loki
A Valhallup vagy a Midgard Ipsos felmérése szerint? Csak mert úgy tudom, hogy utóbbinál 997 januárjában 1,5 %-kal Loki vezetett Thor előtt.
Mi a neve a legközelebbi bolygónak?
Nap.
Mars.
Vénusz.
Hold.
Mihez?
Ki volt a GERMÁN mitológiában az áruló isten?
Mi az a germán mitológia?
Loki
Odin
Thor
Ismét germán/skandináv/északi mitológia és nem is lenne baj vele, de miért kell ebbe is hülye válaszlehetőséget tenni? Nem volt képes találni egy negyedik istent?
Dátum: 2008.12.04. 21:20:31
Idézet: Csonti_himihumi - 2008.12.04. 21:08:44
Ha egy játékos téged ajánlott, akkor naponta hány % LE-ját kapod meg?
3%
5%
2%
1%*
nem úgy van, h az aki az én linkemmel jön, az ő általa szerzett LE 1%-át kapom meg?
mert ez most épp felcseréli a szerepeket

úgy lenne helyes, h hány % LE-mat kapja meg? (amit persze tőlem nem von le)
Pont hogy úgy helyes, hogy az ajánlott játékos kap LE-t az ajánlótól. Ezzel jutalmazzák azokat, akik népszerűsítik a játékot és új játékosokat szerveznek be. Ez a kérdés teljesen jó így szerintem, meg amúgy is mindegy, hogy szerinted hogy lenne jó, ha egyszer így van.
Dátum: 2008.12.02. 20:34:05
Idézet: azreus - 2008.12.02. 08:30:03 Mi a helyes sorrend?
tevékenységek, információk, egyéb, extrák X
extrák, tevékenységek, egyéb, információk
információk, tevékenységek, extrák, egyéb
információk, egyéb, extrák, tevékenységek
Spec, kérném törölni.
Igen, akkor ha speciális képességeket igényel válaszolás közben vetni egy pillantást a menüre.
Idézet: Bekas - 2008.12.02. 08:33:35 Mi a Diszkrimináns?
b^2-4ac
2x(AB)
E=MC^2
IxU
Tudom mi a megoldás, de a kérdés elég spec.
Egyrészt középiskola 8. osztály, szóval specnek annyira nem nevezném. Másrészt viszont nincs értelme, mivel a válaszokban lévő betűk bármit jelölhetnek.
Dátum: 2008.12.02. 05:20:20
Idézet: Csonti_himihumi - 2008.12.01. 21:44:01 Hány versenyző kap pontot a Forma 1-ben?
6
10
4
8*
picit pontosítsuk a kérdést, persze így is érthető,d e mivan, ha szabályt módosítanak
elvégre azok, akik régen is néztek F1-et, azok emlékeznek azokra az időkre, mikor még csak az első 6 helyezett kapott pontot...
Arról nem is beszélve, amikor csak az első 5 + az, aki a legygyorsabb kört futotta. Amúgy nem kell olyan régen nézni, csak 2003 óta van a mostani pontrendszer. Ráadásul jövőre simán lehet, hogy változni fog, mert Ecclestone mester azt tervezi, hogy nem adnak pontokat, a bajnokság pedig a futamgyőzelmek száma alapján dől el (ha az ugyanannyi, akkor második helyek száma és így tovább). Remélem ez nem valósul meg.
Idézet: Stalker88 - 2008.12.01. 23:24:52 Esti termés:
Mit csinálok akkor mikor az ételt staubolom?
melegen tartom
hűtöm
vajdarabkát rakok az étel tetejére
lisztel sűrítem
Oké, hogy főzés, de nem alapműveltség, ráadásul a staub németül habot jelent(ok, ki lehet következtetni, hogy akkor liszt, és akkor sűrítés/habarás/ de nem egyértelmű, ráadásul nyelvtudás.
Ezt én is megkaptam egyszer. A főzéshez csak basic szinten értek, de tudtam, hogy a staub németül
port jelnet és ebből a lisztre asszociáltam és bejött. Szerintem így, hogy főzési ismeretek vagy nyelvtudás alapján is rá lehet jönni nincsv ele akkora baj.
Dátum: 2008.12.01. 20:24:29
Idézet: Almacsut - 2008.12.01. 18:31:54 "Vadászni indulsz 5 perc ideig
Vadászaton vagy. A következő zsákmányig hátralevő idő: 04:49.
Ezután még 0 alkalommal kutatsz zsákmány után. Még 0 cselekvéspontod van.
Az ehhez a vadászathoz tartozó kérdésre helyesen válaszoltál, +10% lélekenergiát fogsz kapni!
Vadászat megszakításaAmíg vadászol, látogass el a fórumra!"
Ellátogatok, sőt panaszkodok is, hiszen mégcsak kvízkérdést se kaptam....ma már másodjára jártam így

Ezek szerint kaptál kvízkérdést, csak gondolom egy korábbi vadászatnál.
Dátum: 2008.11.30. 22:16:35
Előző oldal (ha a legrégebbi szerint van rendezve). 9203., 9208. és 9211. hozzászólás.
Dátum: 2008.11.30. 21:42:17
Le vagy maradva. Én ezt már írtam, de az informatikából abszlút update kollégák kijavítottak.

Dátum: 2008.11.30. 20:53:45
Idézet: Csonti_himihumi - 2008.11.30. 19:36:49
Idézet: Sir Ny - Ma, 18:40:35
Káros-e az egésségre a H2O?
Igen, gyomorvérzést okoz
Igen, Roncsolja a májat
Igen, veseproblémákat okoz
Nem, mert a H2O a víz vegyjele
roncsolja, túl könnyű, egészség. egyébként szörnyen káros, mindenki meghal aki egyszer is ivott belőle...
Tényleg káros, mert a tiszta H2O (desztillált víz) nem tartalmazza azokat az ionokat, amiket a természetes víz, ezért felborítja a szervezetben az ionegyensúlyt (vagy valami hasonló, rég tanultam kémiát). Ha van köztetek vegyész, akkor erősítsen/cáfoljon meg.
segítek, ez igazából biokémia, de a lényeg:
ha van egy tömény és egy híg oldat, a kettő között meg egy átjárható elválasztó "fal"
az oldószer a töményebb oldat felé halad és próbálja a töménységben lévő külömbséget kiegyenlíteni (igazából ez attól függ, h azon a falon az oldószer vagy az oldott anyag tud-e átjutni, de az 1ik mindenképp)
az ember szervezetében az ionok tudnak átmenni a sejtfalon, és ha deszt.vizet iszunk, akkor a vér ionkoncentrációja (azaz a benne lévő ionok száma) kisebb lesz, és a sejtekben lévő (egészséges mennyiségű) ionok elkezdenek a vérbe diffundálni a sejtekből és ez káros nekünk
nagy vonalakban ennyi
Kössz! Én is erre gondoltam, csak ennyire részletesen nem akartam leírni, mivel félek belemélyedni olyan témába, amihez nem értek (ellentétben sok kérdésfeltevővel

).
Dátum: 2008.11.30. 18:56:18
Idézet: Sir Ny - 2008.11.30. 18:40:35
Káros-e az egésségre a H2O?
Igen, gyomorvérzést okoz
Igen, Roncsolja a májat
Igen, veseproblémákat okoz
Nem, mert a H2O a víz vegyjele
roncsolja, túl könnyű, egé
szség. egyébként szörnyen káros, mindenki meghal aki egyszer is ivott belőle...
Tényleg káros, mert a tiszta H2O (desztillált víz) nem tartalmazza azokat az ionokat, amiket a természetes víz, ezért felborítja a szervezetben az ionegyensúlyt (vagy valami hasonló, rég tanultam kémiát). Ha van köztetek vegyész, akkor erősítsen/cáfoljon meg.
Idézet: Mucmuc - 2008.11.30. 16:37:23 Mennyi adat tárolására alkalmas hivatalosan egy egyrétegű DVD?
4500 MB
8.5 GB
4.7 GB
4700 MB
Hát ez kész: 4700 MB = 4.7 GB... Gratulálok Okoskának.
Az byte estében a prefixumok nem 1000-szeres, hanem 1024-szeres szorzót jelentenek, vagyis 4.7 GB > 4700 MB.
Dátum: 2008.11.30. 17:53:05
Melyik képlet a helyes?
P=F*A
P=F+M/2
P=F+A/2
P=F/A
Ez leginkább attól függ, melyik betű mit jelöl.
(X-2) a négyzeten mennyit ér?
X négyzet - 2 négyzete
X négyzet + 2 négyzete
utálom a matekot XD
X négyzet + 2 négyzete - 2*X*2
Nem utálom a matekot, de ha utálnám, akkor két helyes válasz lenne...
Hogy hívják a 7. törpét a "Hófehérke és a hét törpe" című rajzfilmben?
Tudor
Kuka
Hapci
Morgó
Honnan kezdjük számolni?
Dátum: 2008.11.30. 12:35:26
Milyen állat a remete??
Emlős*
Élőlény
Nincs ilyen éllat
Rovar
Egy emlős, ami nem élőlény... ez új. Inkább töröljétek.
Dátum: 2008.11.30. 12:21:59
Amennyire én emlékszem, nekünk a töritanárunk valami olyat mondott, hogy tüzes trónon égették meg, az embereit pedig kényszerítették, hogy egyenek a húsából, különben velük is csináltak volna valami durva dolgot.
Dátum: 2008.11.29. 22:29:26
Idézet: Byzon - 2008.11.29. 20:12:47 Melyik ismert Forma-1-es pilóta halt meg 1994-ben Imolai pályán?
James Hunt
Roland Ratzenberger
Alain Prost
Ayrton Senna
Ez egy nagyon rosszul sikerült kérdés. Ugyanis 1994-ben az Imolai futam időmérő edzésén hunyt el a fiatal osztrák pilóta, Ratzenberger majd másnap a futamon Senna...
Senna a futamon szenvedett halálos balesetet, de ténylegesen csak utána halt meg a kórházban. Aki a pályán halt meg az Ratzenberger volt.
Amúgy meg a kérdésből hiányzik egy "az", az imolai kis i és lehet, hogy a forma-1-es is kis f, de ebben nem vagyok biztos (nem találom a helyesírási szótárt

). Az meg nem tudom miért kell bele, hogy ismert.
Dátum: 2008.11.29. 16:37:07
Néhány gyöngyszem erről a hétről. Bocs, ha valamelyik már volt és lemaradtam róla.
Hogy hivták Dávid király elsőszülött fiát?
Absalom
Izsák
Ábrahám
Jákob
Közülük egyedül Absalom volt Dávid fia, de ő a 3. volt. Az elsőszülött Amnon volt.
Melyik a legkevésbé vadászkutya az alábbi kutyafajták közül?
A bulldog.
A vizsla.
Az agár.
A tacskó.
Mi a vadászkutyaság mértékegysége? És miért kell mindegyik végére pont?
Hany vilag van a VegzetUrban?
2222
2
22
222
Igaz, hogy sokára lesz még 22, de lesz valamikor (gondolom).
Ékezet!
Milyen horda nem létezik?
Smaragd
Arany
Zafír
Rubin
Ha a Végzetúrban, akkor Arany, de ez miért nincs odaírva?
Dátum: 2008.11.29. 16:21:44
Idézet: Sir Ny - 2008.11.29. 15:33:44 Idézet: Csonti_himihumi - 2008.11.28. 15:55:41 egy újjab gyöngyszem:
Milyen manó nincs?
sunyi manó
gonosz manó
dili manó
izmos manó
most komolyan, ez szerintetek jó kérdés?
(ha vkit érdekel, akkor a dili manó a jó válasz, de nem tom miért)
újabb; valakit
és ezek szerintem a vadászatnál vannak .
Biztos így gondolta, aki feltette, de akkor írja oda, különben nincs értelme. Amúgy meg még akkor is rossz lenne, mert alacsony szintű nem tudhatja vagy ha magasabb szinten lesz dili manó is (nem adok tippeket

) akkor nem lesz jó válasz.
Ha pedig belekötsz a "vkit"-be, akkor a "tom"-ba miért nem?

Dátum: 2008.11.19. 20:05:00
Honnan származik a puskapor?
Európa
Japán
Ázsia
Kína
Kína nem Ázsiában van? Ha igen, akkor 2 jó válasz van.
Dátum: 2008.11.19. 19:02:57
Idézet: Sir Ny - 2008.11.19. 18:55:08 Idézet: Kortevirag - 2008.11.19. 17:11:36 Idézet: Sir Ny - 2008.11.19. 16:20:04 Idézet: Kortevirag - 2008.11.19. 12:26:46 -------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------
Mi a "ráró" ?
Egyfülü faedény
Halászsas
Ilyen szó nincs is
Építőmester
Oké,hogy madár,de lovat is szoktak így hívni mesékben főleg.
-------------------------------------------------------------------------------- -------
És akkor mi van, ha mást IS jelent? Nem jelenti a madarat? Hogyha jelenti azt is, akkor a kérdés jó.
Én egyből a lovat kerestem,de nem találtam és fellapoztam a Brehm-emet.Ott volt,hogy sasféle.Közben megtaláltam,hogy régen hívták így a halászsast.Hát ezért baj.Persze ki lehet sakkozni,mert tudtam,hogy nem építőmester és nem edény.
egyébként énis lovat kerestem.
Nekem lovat eszembe sem jutott volna keresni, de a halászsas nekem is új. Eddig úgy tudtam, hogy a kerecsensólymot hívják így. Rákerestem és egyik madaras oldalon ezt írják, a másikon azt... a lényeg, hogy a kérdés nem éppen tökéletes.
Dátum: 2008.11.18. 17:51:02
Mi a legfontosab?
életpont
őskő
varázspont
lélegenergia
NC
Hány számjegyből áll a legnagyobb prímszám?
12 978 189
156 225
1 689
15 779
Persze, legalábbis ennyiből állt a legnagyobb ISMERT prímszám 2008. november 17-én UTC 17:30 körül.
Dátum: 2008.11.15. 17:17:15
Melyik országban van bevezetve az euro?
Szlovákia
Horvátország
Románia
Csehország
Szlovákiát adta helyesnek, de tudtommal ott csak 2009-ben lesz bevezetve. Vagyis csak januártól lesz jó a kérdés és azután is csak amíg be nem vezetik valamelyik másikban is.