Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Sir Ny

Dátum: 2009.01.24. 19:08:02
Idézet: Ivanovdomotor - 2009.01.19. 15:28:42
A fekete nem a szín hiánya, ez tévedés*. A fehér a szín hiánya. A fekete a legösszetettebb szín, mert az összes alapszín (piros, sárga, kék) maximum szinten található meg benne.

De van benne igazság, csak annyi változtatással, hogy a fekete a fény hiánya. A fénynél pedig a fehér a legösszetettebb. Jó lenne gondolkodni, mielőtt bármit írna valaki...

(*Fekete a szín hiánya? Lol! Ekkora tévedést azóta nem pipáltam, mióta kijött az a kérdés, hogy egy atom két izotópjának különböző a neutronja. Na akkor röhögtem el magam először. Most meg másodszor. )

hali, nem csak összeadó színkeverés létezik a Földön, van kivonó is.
Dátum: 2009.01.24. 19:06:29
Idézet: Ivanovdomotor - 2009.01.19. 15:28:42

De van benne igazság, csak annyi változtatással, hogy a fekete a fény hiánya.

logika a mínuszban.
mi a szín? fény. ha a fekete a fény hiánya, akkor még minek a hiánya? na?
Dátum: 2009.01.24. 16:49:32
Az NC az mit jelent?
Dátum: 2009.01.24. 14:17:25
Eper, Körte, Szilva, ... tudod folytatni?
Alma
Banán
Datolya
Vadgesztenye

???????

A Tenkes Kapitánya című filsorozatban hogy nevezték azt a szereplőt, akinek a fő fegyvere ostor volt?
Zente ferenc
Csák Máté
Indián János
Buga Jakab

Ferenc, és honnan tudjam

Hogyan folytatódik az alábbi közmondás: "A szerelem elmúlik, a....... megmarad".
kutya
pénz
feleség
ház

nem ismerem a közmondást.
Dátum: 2009.01.24. 13:22:33
"Rút vég ez" betűit összekeverve egy játék nevét kapom...
Travian
Larkinor
Heroes V.
Végzetúr

És hol itt a kérdés?

Minek a rövidítése Vuk a kisróka neve?
Veszteni, Úgyis, Könnyű!
Veszítesz, Untig, Kellemetlenül!
Vérig, Untatlak, Kedvesen!
Vadászom, Utamból, Kotródj!

a Vuk

Hány nap van egy héten?
3
1
4
7

a nap nem a héten van, hanem a hétben

Ki a bunyó karácsonyig főszereplői?
Silvester Stalone és Bruce wilis
Bud Spenser és Terence Hill
James Bond és Jackie Chan
Mell Gibson és Tony Hawk

???

Melyikük nem képregényfigura?
Snoopy
Orson
Arnold Schwarzenegger
Garfield

khmmm

hány Gyűrűk Ura rész van?
1
2
3
4

Hány; Gyűrűk ura
Dátum: 2009.01.24. 11:52:34
Idézet: Csuhi17 - 2009.01.24. 11:51:16
Üdv.
Megittam a "goblin nektár"-t ami 300-500 VP-t regenerál.
Mégis ezt az üzenetet kaptam:
Megittad a varázsitalt, regeneráltál 8 VP-t.
Ez valami hiba lehet?

Ja.
Dátum: 2009.01.24. 11:48:07
Idézet: LanMaffia - 2009.01.24. 11:40:06
de most komolyan hülye odafenn mindenki? minek kavarnak bele? az informatika bináris számrendszerrel dolgozik, nem decimálissal, és hogy egy-két nagyobb cég így gyártja a dolgokat, meg hogy a főnök fia nem tudja megjegyezni hogy 1024 ezért átírjuk...

bocs nem voltam itt az előző vitánál, de most már nagyon érdekel ez a szarakodás.

nem. sokkal bonyolultabb a helyzet. a kilo azt jelenti, hogy 1000. és ha azt jelenti, akkor 1000 legyen. ennyi.
Dátum: 2009.01.24. 11:34:44
most húszból csak 2 volt rossz:

Hogy hívják:Lilo és .......?
Kávé
Buksi
Disznó
Stich

: Lilo

Melyik nem madár ?
vörösbegy
madárpók
vándorsólyom
bölömbika

vigyázzatok, becsapós ; és szóközkérdőjel
Dátum: 2009.01.24. 11:28:59
Idézet: LanMaffia - 2009.01.24. 11:24:25
Idézet: Sir Ny - 2009.01.24. 11:07:26
Idézet: LanMaffia - 2009.01.24. 10:27:17

Hány megabájt egy gigabájt?
512
8
1024
8192

már vagy nyolc éve 1000 a váltószám, de ne zavarjon.

PFFFFFFFFFF... ez már mekkora baromság, már ne haragudj... csak ÚGY megváltoztatták a dolgot hipp-hopp:D:D és ki tud még erről rajtad kívül?:D

nagyjából mindenki, akinek egy évvel ezelőtt volt INFO órája. a SI vagy nyolc éve bevezette, de az EU csak most nemrég.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Byte

Mi az hogy az EU... ember... mi köze az EUnak az informatikai alapegységekhez??? mi köze az SInek hozzá??? Nem majd egy több tíz éve futó rendszernek azt mondjuk hogy bocs, ne így számolj már, mert megváltoztattuk...
Na utánanéztem....

"A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission; IEC) ezért 1998-ban új prefixumokat határozott meg, melyek alatt kizárólag a kettes számrendszerbeli változatok, míg az SI-prefixumok alatt csak a tízes számrendszerbeliek értendők."

"Ezek azóta nem terjedtek el. Az IEC szerint például 1 kb (kilobit) 1000 bit, 1 Kib („kibibit”) pedig 1024 bit."

Most mondhatnád, hogy de bizony papír szerint így van, de az ég világon senki nem használja. Ha most ezt hétfőn info szigen előadom hogy bizony így van lehet ki is zavarnak.

eddig senki nem használta, de most hoztak egy olyan rendeletet, miszerint már a tank könyvekben is 1000 -nek kell írni, ezután már használni fogják.
Dátum: 2009.01.24. 11:07:26
Idézet: LanMaffia - 2009.01.24. 10:27:17
Idézet: Sir Ny - 2009.01.24. 09:57:14

512
8
1024
8192

PFFFFFFFFFF... ez már mekkora baromság, már ne haragudj... csak ÚGY megváltoztatták a dolgot hipp-hopp:D:D és ki tud még erről rajtad kívül?:D

nagyjából mindenki, akinek egy évvel ezelőtt volt INFO órája. a SI vagy nyolc éve bevezette, de az EU csak most nemrég.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Byte
Dátum: 2009.01.24. 09:57:14
Mire hasonlít a "láthatatlan" garvitációs tér?
Kockára.
Gömbre.
Hengerre.
Ellipszisre.

??? ; és gravitációs

Melyik ország helyezkedik el a Baktérítő szélességi kör mentén ?
Oroszország
Kanada
Egyiptom
Ausztrália

Az alábbi játékok közül melyik NEM akció RPG?
Hellgate London
Deus Ex
Tomb Raider 2
Diablo 2

nem tom, ezek közül csak a diablorol hallottam. és azt sem tudom, mi az az RPG

Mi volt a neve Szent István király fiának?
Vazul
Imre
Béla
László

Szent Pistának nem volt filya. az emberkékekek haláluk után lesznek Szentté.

Mennyi eredmény ha 10-et szorozuk 150-nel?
150
150000
15
1500

kuka

Mikor egyesült Buda, Óbuda és Pest?
1901. augusztus 1
1798. márciús 21
1873. november 17
1923. november 19

Mi buda, óbuda és pest egyesülésének dátuma?

Mit mérnek a tengerészek, ha földrajzi szélességet határoznak meg?
a nap vagy egy csillag emelkedési szögét
a vízmélységet
a szélsebességet
a holdfázisokat

Nap

512
8
1024
8192

Ki nem Árpádházi-király az alábbiak közül?
II. András
Ulászló
IV. Béla
I Szent István

I. Szent István
Dátum: 2009.01.24. 09:46:14
Idézet: Magusocska - 2009.01.23. 23:11:41
Ki NEM kapott irodalmi Nobel-díjat ?

Eugene O'Neill *
Abert Camus <==================
Rudyard Kipling
Robert Merle

Ha a második úriember Nobel díjas, akkor Albert Camus névre hallgat, ha viszont jól van írva, akkor viszont nem kapott a díjból - legalább is ezen a néven nem.

ps.
Miért is emlegetitek annyit a Norton Commander-t a lütyő kérdéseknél?

tudok egy Norton Commanderes viccet:
- Mi az, egy idióta felhasználó Nortonnal letörli a fájlokat?
- ???
- Paraszt üt F8.
Dátum: 2009.01.24. 09:11:37
Idézet: Csonti_himihumi - 2009.01.24. 02:23:50

és a végére lenne még 1 kérdésem:
a falanx hadviselési forma tényleg a görögöktől ered?
én rómaiakra gondoltam volna, de nem volt olyan válasz, és lusta voltam rákeresni

igen, tényleg a görögöktől. sok nehézfegyverzetű hoplita szorosan egymás mellé állt, és ez lett a phalanx.
Dátum: 2009.01.23. 22:13:07
Idézet: QUARTZ - 2009.01.23. 21:01:44
Ezt nem tudom elhinni, mert az amerikaiak a több pénz keresletére kezdték kihasznalni a keleti munkapiacot és sok technologiat atruháztak keletre, csak sajnos arra nem gondoltak hogy az amerikaiaknak is kell munkalehetöség a megélésre. Persze öket követték a tobbi ország is, igy ruhazatot, lassan csak keleten gyártanak, meg sok minden mást.
nem a munkalehetőséggel van a baj, hanem azzal, hogy Kína le se szarja a szabadalmi jogokat, ha bárki bármit feltalál, azt Kína pár hónap múlva mert sokezresével gyártja.
Idézet: Firdausz - 2009.01.23. 20:51:16
A kérdésem jó volt, viszont a válaszod udvariatlan! Sőt sértő! Nem bírod, ha nem neked van igazad?

de. el is ismertem, kemény 2 karakterrel, a te írásod után odaírtam, hogy jó. erre te kezdted a sértegetést, hogy a gyémántjaim karátjai hánynak. de már azt is te hoztad fel, hogy bennem gyémánt, és faszte van.
Idézet: Firdausz - 2009.01.23. 20:46:24
Hány?

egy frászt. a gyémántjaim nem hánynak. max. a te zsírod hány.
Idézet: Firdausz - 2009.01.23. 20:29:22
Sajnálom, de nincs igazad, ugyanis a szerves vegyületekben lévő kémiai energia (s nem a C-ben, hanem pl. a szénhidrátokban), alapvetően a napfény energiája. Anyag és energiaforgalom a természetben, ajánlom figyelmedbe! Bennünk nem C (elemi szenek, gyémánt, grafit, fullerén, korom, faszén) van, hanem szerves vegyületek (szénhidrátok, fehérjék, zsírok, olajok), melyek szén vázúak, de még sok más atomot is tartalmaznak. Ezt még a tanítványaim is tudják! A belső égéshez, avagy sejtekben végbemenő oxidációhoz valóban kell oxigén, de javaslom néz utánna a Szent-Györgyi-Krebs ciklusnak (citromsav-ciklus)! Amit leírtam helytálló, legalább is remélem, hiszen kemény 4 évig tanultam, ma pedig tanítom, sőt államvizsgáztam is belőle. De igyekeztem egyszerűen fogalmazni, mert nem mindenki foglakozott vele mélyrehatóan!
jó, akkor benned legyen zsír, de bennem gyémánt van.
Idézet: Firdausz - 2009.01.23. 19:58:15
Nos egy kicsit félre értelmezted a leírtakat! A fotoszintézis során a növények a fényenergiát valóban kémiai energiává alakítják, mégpedig szerves anyagok kötéseiben, s nem az oxigénben. Végső soron a mi energiánk is, a napfényből származik, azáltal, hogy elfogyasszuk a táplálékot. Jobban jártál volna, ha ált isk. 7. osztály biológia vagy kémia könyvét lapoztad volna fel! De mindenképpen értékelendő, hogy utánna néztél!
a mi energiánk a C -ből, vagyis a szénből származik, amit a növényekből és állatokból nyerünk. a testünkben lassú égés megy végbe, a testünkben lévő C egyesül a beszívandó O val, CO2 lesz, ezt lélegezzük ki, amit a növénykék a nap energiájával visszabontanak C-re és O ra, és ez így szépen körforog.
Dátum: 2009.01.23. 19:58:40
Idézet: CaveMaN - 2009.01.23. 19:05:38
Miért kicsinyecskedsz? 1db nulla? Mire elég az? Követeljük az "Azonnal kapok 10.000 LE-t" feliratu gombot, amit mindössze percenként 1x lehet aktiválni, természtesen, "Azonnal kapok 10.000 LE-t" pontokkal együtt, amiből 1440-et lehet összegyűjteni, hogy aki nem ül egész nap a gép előtt, az is hozzáférhessen
de ez nem jó, mert a magasabb szinteken a 10000 LE az nem sokat ér. azonnal kapok szint*10000 LE-t gomb kéne.
Dátum: 2009.01.23. 19:08:38
Folytasd "bagoly mondja verébnek hogy...".
okos
nagy fejű
túl sovány
szépen csiripel

felkilyáltólyel a folytasd után.

Melyik Csongrád megye megyeszékhelye?
Kecskemét
Békéscsaba
Csongrád
Szeged

Melyik helyett inkább mi.

Mivel foglalkozik Jay-Z?
politikus
Rapper
író
költő

rapper. kisbetűvel

Hogyan szaporodik a kacsacsőrű emlős?
Osztódik
Kettéesik
Elevenszülő
Tojással

ha csak három szaporodásfajtát ismersz, akkor ne tégy fel róla kérdést. van még a bimbózás, van ál-elevenszülő, van meszes és nem meszes tojás... igazán találhattál volna valamit a kettéesik helyett.

Mivel táplálkozik az amúr?
kishal
békák,rovarok
kisemlősök
növényi részek,nádhajtás

inkább: Mi az amúr tápláléka?; és szóközök a vesszők után

Milyen járvány volt Magyarországon a Rákóczi szabadságharc idején, ami nagy szerepet játszott hogy vége lett?
lepra
agyhártyagyulladás
pestis
kolera

a mondat tárgya vagy mije az a járvány, és nem annak lett vége szerintem a Rákóczi szabadságharctól, hanem fordítva.

Mi a kecskebéka?
béka
mindkettő
kecske
egyik sem

khmmmm.

Mikor van a nyári napforduló?
Június 22-én
Június 29-én
Július 22-én
Június 7-én

a barátnőm szerint júni 21. -dikén van.