Hogyan lesz az ellenségből barát?
A hordaparancsnok a bőséges estebéd után ismét feladatot adott, elküldött vízért.
Ez első hallásra nem tűnt nehéznek de megtudod, hogy nem a közeli patakhoz kell menned, hanem a varázs kúthoz az erdei tisztásra.
Nagyuram! Minek nekünk az a kútvíz? - Kérdezed
A patak vize kristálytiszta, és fele olyan távol van.
A varázs kutakat mindig szörnyek őrzik és néha teljesen kiszáradnak.
Lehet, hogy egy csepp víz sincs benne és egy óra múlva besötétedik!
Elmegyek a patakhoz és az egész csapatnak hozok belőle vizet. Fél óra múlva itt is vagyok!
A varázskúthoz kell menned fiam! - Mondja a parancsnok a fejét rázva.
Ma este meglátogat bennünket egy mágus, neki kell a kútból a víz.
Csak a sötétedés előtt kimert víz felel meg erre a célra, mert kétszer olyan erős főzetet tud majd belőle készíteni, mint a napközben kimerítettből.
A főzetből gyógyitalt és varázsitalt kever és mi fejenként 3- 3 üveggel kapunk belőle.
Itt van ez az üres kecskebőr tömlő és a kulacsom, ha telemered őket bizony lesz súlyuk.
10 liter fér a tömlőbe és 2 liter a kulacsomba.
Remélem lesz benned annyi erő, hogy elhozd a vizet!
663. szintű Erő próba: Erő: 563 + 28 + 72 kristálypont = SIKERES!
Látom az erőd még mindig megvan és te vagy a leggyorsabb a katonáim között. - Mondja mosolyogva.
Ezért is választottalak téged és azért is, mert eddig minden kalandot megoldottál.
Indulj gyorsan, elég egy Szilmill varázstőrt vinned. – Mondja és sok szerencsét kíván.
Elindulsz , gyorsan szeded a lábad közben a fekete köpenyedet betűröd a derékszíjadba, hogy ne akadályozzon a haladásban. A kutat hamar eléred, leveszed a kecske bőr tömlőt a hátadról és a kút fülé hajolsz. Már csak az a kérdés van –e benne víz.
557. szintű Szerencse próba: Szerencse: 516 + 41 = SIKERES!
A kút szerencsére színültig van vízzel, de mielőtt belemerítenéd a tömlőt egy alacsony szőrös alak bújik elő a kút mögötti bokorból.
Állj! Egy lépést se tovább! A vízért fizetni kell! 1 aranydukát az ára! - mondja haragosan a törpe.
Ne haragudj Törpe uraság! Nincs nálam aranydukát. Én úgy tudtam, ingyen van a víz és mindenki annyi vesz amennyit akar. - Mondod neki
Rosszul tudtad, mi törpék építettük a kutat, nekünk van jogunk beszedni a vízdíjat is. - Feleli
Akkor miért van tünde rúna a kút oldalán? Merítek belőle és már itt sem vagyok ! Még neked is marad bőven. –Mondod neki.
Márpedig a vízből nem vihetsz ingyen! - Mondja és durván mellbe taszít.
Veszítesz 6198 életpontot.
Hujj ! Te erdei rabló, te útonálló!
Mondod neki mérgesen miközben kezedet ökölbe szorítod.
Eddig tisztelettel beszéltem veled de most akkorát a fejedre koppintok, hogy két hétig pépeset eszel, ha ugyan lesz még olyan, aki megetet.
Jól van na! Nem akartam akkorát taszítani rajtad!
A kút tele volt békával, falevéllel és kitisztítottam, gondoltam kérek érte valamit, ha már ennyit dolgoztam vele. Teljesen száraz volt, úgyhogy nekem köszönheted, hogy vizet látsz benne és ahogy mondtam a kutat valóban mi kezdtük el építeni, de a tündék fejezték be, azért van rajta a jel. – Mondja lecsendesedve.
Különben ha van egy kis pipadohányod, akkor azt is elfogadom és segítek vizet merni.
Három hónapja jártam a városban, mindenből kifogytam. Összesen 2 aranydukátom maradt , azt sem tudom mennyibe kerül mostanában a pipadohány. Te nem tudod véletlenül?
122. szintű kereskedelem próba: kereskedelem: 162 + 14 = SIKERES!
Azt éppen tudom! Egy fontnyi kerül 1 aranydukátba a jó minőségűből, de a gyengébb dohányból 2 fontnyit is kapsz érte. Nekem a táborban maradt a dohányom, szívesen adok belőle, de el kell érte jönnöd.
A varázskút valóban szép tiszta, megérdemelsz egy kis füstölni valót. - Feleled, miközben elkezded megtölteni a kecskebőr tömlőt. Már félig kész van, amikor valami gonosz hörgés hallatszik a közelből és vörösen világító szempárokat látsz közeledni a fák között .
Jönnek a csontvázak, meneküljünk! Kiálltja a törpe, de már késő elszaladni, mert pillanatok alatt körbe vesznek benneteket a rettegett, túlvilági szörnyek.
Kezdetét veszi a gyilkos Csata.
Az első csontvázharcos, ami nem visel magán páncélt szerencsésen beleszalad az előrenyújtott Szilmill tőrödbe és nagy zörgéssel azonnal összeesik. Még látod, ahogy a szürke köddé vált, gonosz szelleme halk nyögés közepette emelkedik a fák koronája fölé, ahol lassan elenyészik.
A második támadót a törpe a bárdjával, egy jól irányzott csapással lefejezi. Jön a következő csontváz, aminek Móleon lemezpáncélja és rövid fekete kardja van. Vicsorogva közeledik feléd és látod, ahogy a kardjával a nyakadat veszi célba. Lassan emeli vékony csontvázkezét miközben túlvilági hangon harci kiáltást hallat. Elhajolsz a csapás elől, de egyensúlyodat veszted és lehemperedsz a földre. A rettenetes csontváz föléd hajol, hogy átdöfjön de macskaként ugrasz el a fekete kard elől. Közben a törpe is vadul hadakozik a kút körül már a második ellenfelét csapja agyon. Harc közben Ő is hatalmas harci kiáltás hallat és ez a szerencséd, mert a támadód odafordul a hangra. Ez elég idő rá, hogy végre talpra állj és most te támadj.
Sikerült legyőznöd, a Szilmill varázstőr átütötte a páncélját és látod, ahogy egy sikítás közben lassan köddé válik. Mivel több támadó nincs, így a legutóbbi csontváz visszamaradt felszerelését közelebbről is van időd megvizsgálni.
Az üressé vált Móleon lemezpáncélt megkocogtatod a lábaddal, majd lehajolsz az Ében rövidkardért, amivel keresztül akart szúrni.
Törpe uraság! Ezt mind elviheted a lélekkufárhoz! Egy egész évre való füstölni valót ad érte. Igaz rozsdásak, de egy kis tisztítás után 5 aranydukátot is érhetnek! De válasz nem érkezik,a törpét nem látod sehol.
Ahogy a kúthoz érsz, akkor látod, hogy az üres páncélok és eldobált fegyverek között fekszik.
Láthatóan valami varázslat vagy csapás érte, mert a kezét sem tudja felemelni. Közelebbről megvizsgálva látod, hogy az egyik csontvázharcos harc közben, a Mithril buzogányával vállon üthette, mert a sebe nem mély viszont a buzogány túlvilági varázsereje jócskán elvett a törpe életerejéből.
Gyorsan kötszert veszel elő a tarisznyádból és felkötöd a karját.
116. szintű sebgyógyítás próba: sebgyógyítás: 175 + 4 = SIKERES!
Csak megszédültem! Nem kell segítened rajtam! Durván meglöktelek, amikor találkoztunk. - Mondja bágyadt hangon. Arra én már nem is emlékszem! Bátran harcoltál és megmentettél engem! Mondod neki, miközben próbálod megitatni a kulacsodból. Ezután a feje alá teszed a tarisznyádat és magadhoz veszed a kecskebőr tömlőt ami félig töltötten hever a kút mellett. Pihenj csak én addig elvégzem a feladatot amiért ideküldtek. - Mondod neki Mire befejezed a kecskebőr tömlő és a kulacs megtöltését, addigra teljesen visszatér a törpe életereje. Gyorsan össze is szedett egy jobb állapotban lévő Móleon lemezpáncélt és egy ezüst levéllel díszített Ében tündekardot. Te is gyorsan megigazítod a felszerelésed, hátadra veszed a varázs kút vízével megtöltött tömlőt, a kulacsot pedig az oldaladra akasztod. Közben látod, ahogy a törpe lemossa a legyőzött ellenség páncélját és kardját a varázs kút vízével. Most már viselni és használni is lehet őket! Mondja mosolyogva. Így igaz! Lemostad róla a csontvázak bűzét, mentesek lettek a túlvilági mágiától és a gonoszságtól. Most már akár el is adhatod, vagy ha akarod, használhatod is őket. Segítenék többet is összeszedni de, nekem mennem kell! Nemsokára besötétedik, gyere el velem a táborba! Ott mind a ketten kifújhatjuk magunkat, van étel, bor és füstölni való is !Mondod miközben a kezed nyújtod felé. Elfogadja a kézfogást és a meghívást. Így lett a törpe az ellenségből a barátod.

Thomas D.