Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Firdausz

Oldal: 12

Mely tájegység nem része az Alpokaljának?

Kőszegi-hg.
Zalai dombság
Somogyi dombság
Soproni-hg.

A kérdésre eddig 31 jó és 21 rossz válasz érkezett.
Kérdésed kiértékelésre került.
Mely működésben nem vesz részt a máj?

Méregtelenítés.
Epe termelése.
Vörösvérsejtek képzése.
Szénhidrátok raktározása.

A kérdésre eddig 26 jó és 31 rossz válasz érkezett.

Én már nem merek kérdéseket feltenni, lassan több lesz a rossz kérdésem, mint a jó!
Esküszöm, általános iskola 5-8 tananyagából teszem fel a kérdéseket!
Hová jutott ez a világ?
Sírhatnékom van!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dátum: 2009.02.15. 11:34:44
Hát ha valakinek nagy az általános műveltsége, annak nagy legközelebb is. A tudás általában megmarad, sőt bővülhet is! Szerintem nem éri meg a veszőtséget, nem megengedett eszközökhöz folyamodni! Jegyzem meg ez a mostani kvíz, nagyon nehéz volt, legalább is nekem!
Dátum: 2009.02.15. 11:24:44
Valaki magyarázza meg, az alábbi kérdést, mert még én sem tudom! (pedig van némi közöm a bioszhoz!)

Hány körme van egy macskának?

18
22
20
19

Először is szerintem nem körme van, hanem karma! A köröm és a karom két különböző szaruképződmény! Körme van pl. a csimpáznak, karma a jaguárnak! Ezt még tudom, de hogy miért 18 a helyes válasz azt nem!
Mindenesetre, kérném törölni!
Dátum: 2009.02.15. 10:49:28
Az ezüst vegyjele valóban Ag, de nem érzem lexikálisnak, azon kívül, hogy ált. isk. tananyag, a keresztrejtvényekben is gyakran szerepel. Ez nekem olyan, mintha valaki a km/h -t , vagy a mm-t, dl-t lexikálisnak titulálná.

Más!
Valaki magyarázza meg, az alábbi kérdést, mert még én sem tudom! (pedig van némi közöm a bioszhoz!)

Hány körme van egy macskának?

18
22
20
19

Először is szerintem nem körme van, hanem karma! A köröm és a karom két különböző szaruképződmény! Körme van pl. a csimpáznak, karma a jaguárnak! Ezt még tudom, de hogy miért 18 a helyes válasz azt nem!
Dátum: 2009.01.24. 18:36:04
Szerintem nem is kötelező, legalább is embereknek! Kutyáknak természetesen igen! Hogy kire gondol, az nem derül ki! Pontatlan a kérdés!
Dátum: 2009.01.24. 15:42:28
Képzeld hallottam, de a válaszok között 3-nak nevében volt sav, és egyben nem!
Próbáld a vegyjelét használni!
A kérdésem jó volt, viszont a válaszod udvariatlan! Sőt sértő! Nem bírod, ha nem neked van igazad?
Hány karátos?
Sajnálom, de nincs igazad, ugyanis a szerves vegyületekben lévő kémiai energia (s nem a C-ben, hanem pl. a szénhidrátokban), alapvetően a napfény energiája. Anyag és energiaforgalom a természetben! Bennünk nem C (elemi szenek, gyémánt, grafit, fullerén, korom, faszén) van, hanem szerves vegyületek (szénhidrátok, fehérjék, zsírok, olajok), melyek szén vázúak, de még sok más atomot is tartalmaznak. A belső égéshez, avagy sejtekben végbemenő oxidációhoz valóban kell oxigén, ha valakit érdekel nézzen utánna a Szent-Györgyi-Krebs ciklusnak (citromsav-ciklus)!
Dátum: 2009.01.23. 20:04:03
Pedig egyszerű ami nem sav az bázis! Egyébként ált. isk. 7. osztály! Ha nevében sav van, nem lehet bázis!
Nos egy kicsit félre értelmezted a leírtakat! A fotoszintézis során a növények a fényenergiát valóban kémiai energiává alakítják, mégpedig szerves anyagok kötéseiben, s nem az oxigénben. Végső soron a mi energiánk is, a napfényből származik, azáltal, hogy elfogyasszuk a táplálékot. Jobban jártál volna, ha ált isk. 7. osztály biológia vagy kémia könyvét lapoztad volna fel! De mindenképpen értékelendő, hogy utánna néztél!
9*4=36, a matek eddig megy, de sajnos egy hónap nem mindig 4 hétből áll. Ezen kívül a terhesség pontos időtartama 9 hónap és 2 hét! Priviben szívesen elmagyarázom, hogy miért!
Még nem tudni kiesnek-e az alábbi kérdéseim, de nagyon bízom benne, hogy nem! Sajnos a jó válaszok alapján feltételezhetően előbb vagy utóbb távozni kényszerülnek.
Megjegyzésként csak annyit, hogy általános iskola 7. és 8. osztály biológia és kémia tananyagából származnak! A tanítványaim bármikor megválaszolják! Vajon hol lehet az alapműveltség ma, ha ezekre nem tudják a választ?

Mely anyagcsoportba tartozik a csapvíz?

Keverék
Vegyület
Elem
Oldat

A kérdésre eddig 7 jó és 40 rossz válasz érkezett.

A válasz: A csapvíz oldat, jó ízét a benne lévő oldott anyagok okozzák. Bár elegendő a megválaszolásához az is ha csak a vízkőre gondolunk.

Hogyan nevezzük a Nyitvatermők törzsének termését?

toboz
nincs is termésük
makk
becő

Válasz: A nyitvatermőknek, köztük a fenyőknek nincs termésük, csak virágzatuk. (toboz virágzat)
Jegyzem meg 6. osztályban tanulják a diákok.

A kérdésre eddig 8 jó és 24 rossz válasz érkezett

Remélem általános iskolás mindenki volt!
Dátum: 2009.01.08. 14:15:13
Sziasztok!
Muroma vagyok, "Boldog Arábia Úrnői" szövetség alapítója, várom minden érdeklődő jelentkezését, egy szebb jövő reményében! Köszönöm figyelmeteket!
Dátum: 2009.01.01. 20:58:09
Sziasztok!
Mától Szlovákiában a hivatalos fizető eszköz nem a korona hanem az euró!!!!!!!!!!!!!!! A kvíz kérdést javítani kellene!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm a figyelmet!
Oldal: 12