Egyrészt érdektelen tudás, mert nem kell tudni minden évben egy adott sport egyik európai bajnokát, még az aktuálisat sem, mert erre 1-2 év múlva senki nem fog már emlékezni. Másrészt tele van már a ... az adatbázis focival kapcsolatos kérdésekkel, elég volt belőle. Harmadrészt nézz utána a dolgoknak, ha nem tudod, mielőtt beírsz olyan oltári nagy baromságot, mint a kullancs lábainak száma.
A Zsigulis kérdés kritikája jogos, több szempontból is. Pl. mi az, hogy 1200-es zsiguli? Ezerkétszázes? Meg egyáltalán.
Hozzászólások - Rohhonur
Dátum: 2013.06.04. 19:21:56
Dátum: 2013.06.04. 19:08:13
Milyik országnak NEM korona a fizetőeszköze?
Szlovákia
Észtország
Szlovénia
Norvégia
Elgépelés is van benne, meg aktualitását is veszítette.
Melyik emlős állat az alábbiak közül?
rája
delfin
teknős
cápa
Mindegyik emlős állat... (helyesírás...)
Szlovákia
Észtország
Szlovénia
Norvégia
Elgépelés is van benne, meg aktualitását is veszítette.
Melyik emlős állat az alábbiak közül?
rája
delfin
teknős
cápa
Mindegyik emlős állat... (helyesírás...)
Dátum: 2013.05.28. 18:19:54
Úgy látom, nem érdemes a kvízkérdésekkel foglalkozni, senkit nem érdekel rajtunk kívül, hogy a kérdések jók-e vagy sem. A kvízadminnak fogalma sincs a szabályokról, amiket pont "ő(k)" állított(ak) fel, nem aszerint ítéli meg a kérdéseket. Szerintem kizárólag azt nézi, hogy szerepel-e a kérdés, de azt sem tudja jól megállapítani, helyesen írni nem tud, mert alap helyesírási hibákkal nem küldi vissza a kérdéseket. Most kaptam egy kérdést értékelésre, hogy melyik cég nem számítástechnikai eszközöket gyártó cég, ami 4 céget is reklámoz egyszerre és nem csak azért kellene visszadobni, mert tudomásom szerint tilos a reklám, hanem azért is, mert erre szigorú szabályozás van a játékon kívül is (hogy ezzel mennyire értek egyet, az most lényegtelen). Ehhez képest még önálló besorolási kategóriája is van... Ezen felül ilyen kérdés jó, pedig biztos, hogy szerepelt már, ha nem is ezekkel a válaszokkal, de érdekes módon az én hasonló kérdésemre "már van ilyen kérdés" indokkal elutasítás jött, pedig a kvízadatbázisban még a kérdés sem szerepel, nemhogy olyan válaszokkal! (Melyik szám nem kettő? A válaszokban általános műveltséget érintő adatok szerepelnek.)
Kérdésem: "Brazíliában él a legtöbb majomfaj. Melyik nem?" válasz: már szerepelt. Érdekes, mai napig nincs benne a kvízadatbázisban. És ne jöjjön senki azzal, hogy a kvízadatbázisban nincs benne minden kérdés, mert évek óta ez a szöveg megy és nem történik semmi változás.
Másik értékelendő kérdés volt ma, hogy Borszék hol található. Idézek a fórumból, pirosbetűs embertől: "Melyik megyében található XY település? - Erre a kérdésre Rossz kérdés - érdektelen lexikális tudást fogsz kapni.". Láthatóan lényegtelen, hogy melyik településre kérdez, az mennyire híres vagy közismert.
Hát ennyire foglalkoznak az adatbázissal, amire valaki folyton azt írja, hogy folyamatosan válogatják a kérdéseket.
Elnézést a kirohanásért, felhúztam magam.
Kérdésem: "Brazíliában él a legtöbb majomfaj. Melyik nem?" válasz: már szerepelt. Érdekes, mai napig nincs benne a kvízadatbázisban. És ne jöjjön senki azzal, hogy a kvízadatbázisban nincs benne minden kérdés, mert évek óta ez a szöveg megy és nem történik semmi változás.
Másik értékelendő kérdés volt ma, hogy Borszék hol található. Idézek a fórumból, pirosbetűs embertől: "Melyik megyében található XY település? - Erre a kérdésre Rossz kérdés - érdektelen lexikális tudást fogsz kapni.". Láthatóan lényegtelen, hogy melyik településre kérdez, az mennyire híres vagy közismert.
Hát ennyire foglalkoznak az adatbázissal, amire valaki folyton azt írja, hogy folyamatosan válogatják a kérdéseket.
Elnézést a kirohanásért, felhúztam magam.
Dátum: 2013.05.08. 19:25:37
Mi az a lápi póc?
Puha testű
Mese figura
Lekvár tartó
Hal
Kvízadmin jónak elfogadta. Végülis, csak 4 ugyanilyen kérdés van az adatbázisban... meg a helyesírása is jó...
Melyik kötet NEM Vavyan Fable - Halkirálynő sorozatához tartozik?
Csontfuvola
Mogorva nyár
Vis Major
Ki feküdt az ágyamban?
Ezt tudni kellene?
Melyik együttesben nem zenél Leskovics Gábor (Lecsó)?
Pál Utcai Fiiúk
Kispál és a Borz
Hooligans
Kiscsillag
Ezt is?
Puha testű
Mese figura
Lekvár tartó
Hal
Kvízadmin jónak elfogadta. Végülis, csak 4 ugyanilyen kérdés van az adatbázisban... meg a helyesírása is jó...
Melyik kötet NEM Vavyan Fable - Halkirálynő sorozatához tartozik?
Csontfuvola
Mogorva nyár
Vis Major
Ki feküdt az ágyamban?
Ezt tudni kellene?
Melyik együttesben nem zenél Leskovics Gábor (Lecsó)?
Pál Utcai Fiiúk
Kispál és a Borz
Hooligans
Kiscsillag
Ezt is?
Dátum: 2013.05.05. 16:51:00
Melyik kontinensen található a Ghazai piramisok?
Ázsia
Európa
Afrika
Amerika
Hát ez ghaz...
Ázsia
Európa
Afrika
Amerika
Hát ez ghaz...

Dátum: 2013.04.29. 19:09:23
vércsoportrendszer alapján négyféle lehet egy ember vére: A, B, AB, 0. Az elnevezések azt jelzik, hogy...?
Melyik monociták nagyobb méretűek.
Meliyk túlérzékenységi reakciókban játszanak szerepet.
Melyik szénhidrát található meg a vörösvérsejt membránján.*
Melyik vöröscsontvelőben keletkeznek.
Rossz a kérdés megfogalmazása, helyesírási hiba van benne, a válaszokban elgépelés van, nem egyértelműek, sőt, két jó válasz is lehetséges, én pont nem a jót választottam, mert szerintem az antigének egymásra gyakorolt "túlérzékenységi" reakciói ismertebbek az emberek előtt, mint a vörösvértesteken (és nem sejteken) megtalálható antigének. További gondom, hogy 29 vércsoportrendszer van, az AB0 csak egy ezek közül. A wiki is csak az immunreakciót emlegeti, a konkrét antigéneket nem.
Nemrég tette fel valaki, mert be kellett sorolni. Annyiban csatlakoznék Jack Bauer egyéb mondataiban túlzott és bugyuta hozzászólásához - amúgy a kérdés tényleg rossz, ebben igaza van -, hogy valaki nem végzi jól a munkáját. A jelenlegi kvízadmin vagy nem foglalkozik igazán a kérdésekkel, vagy az ismeretei kevesek, ez már a sokadik kérdés, amit kifogásolni lehet. Éppen Cras mondja, hogy 4 éves a JB által kifogásolt kérdés, ez mutatja, hogy a kvízadatbázis nem javítják maguktól, mert 4 éve benne van egy ilyen hibás kérdés... pedig ezt állítják.
Melyik monociták nagyobb méretűek.
Meliyk túlérzékenységi reakciókban játszanak szerepet.
Melyik szénhidrát található meg a vörösvérsejt membránján.*
Melyik vöröscsontvelőben keletkeznek.
Rossz a kérdés megfogalmazása, helyesírási hiba van benne, a válaszokban elgépelés van, nem egyértelműek, sőt, két jó válasz is lehetséges, én pont nem a jót választottam, mert szerintem az antigének egymásra gyakorolt "túlérzékenységi" reakciói ismertebbek az emberek előtt, mint a vörösvértesteken (és nem sejteken) megtalálható antigének. További gondom, hogy 29 vércsoportrendszer van, az AB0 csak egy ezek közül. A wiki is csak az immunreakciót emlegeti, a konkrét antigéneket nem.
Nemrég tette fel valaki, mert be kellett sorolni. Annyiban csatlakoznék Jack Bauer egyéb mondataiban túlzott és bugyuta hozzászólásához - amúgy a kérdés tényleg rossz, ebben igaza van -, hogy valaki nem végzi jól a munkáját. A jelenlegi kvízadmin vagy nem foglalkozik igazán a kérdésekkel, vagy az ismeretei kevesek, ez már a sokadik kérdés, amit kifogásolni lehet. Éppen Cras mondja, hogy 4 éves a JB által kifogásolt kérdés, ez mutatja, hogy a kvízadatbázis nem javítják maguktól, mert 4 éve benne van egy ilyen hibás kérdés... pedig ezt állítják.
Dátum: 2013.04.14. 14:59:09
Mi volt Lord Nelson hajójának a neve a trafalgari csatában?
Queen Mary
Victory
Glory
Royal Navy
A kérdés már szerepel szerintem az adatbázisban, most egy admin elfogadta jónak.
Ez azért is érdekes, mert nekem egy olyan kérdésemet nem fogadták el, ami nem köthető semmi konkréthoz, akkor találtam ki és nincs fent a kvizkerdesek honlapon... tudom, az se 100%, de akkor is.
Queen Mary
Victory
Glory
Royal Navy
A kérdés már szerepel szerintem az adatbázisban, most egy admin elfogadta jónak.
Ez azért is érdekes, mert nekem egy olyan kérdésemet nem fogadták el, ami nem köthető semmi konkréthoz, akkor találtam ki és nincs fent a kvizkerdesek honlapon... tudom, az se 100%, de akkor is.
Dátum: 2013.03.29. 22:36:05
Hogy nevezik a hiphop szlengben a nyugati parton kialakult gengszterrappet?
G-Funk
DPG
GDP
G-Unit
Ezt is jó kérdésnek értékelték nemrég... És hova soroljam? Zeneelmélet? Pff...
G-Funk
DPG
GDP
G-Unit
Ezt is jó kérdésnek értékelték nemrég... És hova soroljam? Zeneelmélet? Pff...
Dátum: 2013.02.21. 07:41:00
Miért szökik el hazulról olyan sok háziállat Szilveszterkor?
Szeretnek egyedül szilveszterezni
A petárdák és tüzijátékok miatt
Mert éhesek
Ekkor keresnek maguknak párt
Hát én lebontom az arcomat...
Szeretnek egyedül szilveszterezni
A petárdák és tüzijátékok miatt
Mert éhesek
Ekkor keresnek maguknak párt
Hát én lebontom az arcomat...
Dátum: 2013.01.05. 13:50:57
törölve
Dátum: 2012.12.15. 12:21:26
Melyik oszág gyártja a Skoda autókat?
Ukrajna
Szlovénia
Szlovákia*
Románia
Amúgy Csehoszág...
Ukrajna
Szlovénia
Szlovákia*
Románia
Amúgy Csehoszág...

Dátum: 2012.11.29. 19:20:23
A "Benelux államok" kifejezésben honnan eredeztethető a "Benelux" szó?
Az Európai Únió által elrendelt, az országokra való hivatkozást megkönnyitő mozaikszó
A tagországok, anyanyelvén leírandó, osrszágnevek mozaikszava
A tagországok angol megnevezésén alapuló mozaikszó*
Az tagországok vezetőinek nevéből mozaikszó
Ez a kérdés is átment a kvízadminokon, mert be kell sorolni. Jónak ítélték.
"A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Benelux államok kifejezés egy nyugat-európai államcsoportot jelöl. Belgium, Hollandia (hollandul Nederland) és Luxemburg (Be-Ne-Lux) nevének rövidítéséből alakult ki."
Tehát nem a helyes válasz van jónak jelölve, emellett eltörpülnek a helyesírási hibák.
Az Európai Únió által elrendelt, az országokra való hivatkozást megkönnyitő mozaikszó
A tagországok, anyanyelvén leírandó, osrszágnevek mozaikszava
A tagországok angol megnevezésén alapuló mozaikszó*
Az tagországok vezetőinek nevéből mozaikszó
Ez a kérdés is átment a kvízadminokon, mert be kell sorolni. Jónak ítélték.
"A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Benelux államok kifejezés egy nyugat-európai államcsoportot jelöl. Belgium, Hollandia (hollandul Nederland) és Luxemburg (Be-Ne-Lux) nevének rövidítéséből alakult ki."
Tehát nem a helyes válasz van jónak jelölve, emellett eltörpülnek a helyesírási hibák.
Dátum: 2012.11.18. 11:11:46
Hány megyéje volt a régi magyar országnak?
63
110
56
40
Ha valahogy túl is lépünk azon, ahogy a kérdező hazánkra hivatkozik, nem ártana tisztázni, hogy mennyire régen gondolja? Trianon és 1950 között 25 megye volt, előtte vármegyék voltak, egyesek szerint 63 + Fiume, mások szerint 64, István korában kb. 45 volt, kicsit később 70, vagy annál is több. Nem tűnik túl jó kérdésnek.
63
110
56
40
Ha valahogy túl is lépünk azon, ahogy a kérdező hazánkra hivatkozik, nem ártana tisztázni, hogy mennyire régen gondolja? Trianon és 1950 között 25 megye volt, előtte vármegyék voltak, egyesek szerint 63 + Fiume, mások szerint 64, István korában kb. 45 volt, kicsit később 70, vagy annál is több. Nem tűnik túl jó kérdésnek.
Dátum: 2012.10.18. 19:07:25
Ark Angyal
Re: eltűnt dukátok
Fri, 9/14/12 Sent
köszönöm, de ezzel nincs megoldva a dolog, ugyanis elveszítettem a lehetőséget a licitálásra... szerettem volna licitálni. legközelebb állatfelszerelés hetek múlva lesz.
ennyi ideig nem tart a válasz...
abban viszont igazad van, hogy mi van, ha a többieknek is lett ilyen kérdése, de ezt könnyű kideríteni, ugyanis mindent loggolnak.
továbbra is bajom van azzal, hogy "bekaphatod" stílusban válaszolnak. 10 éve ügyfélszolgálaton dolgozok, ha hibázok, akkor kijavítom és elnézést kérek a kellemetlenségért. eddig még mindenki megértette. ha ezt írták volna, elfogadtam volna, de ez a stílus nekem nem tetszik, teljesen azt az érzetet kelti, hogy egyáltalán nem érdekli őket, hogy páran panaszkodnak. amúgy igazuk van, verem magam itt pár napig, aztán kész, úgyse csinálnak semmit, én meg idővel abbahagyom a vergődést. kiküldik a két belső embert, lant meg crast, és kész.
ennyi
Re: eltűnt dukátok
Fri, 9/14/12 Sent
köszönöm, de ezzel nincs megoldva a dolog, ugyanis elveszítettem a lehetőséget a licitálásra... szerettem volna licitálni. legközelebb állatfelszerelés hetek múlva lesz.
ennyi ideig nem tart a válasz...
abban viszont igazad van, hogy mi van, ha a többieknek is lett ilyen kérdése, de ezt könnyű kideríteni, ugyanis mindent loggolnak.
továbbra is bajom van azzal, hogy "bekaphatod" stílusban válaszolnak. 10 éve ügyfélszolgálaton dolgozok, ha hibázok, akkor kijavítom és elnézést kérek a kellemetlenségért. eddig még mindenki megértette. ha ezt írták volna, elfogadtam volna, de ez a stílus nekem nem tetszik, teljesen azt az érzetet kelti, hogy egyáltalán nem érdekli őket, hogy páran panaszkodnak. amúgy igazuk van, verem magam itt pár napig, aztán kész, úgyse csinálnak semmit, én meg idővel abbahagyom a vergődést. kiküldik a két belső embert, lant meg crast, és kész.
ennyi
Dátum: 2012.10.17. 22:45:18
úgy látom, nem érted. volt 50 jó válaszom. ha a díjazottak között van 49 jó válaszos, akkor 50-re mindenképpen medált kapok. mivel 5 telitalálatos volt és 7 medált osztanak, 50-re akkor is kapok, ha mindenki <12 medálos. amúgy a 49. kérdés volt. és még egyszer mondom: NEM RONTOTTAM!
1. Clanner 50 497 1 kvíz medál
2. Fiki mano 50 532 már 12 medálja van.
3. F14jpg 50 682 már 12 medálja van.
4. Cdertgbv 50 695 1 kvíz medál
5. Maatkare 50 852 már 12 medálja van.
6. Calamagrostis Epigeios 49 267 már 12 medálja van.
7. Armillariella 49 366 már 12 medálja van.
8. Marcsa 49 462 már 12 medálja van.
9. Mahaf 49 568 1 kvíz medál
10. Sapphyre 49 587 1 kvíz medál
11. StevZ 49 599 1 kvíz medál
12. ArraSails 49 657 1 kvíz medál
13. Sirkan 49 659 1 kvíz medál
1. Clanner 50 497 1 kvíz medál
2. Fiki mano 50 532 már 12 medálja van.
3. F14jpg 50 682 már 12 medálja van.
4. Cdertgbv 50 695 1 kvíz medál
5. Maatkare 50 852 már 12 medálja van.
6. Calamagrostis Epigeios 49 267 már 12 medálja van.
7. Armillariella 49 366 már 12 medálja van.
8. Marcsa 49 462 már 12 medálja van.
9. Mahaf 49 568 1 kvíz medál
10. Sapphyre 49 587 1 kvíz medál
11. StevZ 49 599 1 kvíz medál
12. ArraSails 49 657 1 kvíz medál
13. Sirkan 49 659 1 kvíz medál
Dátum: 2012.10.17. 20:54:26
a licitálásnál nem tudom, mi lett volna a megoldás, az nem, hogy én is kapok egyet, mert nem tudom, hogy aki megnyerte, annak mennyi volt, nem biztos, hogy én nyertem volna. egy bocsánatkérés viszont minimum dukált volna.
a kvízmedálra fenntartom az igényemet, ugyanis tuti kaptam volna, ha az a kérdés nem rossz. abban nincs semmi feltételes.
nem fenyegetőzöm azzal, hogy abbahagyom, egész egyszerűen rossz szájízzel játszok tovább, ami felveti, hogy inkább abbahagyom.
a kvízmedálra fenntartom az igényemet, ugyanis tuti kaptam volna, ha az a kérdés nem rossz. abban nincs semmi feltételes.
nem fenyegetőzöm azzal, hogy abbahagyom, egész egyszerűen rossz szájízzel játszok tovább, ami felveti, hogy inkább abbahagyom.
Dátum: 2012.10.17. 19:50:49
Tanulságképpen megírom ide a fórumra, hogy a játékvezető(k) hogy állnak a hibákhoz, a játékosokhoz. Bemásolom a levelezésemet az info@vegzetur.hu címmel.
Első eset:
Én:
"szia! nagy bajom van, ugyanis ma szerettem volna elvinni az isteni hám nevű állatfelszerelést. erre gyűjtöttem a dukátokat már jó ideje. licitáltam is, azonban egyszer csak nem kaptam vissza a dukátjaimat, miután valaki többet licitált nálam. innentől kezdve esélyem sem volt megszerezni a felszerelést, azóta sem kaptam vissza a dukátokat. így most se dukát, se felszerelés. szeretném, ha tennétek valamit ez ügyben. különösen rosszul esik, hogy nem tudtam megszerezni a tárgyat, pedig lett volna annyi dukátom, vagy ha nem, tudtam volna annyit még szerezni, hogy elvigyem.
előre is köszönöm a segítséget
világ1
Rohhonur"
Válasz:
"Szia.
Visszairtuk a dukatjaidat.
Kellemes játékot kíván a Végzetúr csapata!
Üdvözlettel:
Dikó István
Végzetúr játékvezető
info@vegzetur.hu"
Én:
"köszönöm, de ezzel nincs megoldva a dolog, ugyanis elveszítettem a lehetőséget a licitálásra... szerettem volna licitálni. legközelebb állatfelszerelés hetek múlva lesz."
Válasz nem érkezett, arra nem méltattak, hogy bármit is írjanak erre.
Második eset:
Én:
"szia!
a legutóbbi kvízolimpián az egyik kérdést elrontottam, de rossz válasz van megjelölve jónak.
a kérdés:
Mennyivel szabad lakott területen kívül átmenni vasúti átkelön?
40 km/h
50 km/h
60 km/h
amennyivel biztonságosan belátható a sinszakasz
túllépve a két helyesírási hibán, valamint azon, hogy ez a kérdés spec, megjelöltem az utolsót, mint a szabályhoz legközelebb állót. ehhez képest a jó válasz a 40 km/h lett. nem tudom, mikor íródott a kérdés, de 2010-ben módosult a szabály. itt olvasható az új: http://www.kreszdoktor.hu/kozlekedes_vasuti_atjaroban.php
eszerint: "A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad"
az amúgy is rossz megfogalmazású kérdésnél véleményem szerint az utolsó válasz áll ehhez a legközelebb. a kvízolimpia eredményéből látszik, hogy ha ez a kérdés is jó, akkor kvízmedált kapok, így viszont nem. úgy gondolom, ezek alapján jogtalanul nem kaptam meg a medált, így az a kérésem, hogy írjátok jóvá nekem ezt a medált.
karakter: világ1/Rohhonur
köszönöm
aláírás"
Válasz:
"Szia.
Igen, időközben ez a kvizkérdés válasza megváltozott, ezt most javitottam.
Sajnos nem tudjuk jóváirni a kvizmedált. Több mint 200000 kvizkérdés van az adatbázisunkban, amelyeket rendszeresen ellenörzünk, javitunk, frissítünk. Ennek ellenére mégis kb. 99.5%-a hibátlan a kérdéseknek. Ez sajnos benne van a pakliban, hogy valaki egy ilyet fog ki.
Viszont kvizolimpia 2 hetente van, mindegyiken 7-7 medált osztunk. Ha most ilyen jól szerepeltél, legközelebb biztosan fog sikerülni.
Üdvözlettel:
Dikó István
Végzetúr játékvezető
info@vegzetur.hu"
Én:
"szia!
ez egyáltalán nem fair, már a második eset, hogy önhibámon kívül nem jutok hozzá ahhoz, amit szeretnék és annyit nem mondasz, hogy bocs. azt hiszem, a játékosok megérdemelnék, hogy tisztességesen bánjatok velük. ez a kvízmedál most jár nekem, jól válaszoltam a kérdésre, arról nem tehetek, hogy rossz a jónak megjelölt válasz. ti viszont tehettek róla, mert ti ellenőrzitek. a mai napig olyan kérdések kerülnek be az adatbázisba, hogy el se akarom hinni, tragikus helyesírással (pl. tegnap volt egy újonnan feltett kérdés, legalább 6 hiba volt benne, mégis elfogadtátok jónak), vagy speciális tudást igénylő témakörben. a másik eset, csak, hogy emlékeztesselek, az volt, amikor hirtelen nem kaptam vissza a dukátjaimat, amikor licitáltam, pedig lett volna annyi, amennyivel végül megnyerték. annyit dobtál oda, hogy visszaadtuk a dukátjaidat. se elnézést, se semmi. a levelemre, hogy ez így nem járja, nem is válaszoltál. felmerül a kérdés, vajon véletlen volt, hogy eltűntek a dukátok?
kíváncsi vagyok, a többi játékos mit szól majd ehhez...
aláírás"
Ezt ma, munkaidő után írtam, erre még nem jöhetett válasz.
Összefoglalva tehát: licitálás közben eltűntek a dukátjaim (sokszor visszakaptam, egyszer csak nem), se bocsánatkérés, se "kártérítés". Kvízolimpián jól válaszoltam minden kérdésre, egyiknél rossz válasz volt megjelölve, emiatt nem kaptam medált, pedig nem sok telitalálatos kitöltés volt, se bocsánatkérés, se "kártérítés".
Sajnos, megtehetik, hogy így viselkednek, mert én úgysem tehetek semmit, legfeljebb abbahagyom a játékot, amit nem akarok, de nem is hiszem, hogy érdekelné őket, a fentiek alapján.
Első eset:
Én:
"szia! nagy bajom van, ugyanis ma szerettem volna elvinni az isteni hám nevű állatfelszerelést. erre gyűjtöttem a dukátokat már jó ideje. licitáltam is, azonban egyszer csak nem kaptam vissza a dukátjaimat, miután valaki többet licitált nálam. innentől kezdve esélyem sem volt megszerezni a felszerelést, azóta sem kaptam vissza a dukátokat. így most se dukát, se felszerelés. szeretném, ha tennétek valamit ez ügyben. különösen rosszul esik, hogy nem tudtam megszerezni a tárgyat, pedig lett volna annyi dukátom, vagy ha nem, tudtam volna annyit még szerezni, hogy elvigyem.
előre is köszönöm a segítséget
világ1
Rohhonur"
Válasz:
"Szia.
Visszairtuk a dukatjaidat.
Üdvözlettel:
Dikó István
Végzetúr játékvezető
info@vegzetur.hu"
Én:
"köszönöm, de ezzel nincs megoldva a dolog, ugyanis elveszítettem a lehetőséget a licitálásra... szerettem volna licitálni. legközelebb állatfelszerelés hetek múlva lesz."
Válasz nem érkezett, arra nem méltattak, hogy bármit is írjanak erre.
Második eset:
Én:
"szia!
a legutóbbi kvízolimpián az egyik kérdést elrontottam, de rossz válasz van megjelölve jónak.
a kérdés:
40 km/h
50 km/h
60 km/h
túllépve a két helyesírási hibán, valamint azon, hogy ez a kérdés spec, megjelöltem az utolsót, mint a szabályhoz legközelebb állót. ehhez képest a jó válasz a 40 km/h lett. nem tudom, mikor íródott a kérdés, de 2010-ben módosult a szabály. itt olvasható az új: http://www.kreszdoktor.hu/kozlekedes_vasuti_atjaroban.php
eszerint: "A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad"
az amúgy is rossz megfogalmazású kérdésnél véleményem szerint az utolsó válasz áll ehhez a legközelebb. a kvízolimpia eredményéből látszik, hogy ha ez a kérdés is jó, akkor kvízmedált kapok, így viszont nem. úgy gondolom, ezek alapján jogtalanul nem kaptam meg a medált, így az a kérésem, hogy írjátok jóvá nekem ezt a medált.
karakter: világ1/Rohhonur
köszönöm
aláírás"
Válasz:
"Szia.
Igen, időközben ez a kvizkérdés válasza megváltozott, ezt most javitottam.
Sajnos nem tudjuk jóváirni a kvizmedált. Több mint 200000 kvizkérdés van az adatbázisunkban, amelyeket rendszeresen ellenörzünk, javitunk, frissítünk. Ennek ellenére mégis kb. 99.5%-a hibátlan a kérdéseknek. Ez sajnos benne van a pakliban, hogy valaki egy ilyet fog ki.
Viszont kvizolimpia 2 hetente van, mindegyiken 7-7 medált osztunk. Ha most ilyen jól szerepeltél, legközelebb biztosan fog sikerülni.
Üdvözlettel:
Dikó István
Végzetúr játékvezető
info@vegzetur.hu"
Én:
"szia!
ez egyáltalán nem fair, már a második eset, hogy önhibámon kívül nem jutok hozzá ahhoz, amit szeretnék és annyit nem mondasz, hogy bocs. azt hiszem, a játékosok megérdemelnék, hogy tisztességesen bánjatok velük. ez a kvízmedál most jár nekem, jól válaszoltam a kérdésre, arról nem tehetek, hogy rossz a jónak megjelölt válasz. ti viszont tehettek róla, mert ti ellenőrzitek. a mai napig olyan kérdések kerülnek be az adatbázisba, hogy el se akarom hinni, tragikus helyesírással (pl. tegnap volt egy újonnan feltett kérdés, legalább 6 hiba volt benne, mégis elfogadtátok jónak), vagy speciális tudást igénylő témakörben. a másik eset, csak, hogy emlékeztesselek, az volt, amikor hirtelen nem kaptam vissza a dukátjaimat, amikor licitáltam, pedig lett volna annyi, amennyivel végül megnyerték. annyit dobtál oda, hogy visszaadtuk a dukátjaidat. se elnézést, se semmi. a levelemre, hogy ez így nem járja, nem is válaszoltál. felmerül a kérdés, vajon véletlen volt, hogy eltűntek a dukátok?
kíváncsi vagyok, a többi játékos mit szól majd ehhez...
aláírás"
Ezt ma, munkaidő után írtam, erre még nem jöhetett válasz.
Összefoglalva tehát: licitálás közben eltűntek a dukátjaim (sokszor visszakaptam, egyszer csak nem), se bocsánatkérés, se "kártérítés". Kvízolimpián jól válaszoltam minden kérdésre, egyiknél rossz válasz volt megjelölve, emiatt nem kaptam medált, pedig nem sok telitalálatos kitöltés volt, se bocsánatkérés, se "kártérítés".
Sajnos, megtehetik, hogy így viselkednek, mert én úgysem tehetek semmit, legfeljebb abbahagyom a játékot, amit nem akarok, de nem is hiszem, hogy érdekelné őket, a fentiek alapján.
Dátum: 2012.10.14. 22:24:16
40 km/h
50 km/h
60 km/h
Amellett, hogy ezt csak az tudhatja, aki vezet, a 40 km/h volt helyes válasznak jelölve. Nem tudom, mikor íródott a kérdés, mindenesetre egy 2010-es cikkben találtam a következőt: "Ez most úgy módosult, hogy vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, oly módon, hogy a sofőr eleget tudjon tenni az átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek és a berendezések jelzéseinek". Emiatt lehet, hogy elbuktam a kvízmedált, mert ez az egy hibám lett. (+2 helyesírási hiba).
40 km/h
50 km/h
60 km/h
Amellett, hogy ezt csak az tudhatja, aki vezet, a 40 km/h volt helyes válasznak jelölve. Nem tudom, mikor íródott a kérdés, mindenesetre egy 2010-es cikkben találtam a következőt: "Ez most úgy módosult, hogy vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, oly módon, hogy a sofőr eleget tudjon tenni az átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek és a berendezések jelzéseinek". Emiatt lehet, hogy elbuktam a kvízmedált, mert ez az egy hibám lett. (+2 helyesírási hiba).
Dátum: 2012.09.13. 15:36:21
ide is leírom. licitálok egy épp aktuális állatfelszerelésre. egyik alkalommal, mikor felüllicitáltak, nem kaptam vissza a dukátomat, tehát most már nem is tudok licitálni, mert így nincs elég. közben eladtam néhány láncot, gyűrűt, de nem hinném, hogy ez összefügg vele....
emiatt most nem tudok licitálni a cuccra, ami kellene....
emiatt most nem tudok licitálni a cuccra, ami kellene....
Dátum: 2012.09.13. 15:30:12
nem tudom, hogy hová írjam, de épp most licitálok egy állatfelszerelésre, és amikor felüllicitáltak, nem kaptam vissza a dukátomat, tehát nem tudok tovább licitálni. hová tűntek? kérném sürgősen vissza...