-3 nyert meccsig tartó csaták
Ha a random megsegíti, a gyengébb is nyerhet az esélyesebb ellen, egyszer. De 3-ból 2x, aligha.
-csaták között 5 perces szünet úgy, hogy látod kivel fog jönni a küzdelem (mindenki látja mindenkiét fastruktúrában)
A fa struktúra és a többi csata megnézése OK, és logikus is, elvégre ott voltál a viadalon, megnézted a többiek küzdelmeit.
Az 5 percesnél viszont jobban tetszik az, hogy a bajnokság oldalon csak annak a csatának az ereménye látszon, amit már elolvastam.
-egészség, és mágia előtérbe hozása (szünetben mindenki egészség*x ÉP-t, és mágia*x VP-t regenerál)
Ennek nem sok értelmét látom. Puszta kíváncsiságból összeadogattam mit sebződtem, sebeztem legutóbb.
Volt 7 csatám, ezek alatt összesen nem veszítettem el a max ÉP-m felét. Tehát ha semmit nem regenerálok, akkor se lett volna semmi problémám. Ellenben kiosztottam ennek közel az ötszörösét. Hiába van nagy egészséged és regenerálsz sokat, ha harcban gyenge vagy, csak a kispadon nyalogathatod a sebeidet.
-fogadás a kat.-ok nyertesére (mondjuk mindenki aki fogadni akar szint*10 LE-t tehet vkire, és a nyertes(ek) egyenlően elosztják ezt)
-szakértelmek előtérbe hozása (pl. SZÖ*1 plusz sebzés mindenkinek a csata elején)
Ha be akarod betonozni a mostani bajnokokat, hajrá. Egyébként el nem tudom képzelni mi értelme.
Akkor inkáb 'játékos vetélkedő' ahol a nem harci szakértelemeket mérik össze.
-nevezők kapjanak LÉ-t a bajnoki végén, kivéve a nyertes
Mire fel? A dobogósok még OK, esetleg akik az utolsó 2 körig talpon maradnak, de mindenki?
Idézet: Jeriko - 2009.04.09. 20:21:24
- Igen jó ötletnek tartom, hogy ne két nap legyen a nevezési idő, hanem legalább két hét.
Minek? Úgyis utolsó nap nevez szinte mindenki.
Magasabb szinteken már 4-5 szint van egy kategóriában, ami óriási különbség. A hosszú nevezési idővel ezt lényegesen igazságosabbá lehetne tenni. Akár az is jó lenne, hogy a viadal után rögtön lehessen jelentkezni a következőre.
Remek, hátha sikerül 2x megnyerni ugyanazt a kategoriát.
Elég jól meg lehet tippelni, mikor lesz a következő viadal.
Egy bajnokságra fel kell készülni. A felkészülésbe az is beletartozik, hogy akkor hozod a legjobb formádat.
Nem két héttel elötte vagy utána, hanem akkor.
- Tudom, hogy már a kezdő hozzászólásban szerepelt, hogy ne változtassuk meg a bajnokság rendszerét, de nekem a svájci rendszer tetszene. Nem lenne első körös kieső, mindenkinek lenne 4-5 csatája, aminek egy részét hasonló erősségű ellenféllel vívja, valamint nagyjából mindenki be tudná határolni, hol áll kategórián belül. Anno a TF-en is ez volt, és szerintem bevált.
A TF olimpián a svájci rendszer sokmindenről szól, csak arról nem, hogy a karkater hol áll a kategoriáján bellül.
(pl mikor olyan nyeri a 2. vagy 3. kategoriát, aki ha rendesen felöltözik, az 5.-be is csak neccesen férne be)
- Adott TÖ és SZÖ-vel határolt kategóriák szerinti harc (pl max. 500 TÖ, max 700 TÖ, max. 900 TÖ stb.
Miért ne huzzunk akkor már rögtön kalapból nevet, hogy ki nyert?
A TP, a szintlépés elég jól behatárolja a karakter mozgásterét. Akit érdekel, szeretne eredményesen játszani, az igyekszik a szint adta kereteken bellül a legttöbbet kihozni a karakteréből. A bajnokság azt hivatott megmutatni, hogy ki az akinek ez a legjobban sikerült.
- Lehetne csinálni szövetségek közötti bajnokságot (tagok össz. szintszáma alapján kategorizálva a szövetségeket): A szövetségek tagjai szint vagy TÖ függvényében párokba állnak, vívnak egy harcot. Akinek elfogy az életpontja, az kiesik, a többiek folytatják a következő körben - körök között nincs gyógyulás, VP-regeneráció, esetleg egy manaregent vagy sebgyógyítástól függő gyógyítást el lehet sütni. Az a szövetség győz, akinek a végén állva marad tagja.
Ez jó!
Mielőtt tovább ontanátok a remek ötleteket a viadal megreformálásáról, egy kis szituációs gyakorlat:
Sportolsz. Elég jól futsz. Elmész a versenyre amire keményen edzettél. Az esélyesek között tartanak számon. Felállsz a többi versenyzővel a startvonalhoz. Megjelenik valaki és odaballag a bíróhoz, és elkezdi ecsetelni, hogy ő most nagyon szomorú, mert még soha nem nyert futóversenyt. Igaz nem is valami jó futó, és edzésen sem volt még soha. Da ha megengednék, hogy ő most féltávról induljon, kicsivel a startpisztoly elsütése előtt, talán megnyerné a versenyt, és akkor nagyon boldog lenne.
Korrektnek tartanád ha megtehetné?