Mi egy magyaros pörkölt alkotó eleme a felsoroltak közül?
szalonna
vaj
tej
lecso*
Valóban lehet bele lecsót rakni, sokak szerint nem kell. Viszont sokan kockázott füstölt szalonnából olvasztják hozzá a zsírt.
Hozzászólások - Redy
Dátum: 2009.10.11. 18:12:44
Dátum: 2009.10.06. 17:53:19
Melyik telefon rendelkezik kamerával az alábbiak közül?
Nokia 3310
Nokia 3410
Nokia 6280*
Nokia 3510
Kidobni, bár kitalálható! (Reklám, spec stb.) Meg amúgy is kit érdekel?
Ki a "Kincs, ami nincs" c. film szamurája?
Alua
Ula
Kamasuka*
Ayola
NAgyon spec.
Nokia 3310
Nokia 3410
Nokia 6280*
Nokia 3510
Kidobni, bár kitalálható! (Reklám, spec stb.) Meg amúgy is kit érdekel?
Ki a "Kincs, ami nincs" c. film szamurája?
Alua
Ula
Kamasuka*
Ayola
NAgyon spec.
Dátum: 2009.09.30. 10:00:47
Ha sikerült 100 helyes választ adnod, akkor megkapod a kérdésfeltevés lehetőségét.
Dátum: 2009.09.30. 09:59:11
Mire lehet mézes?
bor
vodka
sör
pálinka*
A Mire kérdés alapban értelmetlen, azonkívül van mézsör, mézes bor és szerintem az oroszok csináltak már mézes vodkát is...
bor
vodka
sör
pálinka*
A Mire kérdés alapban értelmetlen, azonkívül van mézsör, mézes bor és szerintem az oroszok csináltak már mézes vodkát is...
Dátum: 2009.09.28. 22:46:15
Melyik nem emberszabású?
Orángután
Gorilla
Csimpánz
Gibbon*
Mind a 4 emberszabású.
Orángután
Gorilla
Csimpánz
Gibbon*
Mind a 4 emberszabású.
Dátum: 2009.09.18. 21:36:39
Pontosítanék: A szárnyatlan dinoszauruszok, meg a többi ősi hüllőcsoport is tojással szaporodtak.
Dátum: 2009.09.18. 21:25:56
A nagy karakterekre nem hatna a dolog, így az ölés ideje nem rövidülne jelentősen. Viszont a kicsik a pajzs védelme alatt egy pár százat azért tudnának sebezni, ami minimálisan rövidíti az ölés idejét, viszont ők is részt tudnak venni benne.
Dátum: 2009.09.18. 21:22:29
Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?
Erre a kérdésre nem létezik válasz.*
Idióta kérdés, mindenki tudja, hogy a k.akas!
Einstein bizonyította be, közvetlenül a relativitás elméletéről szóló tanulmánya után, hogy a tojás.
2009. január elsején régészeti áttörésként ünnepelte az egész világ, hogy a megfejtés a tyúk.
Én azért tudom a választ, mert a hüllők, sőt a tyúk kifejlődése előtti madarak, sőt a tojásrakó emlősök is raktak tojást, amikor még a tyúk sehol sem volt.
Erre a kérdésre nem létezik válasz.*
Idióta kérdés, mindenki tudja, hogy a k.akas!
Einstein bizonyította be, közvetlenül a relativitás elméletéről szóló tanulmánya után, hogy a tojás.
2009. január elsején régészeti áttörésként ünnepelte az egész világ, hogy a megfejtés a tyúk.
Én azért tudom a választ, mert a hüllők, sőt a tyúk kifejlődése előtti madarak, sőt a tojásrakó emlősök is raktak tojást, amikor még a tyúk sehol sem volt.
Dátum: 2009.09.15. 12:43:20
Én is ezt írom, de ne as szinttől (pókok, VF-esek előnyben), hanem a harci tulajdonságok összegétől függjön. Szerintem se 3 millás épület legyen, hogy a kisebb szövetségek is boldoguljanak vele.
Dátum: 2009.09.15. 00:25:07
Nekem lenne egy javaslatom:
Epikus pajzs épület. max 5-6 szint.
Szintenként csökkenti az epikus szörnyek közelharc sebzését y-nal (pl. 50, vagy 10%) és varázslatsebzését x-szel (pl 200, vagy 15%). A csökkentés mértéke attól függ, hogy a karakter tulajdonságösszege (harci tulajdonságok egészség és mágia nélkül, de szerencsével) hogyan viszonyul a szörny tulajdonságösszegéhez.
Alacsony összeg esetén a csökkenés teljes, magas összegnél nincs csökkenés. Ezt alaposan be kell lőni, hogy tápolni ne lehessen vele.
A gyenge karakter továbbra sem sebezne sokat, esetleg csak nagyon keveset, viszont nem esne el azonnal, így részt tudna venni az ütésben, és szép lassan még a küldit is meg tudná csinálni anélkül, hogy kilépne a szövetségéből.
Esetleg szörnyenként szint, vagy szintx2 ütésre lehessen aktiválni, ha nem aktiválódik, akkor nem hat. Vagy szintx10 töltete lenne és egy hét alatt töltődne vissza. Bárki aktiválhatja, de a fentiek miatt csak a kicsiknél van számottevő hatása.
Előfeltétel: epikus emlékmű, lélekpajzs 10, aurapajzs 10. Legalább utóbbiakat is érdemes lenne építeni. Költség 500 000-ről indul, szintenként +100 000.
A pontos értékeken természetesen sokat kell még agyalni.
Epikus pajzs épület. max 5-6 szint.
Szintenként csökkenti az epikus szörnyek közelharc sebzését y-nal (pl. 50, vagy 10%) és varázslatsebzését x-szel (pl 200, vagy 15%). A csökkentés mértéke attól függ, hogy a karakter tulajdonságösszege (harci tulajdonságok egészség és mágia nélkül, de szerencsével) hogyan viszonyul a szörny tulajdonságösszegéhez.
Alacsony összeg esetén a csökkenés teljes, magas összegnél nincs csökkenés. Ezt alaposan be kell lőni, hogy tápolni ne lehessen vele.
A gyenge karakter továbbra sem sebezne sokat, esetleg csak nagyon keveset, viszont nem esne el azonnal, így részt tudna venni az ütésben, és szép lassan még a küldit is meg tudná csinálni anélkül, hogy kilépne a szövetségéből.
Esetleg szörnyenként szint, vagy szintx2 ütésre lehessen aktiválni, ha nem aktiválódik, akkor nem hat. Vagy szintx10 töltete lenne és egy hét alatt töltődne vissza. Bárki aktiválhatja, de a fentiek miatt csak a kicsiknél van számottevő hatása.
Előfeltétel: epikus emlékmű, lélekpajzs 10, aurapajzs 10. Legalább utóbbiakat is érdemes lenne építeni. Költség 500 000-ről indul, szintenként +100 000.
A pontos értékeken természetesen sokat kell még agyalni.
Dátum: 2009.09.14. 22:07:46
Hibás válaszok
Melyik mértékegység-előtag jelent tizedrészt?
mega-
deka-*
tera-
hekto-
A deka tízszeres, a deci jelenti a tizedrészt.
Melyik mértékegység-előtag jelent tizedrészt?
mega-
deka-*
tera-
hekto-
A deka tízszeres, a deci jelenti a tizedrészt.
Dátum: 2009.09.12. 19:58:58
Azért az elég fura volt, hogy 63. szintű vagyok és eddig mindig csökkentettem a fertőzést, egy szövitársam 62. szintű, és kétszer elfelejtette csökkenteni. Nekem volt így 5%. neki 10%, ő kapott rá -5-öt, így neki 68., nekem 69. szinten lesz nulla...
Ja, és én jóval több manót öltem, és jóval többet töltöttem.
Ja, és én jóval több manót öltem, és jóval többet töltöttem.
Dátum: 2009.09.08. 18:09:44
Volt egy kérdés négy növénnyel, hogy melyiknek makk a termése. A válaszok közt ott volt a bükk és a mogyoró. Mindkettőnek makktermése van.
Dátum: 2009.09.07. 22:33:34
Kik ellen nem játszhatunk a végzetúrban?
Más horda tagok ellen
Epikus szörnyek
kint a prérin a spanok ellen*
Kviz versenyen
Bár üde és fiatalos a nyelvezete, azért szerintem törlendő.
Különösen a 4. válasz érdekes, amelyik semmilyen módon nem illeszthető nyelvtanilag sem a kérdéshez.
Más horda tagok ellen
Epikus szörnyek
kint a prérin a spanok ellen*
Kviz versenyen
Bár üde és fiatalos a nyelvezete, azért szerintem törlendő.
Különösen a 4. válasz érdekes, amelyik semmilyen módon nem illeszthető nyelvtanilag sem a kérdéshez.
Dátum: 2009.09.01. 22:08:33
Milyen állat a gőte?
madár
hüllő*
hal
emlős
Ajajaj! Biológus szívem fáj. A gőte kétéltű.
madár
hüllő*
hal
emlős
Ajajaj! Biológus szívem fáj. A gőte kétéltű.
Dátum: 2009.07.09. 12:03:52
Van egy ilyen kérdés:
Milyen hosszú az Országos Kéktúra útvonala?
1128 km
1079 km
3000 km
548 km
Az általam talált források, közte a túra honlapja is eltérő, az 1079-es és az 1128-as értékek közötti távolságokat írnak, épp csak a megadott 2 érték nem szerepel.
Milyen hosszú az Országos Kéktúra útvonala?
1128 km
1079 km
3000 km
548 km
Az általam talált források, közte a túra honlapja is eltérő, az 1079-es és az 1128-as értékek közötti távolságokat írnak, épp csak a megadott 2 érték nem szerepel.
Dátum: 2009.06.29. 16:06:50
Hibás kérdések:
Mi az alkoholok vegyjele a kémiában?
CH2
H2O
N2O2
COOH*
Ezek egyike sem, a megjelölt a szerves savak funkciós csoportja.
Melyik nem állat?
Szúnyog*
Prérifarkas
Bika
Róka
Ez meg akkora tudatlanság, hogy fáj. Helyesen: Melyik nem gerinces?
Melyik madár énekel éjszaka is?
rigó
fecske
pacsirta*
veréb
Összetévesztette a fülemülével.
Mi az alkoholok vegyjele a kémiában?
CH2
H2O
N2O2
COOH*
Ezek egyike sem, a megjelölt a szerves savak funkciós csoportja.
Melyik nem állat?
Szúnyog*
Prérifarkas
Bika
Róka
Ez meg akkora tudatlanság, hogy fáj. Helyesen: Melyik nem gerinces?
Melyik madár énekel éjszaka is?
rigó
fecske
pacsirta*
veréb
Összetévesztette a fülemülével.
Dátum: 2009.06.07. 10:53:21
20-ból 4 hibás kérdést kaptam:
Hogy írjuk helyesen az alábbi szót?
elküldőm
elküdöm
elkűldöm
elküldöm*
Az első is értelmes, az az ember, aki engem elküld.
Melyik lény képes változtatni a bőre színét?
varánusz
leveli béka
boa
kaméleon*
Meg a levelibéka is. Barnásszürkére, ha olyan környezetben van, vagy pl. érdes felületen ül.
Melyik egy ősi Magyar szarvasmarha?
szürke marha*
fehér marha
tarka marha
fekete marha
A szürkemarha elődjét a kunok hozták be, azonkívül van magyar tarka is, ami szintén régi magyar fajta.
Hol él a Hibiscus trionum?
Trópusokon, szubtrópusokon*
Csak a déli féltekén
Meleg vizekben
Hideg vizekben
Meg itt a ház előtt a veteményesben. Magyarországon is elterjedt gyomnövény, neve varjúmák.
Hogy írjuk helyesen az alábbi szót?
elküldőm
elküdöm
elkűldöm
elküldöm*
Az első is értelmes, az az ember, aki engem elküld.
Melyik lény képes változtatni a bőre színét?
varánusz
leveli béka
boa
kaméleon*
Meg a levelibéka is. Barnásszürkére, ha olyan környezetben van, vagy pl. érdes felületen ül.
Melyik egy ősi Magyar szarvasmarha?
szürke marha*
fehér marha
tarka marha
fekete marha
A szürkemarha elődjét a kunok hozták be, azonkívül van magyar tarka is, ami szintén régi magyar fajta.
Hol él a Hibiscus trionum?
Trópusokon, szubtrópusokon*
Csak a déli féltekén
Meleg vizekben
Hideg vizekben
Meg itt a ház előtt a veteményesben. Magyarországon is elterjedt gyomnövény, neve varjúmák.
Dátum: 2009.05.22. 12:16:42
Csak megérzés, és nem konkrét adat, de valamiért nem esnek a kiégett őskövek a vadászat közben. Május 12 óta vadászat közben elfogtam 22 állatot, amire esetenként 5% esélyem volt, és egyetlen kiégett őskövet sem találtam, pedig arra is lett volna 2% minden vadászatnál. Tudom, hogy van olyan is, hogy véletlen, de a 0 a számított mintegy 8 találáshoz képest szánalmasan kevés. Előtte sem nagyon találtam, csak annak már nem tudok utánanézni.
Dátum: 2009.05.12. 10:58:26
Hibás kérdés. Két jó válasz is van.
Melyik fa termése a makk?
hárs
tölgy*
platán
bükk
A bükknek is makk a termése (bikkmakk).
Melyik fa termése a makk?
hárs
tölgy*
platán