Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Jeva

Oldal: 12345678910
Idézet: Necronis - 2008.10.31. 01:19:18
"Milyen betű volt a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát betű? 23.33%"

Szomorú vagyok, erről nagy sikerű film is készült azonos címmel (A Skarlát Betű). Egyébként a helyes válasz az "A" lett volna.

Erre van egy jó sztorim és kövezzetek meg, de beírom. A szakdolgozatomat (angolul) a 19. századi független nő születéséről írtam (Jane Eyre és The Mill on the Floss regények alapján). Tudni kell rólam, hogy veszettül nem bírok megszólalni, ezért minden szót át szoktam nézni, hogy mondják ki, stb. Az államvizsgán az első mondatomban kapásból két kiejtési hiba volt; ekkor már kezdtem megszakadni... Aztán azt mondja nekem az elnök, hogy mondjak neki egy hasonlóan híres nőalakot az amerikai irodalomból, aki önállóságával kultuszt teremtett, stb. Gondolkodom - semmi nem jut az eszembe. Majd egyszer csak feldereng: Scarlett (már Scarlett O'Hara az Elfújta a szélből). Motyogom nekik: Scarlett... (és elharaptam a nevét). Mire a vizsgáztató: Jaj, nagyon jó, akkor beszéljen róla. Beszélek: a gyerekeit akarta eltartani, ezért dolgozott, több férje is volt, stb. Mire az elnök: csak egy gyereke és egy férje volt, meg persze a szeretője. Hát, gondoltam magamban, hogy én nem fogok vitatkozni egy ELTE-s tanárral, legyen neki igaza, bár én többször olvastam a regényt... Erre azt mondja nekem: és mire utal a mű címe? Na, újabb fejtörés. Gone with the Wind - ugyan mire utalhat... Erre az elnök - próbál segíteni a hülyének, aki már a fejét veri az asztalba: A bűneire utal... Tovább töröm a fejem, hogy ugyan mit csinálhat a szél a Scarlett bűneivel: elfújta őket?! Erre mondja az elnök: hát tudja, rá van varrva a ruhájára is a betű, az A betű... Na, itt esett le, hogy ő a Scarlett Letter című regényről beszél, én pedig a Scarlett O'Haráról, bár pár pillanatig törtem a fejem, hgy mi a ... lehet varrva a Scarlett ruhájára a fodrokon kívül...
Ez ki fog esni, pedig szerintem nem volt rossz kérdés, el is fogadták . Azért választottam ezt, mert nem sokan tudják az illető nevét, pedig még "urban legend" is szól róla - miszerint állítólag még aznap öngyilkos lett, hogy elkezdték csúfolni, amiért nincs nyelvük az oroszlánoknak. http://www.urbanlegends.hu/2005/03/30/a-lanchid-kooroszlanjainak-nyelve/

Kinek a műve a Lánchíd négy kőoroszlánja?

Marschalkó János
gróf Széchenyi István
William Tierney Clark
Clark Ádám
Szerintem akkor ne használj "w"-t és x-t, amikor hozzászólást írsz. ha már egyszer ügyelsz a helyesírásra...
Átböngésztem pár angol oldalt: Woods Hall egy épület (a Hall egyébként is erre utal), míg Woods Hole az a városka, amely Massachusetts államban található. A magyar oldalak rossz nevet használnak. Ez elég szomorú. A létező városka (mellesleg azt hiszem, hogy Jamaica-ban): Wood Hall.
Dátum: 2009.01.23. 11:12:41
Háborúban vagyok velük ! Próbálkozunk...
Dátum: 2009.01.23. 10:13:49
Nem egészen abból a célból írok, mint amiért Mortimer indította ezt a részleget, de láttam, hogy mások is beírják ide gondjukat-bajukat.

Este nyolctól (véletőleg, de azért nézzen rám, aki próbálná) "levetkőzve" várom azokat, akik a döntetlenes küldetéssel küzdenek. 30-ik szintű vagyok, ugyanezen a néven, rubin, 486-os tulajdonságösszeggel. "Hátha bejön" jeligére várom a vállalkozó szelleműeket.
Dátum: 2009.01.22. 20:31:55
Monguz, sok O-val. Én is jártam így ma Janival, és tudod, mi az érdekes?! Ha a portyalistában nyomtad a támadást, megtámadta... Csak a megtámadom a következő végzeturat mezőbe beírva nem működött... Ciki, hogy annyira megrémültem, hogy kőkarddal mentem neki . Így esélyes volt baromira a döntetlen.
Dátum: 2009.01.22. 20:30:17
Sziasztok!

Vadásztam, de nem kaptam meg a vadászatért járó LE-t. Csináltam róla egy screen shot-ot, de persze hova küldjem?! Lehet ilyenkor valamit tenni? Rögtön leállítottam a vadászatot, most próbálok tovább vadászni, de mondjuk így nem éri meg .

Éva
Dátum: 2009.01.17. 08:10:36
Dátum: 2009.01.10. 16:13:08
Idézet: Jeva - 2009.01.10. 16:12:44
Írni nem tud, számolni nem tud, de marha okosnak hiszi magát...

Mennyi 6+4-99-34+73:4? Használj számológépet!Start menü->minden rogram->kellékek->számológép!?
-9
-12,5
24
-16

Szerinte a -12.5 a jó megoldás. Szerintem zárójel nélkül semmiképp...

Még annyi, hogy az ilyet kilőném az űrbe.
Dátum: 2009.01.10. 16:12:44
Írni nem tud, számolni nem tud, de marha okosnak hiszi magát...

Mennyi 6+4-99-34+73:4? Használj számológépet!Start menü->minden rogram->kellékek->számológép!?
-9
-12,5
24
-16

Szerinte a -12.5 a jó megoldás. Szerintem zárójel nélkül semmiképp...
Dátum: 2009.01.10. 08:06:04
2008. január 10-én, tehát ma este társasjáték parti a gyömrői játékklub szervezésében. Pár végzetúr biztosan ott lesz, de nem csak ezért merem ajánlani mindenkinek, hanem mert a hangulat jó szokott lenni, felnőttek jönnek össze és nagyon sok játék van.

Részletek: gyomrojatek.fw.hu - vagy érdeklődni üzenetben: Jeva (ronin)/The Lost One (ronin)

Ingyenes, ezért remélem, hogy nem veszitek reklámos tolakodásnak. Egyébként a sógorom szervezi.
Dátum: 2009.01.04. 21:09:11
Idézet: Nicaeus - 2009.01.04. 19:00:06
Idézet: ArkAngyal75 - 2009.01.04. 17:35:18
Idézet: Dell - 2009.01.04. 17:23:46

Két ország egy olajlelőhely miatt sosem zárta le a II. vh-t. Kik?

Szovjetúnió és Amerika
Amerika és Japán
Japán és a Szovjetúnió*
Olaszország és Amerika

Érdekes. Akárki vagy: mesélj!

Sajnos ez így van, hivatalosan a két ország nem kötött békét, így mai napig hadban állnak a Kuril-szigetek miatt. Pár éve jött föl megint a téma közöttük. (csak nem tudom rendesen beidézni:) )

Nos nekem meg úgy tanították az iskolában (bár nem ma volt), hogy mivel az amerikaiak javaslatát a trianoni határokra, finoman szólva is lenézték, a delegáltjaik összecsomagoltak, és hazamentek... Nem írtak alá SEMMIT. (Ergo nem kötöttek békét hivatalosan, velünk sem)
Ne kövezzetek meg, ha nem így van, nekem így rémlik a suliból.

angolosok előnyben: http://en.wikipedia.org/wiki/ Treaty_of_San_Francisco#Soviet_Union.27s_opposition_to_the_Treaty
Dátum: 2009.01.01. 08:48:55
Idézet: Mortu - 2008.12.31. 23:01:01
Ha 1200 az alap ÉP-d, és 1 ép-re levernek, akkor hány ép-vel leszel újra támadható?
60
180
120
600

Ezek a számológéppel kiszámolandó kérdések nem ide valók. Pl.: mennyi 2X264X12Xakármennyi.

Meg eleve relatív is, mert ugye hányadik szintűnek.
Aki még nem tud fókuszkristályt venni... és nem nézi a wikit, az nem fogja tudni.
Dátum: 2008.12.29. 22:16:14
na, neki mogyoró...
Dátum: 2008.12.26. 20:12:45
Nálunk a tepsis krumpli egyben főtt, majd tepsibe elhelyezett krumplikat jelent, amire Mami rádobott jó pár szelet isteni házisonkát, majd az egész sült a sütőben, míg ropogós nem lett !

Ez kb. olyan kérdés, mintha azt akarná tudni valaki, hogy otthon hogy hívjátok a panírozás után visszamaradt maszlagot, amit az anyuk/mamák/feleségek kisütnek olajba a husi után.
Nálunk pl. Néró húsa a neve , mert a Néró nevű kutyánk kapta vagy húsz éve.
Dátum: 2008.12.26. 20:10:10
Idézet: Sivatagi Sólyom - 2008.12.26. 19:51:02
Nekem nagyon teteszett ez a játék eddig a pontig! Igazából az a problémám hogy ha valaki elér egy bizonyos szintet akkor azt miért támadják a nála 3 szintel magasabbak és veszik el az öszes addig összegyüjtött LE-t. Miért nem az erősebbel mondjuk a 3 szintel nagyobbal probálkozik vagy csak a saját szintbéli elenfelekkel? Volt olyan akinek ezt megjegyeztem és az volt rá a válasza hogy én is csináljam ezt!!!! De kérdem én ez igy fer???? Nem tudom ugy érzem hogy igy elveszti a játék az igazi varázsát. Számomra ez nagy csalódás volt!

Akkor sakkozz!

Bár valóban idegesítő, de erre van az a taktika, hogy felgyógyult állapotban ne tartsd magadnál az összes addig összegyűjtött LE-t (különben is, a játék elejétől gyűjtöd? költhetnéd magadra is ). Félre a tréfával, hogy került ez a kvíz 2.-be?
Dátum: 2008.12.26. 19:01:06
Na ezt hülyén csináltam. Szóval ez az én részem:
Megnéztem, az sem az... Az ugyanis "laurel", ami babérlevelet jelent. http://new.skoda-auto.com/com/about/tradition/logo/Pages/Logo.aspx
Dátum: 2008.12.26. 19:00:23
Idézet: Spityu - 2008.12.26. 07:59:42
Idézet: Jeva - 2008.12.26. 07:51:32
Párom kapott egy olyan kérdést, hogy (kb.) melyik autó emblémáján van búzakalász. A megoldások: Skoda, Audi, Trabant, Seat.

Akárhogyan is nézegettük, kerestük magyarul, angolul, németül, nem sikerült rájönnünk, hogy a kérdés feltevője szerint a winged arrow (szárnyas nyíl) egy búzakalász.

Ez kitolás.

Talán a régi Škoda jelében lévő mintát lehetne kalásznak nevezni, de azt is csak enyhe ráerőszakolással.

Megnéztem, az sem az... Az ugyanis "laurel", ami babérlevelet jelent. http://new.skoda-auto.com/com/about/tradition/logo/Pages/Logo.aspx

http://www.channel4.com/4car/media/features/2005/skoda-centenary/03-large/logo- early-skoda.jpg

U.i.: Bocsi, hogy nem url-es tagek közé raktam, de ha linkként rakom be nem működik.. :S Ha kimásolod és beilleszted, akkor működik.
Oldal: 12345678910