Mikor alapították a Magyar Tudományos Akadémiát?
1918
1848
1863
1827 *
Nem jó egyik válasz sem. Alapítva: 1825. november 3. Tessék javítani.
Hozzászólások - Zsurepi
Oldal: 12
Dátum: 2020.04.10. 18:47:17
Dátum: 2019.06.30. 17:51:01
A liszt mellett mi kell még a főzeléksűrítésre használt rántáshoz?
Ecet vagy citromlé
Tejföl esetleg tejszín
Olaj, zsír esetleg vaj
Víz
Jelen esetben tejföllel, tejszinnel, illetve keményitővel szoktam sűriteni, ami a kérdés feltevőjének nem jó. Nyugodtan javitható lenne, már ha valaki foglalkozna a kérdésekkel.
Kezdem azt érezni, hogy ez a topic is csak azért van, hogy panaszkodni lehessen, javitás vagy törlés úgysem lesz.
Ecet vagy citromlé
Tejföl esetleg tejszín
Olaj, zsír esetleg vaj
Víz
Jelen esetben tejföllel, tejszinnel, illetve keményitővel szoktam sűriteni, ami a kérdés feltevőjének nem jó. Nyugodtan javitható lenne, már ha valaki foglalkozna a kérdésekkel.
Kezdem azt érezni, hogy ez a topic is csak azért van, hogy panaszkodni lehessen, javitás vagy törlés úgysem lesz.
Dátum: 2019.05.15. 21:06:12
Melyik évben kapott Oscar díjat a Gyűrűk Ura: Király visszatér című film?
2003
2004*
2002
2001
Nem tudom az itt feltett kérdésre a választ, viszont azt tudom hogy 2004 ben nyert oszkár dijat. Bár a kérdező szerint nem az.
2004. márc. 1. - Peter Jackson Tolkien-trilógiájának befejező része tarolt a magyar idő szerint éjjel 2-kor kezdődött Oscar-díjak átadásán.
2003
2004*
2002
2001
Nem tudom az itt feltett kérdésre a választ, viszont azt tudom hogy 2004 ben nyert oszkár dijat. Bár a kérdező szerint nem az.
2004. márc. 1. - Peter Jackson Tolkien-trilógiájának befejező része tarolt a magyar idő szerint éjjel 2-kor kezdődött Oscar-díjak átadásán.
Dátum: 2019.04.20. 20:53:03
Egy húsevő ember éves táplálékszükségletét kb. 1,5 hektár területről lehet biztosítani. Egy lakto-vegetárius emberét körülbelül mennyiről?
3 hektár
1 hektár
0,3 hektár
1,5 hektár
Ezt most nem is értem, ez naggyából kit érdekel. Még a gugli sem segitett.
3 hektár
1 hektár
0,3 hektár
1,5 hektár
Ezt most nem is értem, ez naggyából kit érdekel. Még a gugli sem segitett.

Dátum: 2018.09.08. 15:53:18
Egy kérdés, illetve kérés. Láthatom-e valahol hogy mennyi Végzet templomát fejeztem be a 20. után, vagy kaphatunk-e egy kis számlálót ami esetleg mutatja ezt az összeget.
Dátum: 2018.07.01. 11:36:25
Az alábbiak közül ki nem volt királynő?
Mária Terézia
Gertrúd*
II. Johanna
I. Izabella
De most tényleg, miért nem lehet utána nézni? Mária Terézia és Gertrúd magyar királyné volt. Izabella és Johanna kasztíliai királyné volt. Tehát mindenki volt királyné. A helyes válasznak Gertrúd lett megadva, de.....
Meráni Gertrúd az Andechs-házból származó meráni hercegnő, IV. Bertold és Rochlitzi Ágnes hatodik gyermeke, II. András magyar királlyal kötött házassága révén a középkori Magyarország királynéja.
Lehet törölni.
Mária Terézia
Gertrúd*
II. Johanna
I. Izabella
De most tényleg, miért nem lehet utána nézni? Mária Terézia és Gertrúd magyar királyné volt. Izabella és Johanna kasztíliai királyné volt. Tehát mindenki volt királyné. A helyes válasznak Gertrúd lett megadva, de.....
Meráni Gertrúd az Andechs-házból származó meráni hercegnő, IV. Bertold és Rochlitzi Ágnes hatodik gyermeke, II. András magyar királlyal kötött házassága révén a középkori Magyarország királynéja.
Lehet törölni.
Dátum: 2018.04.19. 21:12:24
Melyik nem tagja a klasszikus fantasy trilógiának?
Az őszi alkony sárkányai
A tavaszi hajnal sárkányai
A téli éj sárkányai
A nyári tűz sárkányai *
Annyira klasszikus hogy nem is hallottam róla. Viszont utána néztem, és lássanak csodát ez nem is trilógia hanem Hexalógia ami ugyebár 6 részt takar. Egyébként a felsorolt könyvek mindegyike szerepel a "trilógiában" így nem tudni miért a nyári tűz sárkányai a ludas.
A kimaradt részek:
Raistlin lánya
Új nemzedék
Az őszi alkony sárkányai
A tavaszi hajnal sárkányai
A téli éj sárkányai
A nyári tűz sárkányai *
Annyira klasszikus hogy nem is hallottam róla. Viszont utána néztem, és lássanak csodát ez nem is trilógia hanem Hexalógia ami ugyebár 6 részt takar. Egyébként a felsorolt könyvek mindegyike szerepel a "trilógiában" így nem tudni miért a nyári tűz sárkányai a ludas.

A kimaradt részek:
Raistlin lánya
Új nemzedék
Dátum: 2017.10.17. 15:18:03
Hali!
Lehet rossz helyre írom, de miért nem működik a Szövetségi bajnokság? Van 5 fő abból 4 fő 20as szint felett, és egyik sem piros.
V1 Mac Land nevű szövi, kérlek nézzetek utána.
Lehet rossz helyre írom, de miért nem működik a Szövetségi bajnokság? Van 5 fő abból 4 fő 20as szint felett, és egyik sem piros.
V1 Mac Land nevű szövi, kérlek nézzetek utána.
Dátum: 2015.01.23. 18:32:07
Akkor vajon miért van kb. 600 olyan kérdés ami évszámhoz kötött. Többek között a mai napon kétszer is találkoztam Napóleon halála idejével. Kicsit zavaró ez az ellentmondás nem? Vagy ez nem kíván lexikális tudást?
Hány éves volt Napoleon amikor meghlt?
61
71
41
51*
Két helyesírási hiba, illetve ezt mindenki tudja. Illetve melyik Napóleonról van szó?
Hány éves volt Napoleon amikor meghlt?
61
71
41
51*
Két helyesírási hiba, illetve ezt mindenki tudja. Illetve melyik Napóleonról van szó?
Dátum: 2015.01.21. 12:32:10
Lassan kezdem szégyellni magamat. Első fordulóban jó értékelést kapok a kérdésre majd pár nap után megváltoztatják. Rosszabbnál rosszabb kérdésekkel találkozok, tele vannak olyan utalásokkal, hogy a google sem tud egyértelmű választ adni, illetve tele vannak helyesírási hibákkal
is. Ez a kérdés pedig általános iskolai anyag.
Tinódi Lantos Sebestyén énekszerző, költő, elhunyt 46 évesen, melyik évben?
1556 január 30*
1565 január 30
1558 január 30
1568 január 30
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésed az értékelők szerint érdektelen lexikális tudásra hivatkozott.
is. Ez a kérdés pedig általános iskolai anyag.
Tinódi Lantos Sebestyén énekszerző, költő, elhunyt 46 évesen, melyik évben?
1556 január 30*
1565 január 30
1558 január 30
1568 január 30
Kérdésed az értékelők szerint érdektelen lexikális tudásra hivatkozott.
Dátum: 2015.01.07. 16:50:57
Itt nem értem mi a "nem értelmezhető"
Melyik népnek van a leggazdagabb hiedelem " mitológiai" világa?
Etruszk?
Görög?*
Akkád?
Maja?
Az értékelők szerint rosszul, nem értelmezhetően tettem fel.
Melyik népnek van a leggazdagabb hiedelem " mitológiai" világa?
Etruszk?
Görög?*
Akkád?
Maja?
Az értékelők szerint rosszul, nem értelmezhetően tettem fel.
Dátum: 2010.11.18. 18:08:37
Igazán érdekes hogy bannolnak egy olyan játékos miatt, akinek 7 IP címen van különböző karaktere. Érdekes módon egy /pók/ aki 23as szinten erősebb karakter mint más 50esen. Négy helyről betámad, le parasztozom és lám megsértődik. Akkor most hol van a játék tisztasága, illetve etikája? Ráadásul érdekes módon ezek a karakterek minden oldalról védve vannak.
Talán egy kicsit el kéne gondolkozni, hogy mi éri meg jobban: Az elvetemült és többjátékos /Pókok/ akik tönkre verik a játék szépségét a full prémmel, és több IP beregisztrálással. Vagy esetleg a normál játékosok akik színesítik és reklámozzák a játékot.
Talán egy kicsit el kéne gondolkozni, hogy mi éri meg jobban: Az elvetemült és többjátékos /Pókok/ akik tönkre verik a játék szépségét a full prémmel, és több IP beregisztrálással. Vagy esetleg a normál játékosok akik színesítik és reklámozzák a játékot.
Dátum: 2010.06.27. 17:46:12
Az alábbiak közül melyik NEM magyar rapper?
Chamillionaire*
Eckü
Siska Feenoochi
Pixa
Bocsánat de ez nem csak egy bizonyos csoport érdeklődési köre. Én például egyiket sem ismerem.
Melyik Magyarország legnagyobb tava?
Balaton
Kaszpi-tó
Tisza-tó*
??????
Akkor a Balaton micsoda?
Chamillionaire*
Eckü
Siska Feenoochi
Pixa
Bocsánat de ez nem csak egy bizonyos csoport érdeklődési köre. Én például egyiket sem ismerem.
Melyik Magyarország legnagyobb tava?
Balaton
Kaszpi-tó
Tisza-tó*
??????
Akkor a Balaton micsoda?
Dátum: 2010.06.16. 17:55:13
Melyik nem fehér rózsa fajta?
Avalanche
La Belle*
F-vhite
Akito
Szerintem speciális, nem kell mindenkinek rózsaszakértőnek lennie.
Avalanche
La Belle*
F-vhite
Akito
Szerintem speciális, nem kell mindenkinek rózsaszakértőnek lennie.
Dátum: 2010.06.05. 20:28:39
Ki meséli el Mirr-Murr kalandjait?
Fekete István
Csukás István *
Móra Ferenc
Benedek Elek
Ez megint egy kis javításra szorul, Halász Judit meséli gyermekének Mirr -Murr kalandjait. http://videotar.mtv.hu/Cimkek/k/a/kandur.aspx Nem pedig Csukás István.
Fekete István
Csukás István *
Móra Ferenc
Benedek Elek
Ez megint egy kis javításra szorul, Halász Judit meséli gyermekének Mirr -Murr kalandjait. http://videotar.mtv.hu/Cimkek/k/a/kandur.aspx Nem pedig Csukás István.
Dátum: 2009.08.30. 19:05:10
Ez hogy tartozik az általános műveltség tárházába? Nem vagyok autószerelő, és ez szerintem speciális kérdés.
Mi a tengelykapcsoló feladata?
oldható kapcsolatot létesít a sebváltó és a diferenciálmű között
oldható kapcsolatot létesít a motor és a sebváltó között.
oldható kapcsolatot létesít a motor és a féltengely között.
oldható kapcsolatot létesít a sebváltó és a féltengely között.
Mi a tengelykapcsoló feladata?
oldható kapcsolatot létesít a sebváltó és a diferenciálmű között
oldható kapcsolatot létesít a motor és a sebváltó között.
oldható kapcsolatot létesít a motor és a féltengely között.
oldható kapcsolatot létesít a sebváltó és a féltengely között.
Dátum: 2009.08.12. 18:56:51
Kedves értékelők, nem tudom nektek mi a könnyű és mi a speciális kérdés de azért elgondolkodtató amit csináltok.
Milyen képet látsz a küldetés kiválasztásánál?
Sárga szem
Kék szem
Zöld szem
Vörös szem
Kérdésed az értékelők szerint túl könnyű, vagy számtan feladat volt.
Pont a 100. kvíz kérdésem volt
Mennyi az értéke 5+5X2
10
15*
20
25
Akkor ez valószínűleg irodalmi kérdés volt. Ráadásul a válasz is helytelen volt amit elfogadtatok. Ugyanis az eredmény 20 mert nincs zárójel, ezért sorrendben kell a műveleteket elvégezni.
Milyen képet látsz a küldetés kiválasztásánál?
Sárga szem
Kék szem
Zöld szem
Vörös szem
Kérdésed az értékelők szerint túl könnyű, vagy számtan feladat volt.
Pont a 100. kvíz kérdésem volt
Mennyi az értéke 5+5X2
10
15*
20
25
Akkor ez valószínűleg irodalmi kérdés volt. Ráadásul a válasz is helytelen volt amit elfogadtatok. Ugyanis az eredmény 20 mert nincs zárójel, ezért sorrendben kell a műveleteket elvégezni.
Oldal: 12