Hogy írják helyesen?
Omar .................... (már nem emlékszem)
Omar .................... (már nem emlékszem)
Omar iden al Hattáb
Omar ibn al-Hattáb (ez volt a jó)
Helyesen pedig:
I. Omár, azaz Umar ibn al-Hattáb
Hozzászólások - Építész mérnök
Oldal: 1
Dátum: 2009.06.03. 18:06:46
Dátum: 2009.05.16. 21:44:24
Idézet: Freez - 2009.05.16. 21:32:21
Akkor legyen kijavítva, de a hibás kérdés ne szerepeljen a rendszerbe, ha egy szóköz miatt másik embernek (nem nekem, nem nálam fordult elő) nem engedik.
Lanmandragoran, tehát nem az én tehenem döglött meg, hanem más valaki tehene. Ha már utánna nézel dolgoknak.
Üdv Építész mérnök!
Ha valaki beír ide egy kérdést az még nem feltétlenül ítéltetett törlésre lehet a kérdéseket javítani is (lásd _? vagy MAGUS) ha alapvetően nincs baj a kérdéssel.
Ha valaki beír ide egy kérdést az még nem feltétlenül ítéltetett törlésre lehet a kérdéseket javítani is (lásd _? vagy MAGUS) ha alapvetően nincs baj a kérdéssel.
Akkor legyen kijavítva, de a hibás kérdés ne szerepeljen a rendszerbe, ha egy szóköz miatt másik embernek (nem nekem, nem nálam fordult elő) nem engedik.
Lanmandragoran, tehát nem az én tehenem döglött meg, hanem más valaki tehene. Ha már utánna nézel dolgoknak.
Dátum: 2009.05.16. 21:16:54
Idézet: Lanmandragoran - 2009.05.16. 20:30:43
Ha agy kérdőjel elötti szóköz miatt kötözködtök, akkor igenis a rossz, vagy helytelen helyesírással bent lévő kérdéseket is illik törölni. És ez nem a dögöljön meg a szomszéd tehene efektus, hanem a következetesség efektus. Ha valakinek A-t mondtok, akkor a másiknak ne engedjétek a B-t. És nem azért, mert nekem megdöglött a tehenem. Hanem mert ez a szabály. És a szabály mindenkire vonatkozik. Vagy nem?
Ezt meg azt hiszem elismertem.
Akkor ezek szerint te is csak olyan vagy mint én.
És részemről itt lezárva az egész. Mert ezek szerint mégis csak vannak egyenlők és egyenlőbbek. Mert a rendszerben lehetenek hibás kérdések. És mégegyszer mondom, ez nem a dögöljön meg a szomszéd tehene, hanem a MINDENKIRE vonatkozó szabály. Helyesírási hibával nem lehet elfogadni a kérdést.
További kellemes fórumozgatást minden kedves játékosnak.
Lan lehetne visszafogottabb is ha akarna, de nehéz olyan ember hozzászólására visszafogottan reagálni, aki a hozzászólásai felében az értékelőket szidja tök ismeretlenül, a másik felében meg jó kérdéseket akar kidobatni "dögöljön a szomszéd tehene is" mentalitással.
Ha agy kérdőjel elötti szóköz miatt kötözködtök, akkor igenis a rossz, vagy helytelen helyesírással bent lévő kérdéseket is illik törölni. És ez nem a dögöljön meg a szomszéd tehene efektus, hanem a következetesség efektus. Ha valakinek A-t mondtok, akkor a másiknak ne engedjétek a B-t. És nem azért, mert nekem megdöglött a tehenem. Hanem mert ez a szabály. És a szabály mindenkire vonatkozik. Vagy nem?
Nem volt világ alakulására kiható esemény Vercingetorix "felkelése"? Végülis csak Caesar és az egész Római Birodalom sorsa alakult volna másképp, ha a felkelés sikerrel jár. Ááá, tényleg, mi az az aprócska torzsalkodás Európa további történelmében.
Ezt meg azt hiszem elismertem.
És a személyeskedést nem én kezdtem:
Idézet: Építész mérnök - 2009.02.05. 23:13:38
Csak tudnám, hogy ki csinálja, hogy nem fogadja ell. Miért kell mások játékát elrontani?! Csak a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki ezzel aki nem fogadja el jó válasznak azokat amiket ebben a topikban fell vannak sorolva. Nem is idegesítem magam. Ha neki ez jó, akkor sajnálom őt. Gazdagok a leki szegények.
Mivel rendszeresen értékelek, és az adott fórumba nem egy olyan kérdés került már, amiben az én kezem is benne van, nyugodtan magamra vehetem, és kikérem magamnak. Aki minden háttérismeret nélkül, a legelső hozzászólásában egy csomó embert minősít ismeretlenül, köztük engem is, pontosan elég információt szolgáltat magáról ahhoz, hogy levonjam a megfelelő következtetéseket a színvonaláról.
Idézet: Építész mérnök - 2009.02.05. 23:13:38
Csak tudnám, hogy ki csinálja, hogy nem fogadja ell. Miért kell mások játékát elrontani?! Csak a saját szegénységi bizonyítványát állítja ki ezzel aki nem fogadja el jó válasznak azokat amiket ebben a topikban fell vannak sorolva. Nem is idegesítem magam. Ha neki ez jó, akkor sajnálom őt. Gazdagok a leki szegények.
Mivel rendszeresen értékelek, és az adott fórumba nem egy olyan kérdés került már, amiben az én kezem is benne van, nyugodtan magamra vehetem, és kikérem magamnak. Aki minden háttérismeret nélkül, a legelső hozzászólásában egy csomó embert minősít ismeretlenül, köztük engem is, pontosan elég információt szolgáltat magáról ahhoz, hogy levonjam a megfelelő következtetéseket a színvonaláról.
Akkor ezek szerint te is csak olyan vagy mint én.
És részemről itt lezárva az egész. Mert ezek szerint mégis csak vannak egyenlők és egyenlőbbek. Mert a rendszerben lehetenek hibás kérdések. És mégegyszer mondom, ez nem a dögöljön meg a szomszéd tehene, hanem a MINDENKIRE vonatkozó szabály. Helyesírási hibával nem lehet elfogadni a kérdést.
További kellemes fórumozgatást minden kedves játékosnak.
Dátum: 2009.05.16. 19:58:53
Idézet: Byzon - 2009.05.16. 19:50:18
Oksa, meggyőztél. Abban egyetértek veled, hogy a Christiano Ronaldo mezszámával... szemben ez inkább alap intelligenciához tartozik
Hogyne, értem. De ez egy olyan birodalmat érintő esemény és személy, amely gyakorlatilag a világ ura volt abban az időszakban, így nem nevezném érdektelen lexikális tudásnak. Nagyon sokan tudják a választ, akik nem azoknak pedig érdemes utánanézni, mert ez értékes tudást hordoz ellentétben pl Christiano Ronaldo mezszámával... Szóval én a hangnemet leszámítva egyetértek Lannal, a kérdés jó, a rossz válaszok is szépen kidolgozottak, a kérdés szerintem szép és ügyes. De majd Hatsep eldönti. 

Oksa, meggyőztél. Abban egyetértek veled, hogy a Christiano Ronaldo mezszámával... szemben ez inkább alap intelligenciához tartozik

Dátum: 2009.05.16. 19:56:40
Hogy hívták az első magyar fejlesztésű, már szerepjátéknak tartott művet?
Harc és Varázslat
Magus
Codex
AD&D
Törölni kéretik. Helyes írási hiba. Ha már a miatt megy a kötözködés, hogy a "?" jel elött szóköz van, akkor Magus-M.A.G.U.S.
http://hu.wikipedia.org/wiki/M.A.G.U.S.
"A játék elnevezése
A M.A.G.U.S. egy mozaikszó, feloldása: Miracle Adeptia Guns Urrus Sorrate. Ez a játék világában egy északi kolostor, amelyben a kalandozó tetteit jegyzik. Innen ered a játék alcíme: Kalandozók Krónikái."
Harc és Varázslat
Magus
Codex
AD&D
Törölni kéretik. Helyes írási hiba. Ha már a miatt megy a kötözködés, hogy a "?" jel elött szóköz van, akkor Magus-M.A.G.U.S.
http://hu.wikipedia.org/wiki/M.A.G.U.S.
"A játék elnevezése
A M.A.G.U.S. egy mozaikszó, feloldása: Miracle Adeptia Guns Urrus Sorrate. Ez a játék világában egy északi kolostor, amelyben a kalandozó tetteit jegyzik. Innen ered a játék alcíme: Kalandozók Krónikái."
Dátum: 2009.05.16. 19:34:05
Idézet: Byzon - 2009.05.16. 19:11:15
Abban igazad van, hogy az egyetemes történelem is fontos. De ez valahogy kimaradt a mikorunkbeli tananyagból. de mindemellett szerintem a több országot, vagy az egész világ alakulására kiható történelmi események tartoznak inkább az álltalános műveltséghez. Például, egy Osztráknak (ahol a Fekete sereg is járt), vagy mondjuk egy Franciának (a Honfoglalás idején még a Hispániába is eljutottak kalandozó elődeink) semmit sem mond mondjuk a Dózsa féle paraszt felkelés, neki nem hiszem, hogy mint Egyetemes történelem az alap intelligenciájához tartozik. Remélem érthető volt amit mondani akartam.
Már ne haragudj, de az egyetemes történelem az általános műveltség része, így mint olyant ismerni kell bizony, nem, nem csupán Magyarországért, az ennek csupán kicsiny szilánkja. És ez az említett esemény és név azért elég fontos... És nem árt ha utánanéz, aki nem tudja. Más kérdés, hogy Lan lehetne visszafogottabb és finomabb is.
Abban igazad van, hogy az egyetemes történelem is fontos. De ez valahogy kimaradt a mikorunkbeli tananyagból. de mindemellett szerintem a több országot, vagy az egész világ alakulására kiható történelmi események tartoznak inkább az álltalános műveltséghez. Például, egy Osztráknak (ahol a Fekete sereg is járt), vagy mondjuk egy Franciának (a Honfoglalás idején még a Hispániába is eljutottak kalandozó elődeink) semmit sem mond mondjuk a Dózsa féle paraszt felkelés, neki nem hiszem, hogy mint Egyetemes történelem az alap intelligenciájához tartozik. Remélem érthető volt amit mondani akartam.
Dátum: 2009.05.16. 18:56:37
Kikérem ezt a hangnemet magamnak.Idézet: Lanmandragoran - 2009.05.16. 18:22:50
Honnan tudod, hogy mennyi kultúra és intelligencia szorúlt belém? Úgy látom beléd nem sok.
Ilyet én is tudok írni, : Amíg a végzetúrral foglalkozol, tanulj egy kis jómodort és ne sértegess ismeretlenül másokat. Főleg, hogy az élet korával sem vagy tisztában. Már rég nem vagyok tizenéves. S ha már itt tartunk a nagyobbik gyerekem iskolás. Szóval a válaszoddal bróbálj meg nem megsérteni senkit. Lehet, hogy az a valaki többet tud az életről mint te.
Amúgy.
Miért nem lehet Magyar Történelmet kérdezni? Mi közöm nekem a Gallokhoz? Semmivel sem leszek kultúráltabb, ha ezt tudom. A saját hazám törnéleméhez annál inkább van közöm, amit illik is tudni. Ja igen. "Ezer éve" érettségiztem 5-ösre történelemből. A főtételem a Magyarország belépése a II. világháborúba volt.
Hogy a koszon kívül ragadjon rád valami más is, míg a végzetúrral foglalkozol. Mondjuk egy kis kultúra, egy kis történelem.
Honnan tudod, hogy mennyi kultúra és intelligencia szorúlt belém? Úgy látom beléd nem sok.
Ilyet én is tudok írni, : Amíg a végzetúrral foglalkozol, tanulj egy kis jómodort és ne sértegess ismeretlenül másokat. Főleg, hogy az élet korával sem vagy tisztában. Már rég nem vagyok tizenéves. S ha már itt tartunk a nagyobbik gyerekem iskolás. Szóval a válaszoddal bróbálj meg nem megsérteni senkit. Lehet, hogy az a valaki többet tud az életről mint te.
Amúgy.
Miért nem lehet Magyar Történelmet kérdezni? Mi közöm nekem a Gallokhoz? Semmivel sem leszek kultúráltabb, ha ezt tudom. A saját hazám törnéleméhez annál inkább van közöm, amit illik is tudni. Ja igen. "Ezer éve" érettségiztem 5-ösre történelemből. A főtételem a Magyarország belépése a II. világháborúba volt.
Dátum: 2009.05.16. 18:14:20
Ki vezette a gall csapatokat a Kr.e. 53-52-ben zajló gall felkeléseben?
Vercingetorix, az arvernusok törzsfője
Orgetorix, az ókori helvétek egyik vezére
Titus Claudius Asellus, római katonatiszt, politikus
Dumnorix, a haeduus törzs vezetője
Érdektelen lexikális tudás.
Enyi erővel azt is kérdezhetném, hogy ki volt a 3. gépesített raj vezetője az Afrika hadtestnél.
Az ilyenek miért vannak bent a rendszerben?
Vercingetorix, az arvernusok törzsfője
Orgetorix, az ókori helvétek egyik vezére
Titus Claudius Asellus, római katonatiszt, politikus
Dumnorix, a haeduus törzs vezetője
Érdektelen lexikális tudás.
Enyi erővel azt is kérdezhetném, hogy ki volt a 3. gépesített raj vezetője az Afrika hadtestnél.
Az ilyenek miért vannak bent a rendszerben?
Dátum: 2009.05.14. 18:47:32
Idézet: Sardi.andras
Hány dolog határozza meg egy terület éghajlatát?
1
2
3
4
A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Spediálic érdeklődésű réteg?6. osztályos kérdés.
Idézet: Craslorg
Mivaaan!
Ne haragudj, lehet, hogy 6. osztályos, lehet, hogy néhányan mostanában tanulták, de az is biztos, hogy az emberek 95 %-ának gőze nincs róla pontosan.
Ha esetleg nem csak számokat, hanem fogalmakat is írsz mindegyik mellé, még jó is lehetett volna a kérdés.
Na várjunk csak. Akkor nekem sem kell tudni azt, ami általános iskolai tananyag 1989 óta, vagy ami szakközép iskolai tananyag 1993 óta. Honnan tudjam, hogy mi most a tananyag az iskolában, így 34 évesen? Akkor a mostani tananyag számomra speciális érdeklődésű körnek számít. Vagy nem? Hát ezért rossz, ha nem kizárólag hozzáértő 2-3 admin értékeli a kérdéseket.
Dátum: 2009.05.13. 22:03:48
Olvasgatom a hozzá szólásokat. 170-re ment fel a vérnyomásom. A legtisztességesebb dolog az lenne, ha törölnék az összes kérdést. Le kell írni pontosan, hogy milyen kérdéseket lehet írni. Miért jár azonnali törlés, miért jár helyesírási hiba. A Kádár János-os kérdéshez és a kérdőjel elött lévő szóközhöz hasonló kérdésekkel most is találkoztam a vadászat során. Azokkal mi van? Azok mehetnek? Egyeseknek lehet? Ja értem már. Vannak egyenlők és egyenlőbbek. És csak felesleges kötözködés az, ha amiatt van visszadobva, mert a kérdőjel elött van egy szóköz. Az persze aki tényleg orbítális helyesírási hibával írja meg a kérdést az benne lehet a rendszerben. Meg az általános iskolai számsorok azok mehetnek. Amihez meg csak a goggle-t, vagy a wikipédiát kéne használni, max 2 perc míg utánanéz, az meg már lexikális tudás. Mondom én hogy pofára megy. Na ezért kén törölni az összes meglévő kérdést és újra kezdeni. És legyen max 2-3 ember, admin, aki értékel. És az legyen érdektelen lexikális tudás ami az is. Pl.: kvantum fizika és hasonló. Meg az, hogy mennyi holdja van a Marsnak. Mert ez a kérdés is benne van a rendszerben. Az ilyen miért nem érdektelen lexikális tudás? Mi vagyok én csillagász? EZ bosszant. olvasom folyamatosan a jobbnál jobb megmagyarázásokat, hogy miért nem jó a kérdés, közben a rendszer meg tele van egy csomó "rossz, hibás kérdéssel", "érdektelen lexikális tudással" és "speciális" kört érintő kérdésekkel. Meg csak magyar neveket írj. Akkor csak magyar irodalom, magyar történelem, magyar képzőművészet, magyar zeneművészet témákban lehessen írni kérdéseket. És az olyanok, mint hogy melyik zeneművet írta Bach, vagy Mozart azok legyenek törölve. Nem mintha ez sem lenne érdektelen lexikális tudás.
Végeztem, mert egyre jobban dühítem fel magamat.
Végeztem, mert egyre jobban dühítem fel magamat.
Dátum: 2009.05.12. 14:19:28
Volt egy olyan kérdés, (mér bánom, hogy nem másoltam le, így megpróbálok idézni), hogy "Melyik tank volt az amitől az ellenség is félt, vagy tisztelte, vagy tarott? Bocsánat a pontatlan kifejezésért.
És felsorolt 4 tank típúst.
Tigris
Leopárd
Merakva
Párduc, vagy Ambrams
Sajna nem tudom pontosan.
Nos a gond az, hogy mind a 4 típus résztvett csatákban. Mind a 4 típus a legjobbak közül való. Mind a 4 típustól féltek. Akkor melyik is a jó válasz? Akkor ez miért nem pontatlan? Szóval az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt érzem úgy, hogy pofára megy, vagy valaki szórakozik.
Mindegy. Ez volt az utolsó, hogy kérdést írtam. Nem is idegesítem magam tovább.
Ja és idétlenek a válaszaim? Vannak ennél idétlenebb kérdések is a rendszerben. Befejezem, még mielőtt elönti az agyamat a vörös köd. Inkább megyek és háborúzok tovább.
És felsorolt 4 tank típúst.
Tigris
Leopárd
Merakva
Párduc, vagy Ambrams
Sajna nem tudom pontosan.
Nos a gond az, hogy mind a 4 típus résztvett csatákban. Mind a 4 típus a legjobbak közül való. Mind a 4 típustól féltek. Akkor melyik is a jó válasz? Akkor ez miért nem pontatlan? Szóval az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt érzem úgy, hogy pofára megy, vagy valaki szórakozik.
Mindegy. Ez volt az utolsó, hogy kérdést írtam. Nem is idegesítem magam tovább.
Ja és idétlenek a válaszaim? Vannak ennél idétlenebb kérdések is a rendszerben. Befejezem, még mielőtt elönti az agyamat a vörös köd. Inkább megyek és háborúzok tovább.
Dátum: 2009.05.12. 11:23:41
Az MH minek a rövidítése?
Menjetek Haza
Magyar Honvédség
Multi Hunter
Magyar Haza
A kérdésre megadott válaszaid nem voltak egyértelműek ill. rosszak voltak.
A megadott válaszok nem voltak egyértelműek? Illetve rosszak voltak? Mi nem volt egyértelmű és mi volt rossz. Néha igazán nem értem, hogy mi alapján mennek az értékelések. A kvíz célja, hogy a jó válasz mellett legyenek "rosszak" is illetve "félre vezetőek", hogy nehezebb legyen egy kicsit a választás. Azt persze el van fogadva, mikor a válasz mellé zárójelben bele van írva, hogy "(ez a jó megoldás)". Valaki magyarázza meg egy kicsit, hogy nem pofára megy. Vagy valaki nem szórakozásból jelöli be rosszra. Kezd bosszantani a dolog. Ja és mégvalami. A goggle-val 5 perc alatt is utánna lehet nézni bárminek. És nem hiszem, hogy a HM-Magyar Honvédség egy annyira nehéz dolog lenne, mint a kvantumfizika.
Menjetek Haza
Magyar Honvédség
Multi Hunter
Magyar Haza
A megadott válaszok nem voltak egyértelműek? Illetve rosszak voltak? Mi nem volt egyértelmű és mi volt rossz. Néha igazán nem értem, hogy mi alapján mennek az értékelések. A kvíz célja, hogy a jó válasz mellett legyenek "rosszak" is illetve "félre vezetőek", hogy nehezebb legyen egy kicsit a választás. Azt persze el van fogadva, mikor a válasz mellé zárójelben bele van írva, hogy "(ez a jó megoldás)". Valaki magyarázza meg egy kicsit, hogy nem pofára megy. Vagy valaki nem szórakozásból jelöli be rosszra. Kezd bosszantani a dolog. Ja és mégvalami. A goggle-val 5 perc alatt is utánna lehet nézni bárminek. És nem hiszem, hogy a HM-Magyar Honvédség egy annyira nehéz dolog lenne, mint a kvantumfizika.
Dátum: 2009.02.05. 23:13:38
Az utóbbi két kérdésem amit egymás után rossz értékelést kapott.
1.
A halálsmaragd hányadik szintű fókuszkristály?
13
14
15
16
Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ.
Ez miért speciális érdeklődésű kör? Nem ezt játsza mindenki, vagy van egy másik sík is a játékon belül?
2.
A "Győzz 3 egymás utáni portyában!" küldetésért mennyi LE-t kapsz?
650
750
850
950
Ez egy teljesen alap dolog. Csak benéz a küldibe és megvan a válasz. Ez miért nem jó?
1.
A halálsmaragd hányadik szintű fókuszkristály?
13
14
15
16
Ez miért speciális érdeklődésű kör? Nem ezt játsza mindenki, vagy van egy másik sík is a játékon belül?
2.
A "Győzz 3 egymás utáni portyában!" küldetésért mennyi LE-t kapsz?
650
750
850
950
Ez egy teljesen alap dolog. Csak benéz a küldibe és megvan a válasz. Ez miért nem jó?
Oldal: 1