Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Concolor

Oldal: 1234
Dátum: 2009.03.31. 13:33:43
Már megint kifogtam olyan kis okos kérdéseket a kvízolimpián, hogy csak na:

Ki Harry Potter ellenfele?

Tom Denem*
Voldemort
Ralph Fiennes
... erre már nem emlékszem.

Mi a helyes válasz?????
Én bejelöltem Voldemortot, erre kiírja, hogy nem: Tom Denem.
Őszintén ki az aki ilyen kérdést ilyen válaszokkal tesz fel, s még inkább ki az aki jónak fogadja el? Mert Tom Denem a későbbi Voldemort, akit Ralph Fiennes alakított...
No comment.
Dátum: 2009.03.16. 13:01:43
Amiért eredetileg beléptem a fórumra az az a problémám, hogy már nem először fordult velem elő az a kellemetes helyzet, hogy adott egy kérdés 4 válasszal, amiből a helyeset megjelöltem - és valóban a gép szerint is az volt a helyes - és erre kiírta válaszadás után, hogy :"helytelen válasz! ahelyes válasz:..." és kiírta az általam is megjelölt helyes választ.
Ez alapban is bosszantó, hát még a kvízolimpia alatt!
Nem lehet ez ellen tenni vmit?
Mellesleg a kvízolimpia kérdések, amiket megint kifogtam megint tele voltak olyan kérdésekkel, hogy "Időrendben melyik könyv volt az első?" és 4 olyan könyv volt, ami rémlik, mintha a Galaxis útikalauzhoz fűződne, de soha életemben nem olvastam, és nem biztos, hogy valaha is fogom.
Ettől még nem érzem magam műveletlennek, ugyanúgy, mint attól, hogy évszámokra nem nyomom fejből a választ, meg olyan kérdésekre, hogy "Melyik megyében van Rábacsanak?", mert ezek nem általános műveltségi kérdések.
Erre általában sok olyan hozzászólást kapok, hogy " ha rákeresel, akkor ott van az első ..." ezért halkan megjegyezném, hogy az általános műveltség nem arról szól, hogy húúúú, milyen ügyesen keresek a gugliban, hanem arról, hogy hopp tudom...
Mindezt csak azért írom le, hogy azok akik eljönnek egy Végzetúr-találkozóra és részt vesznek az ottani kvízolimpián tudjanak róla, hogy ott nincs lehetőség guglizni, csak saját kútfőből... és olyankor jól lehet bosszankodni az okosságos kérdéseken...
Bocs, ha sokat írtam, de már nagyon nyomta a begyemet.
Dátum: 2009.03.16. 12:43:00
Tisztelt kertészmérnök barátom!
Ugyan nen én írtam a kérdést, de neked, mint kertészmérnöknek tudnod kellene, hogy a paradicsom mindig is vita tárgyát képezte ebből a szempontból, és jééééé anno 100 éve már az általános iskolában is azt tanították, hogy valójában gyümölcs, csak zöldségként hasznosítják.
Én személy szerint az ilyen okoskodástól mindig kiakadok, mert pl. épp a napokban hallottam azt az égbekiáltó sületlenséget, hogy a Csicsóka burgonyaféle. Na az is egy kertészmérnök volt, de szerintem még sose látott Csicsókát, mert akkor tudná, hogy roppantul nem az, már csak ha a növény habitusát is megnézem már akkor is látható, hogy kb. 2 méter magas, napraforgójellegű virága van - mellesleg a nemzetsége is napraforgóféle. Az, hogy a gumóját fogyasztjuk, az meg más lapra tartozik.
Ennyit a szaktudásról.
Ezért megkérlek, hogy ne taposd a földbe azt, aki ilyen kérdést tesz fel, mert akár még te is tévedhetsz...
Dátum: 2009.02.18. 07:59:35
Véleményem szerint túl speciális kérdés:

Egy mongol tradíciókat követő íjász a lövéskor hogyan feszíti meg az ideget?
A mutató, középső és gyűrűs ujjával húz.
Megmarkolja a vessző végét.
A hüvelykujjába (amin speciális gyűrűt visel) akasztja a húrt.
A mutató és középső ujján fekszik az ideg.
Dátum: 2009.02.16. 16:07:36
Azt hiszem elég rég nem írtam már ahhoz, hogy lehessen egy-két keresetlen szavam:
Van/volt egy olyan küldim, ami: "Válaszolj helyesen 20 kvízkérdésre!" Képtelenség megoldani úgy, hogy lassan minden 15. kérdés hibás.
Pl.
Melyik nem Chuck Norris film?
Négy cím, ebből egy a Kung Fu, ami nem az, vmin a másik a Földöntúli invázió, ami szintén nem az övé.
Na, eltaláltam, v. sem?
Van még egy csomó, ami túl speciális, csak néhány szösszenet:
Melyik Japán anyahajó nem vett részt a Midway-i csatában?
Kaga
Shokaku
Akagi
Soryu

Mik voltak a híres "farkas-falkák" a II. világháborúban?
Angol bombázó-kötelékek.
Német tengeralattjáró-kötelékek.
Szovjet T-34-es tank-kötelékek.
Japán kamikaze egységek.

Melyik filmből nem készült videójáték-adaptáció?
Men In Black
Hipervándor
Trainspotting
Charlie és A Csokigyár

Mellesleg kíváncsi lennék, hogy ki az, aki rendszeresen elfogadja jónak az olyan kérdéseket, hogy pl. rögbiben hány ember van egy csapatban a pályán, mert van 3 fajta változat, aztán vagy bejön, vagy nem.
Továbbá azokat az embereket sem értem, akik elfogadnak mindenféle évszámos kérdést, meg egyenleteset, mert az az ember nem gondolt bele, hogy kvízolimpián nem igazán van lehetőség keresgélni, főleg pl. végzetúr-találkozón.
A legnagyobb kedvencem:
Milyen kategóriában motorozik Talmácsi Gábor?
MIKOR?????????
Idén, v. tavaly, v. mikor, mert különböző a cm3...
Szűrés, javítás, törlés, no comment...
Dátum: 2008.12.28. 19:27:52
Egy újabb gyöngyszem:
Ki írta az Arany Ember c. regényt?
Weöres Sándor
Vörösmarty Mihály
Petőfi Sándor
Arany János - ez a helyesnek megjelölt válasz
Erre már igazán no comment.
Mivel el kellett bírálnom, rossz kérdést adtam rá.
Na ki találja ki, mivel indokoltam?
Dátum: 2008.12.11. 17:28:09
Kérdés:
(a helyes válasz 2) hányas szinttől lehet állatot befogni?
Lehetőségek:
1
5
6
ez nem is létekiz
Nem tudtam mit írni, beírtam az 5-öt, és azonnal töröljétek bírálattal illettem.
Mire:
Helytelen! A helyes válasz Mihály.
Most én vagyok hülye, vagy mi van?
Dátum: 2008.12.11. 09:50:53
Kérdés:
Hány bajnoka volt a Roxfortnak a Trimágus Tusán?
Válaszok:
egy
kettő
kettő, de az egyiket kizárták
egy sem (bár ez utóbbi válaszban nem vagyok már biztos)
A helyesnek megjelölt válasz a kettő volt.
Na akkor felvilágosítás: Egy volt a Roxfortnak, mert minden iskola csak egy bajnokot nevezhetett. Harry Potter ugyan roxfortos diák , de hogy az ő nevét kidobja a serleg, nem a Roxfort bajnokaként nevezték be. Ez volt a kikerülhetetlen trükk az egészben. Más kérdés, hogy nem említenek újabb iskolanevet a hármon kívül...
Olvastam is, láttam is már többmilliószor (kívülről tudom az egészet).
Amúgy túl speciális kérdés...
Dátum: 2008.12.09. 07:30:43
Idézet: Mortimer - 2008.12.09. 07:13:46
1. Geralt. Nem lehet a saját neved, fixen benne van a dialógusokban.
2. A Galaxis Útikalauz Stopposoknak című Douglas Adams regényben van, melyet meg is filmesítettek. A válasz ("42") általános műveltség.
3. Magyarországon élünk, itt ez jó kérdés.

Az első két válaszra azt tudom mondani, hogy szerintem sem alapműveltség - tehát a 3. megjelölés már nem is igaz.
Kíváncsi lennék, hogy akik ennyire nyomják ezt a Galaxis útikalauz stopposoknak c. filmet/könyvet az mennyire lenne otthon mondjuk a Ben-Hurban, a Bibliában, a Kőszívű ember fiaiban, és még jónéhányat sorolhatnék, mert ezek sokkal inkább az alapműveltséghez tartoznak, mint pl. ez a mű.
Ezzel nem akarom megsérteni azokat akik imádják, de én pl. soha nem olvastam/láttam -nem jelenti azt, hogy nem is fogom -, de nem érzem emiatt magam műveletlennek.
Mielőtt pedig bárki megkövezne, elmondom, hogy olyanokat is kedvelek, mint pl. Orwell-1984, -Állatfarm, Merle-Védett férfiak, Huxley-Szép új világ, de mégsem tartom őket alapműveltségnek, mivel ezek egy speciális érdeklődésű RÉTEGnek íródtak...
Dátum: 2008.12.09. 07:18:18
Újabb HKK kérdés, ami mondjuk még nem is lenne gáz, ha egyszer már nem lett volna, és az illető tudna helyesen írni...
A Végzetúr színvilága a Túlélők Földjének melyik istenéhez kapcsolható.
Sheran
Chara-Din - helyes válasz (ez oké is)
Leah
Nodornod- én azt hittem, hogy ezt Dornodonnak írják...
Dátum: 2008.12.09. 07:11:46
Újabb kérdés:
Hol található Kukutyin?
oroszország (helyesírás)
Vas megye
Nógrád megye
kitalált ország - ez a helyes válasz szerinte...
Akkor egy kis felvilágosítás:
"Kukutyin nevű településből kettő is létezik. Az egyik a Szeged és Makó között elterülő Ferencszállás része. .....
A másik Kukutyin az országhatáron túl, Romániában található."
A National Geographicból idéztem, eszerint pedig két helyes válasz is van.
Az ilyen miért nem keres rá előbb, ha nem 100%-ig biztos?
Dátum: 2008.12.04. 16:50:36
Hány mérésre van szükség egy 5 és egy 3 literes kancsóval, ha 4 liter vizet akarunk kimérni?
5
4
3
2- ez volt megjelölve helyes válasznak.
Nos ez egy régi logikai kérdés, ami az egyik Die Hard filmben is szerepelt, de valójában - a filmben is - 3 merítés kellett hozzá:
Először merítesz a 3 literessel, beleöntöd az 5 literesbe.
Aztán merítesz még egyszer a 3 literessel, beleöntesz annyit, hogy az telel legyen, így a 3 literesben marad 1 liter.
Kiöntöd az 5 literes tartalmát, beleöntöd a maradék 1 litert, aztán merítesz a 3 literessel még egyszer (azaz harmadszor) és beleöntöd az 5 literesbe, így abban ott a 4 liter.
Másképp nem megoldható, hacsak a 3 literes nem mérőpohár - de ez nem volt feltűntve a kérdésben...
Dátum: 2008.12.04. 16:42:25
Idézet: Sir Ny - 2008.12.04. 16:31:42
Idézet: Edef - 2008.12.04. 00:45:30
A magyar kártyában mi a disznó?
Király
Ász
Alsó
Felső
Én nem játszom magyarkártyával, csak pókerezem francia kártyával, a Tarot-t és a tarokkot is ismerem kicsit, azokban sincs disznó. .
Tehát csak egy bizonyos réteg tudhatja!

nincs disznó a magyar kártyában, egyébként nagyon nem speciális.

Én szoktam magyar kártyával játszani, de én sem tudtam, hogy mi a disznó...
Dátum: 2008.12.04. 13:34:35
Idézet: Almacsut - 2008.12.04. 07:58:34

Itt már mindenkinek minden kérdés speciális, holott csak annyi kellene, hogy vedd a fáradtságot és kb fél perc alatt utána nézz valaminek.
De úgylátszik ez a lusta emberek játéka (tisztelet a kivételnek).

Én nem mondom, hogy nincs igazad, de ha voltál végzetúr találkozón, akkor tudhatnád, hogy ott pl. nincs lehetőséged utánanézni semminek, mindent csak saját kútfőből!
Ezért is mondom én azt, ahogy Miklós is mondta, hogy pl. az évszámos kérdések - kivéve, ha nagyon alap - igenis túl speciálisak.
Csinálj végig egy kvízolimpiát keresők nélkül, aztán mesélj!
Dátum: 2008.12.04. 13:27:35
Az alábbi kérdés kétszer van a rendszerben, ami nem lenne baj, de kétfajta válasszal:
Melyik Európa legnagyobb tava?
Az egyiknél a Balatont jelöltem és kijött helyes válasznak a Ladoga-tó. Megint kaptam a kérdést - kb. 3 napon belül-, megjelöltem hát a Ladoga-tavat. Erre kiírja, hogy helytelen, a helyes válasz a Balaton.
Na ez már gáz!
Dátum: 2008.11.28. 12:05:42
Milyen galaxis a tejút?
kvazár
nem is galaxis
spirál
orsó

Wiki-idézet:
A Tejútrendszernek a Földről látható része az Orion és Nyilas karok, a Tejút. Ez lényegében egy ezüstös sáv, amely az egész éjszakai égbolton áthúzódik, és főleg télen ill. olyankor figyelhető jól meg, amikor tiszta a levegő és kicsi a páratartalom. Azért tűnik számunkra sávnak, mert galaxisunk korong alakú, és mi az egyik kar belsejében vagyunk, ezért a korongra merőlegesen kevés csillagot látunk, a korong síkjának irányában sokat.
Dátum: 2008.11.28. 10:45:00
Idézet: Mucmuc - 2008.11.27. 17:00:05
Mely állatoknál van légzsákok?

A kérdező szerint csak a madaraknál, de sztem a halaknál is van. A kifogott halaknál kibelezés után ki szoktuk pukkantani. Nem egyértelmű a kérdés.

Bocs, de a halaknak Úszóhólyagja van.
Dátum: 2008.11.28. 10:29:36
"Kissé" túl speciális kérdés:
Melyik hős foglalkozása varázsló?
Druss
Kelemvor
Raistlin
Arthur
Rákerestem mindenkire, de nem igazán derült ki...

Másik kérdés:
Honnan származik a tea?
India
Kína - ez volt a helyes válasz
meg még két válaszlehetőség.
Idézet a wikiből:
* Az egyik történet szerint Gautama Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe.
* Egy másik történet szerint amikor Bodhidarma lemetszette szemhéjait, hogy ne hulljon álom szemére meditáció közben, az első tearügyek ott pattantak ki, ahova szemhéjai hullottak.
* Ismét más történet szerint i. e. 2737-ben Sen Nung kínai uralkodó forró ivóvizébe utazása közben egy vad teanövényről levelek hullottak, sárgás-barna folyadékot eredményezve. Kíváncsiságból megízlelte a keveréket, és megkedvelte ízét és frissítő hatását.
Dátum: 2008.11.27. 09:23:19
Idézet: Atreus - 2008.11.26. 18:38:09
Gondolom azok az oroszlánok, amelyek már egy éve nem ettek, nem lehetnek annyira veszélyesek
Ez volt a helyes válasz?

Igen, ez volt...
De essen le neked is egy üvöltő gyerekkel a kezedben...
Dátum: 2008.11.27. 09:15:07
Idézet: Hatsepsut - 2008.11.26. 23:30:40
Miért is nem helyes? Tudtommal minden angol papírpénz elején II. Erzsébet látható. (Már ha nem az Egyesült Királyságról, csak Angliáról beszélünk.)

Idézet a wikiből:
Az 5 fontos, amely Elizabeth Fryt ábrázolja, miközben a Newgate börtön elítéltjeinek tart felolvasását.
Hatsepszut!
Fogadd el, hogy te sem tudhatsz mindent!

Más.
"Remek" kérdés újra:
Melyik a legnagyobb sziget?
Madagaszkár
Izland
Ausztrália
... és még valami, de erre már nem emlékszem.
A helyes válasz Ausztrália.
Hm... Én azt hittem, Ausztrália kontinens...
Oldal: 1234