Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Jerrylee

Dátum: 2022.02.14. 09:15:48
Melyik szarvasfajnál van a tehénnek is aggancsa?
dámszarvas
rénszarvas*
gímszarvas
jávorszarvas

Az "agancs" egy g. Javítani kéne.

Ki nem a DC Comic szuperhőse?
Superman
Flash
Batman
Rozsomák

DC CimcS. Kell az S-betű. Ez a hivatalos neve. Javítani.

Ki alakította Hannibal Lectert?
Edward Norton
Bruce Willis
Tom Hanks
Anthony Hopkins

Konkrétan melyik filmben? A Hannibal ébredésében pl, Aaran Thomas játssza....Törlést javaslok.

Kinek a művében hangzik el a közismert mondat: "Lenni, vagy nem lenni, ez itt a kérdés"?
William Shakespeare
Ray Lawler
Friedrich Dürrenmatt
Adolf Muschg

"AZ itt a kérdés". Javítani kellene.
Dátum: 2021.11.04. 09:43:52
Mi lesz a ló és a szamár keresztezéséből?
Öszvér*
Teve
Zsiráf
Póni

Komolytalan válaszok...
Dátum: 2021.11.03. 13:24:24
Ki volt Pókember ellensége?
Batman
Joker
zöld manó*
Superman

Jelölt válasz.

Melyikük nem 27 éves korában hunyt el?
Michael Jackson*
Jim Morrison
Janis Joplin
Kurt Cobain

Utána lehet keresni, de nem része az alapműveltségnek szerintem.

Ki énekelte a "Szállj el kismadár" című dalt?
Republic*
Bikini
Omega
Edda

Bódi László (Cipő) énekelte. Át kéne fogalmazni, minimum.
Dátum: 2021.10.22. 07:36:02
Melyik egy Stendhal regény?
Vörör és fekete*
Vöros és kék
Vörös és zöld
Vörös és piros

VöröR ? Kérem javítani vagy törölni.

Ki vagy mi az autokrata?
korlátlan hatalmú uralkodó*
fertőtlenítő készülék
önéletrajz író
önkényuralom

Az autokrata egyeduralkodót jelent...hibás.
Dátum: 2015.07.17. 07:44:06
Hány részből áll a Harry Potter könyvsorozat?
4
7
8
Nem készült könyvsorozat

Akkor minek a kérdés?

Ki vagy mi a kusarigama?
Japán harcművészet
Kínai étel
Ninja fegyver
Indonéz költő

Mióta általános műveltség ez? Tudom én, hogy a gugli a barátunk, de akkor sem az. Speciális réteg.

Film cím: A tavasz .. pillanata. De hány is?
17
30
7
27

Film-cím....

Ha a Holdon elejtünk egy tollat, az merre felé fog esni?
Lebegni fog
Lefelé
Felfelé
Nem lehet előre tudni

Esni csak lefele tud valami. Ha lebeg, akkor minek a kérdés? "Ha a Holdon elejtünk egy tollat"...mi történik...vagy ilyesmi kéne legyen a folytatás...
Dátum: 2013.03.17. 18:54:18
Azt hiszem, ismerjük egymást annyira, hogy ne cinizmussal reagáljunk, de Te akarod, ám legyen. Kiragadsz dolgokat a hozzászólásombol, ami elvetemült dolog, hiszen minden hozzászólás, mint egész kíván hatni. Az "készül" , amit készíteni kell. Mondom másképpen : Aktív beavatkozás hatására valami egyik állapotából egy másikba kerül. Vagyis fizikai ráhatásra van szükség. A tejföl esetében erre nincsen szükség.

Az alapanyag NEM a tej, mint fentebb leírtakban kiderül, " ifjú és....barátom" , ahogy Rejtő egyik hőse mondá vala annak idején

A steak-es hasonlatod csak a "marha" vonatkozásában releváns
Dátum: 2013.03.17. 12:46:29
Korrigálva.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vaj
Dátum: 2013.03.17. 08:38:07
Régebbi hozzászólásokra és vitákra gondolok, nem konkrétan erre. Miattad hagytam abba a fórumozást egy időre annó...
Dátum: 2013.03.17. 08:36:22
A tejszín és a tejföl nem készül semmiből. Egyszerűen a tej zsírosabb része, ami feljön a tej tetejére. Azért mondom, hogy nem készül, mert semmilyen ráhatásra - készítésre - nincsen szükség, hogy ezek létre jöjjenek, nem úgy, mint a vaj esetében, amikor - ugye - köpülni kell a tejfölt. TEHÁT a vaj NEM tejből készül. Ez - gondolom - ezek után nyilvánvaló.
Dátum: 2013.03.16. 19:54:45
Hát akkor elmondanám, hogy hibásan lett leírva ott, ahol olvastad. Nagy baj, ha olyan helyen nőttem fel és élek, ahol mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoznak az emberek ma is? A tej összes feldolgozási folyamatát betéve tudom, úgy elméletben, mint gyakorlatban. Akkor vagy az van, hogy jelölje meg a régiót, ahol tejből készítik a vajat ( bár sajnálom azt, aki ilyet eszik...valamint elképzelni nem tudom, hogy a tejből készült vaj milyen lehet...), vagy a válasz nem helyes. De mivel hajlamosak vagytok arra, hogy juszt is ellenem beszéljetek, ( legalábbis régen ezt tettétek - főleg Te Cras...) elmondanám, amit mindenki tud, vagyis, hogy " a gugli a barátunk " és Ő azt mondja, hogy : http://hu.wikipedia.org/wiki/Vaj és ne tessék megállni az elejénél, mert a lényeg itt van : "Tejszínből vagy tejfölből készítik" , tehát NEM a tejből.
Dátum: 2013.03.16. 15:09:09
Miből készül a vaj?

Helyes válasz : Tej

Kéretik szélsebesen törölni ezt a kérdést. A vaj tejfölből készül ( ami ugyan szerepel a listán, de nem az van bejelölve helyesnek...).
Nem járunk...de Te okoskodsz helyettünk eleget itt is, ott is, máshol is
Óóóóóó Cras, mennyire hiányoztál innen ( is ) ... de azért kösz. Szóval nem kell felrakni kérdést és akkor nem kötnek bele, igaz? Ezt kellene mondani és akkor már világosabb lenne. Amúgy meg a kérdések 80 százalékába logikailag bele lehet kötni...nem az zavar, hogy azokba miért nem, hanem az, hogy ebbe miért...?
Melyik pár nem illik a sorba logikailag az alábbiak közűl?

Rómeó és Júlia
Trisztán és Izolda
Zéta és Emőke
Stan és Pan

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedet az értékelők szerint rosszul / nem értelmezhetően tetted fel.

Most mi nem értelmezhető abban, hogy Stan és Pan nem voltak szerelmesek egymásba? ( legalábbis erről nincsen adatunk )
Dátum: 2011.06.22. 08:24:16
A Holt-tenger földünk legmélyebb fekvésű tava, Izrael és Jordánia határán terül el. Vízszintje 397 méterrel van a tenger szintje alatt. Vize erősen sós, élővilága nincs.
MTI
Dátum: 2011.06.22. 08:13:05
Kettő helyes válasz van. Az élővilág hiánya és a magas só-koncentráció. A víz színére vonatkozó válasz elég bugyuta, de valóban nem helyes. A föld legmélyebb SZÁRAZFÖLDI pontja van itt, nem a legmélyebb, mert az ugye a Csendes-óceánban van, a Marianna-árok fenekén . Minimum javítani kellene.
Dátum: 2011.06.22. 07:52:52
Magyarországnak valaha 3 tenger mosta a partjait...aztán a mosásban összement
Dátum: 2011.06.22. 07:51:00
Melyik nem volt az apostolok között?
Simon
Péter
Dávid
János

Simon és Péter ugyanaz. A Dávid stimmel. Törlést kérek.

( „Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám. De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat. És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen." (Máté 16,17–19) )

Ezek közül a számok közül melyik pitagoraszi számhármas?
3,6,9
1,2,3
egyik sem
3,4,5

Tagadó válsz, javítani.
Dátum: 2011.06.10. 10:14:54
LOL

Bocsi Mekkora arc a srác )
Dátum: 2011.06.10. 08:05:16
Ha már így kérdi, akkor legalább szerepelne a válaszok között a "SETE" is