Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: térkapu...
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3631 hozzászólás
Profil megtekintése
térkapu...
1. hozzászólás - 2008.11.20. 15:48:45
Felépítette az első szövetség a térkapuját, amelyen keresztül átléptek az első dimenzióközi lények. A dolog pikantériáját fokozta, hogy az utolsó tesztelésnél bent maradt a "végtelenités", azaz 8 óra helyett korlátlanul lehetett a térkaput használni az első másfél órában.
Szerencsére volt a szövetségből, aki ezt rövid időn belül jelezte, és az igy termelt tápot "elkoboztuk". Mint ahogy máshol is irtam, szinte mindent loggolunk, lementünk, ezért felesleges próbálkozni, vissza tudjuk keresni a legtöbb adatot.
Felhivom a figyelmet, hogy ez senkit nem jogosit fel arra, hogy vérszemet kapjon, és kihasználja a hibát ("majd úgyis visszacsinálják"). A felhasználási feltételek elég egyértelműen rendelkezik erről.
Tehát még egyszer - ha valaki bármilyen programhibát talál, ne használja rövid ideig sem, ne éljen vissza vele, haladéktalanul jelentse, ellenkező esetben többet fog veszíteni az ügyön, mint amennyit nyert, és még zárolás is lehet a sorsa.
A TFesek tudják, hogy lágyszívű vagyok, mivel ez volt az első ilyen eset, most is az voltam, de a jövőben szigorúbbak leszünk, ha ilyen eset előfordul.
Pontszám: 8.10
népszerűAranyAlmaFérfi
Végzetúr tehetség
207 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
2. hozzászólás - 2008.11.20. 18:04:19
Terkapus kuldeteshez mi kell? Mert epitetem, lattam, hasznaltam egyet es nem teljesult....
Pontszám: 5
népszerűDobozostejFérfi
Végzetúr tanonc
46 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
3. hozzászólás - 2008.11.20. 19:14:56
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy nem 30. szinttől van kiírva a térkapu használata?

"kb.30 - szövetséged epikus lényekkel csatázhat mesés relikviákért"

Na most a 19 nem kb 30. szint. Tehát itt amellett, hogy nem 8 óránként léphetnek át más sem volt a legjobban beállítva szvsz.
Pontszám: 5
kedvelt tagDraglovFérfi
Végzetúr tehetség
215 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
4. hozzászólás - 2008.11.20. 19:18:25 (Válasz Dobozostej #3 hozzászólására.)
A terkapu es az epikus szornyek elleni kuzdelem 2 kulon dolog.
A hozzászólást Draglov módosította 2008.11.20. 19:19:01-kor
Pontszám: 7.50
népszerűDragon HUNterFérfi
Végzetúr tehetség
208 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
5. hozzászólás - 2008.11.20. 19:18:34 (Válasz Dobozostej #3 hozzászólására.)
Idézet:

"A térkapu nem egyenlő az epikus szörnyekkel, mindössze előfeltétele. A térkapu felépitése után tudsz szörnyekkel küzdeni úgy, mint játékosokkal, és LE-t és TP-t kapsz, sőt, találhatsz náluk néha egyszerűbb mágikus gyűrűket és nyakláncokat is. A csatában LE-t és TP-t nem veszithetsz, de ÉP-t igen.
Az epikus szörnyek ennél valamivel összetettebb dolog, ezek olyan lények, amelyek legyőzéséhez az egész szövetség összefogására szükség van.
A szint egyébként csak tájékoztató jellegű volt, szerintünk kb. ezen a szinten lesznek már olyan szövetségek, akik a megfelelő épületeket felépitik. De az, hogy ezeket a dolgokat épitheted-e vagy sem, nem szinttől függ, hanem az előfeltételektől."
Pontszám: 5
népszerűDobozostejFérfi
Végzetúr tanonc
46 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
6. hozzászólás - 2008.11.20. 19:21:08
Igen, közben megtaláltam ezt a kis szösszenetet én is. Tehát akkor a térkapuba lépésnek nincs szintmegkötése. Köszi
Pontszám: 5
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3631 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
7. hozzászólás - 2008.11.21. 12:00:38
Igazándiból az epikus ellenfelekel való harcnak sincs szintmegkötése, ha felépitetted az előfeltételeket, csinálhatod. Ami a játékleirásban van, az egy becslés, hogy SZERINTÜNK kb. milyen szinten fogják az emberek ezt elérni.

A térkapus küldetés - valójában, ez egy vadonban megfigyelhető térkapura vonatkozik, amelyről a legendákban olvashatsz, de majd egyértelműsítem a szöveget.

Többen írtak a következő témával kapcsolatban:
A térkapuba jelenleg bizonyos időközönként lehet bemenni. Aki nem lép be precízen ezekben az időközökben a játékba, az "lehetőségekről marad le". A javaslat az volt, hogy ne 8 óránként lehessen bemenni, hanem 8 óránként kapj egy térkapu-cselekvéspontot, amit bármikor felhasználhatsz.
Leírom akkor, hogy ez a megoldás miért nem működik.
A játék arra alapszik, hogy ahhoz, hogy megnövelj egy tulajdonságot, vagy megvegyél egy tárgyat, lélekenergiát kell gyűjtened. A gyűjtés mindenképp idő, eközben lehetősége van másoknak, hogy megtámadjanak, és LE-t raboljanak tőled. Minél több olyan lehetőség van a játékban, amellyel egy kattintással, időtől függetlenül lehet lélekenergiát szerezni, annál kevésbé lehet LE-t zsákmányolni, és annál inkább értelmét veszti a gyémánt horda bónusza.
Szándékosan beraktunk több azonnali LE termelő mechanizmust: lélekenergia kisütés, küldetés teljesítés, lélekenergia sajtolás, és térkapu. Ezek megfelelő kombinációjával már most is kevés kockázattal össze lehet gyűjteni egy tárgyra a lélekenergiát. Ha azonban a térkaput "végtelenitjük", akkor azzal véglegesen, permanensen kivégeztük a gyémánt hordát, és az egész játék lényegét, ezt semmiképpen sem szeretném.
Jerikó javaslata az volt, hogy ugyan legyenek cselekvéspontok, de óránként egyet lehessen elhasználni. Itt jegyzem meg, hogy magasabb szinten a térkapu használata egyre kevesebb lesz, talán egész 2 óráig le lehet vinni, tehát egy ilyen módositás csak arra lenne jó, hogy az 1-es térkapu egyből úgy működjön, mint a tizenakárhányadik szintű.
Mindenesetre, ezt a javaslatot még nem vetettem el, elképzelhető, hogy hosszú távon megvalósítjuk, esetleg olyan formában, hogy 2-3 lehetőséget lehet felgyűjteni (nem többet) és azokat 1 óra eltéréssel el lehet használni.
Addig is, mindenkinek javaslom, hogy ne úgy fogja fel, hogy "lemarad egy lehetőségről", hanem úgy, hogy amikor bemegy, kapott egy plusz lehetőséget. Aki naponta 2x lép be, reggel és este, azt mindkétszer fogja tudni használni a térkaput. Ha gyakrabban akarjátok használni, akkor növelni kell a méretén.
Pontszám: 6.50
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
8. hozzászólás - 2008.11.21. 15:11:11 (Válasz Miklós #7 hozzászólására.)
Szeretnem kicsit megtamogatni Jeriko otletet. Az egesz jatek alapfilozofiaja az, hogy ha nem ulsz 24/7 gep elott nincs gond, hsizen pontokat kapsz amit halmozhatsz egy ideig, es elkoltheted. Van olyan ahol ez nem ervenyesul (lenyek gyogyitsasa, idomitasa, sajtolasa) de azok csupan idobeni hatranyt jelentenek, lehetoseget nem veszit vele az ember.

Itt azonban egy TP es LE forrasrol van szo, tehat komoly kulonbsegek alakulnak majd ki a hardcore jatekosok es azok kozott, akik mondjuk napi egy 4 oras intervallumban foglalkoznak a jatekkal. Mar latom is lesujtani Miklos ervet, ugyan egesz ejjel ugysem lesz fel senki, hogy ne bukja el a terkapu lhetoseget, amit gyorsan megloznek a magam ellenraketa ervevel hanyszor volt eddig olyan, hogy egy kicsivel tobb raforditassal tobb tapot lehetett szerezni egy beholderes jatekban es ezt a jatekosok nem vallaltak be? Nyilvan nem az osszes jatekosra, de azok egy jelentos szeletere (5-10%) gondolok. A magam erosen hianyos tapasztalataira epitve merem allitani, hogy soha.

Marpedig az - a jatek alapkoncepciojaval is ellentetes alapvetes - hogy aki tobbet ul gep elott, annak tobb lehetoseg jar a portyapontok bevezetesekor megbukott. Helyesen - meg ha ez fajt is akkor. Hat akkor most sem kene ket lepest hatralnunk.
Legyenek pontok, es legyen legalabb 2 napnyi halmozasi lehetoseg.

Kedves jatekostarsak, kerlek a hozzaszolas pontozasaval ezuttal azt fejezzetek ki, hogy egyetertetek-e Jeriko javaslataval!

Meg egy kiegeszites: erre is alkalmazhato lehetne a portyazasnal mar bevalt 10%-os tulajdonsagbuntetes az egy oran beluli harmadik harctol kezdve.
A hozzászólást Kocos módosította 2008.11.21. 15:13:13-kor
Pontszám: 9.43
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
9. hozzászólás - 2008.11.21. 15:59:34
... azzal véglegesen, permanensen kivégeztük a gyémánt hordát, és az egész játék lényegét, ezt semmiképpen sem szeretném.

Jerikó javaslata ... ezt a javaslatot még nem vetettem el, elképzelhető, hogy hosszú távon megvalósítjuk, esetleg olyan formában, hogy 2-3 lehetőséget lehet felgyűjteni (nem többet) és azokat 1 óra eltéréssel el lehet használni.


Utóbbi javaslatot messzemenőkig támogatnám. Sajtolásnál, tudatturbó használatánál megoldott, hogy óránként egyszer lehet használni, ezt itt is teljesen elfogadható.

Ami a gyémánthorda "kivégzését" illeti, ez ettől teljesen független dolog. A játékban 100%-osan lehet vigyázni az LE-re, akinek fontos, az ezt megteheti. A módszert többen leírták már:

- Nulla LE-vel nekimész egy nagyon erős karakternek, aki ájultra ver. 15% alatt senki nem tud támadni. 24 óra alatt gyógyulsz fel teljesen, tehát a 15%-ot 3 óra 36 perc alatt éred el. Ez alatt 43 vadászatot tudsz végrehajtani (ha tovább akarod csinálni, akkor amint eléred a 15%-ot azonnal nekimész egy nálad SOKKAL gyengébb karakternek). Egy szinten egy vadászat kb. szint*10 LE-t hoz, tehát 10. szinten 100%-os biztonságban tudsz összegyűjteni kb. 4300 LE-t (az összes megvásárolható tárgy ára ennél kisebb). 16. szinten így össze tudsz gyűjteni kb. 6900 LE-t, ebbe is minden vásárolnivaló belefér. Tehát a 20k-s küldetést leszámítva ha ügyes vagy, nem vagy veszélyben. Ugyanez vonatkozik tulajdonság növelésre, szakértelmekre, ezekhez még kevesebb LE szükséges. Ezt elég naponta egyszer megcsinálnod, nem is lesz több csp-d.

- Ezenkívül ott van transzcendális projekció szakértelem, ezt igen sokan felvitték 2-3-ra (nem is kell tovább), így már minimális LE-t sem lehet szerezni senkitől, aki figyel rá. Aki meg nem figyel, az alacsony szinten maradt már rég, és a szintvisszamaradt karakterek számára tartja fent őket a játék rendszere.

Az eddig csatákban látható aktuális portyázásaim LE termése: 1, 0, 2, 108 (ez 13. szintű volt), 0, 0, 1, 10, 0, 0, 0, 0, 28, -97 (ezt az egyet veszítettem, hülye módon 16. szintre támadtam), 15, 0, 0, 0, 2

Összesen: 19 csata, 70 LE, átlag 3,7 LE csatánként. A hordabónuszomnak köszönhetek kemény 17,5 LE-t (kb. amit egy átlag vadászat helyes kvízkérdésbónuszára kapok)
Egyébként jól látszik a tendencia: minél magasabbra mész, annál lehetetlenebbé válik az LE szerzés.
Pontszám: 9
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
10. hozzászólás - 2008.11.21. 16:04:39
Az epikus szörnyekhez:
Előbb számoltam ki, hogy a szövetségünknek - aki talán a legközelebb áll ahhoz, hogy felépítse a szükséges épületeket - még 470.000 LE-nyi építés van hátra ahhoz, hogy epikus szörnyekkel csatázzon. Ugye ennyi építés 47000-el növeli meg a lélekkút méretét, amit eddig 20 szövetség ért el AZ EDDIGI ÖSSZES ÉPÍTÉSÉVEL.
Szóval egy-két hát még hátravan az epikus szörnyekig.
Pontszám: 5
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
11. hozzászólás - 2008.11.21. 16:05:12 (Válasz Jeriko #9 hozzászólására.)
Gyemantosoktol altalaban lehet hozni eleg jol.
Pontszám: 5
népszerűKocosFérfi
Végzetúr mester
7685 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
12. hozzászólás - 2008.11.21. 16:06:15 (Válasz Jeriko #10 hozzászólására.)
Idézet: Jeriko - 2008.11.21. 16:04:39
Szóval egy-két hét még hátravan az epikus szörnyekig.


Max 1.
Pontszám: 5
kedvelt tagTihaFérfi
Végzetúr mester
526 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
13. hozzászólás - 2008.11.23. 10:12:10 (Válasz Miklós #7 hozzászólására.)
Lélekenergia sajtolás!
Azzal semmi baj nincs, hogy a csapdakészítést lejjebb vittétek, és nehezebb állatot befogni. de a sajtolással szerezhető LE nagyságát miért vittétek le???????
A változtatás előtt egy 5100 LE-ért idomítható lényért 8as sajtolással olyan 1000 LE körül kaptam. (és ezt még turbózhattam is, ha volt kedvem)
Az utóbbi napokban ugyanekkor lényért már csak 400 LE-t kapok!!!! ez MIÉRT VAN???? ha hatalmas, vagy nagyobb jelzőt dob a program vadászatkor ugyanez a lény elé, akkor a vadászatra símán kapok 600 LE-t!
Jó lenne érteni, hogy milyen alapon a d a sajtolás, és mi változott!!! mert így érteleme SEMMI, meg annak sem, hogy egyszerre jutok nagyobb mennyiségű LE-hez, ha mondjuk tárgyra gyűjtök. Mert 400 LE-vel nem vagyok kisegítve, inkább vadászok.
Graham Treefrog - Azúr Légió
____________________________________________ Ha ettől érzed magad valakinek, nyomj egy 1-est ide:
Pontszám: 1.80
népszerűZsoleszFérfi
Végzetúr mester
453 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
14. hozzászólás - 2008.11.23. 10:23:12 (Válasz Tiha #13 hozzászólására.)
Ráadásul sajtolásnál a TP is elmarad...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
most fekete, fakó, mint könyv, múlt mélyiből. "
V3 Eroot Ibn Shienkai
Pontszám: 5
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
15. hozzászólás - 2008.11.23. 10:24:57 (Válasz Zsolesz #14 hozzászólására.)
Ennek sokan pont hogy nagyon örülnek. Elhasználják a CSPt, és mégse kapnak TP-t.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 8.33
kedvelt tagSofudFérfi
Végzetúr tanonc
32 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
16. hozzászólás - 2008.11.23. 22:06:00
Még jó, hogy TÉRKAPU a topic neve. És hogy ebbe a témába vágó dolgokat írtok ide.
Pontszám: 7.67
népszerűAranyAlmaFérfi
Végzetúr tehetség
207 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
17. hozzászólás - 2008.11.23. 23:01:44
Nem lehet ne a terkapunal kiirni, hogy mikor lehet kovetkezo alkalommal hasznalni. MINDIG. Akkor is amikor pihenek, vagy vadaszom. Es ha lehet ne csak, hogy hany ora mulva, hanem azt is, hogy az mikor lesz, pontosan.

Koszonom!
Pontszám: 6.71
kedvencandrejFérfi
Végzetúr tehetség
110 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
18. hozzászólás - 2008.11.24. 14:34:27 (Válasz AranyAlma #17 hozzászólására.)
Igen ez tényleg jó lenne.
Pontszám: 5
népszerűJerikoFérfi
Végzetúr mester
1646 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
19. hozzászólás - 2008.11.24. 15:42:18
És ha már itt megcsinálják, érdemes lenne MINDENHOL, ahol időpont van kiírva (pihenés, tudatturbó, sajtolás, vadászat stb.)
Pontszám: 9.44
népszerűAranyAlmaFérfi
Végzetúr tehetség
207 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: térkapu...
20. hozzászólás - 2008.11.24. 16:53:03
Igen a pihenesnel nagyon rossz, hogy ha vadaszom, nem irja ki, hogy mennyi pehenesem van meg. Nem tudok elore tervezni, lehet rovid a memoriam, de jol esne egy ilyen info.

Masik. En 30PP-vel megyek. A eddigi csataimnal meg csak 20 jelenik meg. Nem tudnam egy kulon menuben visszanezni, mondjuk 3 napot vagy az utolso 50 csatamat. Es hogy a terkapu topikhoz is kapcsolodjon a terkapus csatakat kulon venni, mint a bajnoki csatakat. Es gondolom ugyanigy az epikus csatakat is.

Elore is koszonom!
Pontszám: 7.67
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője