Dátum: 2009.06.16. 20:32:44
Nem is írtam egy szóval sem olyat, hogy morogtál volna!
Az aláírásom úgy kell értelmezni, hogy aki nem csak azért írja be a visszadobott kérdését, hogy anyázzon egy sort, de az okokra nem kíváncsi, hanem tényleg érdekli hogyan írhatna jó kérdéseket, annak szívesen segítek privátban is.
Az lényegében egy fizetett hirdetés.

Dátum: 2009.06.16. 19:45:49
Milyen mesterembernek volt legénye Kinizsi Pál a monda szerint?
ács
pék
szabó
molnár
Dátum: 2009.06.16. 19:45:22
Reklám, nem pedig kvízkérdés.
Dátum: 2009.06.16. 19:44:47
Miért libabőrös az ember ?
Mert az izmok össze húzódnak
Nem is libabőrös az ember
Mert kék az ég
Mert a hörgőd begyullad
hülye válaszok
Meddig él egy ékszerteknős?
5-6 évig
amig meg nem hal.
10-12 évig
20-30 évig
ez ebben a formában nem kerek
Tiszta vizet önt a pohárba.
Hazudik
Megmondja az igazat
Rajta kapja a csaláson
Tisztázza a helyzetet
hol a kérdés?
Ha 30-at elosztod 1/2-del, és hozzáadsz 10-et, mennyit kapsz?
50
25
70
90
matek
Mi található az állatok menüpont alatt?
blog
fórum
küldetések
legenda
primitív
4 kilogramm felének a felének a felének a fele az:
500 dkg
0,25 kg
1,25 kg
0,5 kg
matek
Dátum: 2009.06.16. 18:00:27
Tudtommal a Westel amit mi ismertünk, egy 93-ban alapított magyar cég volt.
Dátum: 2009.06.16. 17:58:28
Három lány elhatározza, hogy úszóversenyt rendeznek mellúszásban 50
méteren. Kettő viszonylag gyorsan átússza a medencét, a harmadik, a szőke
majdnem belefullad. Nagy nehezen kimentik, lélegeztetik. Mikor magához
tér, azt mondja:
- Nem azért mondom, de szerintem ti használtátok a kezeteket is.
Izmail házasodna, de nagy dilemmában van, felkeresi a
bölcs rabbit:
- Rabbi! Házasodni akarok, de nagyon tanácstalan vagyok.
Mondd, mit tegyek: vegyek el egy bomba jó nőt, aki egész
életemben meg fog csalni fűvel-fával, vagy pedig egy
rusnyát. Ez esetben tudom, hogy csak az enyém lesz örökre.
Mire a rabbi:
- Nem jól teszed fel a kérdést, fiam. Mondd, mi a jobb:
megosztani egy tortát a barátaiddal, vagy megenni egy kalap
szart egyedül?
Egy rendőr megállít egy piros lámpán áthajtó hölgyvezetőt. Nézi a papírjait:
- Mi a foglalkozása?
- Tanító vagyok.
A rendőr arcán üdvözült mosoly jelenik meg.
- Végre! Most pedig leírja ötszázszor, hogy "nem hajtok át a piroson"!
Dátum: 2009.06.16. 16:38:41
Melyik gyümölcsre igaz: ha piros akkor még "zöld"?
szilva
alma
dinnye
ribizli
Dátum: 2009.06.16. 00:10:47
Előfordul.
Ami a "kisregényt" illeti, pár szavas, "sablon" kérdésekből van több mint 100k, nehéz olyat feltenni, amire ne szerepeltet kapnál legjobb esetben is, egy szépen kidolgozott, terjengősebb kérdést viszont nagyobb eséllyel fogadnak el, még ha a témában van is már kérdés.
És emellett pontosabb fogalmazást is lehetővé tesz így a kérdés.
Azt se felejtsd el, hogy a gagyik vagy régen elfogadott, szelektálásra váró kérdések, vagy olyan kérdések, amik még nem lettek értékelve, nem a mostani értékelési elvek szerint kerültek be. Egy jó ideje már szinte csak a kvízadminok értékelnek, akiknek igenis az számít, hogy minél szebb, hosszabb, kidolgozottabb legyen a kérdés.
Dátum: 2009.06.15. 23:43:25
Ahogy te is írtad, többféleképpen értelmezhető a kérdés. Ami pedig a helyet illeti, a rendelkezésre álló 150 karakterből alig 40-et használtál fel. Szerintem bőségesen lenne hely kifejteni jobban a kérdést. És amennyiben egy ilyen kérdés rossz értékelést kap, az szerintem arra kényszerít rá, hogy legközelebb jobban használd ki a helyet, és fejtsd ki jobban a kérdést.
Legalábbis válaszok nélkül, az értékelés ismeretében ezt látom oknak.
Dátum: 2009.06.15. 22:51:37
Igen, te vegyél vissza! Nem Almacsut reklamált egy gagyi kérdés miatt csupa nagybetűvel kiabálva.
Nem azért speciális mert ő nem tudja, hanem azért, mert minden olyan kérdés speciálisnak minősül, ami egy olyan mű részleteibe kérdez bele, ami nem iskolai kötelező tananyag!
Kérdezz a Toldiból, vagy mondjuk egy kis Shakespeare; nem fogod speccel visszakapni. Az pedig nevetséges, és gagyi indok, hogy azért írsz gagyit, mert vannak benn más gagyik is. Van nem egy játékos, aki 80-100 elfogadott kérdésnél jár, és már a sokadik kérdése kerül ki a Baromi ötletes kérdések topicjába!
Dátum: 2009.06.15. 17:21:32
Melyik Közép-Európa legnagyobb tava?
Ontario-tó
Huron-tó
Balaton
Erie-tó
4 európai tóval még jó is lehetne.
Dátum: 2009.06.15. 17:17:16
Melyik film kapta 2001-ben a legjobb filmnek járó Oscar-díjat?
Egy csodálatos elme
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
Moulin Rouge
Gosford Park
2001-ben a Gladiátor kapott, ezek a 2002-es filmek.
Hány kilométer hosszú a Transzszibériai vasútvonal?
7600km
több mint 9000km
5000km
3850km
szerintem élt, de minimum kell egy szóköz a kilométerek elé, és a helyes válasz is kilóg
Melyik nem MMORPG az alábbiak közül?
Warhammer Online
World of Warcraft
Guild Wars
Crysis Warhead
Mi az az MMORPG, és mik ezek a nevek? spec
Ki a BL és a KEK kupa csúcstartója?
Real Madrid
Manchester United
FC Barcelona
AC Milan
Értelmetlen kérdés; a BL elődje a BEK volt, a KEK az UEFA kupa elődje. Valószínűleg azt akarja kérdezni, hogy az összes európai kupagyőzelmek szerint ki a csúcstartó.
Ki volt a gyáva lovag a Gyalog-galopp című filmben?
Sir Robin
Sir Bedevere
Sir Galahad
Sir Lancelot
spec
Mikor jelent meg a Pokolgép "A Túlélő" című albuma?
2004
2008
2002
2006
élt
Hány évesen halt meg Bob Marley?
32
30
34
36
élt
Fekete István regényeiben mi a liba elnevezése?
tás
hú
gege
csuvik
nagybetűvel illene kezdeni, mivel nevek
A Nap felszíne kb. milyen meleg?
3000 C fok.
12000 C fok.
1000 C fok.
6000 C fok.
Ha jól tudom, kelvinben ~5780°. Az Celsiusban alig 5500.
Valamint volt egy kérdés a ZZ Top énekeséről, nem másoltam, jónak tűnt. A kérdező szerint a válasz Billy Gibbons és Dusty Hill, holott Hill csak vokalista volt a basszusgitározás mellett, ő nem énekelt.
Dátum: 2009.06.15. 16:10:47
Első ránézésre nekem egy dolog szúrja a szemem, én még úgy tanultam, hogy a melyik szó nem személyre kérdez; kérdésedbe a melyikük vagy a ki szó illene. De ezért én maximum helyesírást adtam volna.
Dátum: 2009.06.06. 22:28:30
Elindítottál egy 20-as vadászatot, csak kettőre sikerült válaszolni, ezért dühödben megszakítottad, és hagytad a fenébe.

Dátum: 2009.06.06. 16:24:49
Legközelebb ne írj baromságokat mint pl Dr. House egy történelmi kérdésbe, és akkor lehet hogy simán megúsztad volna már szerepelttel.
Dátum: 2009.06.06. 13:33:31
Őszintén sajnálom hogy így gondolod! Mindig szerettem a kérdéseidet, de ez most sántít. Szerintem nem az a megoldás, hogy megmakacsolod magad, és bevágod a durcát, hanem logikusan át kéne gondolni azt, amiket leírtunk. Nem azért koptatjuk az ujjainkat, mert egy utolsó hulladék a kérdés, hanem mert kis ráfordítással príma kérdés lehetne belőle, olyan mint az összes többi kérdésed!
De azt fenntartom, hogy ha az eredetére kérdezel rá a mondásnak, akkor legalább olyan fontos momentuma a történetnek, hogy miért negatív ha sok van a rovásán. Ezt a lényeget pedig nem tartalmazza a számrovásos válaszod.
Dátum: 2009.06.06. 12:26:45
Nem akarok belemászni megint, mert tegnap már elkönyveltem, hogy nem fogjuk tudni egymást meggyőzni, de egy dolgot még muszáj megjegyeznem. Ha azt kérdezed hogy honnan ered a mondás, akkor igenis csak és kizárólag a Károly Róbert féle adózási (vagy mondjuk elszámolási, hogy kicsit bővebb értelme legyen) rendszer elfogadható válaszként, mint legkorábbi, írásos bizonyítékkal alátámasztható emlék, amivel kapcsolatban használták. A rovásfa egy négyszögletes léc volt, aminek két oldalára a követelt adó arany és dénárértékét, másik két oldalára a befizetett adót írták. Ez az eredete.
Ha a válaszodhoz ragaszkodsz, akkor ne az eredetre kérdezz rá, hanem általánosabban, hogy milyen, a korai Magyarországhoz fűződő emlékhez köthető a mondás, vagy valami ilyesmi.
És a rovásán az igenis a rovásfát jelenti. Ha a rovátkolás lenne a lényeges, akkor a mondás úgy szólna, hogy sok rovása van.
A mondásnak nem az a lényege, hogy számrovással könyveltek, hanem hogy akinek sok tartozása, bűne, akármije volt, annak a rovásfáján sok volt a feljegyzés.
Dátum: 2009.06.06. 10:52:19
Mi az egyetlen legális drog?
Marihuána
Kokain
Rush
Speed
ilyet talán nem kéne
Milyen szörnyet nem ejthetsz el vadászat közben?
jégférget
orgling disznót
sziszifuszi törpeszurikátát
goblin őrmestert
jós talán az illető?
Dátum: 2009.06.05. 23:32:48
Ha mérő, akkor szerintem legyen műszer. A hazugságvizsgáló az készülék, a maradék kettő lehet eszköz, vagy az egyik mondjuk berendezés, és akkor nem monoton annyira.
Dátum: 2009.06.05. 22:40:31
Nem lehet hogy elnézted? Mert nálam ez van kiírva:
Ezt a kérdőívet nem akarom kitölteni, az érte kapott jutalomról (x Lélekenergia) lemondok.