Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - gabibácsi

Dátum: 2014.08.07. 11:32:31
Átnéztem a kerettantervet matematikából (általános iskola felső tagozata), abban csak a lineáris függvény szerepel (meg néhány pl. 1/x függvény megemlítése, megmutatása). A szögfüggvények legelőször a 10 évfolyamon jelenik meg. Majdnem húsz éve tanítok és tudomásom szerint általános iskolában sohasem volt tananyag a szögfüggvény. Életkori és tananyagi sajátosságok miatt nem is tudnák befogadni a tanulók. Nem tudom Te milyen iskolába jártál, de (amennyiben meg tudod tenni) írd már le légy szíves, hogy milyen könyvből tanultatok.

Mod: Megtaláltam a Thot-os függvénytáblázatot. Hogy mik vannak... Ez a kiadvány ugyanolyan minőségű, mint az egyéb Thot-os könyvek? Mert a többi könyvük az katasztrófálisan rossz. Az a baj, hogy a kérdés feltevője (meg én is), ha elhangzik az, hogy függvénytáblázat, akkor az érettségin használható három fajtára gondol.

Viszont így a kvízkérdés rossz...

Azazel: De tanítják, viszont nem arról vitatkozunk, hogy használható e, hanem arról, hogy tananyag e általános iskolában a szögfüggvény.
Dátum: 2014.08.07. 08:28:28
Azért megnézném azt az általános iskolát, ahol 7-8. osztályban tanítják a tangenst vagy a kotangenst. (Ha jól emlékszem a szögfüggvények 10. osztályban kerülnek elő először matematikából a második félévben, fizikából előbb, már az első félévben. Ez szokta bekavarni a szépen felépített matematika tananyagot. A diákok már akkor használják a szögfüggvényeket fizikán, amikor matematikából még be sem vezették, nemhogy általánosították volna 90 foknál nagyobb szögekre.)
Dátum: 2014.08.07. 08:27:36
Nem jó megjegyzésre ment.
Dátum: 2014.07.25. 23:01:30
Az Irtóztató csomagban van ősdrágakő, befizetések mellé is jár néha, az előző BU eventből megszerzett detektorral talált ősdrágakövekből is maradhatott, a szerencsekeréken is lehet pörgetni, a Végzet templomának zsákjaiban is lehet, a Feladatok egyik zsákjában is van ősdrágakő jutalom, a napi ajánlatok között is van ősdrágakő (havonta legalább egyszer). Lehetett ezeket tartalékolni, mert a beállításoknál be lehet állítani, hogy vadászat közben használod e az ősdrágaköveket vagy sem. (BU event kb. félévente van. Mivel nem a mostani az első ilyen event, ezért lehetett előre tudni, hogy van ilyen feladat.) Kell ennél több ősdrágakő szerzési lehetőség?
Dátum: 2014.03.15. 16:58:30
Én tudtam tenni a +5-ös szakira is +1-et (Energiahasznosítás, Epikus spec., kontinuumszűkítés, stb...). Szerintem valamit elnézett, vagy ügyfélszolgálat...
Dátum: 2014.02.21. 19:39:37
Nincs kedvem összeadni, de a mannakonstis küldit meg lehet csinálni epik ütés/várakozás a kincsesre közben is.
Templomkristályért.
Dátum: 2014.01.27. 16:42:46
A detektorok hamarabb eltűntek/lejártak, mint az irtóztató maszk. A detektorok lejárta után nem lépett be, így a maszk maradt (gondolom addig, amíg be nem lép újra)
Dátum: 2013.12.19. 08:42:01
Te nyerted a csatát, jutalmad 1128300 (+10307) lélekenergia és 52 TP!

http://vilag2.vegzetur.hu/index.php? m=nyilvanos_csataleiras&csata=traktor_vegzetur_online_jatek_117610901_csataja
Szia,

Nem lehet utána nézni?Lépj az eseményekbe és meglátod-gyengén válaszoltál...

Regisztrálsz egy karaktert (kezdő játékos), az első vadászatnál megkapod ezt a kérdést. Tudsz rá válaszolni?
Speciális a kérdés?Nézd meg az adatbázis aztán térjünk erre vissza-gyengén válaszoltál...

Mások rossz kérdései nem teszik a Te kérdésedet jó kérdéssé...
Jelentéktelen a kérdés tárgya?Ismét csak nézd meg az adatbázist aztán térjünk erre vissza-gyengén válaszoltál...

Lásd előző...
Elismerem volt benne 1 helyesírási hiba,de nem hemzsegett tőle-gyengén válaszoltál...

Az pont eggyel több, mint kellene...
Javaslom mielőtt válaszolnál valamire,szedd össze a gondolataidat és csak az után tedd,vagy bele se kezdj...

Neked is javaslom...
U.I.: A kvíz adatbázis tele van hibás kérdéssel,válasszal...

Mások rossz kérdései nem teszik a Te kérdésedet jó kérdéssé...
Dátum: 2013.09.25. 17:09:55
Üdv,

nem építési energiából kell építeni, hanem LE-ből. Hogy mennyit kell építeni, az attól függ, hogy mekkora a szerencséd.
Dátum: 2013.07.16. 09:14:34
V2-n megint lefutott az első három kategória.
Dátum: 2013.05.30. 19:15:44
Megnéztem: Barátság kristály.
Ööööö, tudnál válaszolni, ha most indítod a karaktered, és megkapod az első vadászatnál ezt a kérdést?
Dátum: 2013.03.14. 11:17:20
Szia,

nézd meg ezt a cikket.

http://www.origo.hu/itthon/20130312-a-magyar-helyesiras-szabalyai-tizenkettedik- kiadasa-elotti-szakmai-vita.html

4. bekezdés
mod.: tényleg elrontottam a linket , szánom-bánom, megyek is kukoricára térdepelni
Hozzáteszem, hogy a kérdés nem az enyém...
Dátum: 2012.12.15. 19:10:27
Nézd meg bejelentkezés előtt a hírekben. Jelenleg a harmadik hír...
Dátum: 2012.11.24. 20:41:36
Hogyan fog együtt működni a két relikvia?

Császári kegy (A végzet templomának 2. és 3. császári dekrétumai ugyanannyiba kerülnek, mint az első)

Templomi dekrétum
Típus: relikvia
A Végzet templomában ezentúl 4 dekrétumot használhatsz, és a második dekrétum használatának őskő költségét felezi.

A második dekrétum fele annyiba fog kerülni mint az első (azaz 7,5 őskő)? Ha a leírást vesszük alapul, akkor igen.
Dátum: 2012.11.24. 19:31:34
Tényleg , elnéztem a hozzászólásokat. Igazából Lavender hozzászólására válaszoltam.
Dátum: 2012.11.24. 17:59:09
első hozzászólás

http://forum.vegzetur.hu/index.php/topic,797.220
Ha a kérdésre megadott válaszok között szerepel a kérdés tagadása (jelen esetben: "Nem lopták el"), akkor mindig "Rossz, hibás kérdés" értékelést fog kapni.

mod: kimaradt egy betű