Hozzászólások - Becksim
Dátum: 2011.03.25. 21:36:01
És ha mondjuk bizonytalan vagyok a besorolássnál (pl híres festős kérdés - képzőművészet is lehet, meg híres emberek általában is) és egyszer ide, egyszer oda sorolom be, akkor melyik számít?
Dátum: 2011.03.25. 07:20:53
Köszönöm, Cras!
Dátum: 2011.03.24. 22:41:59
Gyakran előfordul, hogy napon belül többször is megkapom ugyanazt a kvízkérdést, besorolással együtt. Ilyenkor érdemes újra végigcsinálni a besorolást, vagy egy kérdésért csak egyszer jár jutalom (feltéve persze hogy végül helyes a választott kategória)?
Dátum: 2011.03.15. 13:50:47
Nem fut. De még csak nem is gyalogol.
Dátum: 2011.02.19. 22:32:37
Váó, kaptam egy Xenó medált, pedig nem voltam a közelében sem a toplistáknak... ezek szerint azért is jár plecsni, ha valaki elérte a 400/1600-at?
Dátum: 2011.02.19. 20:32:45
A dohány és az alkohol pont ugyanolyan drog, mint a többi. Csak legálisak. Ilyen drog-nemdrog alapon már inkább a barbiturátok lógnak ki a sorból, mert azok alapból gyógyszerek, persze nagy abúzuspotenciállal. Sőt, az ópiátokra se mondanám egyértelműen, hogy drog, mert van egy csomó ópiát, ami egyáltalán nem rendelkezik KP idegrendszeri hatással. (pl a hasmenésre recept nélkül kapható szerek 90% szintetikus ópiát)
Dátum: 2011.02.19. 16:49:29
Nekem tetszett! Így, hogy menet közben megoldották Miklósék, hogy ne legyen egy hét alatt vége, a kis karimmal is meg tudtam csinálni mindkét részét (v5). A lélekszívós FK hatalmas ajándék kis szinten, és a kereskedelmes öv is szuper, akkor is ha csak fél évig jár.
Végül szeretném megköszönni a top építőknek, illetve mindenkinek, aki áldozatot vállalt, és 1600-on túl is épített, hogy befejezték a csapdákat időre.
Végül szeretném megköszönni a top építőknek, illetve mindenkinek, aki áldozatot vállalt, és 1600-on túl is épített, hogy befejezték a csapdákat időre.
Dátum: 2011.02.15. 14:44:34
Ha a szöviben valaki még nem töltötte fel a kutat, de megtámad valakit, akit megátkoztak a piramissal, kap bónuszt a rabolt Le-re, vagy sem?
Dátum: 2011.02.14. 18:24:54
Köszönöm a válaszokat, megfontolom az ötszintlépőst... a kettes majd 2 hónap volt, igaz kicsit száradtam közben a katában is.
Dátum: 2011.02.14. 17:55:15
Melyek a "legnehezebb" küldetések, amikre érdemes a császári tekercset ellőni?
Dátum: 2011.02.13. 18:21:40
THM helyett akkor egy kevésbé gyakorlatias
Aszlányi Károly egyik művét kétszer is filmre vitték, először 1940-ben Jávor Pál, majd 1998-ban Kulka János főszereplésével. Melyik ez a regény?
A tökéletes család
*Sok hűhó Emmiért
Özöngáz
Brendford rendet csinál
Aszlányi Károly egyik művét kétszer is filmre vitték, először 1940-ben Jávor Pál, majd 1998-ban Kulka János főszereplésével. Melyik ez a regény?
A tökéletes család
*Sok hűhó Emmiért
Özöngáz
Brendford rendet csinál
Dátum: 2011.02.13. 18:10:34
Rendben, akkor elvetem... az a gond, hogy próbálok olyanokat kifundálni, melynek gyakorlati haszna is van, hogy ne csak szórakozás legyen a kvíz, hanem tanuljunk is belőle. Viszont irtó nehéz úgy hasznos kérdést írni, hogy az ember ne csússzon be a specbe. Ezért gondoltam a THM-et, mert azzal aztán tele az összes reklám, és szinte mindenkit érint, előbb-utóbb...
Dátum: 2011.02.13. 17:23:51
Ezzel csak annyi a gond, hogy manapság már egy 30k-s telefont is áruhitelre vesznek. Szóval nem ártana azt tudni, a fiatalabb rétegnek sem...
Dátum: 2011.02.13. 16:54:03
A matek része tényleg szimpla, de nem az benne a lényeg. Sokan nem tudják, mi az a THM, illetve hogy a kamat<>THM. Pedig a mai világban igencsak fontos lenne.
Lehetne szimplábban is kérdezni, hogy mi a THM, de így talán kicsit elegánsabb.
Lehetne szimplábban is kérdezni, hogy mi a THM, de így talán kicsit elegánsabb.
Dátum: 2011.02.13. 16:38:32
Ehhez mit szóltok?
Végzet Úr áruhitelt szeretne felvenni őskövek vásárlásához, melyik konstrukciót érdemes választania?
Rubin Kincstár: kamat: 1%, THM: 5%
Zafír Takarék: kamat: 2%, kezelési költség: 2%
* Smaragd Bank: kamat: 2%, THM: 3%
Gyémántkredit: kamat: 4%, kezelési költség: nincs!
Végzet Úr áruhitelt szeretne felvenni őskövek vásárlásához, melyik konstrukciót érdemes választania?
Rubin Kincstár: kamat: 1%, THM: 5%
Zafír Takarék: kamat: 2%, kezelési költség: 2%
* Smaragd Bank: kamat: 2%, THM: 3%
Gyémántkredit: kamat: 4%, kezelési költség: nincs!
Dátum: 2011.02.13. 11:44:45
Elképzelhetetlennek tartom, hogy 5. szinten ne találj aktív karikat V5-ön. Egy ötös szintű ütőtávjában minimum 1000 kari van, ha annak a fele gyémánt, akkor is marad 500, ha 2-3% aktív csak akkor is van 10-15 kari akit üthetsz. De szerintem ennél sokkal jobbak a lehetőségek.
Dátum: 2011.02.12. 23:22:01
Okozott sebzésed: 66666
Mi ez, ha nem egy jel!?
Közel a vég!
Mi ez, ha nem egy jel!?
Közel a vég!
Dátum: 2011.02.11. 18:23:04
Én a Beho helyében nem trükköznék a csapdákkal, hanem meghosszabbítanám az eventet egy újabb szakasszal, amennyiben nem leszünk készen. Az életben maradt királynők - elérvén az érett kort - lerakják első tojásaikat, és megkezdődik az igazi invázió...
(persze én könnyen beszélek, mert nem nekem kell leprogramozni )
(persze én könnyen beszélek, mert nem nekem kell leprogramozni )
Dátum: 2011.02.08. 22:19:05
Idézet: Ezüstszél - 2011.02.08. 20:39:45
Azok a karakterek, akik nem tudnak 28 órát a gépnél lenni 1 hét alatt akkor is össze tudják hozni a 400 támadást és 1600 építést. Elvégre van hétvége is.
Én speciel főleg portyapontból nyomtam (50 CSP-s küldire költöttem CSP-t egyedül), 1 hét alatt lettem kész.
Az a gond, hogy a királynő engem pl 4-5 támadásból lever. Tehát ha jól kihasználom a pihiket és némi löttyöt is veszek akkor is kb 25 támadást, abból úgy 22-23 győzelmet tudok összehozni egy nap. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, talán hogy a sáv alján vagyok (11. szintűként ütöm a 15ös dögöt) vagy az alacsony szint... szóval szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem egy hetesre sikeredett az event, és dolgozhatok tovább a 400 győzelemért.
Azok a karakterek, akik nem tudnak 28 órát a gépnél lenni 1 hét alatt akkor is össze tudják hozni a 400 támadást és 1600 építést. Elvégre van hétvége is.
Én speciel főleg portyapontból nyomtam (50 CSP-s küldire költöttem CSP-t egyedül), 1 hét alatt lettem kész.
Az a gond, hogy a királynő engem pl 4-5 támadásból lever. Tehát ha jól kihasználom a pihiket és némi löttyöt is veszek akkor is kb 25 támadást, abból úgy 22-23 győzelmet tudok összehozni egy nap. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, talán hogy a sáv alján vagyok (11. szintűként ütöm a 15ös dögöt) vagy az alacsony szint... szóval szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem egy hetesre sikeredett az event, és dolgozhatok tovább a 400 győzelemért.
Dátum: 2011.02.08. 14:48:10
Nem csak a kisebb létszám az oka, hanem a gyengébb szövik és kisebb karakterek miatt kevesebben tudnak manából építeni. Ráadásul az is gyengébb hatásfokú V5-ön. Gyanús, hogy ezt nem vették figyelembe a csapdaméret belövésekor, és ezért olyan látványos a szerver építés hátránya.
Itt a fórumon több javaslat is volt, hogy hogyan lehetne ezen segíteni, pl az építés további jutalmazásával, egy új szövis épülettel, mellyel házon belülre lehetne csatornázni az építést, ezáltal növelni a kútméretet is, illetve egy speciális event tárgyal ami lehetővé tenné a manakont azoknak is akinek nincs meg még a szaki.
Itt a fórumon több javaslat is volt, hogy hogyan lehetne ezen segíteni, pl az építés további jutalmazásával, egy új szövis épülettel, mellyel házon belülre lehetne csatornázni az építést, ezáltal növelni a kútméretet is, illetve egy speciális event tárgyal ami lehetővé tenné a manakont azoknak is akinek nincs meg még a szaki.