Felhasználónév: Jelszó:
Szerző
Topic neve: A Remény Városa
kedvelt tagBtreidessFérfi
Végzetúr poronty
7 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
41. hozzászólás - 2021.10.20. 18:20:45 (Válasz Miklós #40 hozzászólására.)
Magyar V5ön három teljesített feladat nullázódott (amit ma már meg se tudok csinálni újra...) V6on pedig kész egy olyan feladat amit nem csináltam meg...
Pontszám: 6.14
kedvencBaratyFérfi
Adminisztrátor
1030 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
42. hozzászólás - 2021.10.20. 18:32:23 (Válasz Btreidess #41 hozzászólására.)
Akinek hasonló problémája van, az írjon az ügyfélszolgálatra, de elvileg sikerült rájönni mi okozta, és remélhetőleg mostantól nem jön már elő.
Pontszám: 8.39
népszerűKucsitoFérfi
Végzetúr tanonc
35 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
43. hozzászólás - 2021.10.20. 21:01:11
Őskőgyűjtés
Szerezz 4 kiégett őskövet vadászat során!

Számláló: 0
Vagy 200 vadaszat és semmi öskő!Jó lesz ez a kis remény városa!
Pontszám: 8.17
népszerűhpityuFérfi
Végzetúr
59 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
44. hozzászólás - 2021.10.20. 21:40:43 (Válasz Kucsito #43 hozzászólására.)
Vermed van még? Az ott kapott kiégettet is számolja elvileg.
---
Pontszám: 7.69
kedvelt tagRicskoszFérfi
Végzetúr mester
1146 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
45. hozzászólás - 2021.10.20. 22:16:22
Jól értem, hogy az "elit éptész" címet nem lehet eventen belül megszerezni csak befizetéssel?
Mert akkor ez nagyon masszív pay to win, ennyit egy átlag 5ks befizetés messze nem szokott adni.
Pontszám: 7.48
kedvencPacoFérfi
Végzetúr mester
730 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
46. hozzászólás - 2021.10.20. 22:26:41 (Válasz hpityu #44 hozzászólására.)
Ez tapasztalat általi, megerősített infó vagy egy bizonytalan talán?
V1 - Larz Con De Mort
Lehet, hogy valaki kedvel téged..., ám én nem az vagyok.
Pontszám: 8.67
népszerűHusosfagyiFérfi
Végzetúr mester
441 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
47. hozzászólás - 2021.10.20. 22:57:00 (Válasz Kucsito #43 hozzászólására.)
Nekem kb. 45-50-ből esett a 4 db. 46-os szubtéri.
A hozzászólást Husosfagyi módosította 2021.10.20. 22:57:54-kor
V5- Zafír Démonok
Pontszám: 7.22
kedvencLira94Nő
Végzetúr
55 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
48. hozzászólás - 2021.10.20. 23:20:40
Helló, leírnám én is a véleményem

Igaz, még relatíven új játékos vagyok és még nincs egy éves a karakter, így az én véleményem talán eltér másokétól akik több éve játszanak.
Én örülök minden újításnak, eventnek amiből tud a karim profitálni. Az eventek feldobják a játékélményt, szerintem mások is vannak úgy vele, hogy ha épp 2 event között vagyunk akkor éppen csak a minimális napi teendőket elvégzik és off.
A mai 5 feladat egy lvl100-as alattinak is könnyen elvégezhető volt. Kérdés: hányféle feladat van? Meg van adva egy előre leírt rendszer, melyik nap mi jön vagy random kiválaszt a gép 5 darabot és azt adja be?
Az mennyiben megoldható, hogy egy feladat cserélhető legyen? Pl. egy kisebb szintű nem boldogul egy feladattal vagy valakinek pont arra a feladatra nincs kedve és napi 1 db feladatot kiválasztani és feladni, cserébe lehívni egy másikat. És akkor mégsem az van, hogy az embernek rossz szájíze marad, mert egy napi feladatot nem sikerült megcsinálni.

Tetszik, hogy akkor is jár pont egy feladatért, ha csak részben kész Így azok is jól járnak, akik elkezdték, de valamiért nem sikerült befejezniük. Idegörlő tud lenni, hogy sok energiát beleöltél és éppcsak nem sikerül megoldani egy feladatot.

Kérdés: Hány építészpontot lehet az egész során szerezni? Hány pont szükséges a 40. szint eléréséhez? Úgy olvastam ki a hsz-ekből, nem kell minden pontot megszerezni az utolsó szinthez. Az érdekelne hány feladatot lehet útközben elhanyagolni, úgyhogy az event végére meglegyen a fétis.

Újabb fétis, nekem még olyan sok nincs, örülök neki és tetszik, hogy olyanoknak is megszerezhető, akik nem tudnak költeni a játékra.
Amikor megláttam a jutalmakat a 2. oszlopban egyből fel keltette az érdeklődésemet. Először azt hittem ehhez valami extra feladatot kell teljesíteni ezekhez, aztán kapcsoltam, hogy az oszlop tetején ott a link.
Az alapjáraton megszerezhető jutalmaknak örülök, de itt az a véleményem, hogy a különbség ami a játékben megszerezhető jutalmak és a fizetett jutalmak között brutálisan nagy eltérés van. Nyilván aki költ a játékra, jusson előnyhöz, de ha az ember összehasonlítja a 2 oszlopot, rájön, hogy a pénzes oszlop értéke a sima oszlop sokszorosa. Nem 2-3x-osa, hanem jóval többszöröse. Én itt ezt kicsit soknak érzem, mert ez a része csak befizetés mellett érhető el.
Írták már korábban, de ezzel egyetértek, hogy nemrég volt befizetési akció (ha jól emlékszem kb 2 hete ért véget) és ha jól sejtem a többség azt használta ki és nem tervezett újabb kiadást.
Én nagyon örülnék, ha sikerülne valami köztes megoldást találni. Talán a megmaradt építészpontokból amik a 40. szint után bentmaradtak, lehetne választani a másik oszlopból is? Egyrészt díjazva lenne, ha valaki tényleg aktív, másrészt nem lenne az, hogy a 15. nap után elértem az utolsó szintet, több értelme nincs csinálni. Emellett aki fizet az mindet megkapja egyből, a szegény de szorgalmas pedig a megmaradt pontokért választhat.


Összességében nekem tetszik, de a prémium oszlop el lett túlozva, emellett a sima jutalmak szinte apróságoknak tűnnek. Mert ugye mindenki napi szinten teker le átvenni a jutalmakat és csak ácsingózik pl. a pálcákra miközben átveszi az ugyanazon szinten lévő 3-3 orksörét/sorsjegyét.
---
Pontszám: 7.42
népszerűBlack DeathFérfi
Végzetúr tehetség
198 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
49. hozzászólás - 2021.10.20. 23:37:29 (Válasz Miklós #40 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2021.10.20. 16:57:44
Szeptemberben volt a szülinapi befizetési akció, reméltük, hogy azóta pont annyi idő telt el, hogy nem lesz abból gond, hogy pont a befizetési akció után van ez, de azért még nem nagyon zsákolt be senki köveket.
Egyébként más játékokban ez úgy működik, hogy befizetsz egy fix összeget, és azért csak azt kapod, hogy átveheted az elit jutalmakat. itt viszont ez a befizetés mellé jár, ajándékként, nem tudom, hova lehet ezt még fokozni


10.06.-án ért véget a befizetési akció. Az kerek 14 nap (a legszűkebb értelemben) és lehet költeni újból.. ez lesz az új irány?
Modosítás: ezt kihagytam: ha évente kétszer van ez a plusz befizetés az már érezhető sokaknak.. meggondolandó lenne berakni egy kiskaput azoknak akik végigtolják az eventet de most nem tudnak fizetni, pl: 180 napig átvehető a jutalom, ha nincs befizetési akció vagy remény városa event és megvalósul a 350 ősköves befizetés.

"Egyébként más játékokban ez úgy működik" --> Ez még a Végzetúr nevű játék vagy lassan névváltás is lesz a más játékokra való hivatkozással? Szerintem abszurd mindenféle összehasonlítás ha egyedi felé hajló játékot szeretnél, de ha egy kutya mind.. akkor fizetni is lehet máshová... copypaste üzemmód csak gyilkolja a játékot, az ilyen kijelentések meg szerintem méginkább.

Más:

Őskőgyűjtés
Szerezz 4 kiégett őskövet vadászat során!

Számláló: 0

Megint egy CSP gyilkos feladat.. kis könnyü feladatok (+ egy jó adag bosszankodás).. ami mindenkinek 100-150 vagy akár több CSP-be kerül a kedves random miatt.. Elgondolkodtató, hogy a játék CSP igénye iszonyatosan magas és akkor megint egy vadászós feladat, ami nem épp 20 csp amit még le lehet nyelni.. Igazából lassan könyörögni kell a CSP-ért, de ez általában süket fülekre talál, kicsi néha jön (relikvia, hüségbónusz, AF --> a játék elejéhez képest a CSP növekedés és a bejött eventek..stb csp igénye nem egyenlítődik ki), de az ilyen kis nüanszokkal sokszorosát veszitek el... amellett, hogy a leginkább idegesítő feladat legelsőként szerepel.. szerintem ezeket a dolgokat észre kellene venni... még egy csp idényes (pl: ugyanez a feladat mégegyszer, szerezz X tp-t vadászattal, vadássz x alkalommal feladat és már nem is kell foglalkozni az eventtel és a befizetéssel sem kell bajlódni..


Lehetett volna annyira átgondolt az új fétis, hogy épp megoldhatta volna (legalább is a törekvés meglett volna a CSP hiányra), ha végre CSP-t adó fétis lett volna... (pl: csatlósszint/40= 1 CSP/nap...

UI: Nem bántásként írtam ezeket (nincs bennem ilyen szándék felétek), ez csak a véleményem.
A hozzászólást Black Death módosította 2021.10.20. 23:51:53-kor
V1,V2,V3 - Black Death
V5 - Black Toxic
V6 - Black Fétis
Pontszám: 7.55
kedvencsivaNő
Végzetúr tehetség
215 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
50. hozzászólás - 2021.10.21. 00:54:46
A platinás feladat bosszantó-- takarékoskodom a platinával van 1000+ viszont a lélekkufárnál ha 600 nál több van nem enged többet venni, szóval ez lehetetlen feladat sokaknak
Pontszám: 9.17
népszerűPersistentFérfi
Végzetúr
50 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
51. hozzászólás - 2021.10.21. 06:20:36
Kicsit borongós a hangulat az új minivel kapcsolatban. Kár. Igaz, csak 1,5 éve játszom, törekvéseim is egy erős, "bajnokira" optimalizált karakterről szólnak, mely alapból kerül minden "extra" TP-t, ám, ha az ember tervez, átgondol, lehet haladni a húzd meg - erezd el elv alapján. A kapkodás még légyfogásra sem jó. Konkrétan:

1. nap : vadászat - kiégett ---> ha vadászatot hall egy bajnokis karakter, lenyeli az ádámcsutkáját ( erezd el )... Nem is mentem, hiába hozzá a kellő szaki, myto a csatlósokon, nem megérős a LE/TP felvétel ( kivételt képezhet, ha kutatás azon szakaszában vagy, mikor kell a sárkányvirág. ) .
2. nap: talán csak az 5 tulajdonság nem lesz meg. Minden más, pipa.
3. nap: meglátjuk mit dob, fantázia, 2 kávé, átgondol, cselekszik.

Ahogy így 2ik napon nézem a feladatokat, egy kis változatosság a szokásos eventek sorában. Ne gondoljátok, hogy nem értem meg azon játékostársaim, akik CSP vagy PP hiányra panaszkodnak, SŐT, maximális tiszteletem azon LVL 100+ karaktert vivő játékostársaimnak, akik nélkül bizony csak hogy a mánál maradjunk, egy xeno soha nem teljesülne. Én az a low vagyok, aki 401 PP-s támadással és 1.600 építéssel már megvagyok ( építés nem igaz, kellett sokkal több szerencse miatt ).

Befizetés: magam korteskedtem, kunyeráltam a szeptemberi befizetés kitolását, mert úgy jött ki a szitu, most magam korteskedem a Beholder mellett, 350 es befizetés megtörtént. ( Utólag is köszi! )
Aki igazi "pay to win" játékot szeretne megismerni --> desert - operations bármely magyar szerver, ott, ha valaki akarsz lenni min 100 EUR / hét....

Én azt gondolom, így az eltelt 1,5 évemmel, mindenre látok megoldást ( eddig ) , szakértelemben, csatlós mytokban, esszenciákban, relikviákban, amik segítenek az eddig olvasott problémák megoldásában.

Természetesen nem egyedül vagyok ilyen okos, határozott és igen átgondolt személyek a mentoraim, nekik is kellett vagy 3 hónap, míg meggyőztek hogy itt legyek, itt játszak.

Mivel határozottan pozitív szemléletűnek tartom magam, most lehet sokaknál kivertem a biztosítékot, hát szedjetek szét nyugodtan, meló után próbálok mindenkinek válaszolni.

...és valóban: ez a tapasztalat ital nem a legátgondoltabb, az én szemszögemből, de legalább elmondhatom, van ilyenem is...

Szóval, csak pozitívan és nem elfeledni, kapkodás még légyfogásra sem jó.

Jók legyetek , jó játékot.
---
Pontszám: 5
kedvencUnr34lFérfi
Végzetúr mester
786 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
52. hozzászólás - 2021.10.21. 09:31:32
esetleg ne csak vegyél 350 őkővet hanem lehetne hogy költs el "x" mennyiségű őskővet, vannak akik most vettek 2 hete és ha lesz novemberi találkozó akkor itt vesznek legközelebb.

vagy

1-től 39-ig jutalom oszlopok kicserélése és akkor nincs a pénzért brutális táp ( ilyen befizetések mellé sem szokott járni ) , úgy is mindig az van hogy jönnek a korlátozások ( pl. tudás fája bónusz butitás ,állatsajtolás LE..stb ) ez meg az elit építész pont az ellenkezője irány, érdekes....
V1 - Unr34l Azúr Légió / ex-Lélekőrök Szövetsége (V1) ex-JólesőHullaszag (V5) /
Pontszám: 9.19
népszerűhpityuFérfi
Végzetúr
59 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
53. hozzászólás - 2021.10.21. 13:53:03 (Válasz Paco #46 hozzászólására.)
Bár valószínűleg már késő, de én nem vadásztam egy db-ot sem, csak veremben mászkáltam, és meglett a feladat.
---
Pontszám: 7.69
kedvencErik0119Férfi
Végzetúr
92 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
54. hozzászólás - 2021.10.21. 15:59:48
Itt mindenkinek fel kell tennie a kérdést, hogy mennyit ér neki ez a játék. A pay to win eddig is érvényesült, de ezen túl lehet lendülni. Ha egy event engem nem izgat, akkor nem játszok vele. Hiszen elvileg ez egy játék, aminek szórakoztatni kellene és nem fusztrálni.
Ami jobban zavar, hogy ennek most semmi értelme sincs. Reméltem hogy a béke városa ad valami funkciót, lehet benne csere-berélni, vagy új épületek. De hát csak egy üres töltelék, kb mint a kutatásnál. Eléggé kár.
Pontszám: 8.01
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3612 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
55. hozzászólás - 2021.10.21. 16:32:04
Kérdés: hányféle feladat van? Meg van adva egy előre leírt rendszer, melyik nap mi jön vagy random kiválaszt a gép 5 darabot és azt adja be?

Konkrét számot nem mondok, de elég sok, ezek közül minden napra választ 5 véletlenszerűt a program.

Kérdés: Hány építészpontot lehet az egész során szerezni? Hány pont szükséges a 40. szint eléréséhez?

Itt meg konkrét számot hirtelen nem is tudok mondani, de úgy lett belőve, hogyha a feladatok jelentős részét megcsinálod, el lehet érni. Persze van benne kis random faktor is, pl. nem mind1, hogy a kincsből azt húzod-e ki, ami építési TP-t ad.

Őskőgyűjtés Szerezz 4 kiégett őskövet vadászat során! Számláló: 0 Megint egy CSP gyilkos feladat..

Igen portyázósoknak ez nem nagy kedvenc de ahogy írtam, 1-2 feladat kihagyható, ha nagyon nem szimpatikus.

lehet benne csere-berélni

Sajnos kereskedelem nem lesz a játékban a free-to-play azt adok a rabszolgáimmal a fő karakteremnek amit akarok paradoxon miatt. De attól még szívesen látunk ötleteket, milyen extrákat adjon a jövőben a Remény Városa, és igyekszünk megvalósítani! Remélem azért nem frusztál az esemény, igyekeztünk olyan feladatokat kitalálni, amelyek azért teljesíthetők.
Pontszám: 7.76
kedvencPacoFérfi
Végzetúr mester
730 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
56. hozzászólás - 2021.10.21. 17:47:24 (Válasz Baraty #28 hozzászólására.)
Idézet: Baraty - 2021.10.20. 10:43:11

elveszett kincs:
kinyitva random ad egyet az alábbiak közül:
építész könyv: +500 építész TP azonnal


Még nem nyitottam ilyet, így nem tudom, hogy hogyan is működik ez a +500 építési TP, de annyi javaslatom lenne ezzel, hogy meg lehetne oldani, hogy hasonló legyen a 10%-os tapasztalat italhoz?
Tehát ha megkapom, akkor ne instant adjon hozzá a már meglévő szinthez +500 (mert meglehet, hogy akkor nyitottam ki, amikor már elértem mondjuk a 40-et?), hanem mint az ital, hogy csak akkor adódjon hozzá az építési TP-hez, amikor felhasználom.
Illetve, legyen egyszerre több is felhasználható, mint a használható itemek általában. Tehát akár 1-et, de akár 500-at is felhasználhassak egyszerre.
V1 - Larz Con De Mort
Lehet, hogy valaki kedvel téged..., ám én nem az vagyok.
Pontszám: 8.00
kedvelt tagPixapaFérfi
Végzetúr tehetség
181 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
57. hozzászólás - 2021.10.21. 21:29:05 (Válasz Paco #46 hozzászólására.)
Nekem tegnap egy esett, nem vadasztam, csak Vt-tem
V2- Martalócok

Pontszám: 6.10
népszerűPersistentFérfi
Végzetúr
50 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
58. hozzászólás - 2021.10.21. 22:21:20
Kérdezném a modikat/játékvezetést:

- ha a VT-ben van olyan feladat: áldozz fel 2 AF pontot, akkor azt a feláldozott AF pont mennyiséget mondjuk remény városban miért ne lehetne visszavásárolni?

- 1AF = 10 őskő, például és, hogy aukciónak se verjünk oda, max 5 AF pont lehetne vásárolható.

Vélemény?

Lehet ez csak nekem számít sokat, nekem nyom a latba, próbát megérne, nem?
---
Pontszám: 5
népszerűBlack DeathFérfi
Végzetúr tehetség
198 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
59. hozzászólás - 2021.10.21. 22:59:12 (Válasz Miklós #55 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2021.10.21. 16:32:04
Kérdés: hányféle feladat van? Meg van adva egy előre leírt rendszer, melyik nap mi jön vagy random kiválaszt a gép 5 darabot és azt adja be?

Konkrét számot nem mondok, de elég sok, ezek közül minden napra választ 5 véletlenszerűt a program.


Kérdés: Hány építészpontot lehet az egész során szerezni? Hány pont szükséges a 40. szint eléréséhez?

Itt meg konkrét számot hirtelen nem is tudok mondani, de úgy lett belőve, hogyha a feladatok jelentős részét megcsinálod, el lehet érni. Persze van benne kis random faktor is, pl. nem mind1, hogy a kincsből azt húzod-e ki, ami építési TP-t ad.

Őskőgyűjtés Szerezz 4 kiégett őskövet vadászat során! Számláló: 0 Megint egy CSP gyilkos feladat..

Igen portyázósoknak ez nem nagy kedvenc de ahogy írtam, 1-2 feladat kihagyható, ha nagyon nem szimpatikus.1. Tehát bármikor jöhet egy Kárhozat Vermés feladat is, így a hónap szinte utolsó hetében? Ez nem lenne jó...
Jó lenne tudni ezt, hogy mi-merre, mit érint, ha már a feladatlista nem nyilvános.

2. Jelentős részét akkor el lehet érni vagy 1-2 feladat kihagyható, ha nagyon nem szimpatikus vagy pluszban még Persze van benne kis random faktor is? El lehet.. kihagyható pár feladat.. random.. egy válaszban 3 különböző eset, most akkor melyik?

3. Ha 2 karakter ugyanannyit teljesített és még fizetett is (mivel az elveszett kincsek ha jól számoltam 94,7%-a csak befizetéssel jöhet /1 jöhet ingyen 18 fizetős../) és épp egyik félnek meglesz a kincsből a 40. szint a másiknak pedig nem azt ne hívjuk azt ne hívjuk randomnak...

4. Mivel a legtöbb dekrétum az event vége felé eshet ( ez befizetésfüggő is) és lehet, hogy épp az elején lenne/lett volna rá valakinek szüksége, így logikátlan, ha arra használta volna el amilyen feladat már volt... (érdemes lett volna betenni egy őskő kiváltást is (vagy vásárolható dekrétumot) a feladatokhoz.
A hozzászólást Black Death módosította 2021.10.22. 03:22:13-kor
V1,V2,V3 - Black Death
V5 - Black Toxic
V6 - Black Fétis
Pontszám: 6.32
népszerűRazorFérfi
Végzetúr mester
570 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: A Remény Városa
60. hozzászólás - 2021.10.22. 01:10:02
Miklos!
Ha jol szamolom akkor 40000 TP kell a 40es szintig.
Ha minden nap lenne egy oskoves feladat is 900 TPert akkor az napi 2100 TP azaz osszesen 44100. Minden happy.

Na most ami engem aggaszt az az, hogy tegnap sem volt benne oskoves. Akkor mar csak napi 1500 TP. Osszesen 31500.
Eredmeny nincs fetis...
Es mivel veletlenszeruen valaszt feladatot extrem esetben (ha sok olyan nap lesz amikor nincs benne oskoves) lehet hogy az ember megcsinal 21 napon keresztul minden feladatot es megsem er el a vegere.
Es egeszen extrem esetben ezen meg a 350 kavics befizetese sem fog segiteni ha az elveszett kincs nem az epitesi TP-t adja.

Namost azert ha megcsinalnek minden feladatot es befizetek 350 kavicsert es meg igy sem erek el a vegere azert akkor nagyon szeomoru lennek...

Javasolnam hogy a random feladatvalasztas soran azert legyen mindig minden nap egy oskoves is 900 TPert.

Kulonben a vegen lesznek nagy meglepetesek....
V1 -Razor - ZiB
Pontszám: 7.90
Dobókocka - a sokoldalú kiegészítőRésföld - a HKK legújabb kiegészítője