Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: Szörnyidézés
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Szörnyidézés
1. hozzászólás - 2017.09.20. 11:17:42
Kedves Játékosok, szeretnék tájékoztatást adni egy új, nagyszabású fejlesztésről, amin jelenleg dolgozunk. A VU találkozón már volt róla szó, de most már hogy a programozás zajlik, részletesebb információt is tudunk adni. Természetesen szívesen látunk mindenféle felvetést, kommentet a témával kapcsolatban!

Szörnyidézés
Ez az új lehetőség a játékosok számára 70. szinttől érhető el. Ekkor megjelenik a vadászat aloldalon a felső menüben 3 új menüpont:
szörnyidézés, szörnykihívás, statisztikák

Szörnyidézés menüpont
Mostantól lehetőséged van egy egy egyedi szörny megidézésére! Te adhatsz neki nevet, beállíthatod a képét, és részben a statisztikáit is befolyásolhatod. A megidézett szörnynek köszönhetően a vadászatok során ektoplazmát gyűjthetsz. Az ektoplazmát felhasználhatod újabb szörnyek megidézésére, de kincsekre is válthatod. Vigyázz, a megidézett szörnyedet más játékosok is megtámadhatják! Szerencsére nem tudják véglegesen elpusztítani.

Az első szörnyed megidézése nem kerül semmibe, a többiek megidézéséhez ún. ektoplazmára van szükséged. A megidézett szörnyeid szintjüktől függő bónuszt adnak arra, hogy a vadászat (ill. vadászattal ekvivalens cselekvések) során mennyi ektoplazmát kapj.

A szörnyidézés során, megjelenik egy, a legendás tárgyakéhoz hasonló interfész, ahol tudsz nevet adni a szörnynek, tudsz képet választani. Ezek a funkciók ingyenesek, nem kell fizetni a használatukért, de utólag nem lehet megváltoztatni.

A szörny a szörnyek számára releváns statjait örökli a játékostól (tulajdonság, ÉP, szörny számára releváns szakértelmek), tehát a szörnyet már azzal tudod elő-konfigurálni, hogy milyen tárgyakba öltözöl, milyen szakértelmet turbózol stb. Ezenkívül választhatsz néhány buffot is a szörnyednek, ami választásod szerint tovább növeli valamely tulajdonságát ill. szakértelmét. A választható buffok száma és erőssége a szintedtől függ: az alacsonyabb szintűek több/erősebb buffot választhatnak. Így biztosítjuk, hogy az alacsonyabb szintűeknek legyen esélye a magasabb szintű szörnyek ellen is.

Ha elégedett vagy a szörnyeddel, elmentheted, attól kezdve működik.


Szörnykihívás menüpont - feltétele, hogy van már saját szörnyed
Ahogy a lélekenergia formálást a végzeturak tökélyre fejlesztették, úgy sajátították el a képességet, hogy szörnyeket tudnak megidézni és tetszőlegesen formázni. Az örök versengés kegyetlen világában a más által szolgaként megidézett szörny a te számodra csak zsákmányállat, ektoplazma forrás: kutasd fel mások szörnyeit, és pusztítsd el őket! Az alábbi listában megadtunk néhány célpontot, de célirányosan, játékosok karakterlapjára kattintva is kereshetsz ellenfelet.
A csatákhoz segítséget is kérhetsz egy másik játékostól, aki már szintén tud szörnyeket kihívni. Egy játékos csak egy másiknak segíthet egy napon. A segítségkérésedet ezen az oldalon, vagy az eseményekben tudja ő jóváhagyni.

Naponta megadott számú támadást hajthatsz végre más szörnyek ellen ("kreatúra pontok"). A harcban a tulajdonságaidat növelheted úgy, hogy segítséget kérsz egy másik játékostól, és lesznek vásárolható buffok is. Alapban mindenkinek olyan szörnyek listáját dobjuk fel, amelyek neki megfelelő erősségűek, de lehet változtatni a filtert, ill. egy játékos karakterlapját nézve lehet direktbe támadni az ő szörnyét. Minden játékos minden egyes szörnyét csak egyszer győzheted le. Ha több szörnye van, először az elsőt, utána a másodikat stb. kell legyőzni. Ha egy szörnyet első nekifutásra nem tudtál elpusztítani, akkor 5 percen belül szabadon próbálkozhatsz újra, ha van még kreatúra pontod, és akkor a sebesült szörnyet ütheted tovább (mint az epikusoknál).

A szörny legyőzéséért ektoplazma jár. Az ektoplazma felhasználható újabb szörnyek megidézésére, ill. beváltható különböző jutalmakra.
Ha egy szörnyet elég sokan legyőztek, végleg elpusztul.


Statisztikák menüpont
Itt lehet megnézni, mely játékosoknak hány szörnyét győzte le a játékos, és az ettől függő pontszám.

Toplisták
A toplistáknál lesz egy új fül, szörnykihívás, a legyőzött szörnyekről való statisztikákkal, pl:
db, össz. TÖ, saját szörny TÖ (csak a legerősebb), legyőzték (ez egy szám lenne, hányan győzték le a legerősebb szörnyét)
És itt át lehet kattintani a karakterlapra is, ahol lehet ütni a szörnyét.

Kapcsolódó AF képesség ötletek:
Növeli a napi támadásszámot
Növeli a kinyert ektoplazma mennyiséget
Csökkenti, hogy mennyi ideig támadható a szörnyed
Buffot ad a csatákra

Ektoplazma beváltás
Az ektoplazmákból lehet új szörnyet idézni, de engedjük kincsekre váltani is.
10 ektoplazma: 1 energiakoncentrátum
10 ektoplazma: 1 kiégett őskő
1000 ektoplazma: Bronz szörnykihívó. Naponta +1-szer tudsz szörnyet kihívni.
(várunk további ötleteket)
Pontszám: 6.82
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3366 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
2. hozzászólás - 2017.09.20. 11:29:55 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Tudtam én, hogy sumákoltok valamit a háttérben
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.82
kedvelt tagRicskoszFérfi
Végzetúr mester
1146 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
3. hozzászólás - 2017.09.20. 11:33:32 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Alapvetően jópofa fejlesztésnek tűnik, külön tetszik, hogy a játékosok kérhetnek segítséget másoktól, ez növeli az interakciót, amire már nagy szükség volt.
Viszont egyelőre nem látom, hogy mire lesz ez jó a karakternek? Csak az energiakoncentrátum ami direktben erősít a váltható kincsek közül, és az is nagyon kis mértékben, rengeteg kell belőle, hogy értékelhető legyen
Pontszám: 6.07
kedvencShadowrun1990Férfi
Végzetúr mester
421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
4. hozzászólás - 2017.09.20. 11:55:17
Tehát lényegében az ektoplazma gyűjtése lenne a lényeg, melyet onnantól, hogy létrehoztam a saját szörnyem vadászatok során szerezhetek, illetve ha legyőzöm a többi karakter szörnyét szintén kapok, amit beváltok minél több energiakoncentrátumra, hogy ezáltal erősödjön a karakterem. Erről lenne szó?
A hozzászólást Shadowrun1990 módosította 2017.09.20. 11:56:00-kor
V3 Shadowrun
Pontszám: 8.09
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
5. hozzászólás - 2017.09.20. 12:13:22
Az eseménynek 3 célja van:

- kihívás, kinek milyen erős szörnyét tudod még legyőzni.
- kreativitás, milyen szörnykonfigurációt tudsz megalkotni.
- és természetesen táp

A táp maga az ektoplazmákban nyilvánul meg, első körben ugye a mindig high-demand erőforrásokat írtam fel (LE, kiégett őskő) de természetesen lesznek itt is egyedi relikviák és egyéb erőforrások, amikre cserélni lehet, lehet nyugodtan ötletelni ezzel kapcsolatban.

Az a te döntésed, hogy csak egyetlen szörnyet idézel, és utána a többiekét ütögeted, és az ektoplazmát jutalomra váltod, vagy az ektoplazmából még megidézel több szörnyet, hogy a vadászatokért több ektoplazmát kapjál.
Pontszám: 7.73
kedvencShadowrun1990Férfi
Végzetúr mester
421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
6. hozzászólás - 2017.09.20. 12:19:46 (Válasz Miklós #5 hozzászólására.)
Érthető, köszönjük a további információkat!
V3 Shadowrun
Pontszám: 8.09
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
7. hozzászólás - 2017.09.22. 12:12:28 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
A következő gondolataim, javaslataim merülnének fel.

Az első és legfontosabb, legyen benne kihívás. Alap elvként kellene követni, hogy ne az automatikus győzelmet azonosítsuk a sikerélménnyel, tehát a csatlós arénában felvett vonalat igen gyorsan el kéne engedni, mert különben eléggé semmi értelme se lesz az egésznek.

Ha valaki összepakol egy jó erős szörnyet, akkor azt ne lehessen egy 20 ősköves buff-al, halmozott kreatúra pontokkal, a segítségül kért játékos által könnyen lecsapni. Nincs azzal semmi baj, ha valaki látja, hogy még heteket, hónapokat kell erősödnie 1-1 szörnyhöz, annál nagyobb lesz a sikerélmény, ha sikerül. A bespájzolt kreatúra pontokat korlátozottan lehessen ugyanarra a szörnyre használni.

Ha nehéz elsőre belőni, inkább erősebb legyen, majd AF képességekből erősítetek a játékosokon.

A segítő játékos csak a társa sebzésének x %-át sebezhesse (100-300%?), így nem mindenki a legerősebb 10 játékost fogja segítségül kérni, és több réteg is szerepelhet.

Egyik helyen azt írod, a szörny nem pusztul el, aztán meg ha elég sokan legyőzték, akkor végleg elpusztul. Akkor most melyik? Illetve miért pusztul el? Elvileg mindig lesznek felfelé jövők, akiknek még megfelelő célpont lehet.

Klónozás tényezőit érdemes előre deklarálni. Mi számít: öltözet? csatlós bónusz? pihenés? láthatatlanság? segítő kéz? (exploit lehetőségeket előre lezárni) Robbanás működik ellenük?


AF képesség javaslat - legyen olyan opció, hogy 1-1 adott szörnyed tudd erősíteni, akár AF áldozással is, mint egyszer használatos bónusz. Ez fun faktor, plusz tápot nem ad a szörnykészítőnek, max a sikerélményt, hogy jobban izzadnak az emberek a szörnyén. Ilyesmi nagyságrendre gondolnék:
1 AF pont áldozással 1%-al nő a szörnyed kiválasztott tulajdonsága (max 100?) Abban sem vagyok biztos, hogy kell maximum, merjetek bátrak lenni, mint ahogy a tárgy craftnál csináltátok.

Statisztikák, toplisták tök jó!

Szummárum: ebből egy nagyon jó kis fejlesztés is lehet, köszönjük, várom nagyon; remélem nem csúszik el a dolog valami csatlós aréna élvezeti értékű irányba.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 9.08
kedvencRiskaFérfi
Végzetúr tehetség
114 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
8. hozzászólás - 2017.09.22. 17:34:06
Bennem egy lényeges kérdés merült fel a szörnyek darabszámával kapcsolatban. Hány darab lehet belőle összesen? Mivel minden darab növeli az ektoplazma találatot, így sok darabnál a vadászatért csatáért kapott LE jelentősen megnőhet. Igaz az energiakoncentrátum nem ad sokat, de sok kicsi már lehet jelentős is. Egy példa. Leszek olyan elvetemült, hogy csinálok belőlük 50-100 darabot. (Persze nem egyszerre.) Így a mostani vadászatom LE nyeresége akár a többszöröse is lehet a mostaninak. Ez így biztos hogy jó lesz?
Pontszám: 8.44
kedvencShadowrun1990Férfi
Végzetúr mester
421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
9. hozzászólás - 2017.10.06. 08:22:07
Naponta megadott számú támadást hajthatsz végre más szörnyek ellen ("kreatúra pontok").
----> Várhatóan kb. mennyi lesz a napi limit?

Kreatúra pontokra jöhetne napi ismételhető küldetés, mint pl. a csatlós arénánál.
V3 Shadowrun
Pontszám: 8.09
kedvencShadowrun1990Férfi
Végzetúr mester
421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
10. hozzászólás - 2017.10.10. 14:55:09
Csak kíváncsiságképpen kb. mikorra lesz kész a leprogramozása?
V3 Shadowrun
Pontszám: 8.09
népszerűMisi12Férfi
Végzetúr tanonc
22 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
11. hozzászólás - 2017.10.14. 20:46:57
Lehet nem mindenkinek fog tetszeni az ötlet, de ektoplazmákat csak vadászat során lehessen majd szerezni. Nem tudom programozás szempontjából mennyire könnyű megoldani, pl különválasztani a többi dologtól. Ezt úgy értem a tényleges vadászat egyre jobban háttérbe szorul. Én vadászó karakterként indultam, de alig vadászok. Nem vagyok rá kényszerülve. Kincseket(pl. mytokronitokat) simán tudok szerezni a kárhozat vermében, meg eventek során.Lehet itt lenne lehetőség bevezetni, hogy itt tényleg csak a vadászat során szerezhetnél ektoplazmákat. Akkor nem, ha eventek során csp-t költesz. Így legalább taktikázni is kell a játékosoknak mit szeretnének elsősorban és ne az legyen pl. most volt a xeno event, ha csp-t költöttél akkor mindent szerezhettél, mintha vadásztál volna. Ektoplazmákat csak tényleges vadászat során lehessen szerezni. Ez tudom ez kicsit nehezítés. De tényleg úgy érzem a tényleges vadászat, mikor 3 órára elküldöm a karakteremet vadászni, az háttérbe szorult.(amúgy én se tudom, mikor voltam utoljára ténylegesen vadászni)
Pontszám: 6.17
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
12. hozzászólás - 2017.10.15. 07:49:15 (Válasz Misi12 #11 hozzászólására.)
Nem véletlen szorult háttérbe. Semmi extrát nem ad a 3 órára elküldés, amikor egy kattintással is le lehet tudni a csp-t. Amit te javasolsz, az ellentétes fejlődési iránya a játéknak.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.20
kedvencShadowrun1990Férfi
Végzetúr mester
421 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
13. hozzászólás - 2017.10.15. 08:44:14
Én sem örülnék, ha vadászathoz lenne kötve, mi több ki se próbálnám. A miértre a válasz egyszerű: a borzalmas LE/TP arány miatt(amit a vadászat ad) nem tudnám rávenni magam akármilyen szuperre is sikerülne! A másik nagy probléma az időigényes vadászatok, maga a várakozás, illetve az újbóli belépés a játékba. Elég napi egyszer is, reggel, néhány perc alatt sikerül mindent elintéznem, ami számomra fontos.
V3 Shadowrun
Pontszám: 8.11
kedvelt tagDozerNő
Végzetúr mester
1276 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
14. hozzászólás - 2017.10.15. 09:52:31 (Válasz Offsboy #12 hozzászólására.)
Másrészről ugye 100 vadászat jelenleg 1 perc 40 másodperc annak aki 1 mp. alatt tud le egy vadászatot. Idővel mindenkinél gyorsulni fog, ha áldoz rá relikviaforgácsot.
V3-Alíz
Pontszám: 6.37
népszerűMisi12Férfi
Végzetúr tanonc
22 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
15. hozzászólás - 2017.10.15. 13:46:49
Gondoltam, hogy le fogjátok pontozni. De kellene valami érdekes újítás. Azt viszont nem szeretném, ha folyamatos fejlesztések után mondjuk egy event során, ha csp-t költesz akkor az legyen a végeredmény, hogy 3-4 sor jutalmat kapsz és ennyi a játék. Kibontogatod a jutalmat és azokat elköltöd.(fél perc és kész is a napi teendők) Így szinte mindent meg tudsz szerezni egyszerűen. Az nem kihívás. Pont azt szeretném, ha még szerteágazóbb legyen a játék. Több szintű fejlődés legyen valahogy.
Én egyszer abbahagytam a játékot kb fél évig, mert unalmassá vált. Utána visszajöttem, mert érdekes dolgok jelentek meg. Új eventek, meg utána a fétis meg a csatlósok. Most már majdnem minden fétis szilánkot megszereztem. Jó lenne egy jó újítás a játékban. Azért írtam a felvetést. Én se örülnék 3 órás vadászatoknak, de hosszú távon, ki tudja mit hozna az új fejlesztés, ha csak vadászattal lehetne szerezni. Lehet sok mindennel csökkenteni a vadászat idejét. A másik megoldás, belemennék, hogy ne csak tényleges vadászat során lehessen ektoplazmákat szerezni, hanem mondjuk csak évente egy alkalommal egy event során. Ha ezt az újítást nem lehet máshogy megoldani, meg a többség dönt elv alapján marad így, akkor maradjon és én is várom mi lesz. Én is az elején biztos örülni fogok mindennek az új fejlesztés során.
Csak annyi kérésem lenne ne abba menjenek át az új fejlesztések, hogy mondjuk egy event során, ha csp-t költesz és harcolsz akkor 4 sor jutalmat kapsz és kész..... Így is jók a fejlesztések, csak egy idő után így unalmassá válnának szerintem. Persze ez csak magánvélemény.
Pontszám: 7.00
kedvencPacoFérfi
Végzetúr mester
742 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
16. hozzászólás - 2017.10.15. 17:08:48
Ez egyfajta mazoismus, amire véleményem szerint semmi szükség. Azért, mert 1 embernek megfelel, de a többinek meg nem, nincs értelme.
Ha szívatni akarod magadat, akkor Te csak vadászattal próbálj majd szerezni, a többi opciót ne használd ki. Mondhatni, akkor kb ugyanott leszel, mint a javaslatoddal. A többiek pedig, akiket hidegen hagy ez a fajta kínzási módszer, azok kihasználják az összes aspektust, ami lehetséges.
V1 - Larz Con De Mort
Lehet, hogy valaki kedvel téged..., ám én nem az vagyok.
Pontszám: 8.23
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
17. hozzászólás - 2017.11.15. 12:41:18
Béta szinten elkészültünk a szörnyidézés programozásával, már csak a toplisták / eredményszámítások hiányoznak. A tesztszerveren ki is lehet próbálni (látom, néhány élelmes játékos már rá is bukkant):
http://teszt1.vegzetur.hu
Ez a szokásos V1-es adatbázis, Baratynak sajnos nem volt kapacitása leklónozni minden világot, akinek nincs V1-es karaktere annak a türelmét kérjük az éles indulásig.

A szörnyidézés a vadászat menüpont alatt érhető el.
A szörnyet először meg kell idézni, változtathatod a képét, nevét, adhatsz neki buffokat. A mentés után is változtathatsz még, és csak akkor megy élesbe, ha az "Aktiválás" gombot megnyomod.
Ha idéztél szörnyet, utána a másik gombbal tudod mások szörnyét támadni is. Napi 3 próbálkozás van, ezt most a tesztelés időtartamára 30-ra változtatjuk.
A statisztikák alatt lehet megtekinteni, mit győztél le. Egy adott játékos szörnyeit a karakterlapjáról is tudod támadni.
A szerzett ektoplazmák már beválthatók néhány jutalomra, szívesen látunk további javaslatokat, hogy még milyen jutalmakat szeretnétek a beválthatók közt látni
Az észrevételeket jelezhetitek az ügyfélszolgálaton, ill. itt is.
Pontszám: 8.49
népszerűLanMaffiaFérfi
Végzetúr mester
3366 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
18. hozzászólás - 2017.11.15. 16:00:01 (Válasz Miklós #17 hozzászólására.)
Szuper! Céges buli után letesztelgetem jobban és írok javaslatokat
Végzetúr discord: https://discord.gg/bUQc6nY9XU

LanMaffia - Azúr Légió - ex-Tyrant - ex-VM (V1)
Káoszfatty - Lélekhozók Testvérisége (V2)
Kataklizma - Ködkapu Strázsái (V3)
Pontszám: 7.82
kedvencSyaboFérfi
Végzetúr mester
793 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
19. hozzászólás - 2017.11.15. 19:21:03
Megnéztem, kreáltam teszteltem.

Nem rossz, bár behoztatok egy új nyersanyagot, amit be lehet váltani energiakoncentrátumra, kiégett és valódi őskőre, meg egy spec szörnyidézős relikre..

Javasolnám, hogy lehessen pl verempálcát kivenni... mondjuk 200 ektoplazmáért....
Ne hidd, hogy jobb lesz, csak más lesz....
Pontszám: 8.22
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Szörnyidézés
20. hozzászólás - 2017.11.15. 20:09:49
- Látom a megidézett szörny részletes statjait, de azt nem, hogy ki, milyen eredménnyel lépett vele interakcióba. Akkor minek? Semmi értelme a sok szép csilivili stat, mert azt se látni ki kenődött fel/győzte le.

- A csatázáson érdemi tesztelést nem tudtam végrehajtani, mert 1-2 kattintásból kifeküdt minden szörny, és már üres is volt a lista.

- Adható bónuszok: mi értelme az erő-támadás-taumaturgia-kábítás eláhrítás, és hasonló offenzív bónuszoknak? A szörnynek egyetlen dolga van;minél tovább életben maradni. Csak védekező skillekre van szüksége, mert a többi nem befolyásolja az életben maradását.

- Az igazi interakció az lenne, ha a szörny gazdája erősíthetné a szörnyét/szörnyeit folyamatosan, akár 1-1 ellenfél ellen is. Listázható lenne kik milyen eredménnyel támadják a szörnyét, és aki ellen akar, tudna erősíteni; és a támadó fél is látná hogy kik, milyen erősítést fejlesztettek ellene. Akár a most legyártott +4%-os bónuszokkal, pluszban lehetne rápakolni. Így a jelenlegi lineáreis rendszert mátrix váltaná fel, nyilván több adattal. Így viszont meglenne a kétirányú interakció, nem csak céltalan kattingatás, energiakoncentrátumért (LOL!) Persze kérdés, hogy szerintetek a játékosoknak jelenleg interakcióra vagy energiakoncentrátumra van szüksége inkább.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.80
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője