Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123
Szerző
Topic neve: Menekültek
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Menekültek
1. hozzászólás - 2015.08.13. 17:35:27
Jó ideje már, hogy új bejegyzést írtam volna. Volt sok téma, ami megérdemelt volna egy bejegyzést, de mire “tollat ragadtam”, már olyan annyira körberágták a témát, hogy lerágott csont lett volna. A menekültek témája azonban hiába folyik a csapból is, megoldást senki nem tud a problémára, úgyhogy akkor majd én

Szíriában szörnyű háború dúl, Líbiában káosz van, senki sem tudja, ki kire lő. Te is, én is eljönnénk onnan, ahol semmink sem maradt, és bármikor megölhetnek. Szóval őket teljesen meg lehet érteni. Viszont az is nyilvánvaló, hogy egy ország véges számú menekültet tud egyszerre befogadni. Egy adott ország lakosságától és gazdasági erejétől függ, hány embernek tud úgy lakhatást, ételt, egészségügyi ellátást adni akár éveken keresztül, hogy ez nem sújtja az ország gazdaságát, az emberek életszínvonalát. Nagyon úgy tűnik, hogy a milliós menekültáradat mostanra már túllépte a teljes EU befogadóképességét, és ebből adódik a probléma.

Az első kérdés, hogy miért pont ide jönnek? Ha Magyarország élhetetlenné válna, és menekülnöm kéne, egy másik európai országot, max az USÁt vagy Kanadát választanám, mert ez a hasonló kultúrájú országok. Egy afrikai, arab vagy ázsiai országban sokkal nehezebben tudnék beilleszkedni. Akkor az arabok miért nem egy másik arab országba, az afrikaiak miért nem egy másik afrikai országba mennek? Még közelebb is van nekik. Mert azokban az országokban nincs demokrácia, ha nem fogadják be a menekülteket, vagy embertelen táborokba zárják, vagy lelövik őket, az teljesen természetes. Az EU azonban a tejjel-mézzel folyó Kánaán, innen senkit sem fognak elüldözni, hiszen itt végtelen mennyiségű pénz és gazdagság van. Szóval végülis megértem őket - európaiként Európába menekülnék, de arabként szintén

Tehát az egész nem az ő hibájuk, hanem a mienk, európaiaké, hogy viszonyulunk az egészhez. Ha én lennék fejes, felállítanék egy nagy tábort, ahol a menekülteket fogadom. Lenne étel, víz, szállás, orvos, minden. Amennyi pénzt tudna az ország erre szánni, akkora lenne a tábor. Minden menekültet ide irányítanék, és tanítanám őket magyarul (vagy franciául, németül stb országtól függően), és megnézném, mihez értenek, milyen munkát tudnak végezni. Ha úgy látnám, valaki képes a beilleszkedésre, beszéli már valamennyire a nyelvet és hajlandó dolgozni, mehetne szabadon az országba, még kaphatna letelepedési támogatást is. Ha a tábor megtelne, akkor az újabb menekülteknek azt mondanám, hogy ne haragudjanak, de tele vagyunk, jöjjön vissza később, vagy menjen egy másik országba.

Persze, lennének - sokan - akik nem akarnának magyarul (németül, franciául) tanulni vagy dolgozni. Vagy a táborba se akarnának bemenni, és nem fordulnának vissza, amikor azt mondják nekik, hogy a tábor tele van. Épp ezért lenne viszont egy második tábor is. Erre már nem nagyon van pénz, ezért ez inkább hasonlítana egy nagyon rossz börtönre. Rossz kaja, nincs orvosi ellátás, van szögesdrót meg lőtornyok vennék körül. És a második csoportban tartozók választhatnának, hogy akkor mégis mennek máshová, vagy maradnak ebben a második táborban, amíg hajlandók máshová menni.

Lehetne még a megoldást a probléma magjánál is keresni: rendet rakni Szíriában és Líbiában. De a háború az tényleg baromi sok pénzbe kerül, és a demokratikus országok - EU és USA - totál el vannak adósodva. Ráadásul az utolsó ilyen próbálkozások eléggé rosszul sültek el. Szóval ott sajnos tényleg nem nagyon lehet sokkal többet tenni, mint amit most tesznek.
Pontszám: 8.68
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
2. hozzászólás - 2015.08.13. 20:32:58
Nos általában nem szólok hozzá ilyen magvas témákhoz, mivel nem érzem hogy lenne megfelelő rálátásom helytálló véleményt formálni! Most is inkább gondolatokat közölnék, amiket az utcán, a szomszédtól, barátoktól hallok!

A legutóbb egy elég kitekert megközelítést hallottam a menekültáradattal kapcsolatban, mégis elgondolkodtatott! Föltettem a kérdést, miért indult meg egyszerre ennyi ember egy időben több országból is, erre ezt a választ kaptam: Az iszlám állam(direkt a kis betű) a Líbiai bombázások után megígérte, hogy 200 000 embert tol Európára, vagy akár 2 milliót! Azt mondták nézzem csak meg a tv-ben a képeket: vannak menekült családok, viszont a nagy többség 18-40 év közötti férfi, téglányi okostelefonnal, vastag köteg dollárral a zsebében, ezek nem menekültek, ezek HARCOSOK! És valóban láttam olyat hogy gúnnyal elutasítanak élelmet, amit pár jóakaratú (szerintem inkább naív hőstípus) emberke saját pénzén vett nekik! (ha valakinek engedi a pénztárcája segíthetné inkább azokat a MAGYAR mélyszegénységben élő gyermekeket, akik jó ha naponta egyszer tudnak enni, húst meg kéthetente!!!)
Visszatérve, nem szeretek rémképeket sem magamra, sem másra erőltetni, de ha van benne némi igazság lehet még a mai Európa sorsa az is, mint egykoron a mi törökök által elfoglalt Budánké!
Hogy a nagypolitikai háttér mi lehet azt talán sosem tudjuk meg, lehet a "hű szövetséges" USA érdeke hogy így alakuljanak a dolgok, de lehet a világhatalomra törő Kínáé is! Bár ritkán hiszem az összeesküvés elméletek valóságtartalmát, ki tudja mi rejtőzik a háttérben!

Nos ez csak egy nézőpont, sokan legyintenek rá (én sem tudom hogyan kezeljem), bár próbálok mindent nyitottan fogadni és ezután a felszín alá is bekukkantani!
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 8.19
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
3. hozzászólás - 2015.08.14. 09:44:44 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Na amíg az állatok a kennelben gyúrnak, én is hozzáteszem a témához a magamét.
Tényleg szinte félelmetes, hogy mennyi ideje fennáll ez a menekülthelyzet, és szinte semmilyen hosszútávú helyzetkezelést nem látunk magunk előtt. Ez a passzív ellenállás, amit a kormány csinál, mint egy durcás kisgyerek; a lehető legrosszabb amit tehetnek, mert amíg Magyarország duzzog, addig folyamatosan jönnek a menekültek, a helyzetet nem kezelik. Nekem sajnos világossá vált, hogy befüvezett rocker módjára foghegyről "majd lesz valahogy" politikát követünk, mert ha kordában akarnák tartani, akkor már tettek volna valamit. Az egyetlen intézkedés a kerítésépítés? Viccnek is rossz; tökmindegy mekkora, a migráns úgyis 90 centi magasan fogja átvágni; a határt őrizni nincs ember, ugye milyen bölcs dolog volt megszüntetni 2008-ban a határőrséget? (Most kéne levédetni a nevet, ha felszabadult; hogy mikor vissza akarják állítani tejeljenek a jogdíjért ) Mellesleg ha a kerítés meg is fogja, elindul annak mentén, és Röszkénél ugyanúgy bejön, mert vissza senkit nem fordítanak.

Szóval. A menekülteket tökre meg lehet érteni, én is ide jönnék. Egy részük valóban nem akar ide jönni, hanem a még jobb világba német területre, csak hát mi vagyunk az EU (és a határellenőrzés mentes schengen) keleti bástyája, és ezért pont megszívtuk. Ráadásul nem estek a fejükre szegény üldözöttek sem, tudják jól, ha Magyarországon menekültkérelmet nyújtanak be, akkor a Dublini egyezmény szerint más EUs országban már nem nyújthatnak be menekültkérelmet, és ha megfogják őket bárhol az EU-ban, tolják vissza ide. Ezért sokan nem is adnak be menekültkérelmet, ezt elkerülendő; 3 nap múlva visszaküldjük szépen a szerb határra, ahol újra próbálkozhat a zöld határon. Addig etettük, altattuk. Ilyen szempontból (is...) kifordított ez a helyzet, mert Magyarország azzal jár jól, ha illegálisan sikerül bejönniük, és valahogy eljutnak legalább osztrákiáig, mert ha ott fogják meg őket először, akkor már rajtuk marad.

A megoldást én is abban látom, hogy keményen rá kellene feküdni a társadalomba beépítésükre. Anyagi forrást szinte vég nélkül szipolyozhatnánk az EU-tól erre a célra - ahogy jelenleg is ezt tesszük -, és amíg a Boráros téren nem tudok úgy átmenni, hogy penetráns húgyszag ne csavarja az orrom, addig ne jöjjön senki azzal hogy nincs mit csinálni. Szóval szocializálni őket. Illik nem elfelejteni, hogy első sorban emberek vagyunk, azok kéne hogy legyünk. Ezek az emberek valóban azért jönnek, mert veszélyben van az életük. Amikor a 8 hónapos terhes nő és/vagy pici gyerekekkel nekivágnak ilyen útnak, vállalnak ekkora kockázatot, annak azért oka van. Láttam kisgyereket kezében szarrá gyűrt bontatlan snickers csokival játszani, mert azt sem tudta mi az..felháborítónak tartom, hogy egyesek annyit élnek meg a helyzetből, hogy féltik a saját kis anyagi jólétüket, de hát sokfélék vagyunk. A kételkedőket pedig fel kellene világosítani; az ország jelenleg is eltart x millió nem dolgozót, nem 100.000 menekültbe fog belerokkanni a gazdaság. A társadalomra is ráfér a ránevelés a toleranciára, kulturális sokszínűségre, mert még egy ilyen intoleráns, előítéletes népet nem nagyon ismerek. Persze itt már nem feltétlen száraz gazdasági dolgokról van szó, kicsit spirituálisabb vizeken járunk, de nem tartanám kevésbé fontosnak. Nade háhá! Most jönnek majd a "bevándorlók erőszakoltak", meg "európa inváziója" típusú reakciók, hát el kell keserítsem az illetékeseket, erőszak, és egyéb súlyos bűncselekények sajnos voltak, vannak, lesznek. Amit tehetünk ez ellen, hogy keményen beállítjuk a sorba, a társadalmi rendbe ezeket az embereket. Ami jelenleg minimális formában sem történik meg, így tényleg lehet belőle baj, ha "kinyílik a csipájuk". Ha már konspiráció, úgy gondolom pontosan ezért nem tesznek a szocializációért nagyjaink, várják hogy valami rossz történjen, és annak farvizén már el lehet vezetni a bevándorlóellenes politikát. Már úgyis itt vannak, inkább foglalkozni kéne velük, ez jót tenne a társadalomnak, jó lenne a menekülteknek, és nagyon jól el lehetne adni külpolitikailag is, ami gazdaságilag se lenne rossz. Persze ez az egyik oldala, a hippi módjára "öleljünk át mindenkit". Aki nem áll be a sorba, az ellen kíméletlenül fel kell lépni. És ha azokon segítünk akik megérdemlik, akkor az EU is elnézné ha erélyesebben fellépünk azok ellen, akiknek nem kell a jó és bűnözni akar pl. A tábor jó ötlet, és egyszerűen is kivitelezhető, de talán ha nagyon el vannak szeparálva, nehezebb a beilleszkedés; persze ami a Keletinél van, annál minden megoldás fényévekkel jobb. És a beilleszkedésre meg kell adni a lehetőséget, Ha csak a fele él vele, akkor a felén - és ezzel magunkon is segítettünk, mert x ember hasznos lett lesz a társadalomnak. Persze ennek velejárója, hogy akit ez nem érdekel azt Zil platóján 250km-t pattogva lehet visszavinni ahonnan jöttek, és a szerbek majd csinálnak velük amit akarnak. A határt őrizni kellene, de amíg nem lesz 10 méterenként határőr, vagy aknazár (márpedig 2015-ben nem lesz), addig úgysem tartja vissza semmilyen kerítés a próbálkozókat. NEM MONDOM, hogy legyen, ez csak száraz megállapítás.

Amúgy meg milyen ciki eladni az EU-nak, hogy a gazdasági bevándorlás ellen vagyunk, amikor a fiatalok erős hányada - most nem nézek utána pontosan mennyi, mert nincs jelentősége, mindenki tudja mi ezzel a helyzet - az EU-ban keresi a kenyérre valót (és a demokráciát?)

@zooleee
Az indxen olvastam, Kim Jong Un expedíciót küldött a napra pár hete (napfoltmintákat gyűjtöttek - FTONK), de azért nem kell ám mindent elhinni, amit hall az ember, pláne ilyen harcunk.info, meg hasonló gyűlöletkeltő szenny oldalakon. Szinte anélkül, hogy észrevennéd, lassan megmérgezik az intelligens ember elméjét is, jobb távol maradni az ilyenektől.

Szóval mint mindenki, én is nagyon könnyen meg tudom mondani éppen ki mit csinál szarul, de amit jelenleg Magyarország a menekültekkel csinál, a semminél is kevesebb, és hiába rejlik nagy lehetőség a helyzetben, ebből így tényleg baj lehet.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 9.21
kedvencBíborholdFérfi
Végzetúr mester
476 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
4. hozzászólás - 2015.08.14. 12:48:00
Először is, aki a háború elől menekül az meg áll az első békés országban, ahol kivárhatja míg jobbra fordul a helyzet és visszatér otthonába. Akik országokon keresztül vándorol, hogy jólétbe kerüljön, az nem a háború elől menekül, hanem a letelepedést keresi, és nem szándékozik vissza térni.
Furcsamód még is 1000 körüli tiltott határátlépő van naponta a hazánkba. Ez bizony bűncselekmény akárminek is szeretnék nevezni egyesek. Vannak határ átkelők, ott szépen átkelhetnének, de eszük ágában sincs, pedig már nem lőnek rájuk a környéken. Kulturáltan megoldhatnák, de szándék sincs bennük. Hol vannak a papírjaik, amivel igazolni tudják magukat?
Miből tudnak fizetni az embercsempészeknek? Mivel nem igen van semmijük.
Milyen betegségeket hordozhatnak, kik ők stb.?
Egy magyar állampolgár ha egy egzotikus országba látogatott, ahol gyakoriak a különféle fertőző betegségek, itthon oltási papírokat kérnek tőle, és akár akarata ellenére is karanténba tehetik, ha nincs a megfelelő okmánya. Gondolom érezzük, a veszély mibenlétét. Akik jönnek Afrika minden részéről milyen fertőzést cipelhetnek be hazánkba?
Mint már említettem naponta ezres létszámmal érkeznek délről, és Európa többi részéről is toloncolják vissza hazánkba, mivel itt vették nyilvántartásba őket. Ez is milyen abszurdum. Könyörgöm, ha délről érkeznek akkor hová csapódik be a menekült áradat. Jó, hogy nem azt várják el, hogy szegénykéim evezzenek már fel az északi országokba. Gyenge kifogások amivel a Magyarországot is terhelik.
Ma Magyarországon kb. 100 000 menekült van, a lakosság több mint 1%-a.
A Dublini Szerződés szerint még 160 000-200 000-et kell Magyar országnak visszafogadni.
A menekült áradat nem ért véget. Állítólag 60-80 000 000-an tartanak Európa felé még, de egyes adatok jóval többet emlegetnek. Olyan országokból is érkeznek ahol nincs háború.

Erre nincs kapacitása az országnak, be kell látni.
Egy állam sem helyezheti az állampolgárai felé a a menekülteket.
Az egészségügyben várólista van, a körülmények egyre rosszabbak. Tönkrement, leépült, adósságba taszított ország. Ahol minimálbéren élő családok, kis nyugdíjasok, nélkülöző gyerekek élnek napról-napra, ott ahol a menekültek egy része az élelmiszer csomagjait a kukába landoltatják.

Offs
A kulturális sokszínűségről:
"A kulturális különbségek általában a viselkedésben, a nyelvben, a szokásokban, az öltözködésben, a hitvilágban és magában a szociális struktúrában nyilvánulnak meg és ha belegondolunk, hogy hányan élünk ezen a földgolyón, ez a sokszínűség talán nem is meglepő."
Tehát a kulturális sokszínűség attól az ami, ami idáig volt a világban. Különböző etnikumú, nyelvű, vallású emberek nemzetállamokban tömörültek. Amikor ez felborul és mindenhol minden sokszínű lesz, akkor (nemzedékek múlva) ez a sok színűség elfog veszni. Pont az ellenkező hatását váltja ki.
Egy(!) globális kultúra van kibontakozóba. "Jól láthatóan" itt nem az a cél, hogy sokszínűség legyen, hanem egy egységes kultúra.
A hozzászólást Bíborhold módosította 2015.08.14. 12:49:46-kor
Pontszám: 9.28
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
5. hozzászólás - 2015.08.14. 14:27:18 (Válasz Offsboy #3 hozzászólására.)
Nézd Offs nem kenyerem semmiféle gyűlöletkeltés, ezeket az oldalakat nem látogattam soha, mégis fel-felböffen néha az az érzés, hogy én a saját országomban a saját gyermekeimnek nem mindenben tudok olyan jogokat biztosítani, amelyeket "mások" alanyi jogon elnyernek, ezen igenis felháborodom!

Más: Nem teljesen idetartozik, de ki kell írnom magamból! Én napi 12-14 óra melóval keresek meg annyit itt keleten, amit máshol (sajnos bunkó módon kimondom: Pesten vagy Dunántúlon 4-5 óra alatt összekaparnak) aprópénznek tekintenek! Arra elég hogy egy helyben toporogjak! Most nem sírok, szeretek itt élni, vagy induljak én is nyugatra? Az igenis igaz hogy hazánkban ez a rangsor: Pest-Dunántúl, ja van még az a balkáni kelet is, ezt sajnos saját bőrömön érzem! Nálunk tervben van hogy szükség esetén egy jelenleg használaton kívüli ISKOLÁT fognak menekültek részére megnyitni ha a szükség úgy kívánja a lakóhelyemtől kb. 150 m-re! Köszönöm nem kérem!

Ha én lennék a valódi menekültek helyében biztos másként látnám, s ha te lennél az enyémben valószínűleg Te is!

Amúgy sokkal veszélyesebbnek tartom azt ami a média más forrásain érkezik és mindenkihez eljut: pl. Nézd a valóságshow-kat, milyen fa..a az aki alpári, közönséges és kerüli a munkát, rajta tegyél így Te is és sokra viheted, ez már kezd beépülni a mai fiatalok mindennapjaiba, mentalitásába! Vagy legyél mindenkin átgázoló, csalással előnyt szerző ,pofátlanul hazudó és máris sínen az életed (pl. vezető politikusaink, celeb példaképeink stb.)

Lehet hogy nem vagyok elfogadó és úgy látjátok csak a gyűlöletet keltem, nem volt szándékom, viszont nem is leszek birka akit visznek vágóállatnak! Már nem akarok másokon segíteni, mivel tőlem is elfordult a jog mikor segítséget kértem a magántulajdonom védelmében! Ezt csak azok értik akik hasonlóan jártak! Lesza...om az emberi jogokat, mikor a kislányaimat féltenem kell elengednem egyedül az iskolába, mert pár "felsőbbrendű" kissebségi rettegésben tart egy egész várost! Ki vagyok én a saját országomban?! Úgy érzem kissebség...
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 9.45
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
6. hozzászólás - 2015.08.14. 15:14:57
Offsboy: a kerítés valóban értelmetlen pénzkidobás volt. Viszont az ötletettel feltuningolva - aknamező, két magas drótkerítés között - talán már érne valamennyit (de határőrökre akkor is szükség lenne, különben drótkerítés szétvág, aknák hatástalaníthatóak, erre is hamar épülne üzletág).

Zooleee: Nagyon sokan éreznek így, ahogy te. Esélytelen, hogy ennyi menekült pik-pak be tudjon illeszedni, és 2 év múlva már szorgalmasan töltögetik ki az adóbevallásokat.

Bíborhold: Ebben teljesen igazad van. Franciaországban alapvetően nem szoktak az életszínvonalra panaszkodni, mégis, naponta ezrével próbálnak a menekültek Calaisból átjutni Angliába. Mit remélnek, miben lesz jobb ott nekik, ha se Franciaország, se Németország, se Olaszország se a többi ország amin átutaztak, nem volt nekik elég jó.

Ahogy írtam, lehetne ezt jól is csinálni, az EU retteg a menekültáradattól, biztos, hogy rengeteg pénzt lenne hajlandó fizetni azért, hogy valaki leveszi a válláról a terhet legalább részben. Kíváncsi vagyok, mennyi idő, pénz és energia lenne erre egy céget szervezni, ami mindezt megcsinálja (beilleszkedést segítő 1-es tábor, renitenseket tároló 2-es tábor)...
Pontszám: 7.60
népszerűTigristappancsFérfi
Végzetúr mester
402 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
7. hozzászólás - 2015.08.14. 15:28:12
Ide vezet ha valláson alapszik egy társadalom felépítése. A kilátástalan tömegek Szerencsénk, hogy itt Európában már leráztuk magunkról a kereszténység rabláncát, sajnos a Közel-Keleten ez nem ment az iszlámmal

Sajnos egyébként a megoldás csak katonai, teljesen érthető, hogy a felvilágosodott világias muzulmánok elindulnak keletre, az vallási fanatizmus poklából, de a helyzet csak akkor rendezhető, ha a szülőföldjükről a nyugat kitakarítja az iszlám fundamentalizmust, ez pedig csak erővel fog menni; de nem ám olyan kamuzással, ami afganisztánban vagy irakban ment; a II. világháború utáni németországi megszálláshoz hasonló erővel fog ez működni csak, amikor minden sarkon szövetséges katona állt. Ennek a realitása viszont nulla, így attól tartok, hogy ez a probléma sokáig velünk lesz.

A megoldás pedig a teljes körű integráció, aki pedig erre nem hajlandó az mehet haza. Persze nincs neki hova, ha az nem rendeződik. Ördögi kör.
Pontszám: 8.54
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
8. hozzászólás - 2015.08.14. 16:13:53 (Válasz Zooleee #5 hozzászólására.)
Idézet: Zooleee - 2015.08.14. 14:27:18
Más: Nem teljesen idetartozik, de ki kell írnom magamból! Én napi 12-14 óra melóval keresek meg annyit itt keleten, amit máshol (sajnos bunkó módon kimondom: Pesten vagy Dunántúlon 4-5 óra alatt összekaparnak) aprópénznek tekintenek!

A menekült témához nem tudok újat tenni, ehhez viszont igen; talán jobb kedvre derít kicsit, ha megnézed hogy azonos kaliberű lakások-házak nemhogy mennyivel többe, hanem hányszorosába kerülnek Budapesten az ottani árfolyamhoz képest.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.69
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
9. hozzászólás - 2015.08.14. 16:20:19 (Válasz Miklós #6 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2015.08.14. 15:14:57
Ahogy írtam, lehetne ezt jól is csinálni, az EU retteg a menekültáradattól, biztos, hogy rengeteg pénzt lenne hajlandó fizetni azért, hogy valaki leveszi a válláról a terhet legalább részben. Kíváncsi vagyok, mennyi idő, pénz és energia lenne erre egy céget szervezni, ami mindezt megcsinálja (beilleszkedést segítő 1-es tábor, renitenseket tároló 2-es tábor)...


Évszázadok óta mi vagyunk a "pajzs" az EU előtt. Most miért lenne másképp?!
Szerintem a maffiakormány szervezkedése már beindult, előbb-utóbb vmelyik fejes/holdudvara nagy EU-s pénzt (milliárdos nagyságrendet) fog belőle kaszálni!
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 8.23
népszerűMortal55Férfi
Végzetúr mester
1509 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
10. hozzászólás - 2015.08.14. 16:51:26 (Válasz Alendaar #9 hozzászólására.)
Erre mérget vehetsz, ha valaki pénzt veszít, akkor valaki nyer, hisz a pénz nem vész el csak gazdát cserél. Ez az egész buli mesterséges és irányított, mint ahogy minden kissebb-nagyobb válsághelyzet. Hatékonyan fellépni nem lehet, hiszen a "fejesek" nem hagynák, ezen a határzáron meg csak könnyesre röhögték magukat.
V2: Mortal5 (kómában)
V6: Mortal (kísérleti jelleggel üzemel)
Van hogy fáj az igazság, így megértem ha lepontozol miatta.
Ne próbálj meg meggyőzni, csak azt hiszem el, amit én magam hazudok.
Pontszám: 9.26
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
11. hozzászólás - 2015.08.14. 17:09:49
Hm. Pont témába vág.

http://index.hu/belfold/budapest/2015/08/14/16_eves_afgan_menekult_eletmento
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 8.69
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
12. hozzászólás - 2015.08.14. 20:50:42 (Válasz Offsboy #11 hozzászólására.)
Elolvastam, megnéztem, meghatódtam(igazán), De tegnap amint a lányaimmal mentem be egy hozzánk közeli kisboltba fölfigyeltem egy 6-7 év körüli kislányra és fiú testvérére, aki max. 1 évvel volt idősebb, természetes mozdulatokkal emelték le a kosarat a helyéről, a kislány szeretett volna venni valami vonzó édességet, a fiú rászólt: Anya azt mondta hogy kenyeret vegyünk csak, mert másra nincs pénzünk, a kislány habozás nélkül rakta vissza az áhított "luxuscikket" a polcra és ment bátyja után fizetni a kasszához a fél kiló kenyérrel(természetesen forintra kiszámolt apróval)! Egyszerre éreztem mérhetetlen sajnálatot és büszkeséget(ha értitek mire gondolok)! Nekem Ők a voltak a nap hősei(még a lehengerlő Tények, Aktív -ha van még ilyen-, meg ki tudja mi mellett is)! Egy kis szépséghiba, hogy nem kerültek fel a YouTube-ra, meg a NET-re, és nem kaptak pár ezer lájkot meg százezres megtekintést, mint a fiú akit körbefotóztak csak hogy hírnevet kapjon 15 percig és változtasson a hozzáálásomon/hozzáálásunkon! Nekem ők a nap HŐSei, nem csak aznap, de minden nap hasonlóan cselekedhetnek....

De felhozhatnám a MAGYAR kisfiút, aki a kigyulladt házból mentette ki szüleit, Ő is csak egy hír volt, pedig itt él, csak nem menekült....
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 9.05
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
13. hozzászólás - 2015.09.07. 11:38:22
Eltelt pár hét, és úgy tűnik, a probléma egyre eszkalálódik. Nekem különösen fájó pont az EU magatehetetlensége mellett az összetartás hiánya. Míg Magyarország a törvényeket próbálja betartani, addig más országok "beszólnak". A legdurvábbak azonban az amerikai reakciók:
http://index.hu/kulfold/2015/09/06/ a_volt_amerikai_nagykovet_xenofobnak_tartja_orbant/
illetve:
http://index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/ egy_rohado_rezsim_szornyu_vezetojenek_nevezte_orbant_a_guardian/
Namármost. Az USA az illegális határátlépőket szimplán lelövi. Bevándorlás-ügyben iszonyú szigorú policyjük van. És megnézném, hogy reagálnak, ha Mexikó teljes lakossága egyszercsak megindulna az USA felé.
De ez még nem minden. Az iraki és szíriai kormány megdöntésében tevékeny szerepet játszottak, és így a háborúért, az iszlám állam kialakulásáért és így az európába áramló menekültáradatért közvetlenül felelősek.

Nem vagyok egy nagy facebook használó, de most láttam, hogy az üzenőfalam is a menekülttémával van tele, és most már a liberális gondolkodásúak is radikalizálódnak, aki nem várja tárt karokkal a bevándorlókat, az nem ember. Ezzel kapcsolatban egy szintén facebookos kommentet idéznék, Krieger Tamástól:
"Elhatárolódom a kötelező szeressünkmindenkit attitűdtől, amely szerint szégyellnem kellene magamat, ha a gyerekeim és unokáim sorsa jobban érdekel, mint egy random pakisztáni családé, akik szírnek hazudják magukat, hogy a mi nagyszüleink által felépített világ gyümölcseit előlünk leszakítsák és feléljék."

Péntek este beszélgettem egy ismerősömmel, aki a MÁVnak dolgozik, a Keletinél. Ő mesélte, hogy a menekültek a buszok közül, amit értük küldtek, az első 3-at ripityára verték, és megdobálták a rendőröket az étellel, amit a segítőkész emberek adtak nekik. Emellett szanaszét dobálták a szemetet.

Semmi sem fehér, és semmi sem fekete. A bevándorlók közt ott van a hazáját elvesztett szír orvos és ügyvéd, a földönfutóvá vált földművesből lett dezertőr iraki katona, a küldetéssel érkező afgán tálib, a keresztény menekülttársait a tengerbe dobáló líbiai muszlim és a paradicsomi élet ígéretével érkező afrikaiak. De akárhogy is, meg kell válogatni, kit engedünk be (vagy át), és az nem kifogás, hogy Németországba mennek úgyis, hadd menjenek.
Pontszám: 9.08
kedvencOffsboyFérfi
Végzetúr mester
4654 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
14. hozzászólás - 2015.09.07. 13:38:27 (Válasz Miklós #13 hozzászólására.)
Idézet: Miklós - 2015.09.07. 11:38:22
De akárhogy is, meg kell válogatni, kit engedünk be (vagy át), és az nem kifogás, hogy Németországba mennek úgyis, hadd menjenek.

Na arra azért kíváncsi vagyok, hogy
a) józan ész elvei alapján milyen kritériumok szerint;
b) és ezt milyen - az EU torkán lenyomató (és a világsajtó által elfogadható) formában tálalva -
gondolnád szétválogatni őket.
Aproró, világsajtó. Most komolyan, a BBC-t világszínvonalú tömegtájékoztató rendszernek éltem meg eddig, de ami a bicskei szituáció óta ott folyik, Blikk színvonalúra süllyesztette, komoly csalódás volt.
A New York Times már évek óta bírálja Orbánt, Vida Ildikó óta érzem komikusnak a magyarok politikai megítélését (legtöbbször nem alaptalanul, de mégis részrehajlóan), így nem tekinthetó autentikus forrásnak. Cáfoljon meg aki nem így gondolja.

Facebook.
Ja, már mindenkiből előjött vagy Gandhi vagy Hitler, ennek érdekes vége lesz. Amikor lesz. Mondjuk a gyerekeinknek, unokáinknak nem azért lesz szar, mert a részükre ültetett gyümölcsfák terméséből majd szírnek mondott pakisztániak főznek pálinkát, hanem, mert évek óta fos a gazdaság és keményen leszálló ágban is marad; 1,5 éve (anyázva, az addigi felháborító 360-hoz képest) 390ért vettem fontot angliai látogatásra, tavasszal 425-re emelkedett, amit ma 442-ért láttam. És ennek tök nincs köze a menekültekhez. A menekültkérdés most arra jó, hogy az egyes IQ szint alattiaknak megint van bűnbak, hogy nekünk miért szar most, vagy később.

Buszok.
Munkám során elég sok menekülttel találkozok, többnyire kulturáltan hagyják ott maguk után a buszt, persze büdös van, de ez ellen nincs mit tenni. Az utolsóra rászólsz, hogy szedje össze a szemetet, ennyi. Nyilván ha tele van velük a hócipőm, azt az 50ből 1 esetet fogom harsogni, amikor valaki odaszarik a székek közé. Mindenesetre a fociszurkolókról igen hamar elült a hírverés, pedig nem gyenge garázdaság volt amit leműveltek. Ja, hogy ők magyarok? Az más.

Viselkedés.
megdobálták a rendőröket az étellel, amit a segítőkész emberek adtak nekik
Voltam kint én is a Keletinél pár napja, vittem ki 2 zsák ruhát, úgyis költözés előtt vagyok, legalább ezeket se kell bedobozolni...
Valamilyen caritas szolgálat hozott le egy doboz banánt, hát tényleg jó volt nézni, ahogy a kis 6-8 éves - minden lyukon beférő gyerekek - mikor kezükbe akadt egy 10-15 banánból álló csokor, teli vigyorral szaladt, hogy az már az övé, úgy szorítva, mint egy amerikai focista a labdát. Persze a segélyszervezetes hölgy kiakadt, meg kiabált a kisgyerekkel (aki nem vett róla nagyon tudomást, csak szaladt); bár nem tudom mire számított, hogy levisz 10.000 ember közé 200 db banánt, majd nyilván egyes sorba állnak. Mellesleg mikor továbbmentem pont láttam, hogy a kisgyerek odaadta a zsákmányt a családfőnek, aki igazságosan elosztotta a banánt, és voltak rá elegen;szóval ha nagyon radikális akarnék lenni azt mondanám volna mit tanulnia egyes kulturált európainak....szóval a MÁV-os ismerősöd is biztos látott ilyet, de ki mit akar meglátni, arra fogékony, azt mondja tovább.
A bevándorlók több, mint 95%-a vallási vagy egyéb meggyőződésből nem eszik valamit (arab vagy pastu) ; ami nekünk európainak természetes kaja, "közelebb" keleten a sertést, "távolabb" a marhát; plusz sok a vegetáriánus. Elég ha egy vonatról pár olyan vérmérsékletű mint a mi kedves fociszurkolóink, máris kész a felvilágosulatlan általánosítás; szóval ezzel is óvatosan bánnék.

Megoldás?
Semmiképpen nem az, hogy felszállítjuk őket a Keletiben, hogy irány Bécs, majd Bicske lesz belőle. Ennek azért erősen holocaust látszata van. Merkel ugyebár "hívta őket", az EU-s szabályok meg nem engedik, hogy a menekültügyi eljárás lefolytatásáig bárhova lehessen menni. Hát legegyszerűbben talán a bürokráciát lehet legyőzni. A legyártott papírok mennyiségét minimalizálni, eljárásokat egyszerűsíteni. Ha az ujjlenyomat megvan, minden megvan, a többi mind felesleges - kis túlzással. Pár órás - várakozással együtt - ügyintézés után lehetne vinni őket a hegyeshalmi határhoz, aki oda akar menni, menjen. A több100-1000 fős tömegeknek nem állja útját az sógor hatóság sem. Jó a menekültnek, mert oda akar menni, jó a magyarnak, mert nem a keletinél pecózik a menekült duzzogva. Aztán szóljon arról a világsajtó, hogy az osztrák hogy kezeli őket, duplán jó a magyarnak.
Mini event menetrend - https://goo.gl/0W5E6l
Pontszám: 9.02
kedvelt tagDoomlord108926Férfi
Végzetúr tanonc
15 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
15. hozzászólás - 2015.09.07. 17:44:47
a) józan ész elvei alapján milyen kritériumok szerint;
Néz utána az agyszívás fogalmának.
A selejt meg marad Magyarországon,Olaszországban,Görög országban hisz ezekben az országokban regisztrálják be őket,tehát ide dobják majd vissza őket.

b) és ezt milyen - az EU torkán lenyomató (és a világsajtó által elfogadható) formában tálalva
Erre van a televizió.Bármit meg esznek az emberek.Én Angliába éltem mikor Viktorunk felbérelte a Fradi keménymagot egy kis balhéra.TV székház,stb....
Ne tud meg mi volt az Angol sajtóba
Skinhedek basebol ütővel kiégett autókon,forradalom címekkel és belháború ábrázolással.FÉLTETTEM A CSALÁDOM!!!

Éltem arabokkal akik szerették hitüket.Elmodták,hogy a nyugati sajto kiforgatja a valásukat és ellentétesen értelmezve uszítja ellenük az EU népeit.Az iszlám hitben nincs olyan opció,hogy hihetleneket büntetlenül gyíikolhatnak!
Az iszlám hit csak azoknak ad dicsőséget akik az Iszlám ellenségeit:Katonák,politikusok és az embereket kihasználó tőkések.Azaz akik az Iszlám embereket fenyegetik.
Az Iszlám öngyilkos merénylők vagy megtévesztett emberek vagy meg zsarolt emberek/Pl családjukkal/

Putyin meg szellőztette az Iszlám Állam pénzügyi bevételeit és hogy miféle iszlám harcosokból állnak.
Pénz bizony az EU,Amerika,Izrael.
Katonák pedig zsoldosok,akik közel sem iszlám vallásúak.

Miért jó ez az USÁnak,Izraelnek és az EU Tőkéseinek?
USA egyértelműen fegyvert akar el adni,olajat szerezni,nukleáris hulladékot le rakni,stb.... 1000 oka lehet.
Izrael erőteljesen terjeszkedik.Mennyivel könnyebb egy lakosság nélküli országot szabályosan felvásárólni?
EU Tőkések tojnak a migránsokra,de pár millió migráns bizony hatással lesz a munkaerő árakra és az emberek a munka körűlményeikből is képesek engedni,ha bármikor el veszthetik.

Ami szintén vicces a történetben,hogy az Iszlám állam a világ minden országából végzett ki embereket.Tehát miért akarja az egész világot ellenségnek?
Ezzel nem szerez barátokat az Iszlám államokban.De bele lehet keverni az egész világot,ami inkább a tőkéseknek éri meg.

Ezen érdemes elgondolkodni.
---
Pontszám: 6.67
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
16. hozzászólás - 2015.09.07. 18:08:25
Ofsboy: a nyitó cikkben már írtam, én hogy válogatnék. Először egy tábor, ahol valamennyi időt el kell tölteni a bevándorlónak, és megnézik, hogy alkalmas-e arra, hogy az EU-ban maradjon vagy sem (nyelvtanulási készség, szakma, szorgalom). Azt, hogy az országban belépő migránsokat először regisztrálni stb. kell, e célból egy táborba kell menniük, ahová elszállítják őket, én ezt még nem érzem holocaust látszatnak. Mint ahogy azt sem éreztem annak, amikor az USÁba utazva zoknira vetkőztettek és úgy motoztak. Ez a törvény, ha oda akarok menni, ezt be kell tartani.

Nekem az egész menekült témával 3 bajom van. Az egyik a gazdasági, talán a kisebb gond: szerencsés esetben beilleszkednek, dolgoznak stb és kitermelik az eltartásuk költségeit. A nagyobbik gond viszont a biztonságérzet. Szept. 11. után iszonyúan megszigorodtak az ellenőrzések, és még így is történtek bombatámadások itt, Európában is. Most pedig hipp-hopp, útlevél és egyéb okmányok nélkül, ujjlenyomat vétel meg minden nélkül mehet a százezres horda át Európán. Nem tudom miért felejtette el az EU az elmúlt évek szigorú biztonságpolitikáját, de ennek nem lesz jó vége, nem tudják ki jött be, és hol van. A harmadik dolog, a más vallást tisztelem, de azt nem, ha valaki a nőket alsóbbrendű lényeknek tartja. Csak és kizárólag olyat engednék be az EU-ba, aki elismeri, elfogadja, és betartja, hogy minden ember egyenlő, a nők nem állatok vagy rabszolgák.

Idézet: Doomlord108926 - 2015.09.07. 17:44:47
Putyin meg szellőztette az Iszlám Állam pénzügyi bevételeit és hogy miféle iszlám harcosokból állnak.
Pénz bizony az EU,Amerika,Izrael.
Katonák pedig zsoldosok,akik közel sem iszlám vallásúak.

Az USA alapvetően a szír felkelőket pénzeli, az iszlám állam inkább az öbölmenti gazdag olajállamoktól kapja a pénzét. Szíria mindig is szálka volt az USA és Izrael szemében, annak ellenére, hogy (az amúgy diktatórikus) vezetés jóval felvilágosultabb volt, mint a környező országok. Szíria nagy támogatói Irán és Oroszország, szóval ott effektive egy mini-világháború zajlik. Mindenki lő mindenkire, én is elmenekültem volna.
Pontszám: 8.47
közkedveltDnamaxFérfi
Végzetúr
99 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
17. hozzászólás - 2015.09.07. 18:39:47
Azért mai Merkel nyilatkozat burkoltan de világosan kifelyezi amit azért már lehetet tudni hogy idővel megteszik.
Légyege röviden:
-Németek nem fogadják be az összes menekültet .Megj.: két uti céljuk van Németország és Anglia.
-Szépen kiszűrjük az értemiséget akik maradhatnak, meg pár ezer olcsó munkaerőt a többi mehet haza

Így kicsit növelik a német gazdaságot, bezsebelnem ilyen olyan címen egy rakás Uniós támogatást a befogadottak után.

Jelzem ez csak az első kisebb menekült hullám volt.
Usa megmondta nem hajlandóak befogadni menekülteket, Európa oldja meg. Naná majd hülyék lesznek potenciális teroristákat beengedni.
Érdekes senki nem akar Oroszország v. Kína felé menni .
Írom ezeket úgy hogy déli határtól alig 40kmre lakom.
Beszéltem én is családokkal akik javarészt NEM A HÁBORÚ MIATT JÖTT EL hanem mert jobb életet jobb munkát jobb fizetést szeretnének.
Csak azt nem fogják fel hiába az ő ottani fizetéséhez képest többet kap ugyan de többet is fog költeni.Sokan úgy gondolják majd segít a befogadó ország.
V5 Smaragd Tanács
V6 A Galaxis Őrzői
V3 Kings of Dawn
V2 Martalócok
Pontszám: 6.67
kedvelt tagDoomlord108926Férfi
Végzetúr tanonc
15 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
18. hozzászólás - 2015.09.07. 19:43:38 (Válasz Miklós #16 hozzászólására.)
Miklós azt nem érted,hogy mindkét oldalt támogatják az általam említett hatalmak.
Erről beszélt Putyin.
Egyetlen egyszer láttam a felvételt és minden EU,Amerikai stb... országban ez a beszéd le van tiltva a netről.Ma próbáltam megtalálni,de reménytelen.
Amiről én beszélek az az,hogy ez a migráns dolog és a Szír válság egy irányított,megtervezett dolog.
Akár a WW1-2,akár Avganisztán lerohanása,Irak lerohanása,Afrikai diktátorok,stb... a 20-21.században.
Ma Szíriában megy a balhé,jövő évben meg Iránról fog szólni.
MINDEN ÉVBEN HÁBORÚZIK AZ USA,IZRAEL ÉS AZ EU!!!!
Afrikát csontra fosztották a 20.században,21.század elején,most jönnek az iszlám országok.
---
Pontszám: 7.50
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
19. hozzászólás - 2015.09.07. 19:55:56
Mi lesz ha a németek elutasítják a "menekültek" 70%-át, mivel ők nem menekültek, hanem a jólét víziójában élnek, ezért jöttek! A tömegek radikalizálódni fognak, mind a lakosság, mint a migránsok részéről! Mikor eljön ez a pont(márpedig eljön), nem szeretnék ott lenni, ekkora tömeget lehetetlenség lesz kezelni Ha a gazdag nyugat kiteszi a megtelt táblát, vajon hol fog lecsapódni a több 10-100 ezer bevándorló, mert haza nem mennek az biztos! Gyorsan rövidre kellene zárni a bevándorlási gondokat, mégpedig radikálisan! Segítsük a görög-olasz határokat teljes lezárással, mindenkit visszafordítani és lekommunikálni, hogy ne gyertek, mert ez nem a paradicsom! Máshogy ez nem fog menni!
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 8.74
kedvencZooleeeFérfi
Végzetúr tehetség
231 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Menekültek
20. hozzászólás - 2015.09.07. 20:07:34
A legracionálisabb ember szerintem:https://www.youtube.com/watch?v=9Akbv9VWYhg
V2 Solmyr as Samud
Pontszám: 8.74
Oldal: 123
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiRésföld - a HKK legújabb kiegészítője