Felhasználónév: Jelszó:
Oldal: 123456
Szerző
Topic neve: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
1. hozzászólás - 2009.10.08. 14:55:03
Hétközben napközben nem szoktam vásárolni járni, mert dolgozom, de most valamiért muszáj volt kiugranom a közeli boltba 10:30 körül. Gondoltam, hogy üres lesz a bolt, hiszen ilyenkor mindenki munkában van. Valójában, a parkoló dugig volt, és bent az üzletben is rengetegen voltak, minden polt előtt hosszú sorok kígyóztak. Ezen egy kicsit elgondolkodtam. Ha mindenki az üzletekben vásárol napközben, akkor ki dolgozik? A vásárlók nagy többsége persze nyugdíjas volt, de tizenötévvel ezelőtt még nem töltöttek meg nyugdíjasok egy áruházat egy átlagos hétköznapi napon úgy, mintha aranyvasárnap lenne. Persze ez nem azt jelenti, hogy a nyugdíjasok nagyon el vannak eresztve, csak azt, hogy a társadalom egyre inkább elöregszik, és hogy boltba járni jobb program, mint otthon üldögélni. De mivel jelentős fantáziával vagyok megáldva és amúgy is szeretem a sci-fi-t, erről eszembe jutott, hogy vajon milyen lesz Magyarország 20 év múlva, ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak: egyre kevesebb gyerek születik, egyre tovább élnek az emberek. A fejlődő országokban, ahol sok gyerek van, és sokan dolgoznak, sok pénzt termelnek, azt most még kölcsönadják nekünk, busás kamatra, hogy fenn tudjuk tartani az életszínvonalat, ahol egy dolgozó ember átlagosan három másikat tart el. De végtelenségig nem élhetünk kölcsönökből. Ráadásul ahogy egyre nőnek az adóterhek, és egyre többfajta juttatás és segélylehetőség van, egyre kevésbé éri meg dolgozni.
Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, 20 év múlva, vagy akár hamarabb is, amikor már nem kapunk több hitelt, összeomolhat a jelenlegi gazdasági modell, extrém méreteket ölthet a szegénység, és így a bűnözés is, és a gazdaságunk, sőt társadalmunk akár évtizedeket is visszaeshet. Az ókorban és a középkorba volt megoldás, mindenkit, aki nem akart vagy nem tudott dolgozni, besoroztak katonának, ezt megtette a szomszéd ország is, egymásnak eresztették a seregeket, és a probléma meg volt oldva. A mai demokráciában viszont ezt már nem lehet eljátszani.
Mi a megoldás? Egész bizonyosan nem az, hogy a szűk, adót fizető réteg terheit még tovább emelik. Önmagában az sem megoldás, hogy a 40 évet végigdolgozó emberekkel közlik, hogy még 10 vagy 20 évet kell dolgozniuk a nyugdíjig csak azért, mert az orvostudomány fejlődött. Persze jó lenne, ha az emberek több gyereket vállalnának. A mai tendenciáknak főleg anyagi és kényelmi okai vannak, mindenki egzisztenciát akar előszőr tekinteni (ld. még A nők és a gyerekvállalás c. topicot). A megfelelően nevelt fiatalok, egy népes nemzedék bármekkora befektetést megérne, mert el tudnánk tartani az időseket. Egy megfelelő támogatási rendszer ezen segíthetne, de az átlagemberek számára nem ad elég segítséget, mígy egy szűk réteg már most is túlzottan kihasználja.
Kicsit olyan az egész, mint amikor legyengül az emberi szervezet (Magyarország), és már nem képes az őt megtámadó baktériumokkal, vírusokkal (problémák) megküzdeni. A kórokozók semlegesítése, a gyógyítás fájdalommal, kényelmetlenséggel jár, és ezt a szervezet nem szívesen vállalja be. Persze amikor az orvos közli, hogy a halál mikor fog beállni, akkor szívesen levágatnánk akár a karunkat is, hogy életben maradjunk, de addig nem visz rá a lélek.
A legjobb lenne a történelemből találni egy hasonló modellt, ami megoldást adhat, de sajnos az egész folyamat túlzottan újszerű, nem lehet a korábbi metódusokat alkalmazni.
Mindenesetre kíváncsi vagyok a véleményetekre: milyen lesz Magyarország 20 év múlva? A politikusok fognak megoldást találni a problémákra? Hány embert kell akkor majd egy dolgozónak eltartania az adójából? Lesznek zavargások, háborúk?
Pontszám: 8.87
népszerűMortimerFérfi
Végzetúr mester
4247 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
2. hozzászólás - 2009.10.08. 15:11:35
Európa éppen ezért terjeszti ki a határait délre és keletre. A bevándorlást EU szinten erőltetik, a tagállamok (pl. Olaszország, Spanyolország) már nem örülnek neki annyira, de a gazdasági realitás az, hogy ha nincs európai gyerek, akkor a munkahelyeket és a nyugdíjakat afrikai és egyéb államokból érkező szegényekkel kell feltölteni. Ez az egyik fő oka annak is - persze piacszerzési és katonai okok mellett - hogy Törökországot nyomják a legmagasabb szinten: 130 milliós ország, ahol a többség roppant fiatal.

Japán másik utat követ: a világ már most is legtöbb száz évet megélt emberével bíró ország inkább robotokat fejleszt, és a lehető legtöbb feladatot automatizálja. Ezeket akarják használni minden "alsóbbrendű" helyen, ahol a nyugat olcsó kulimunkásokat alkalmaz.
Az egészséged érje el a szinted kétszeresét!

Minden információ a Végzetúrról! Küldetések szakértelmek felsorolása, és még LE-t is kapsz, ha használod!http://vegzetur.wikidot.com/
Pontszám: 8.03
kedvencScorpion666Férfi
Végzetúr tehetség
159 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
3. hozzászólás - 2009.10.08. 15:50:15 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
"A politikusok fognak megoldást találni a problémákra?"

A jelenlegi politikai elit biztosan nem, ők el vannak foglalva a saját problémáikkal, ld. lopás, korrupció, végkielégítés a semmiért stb. Teljesen más politikai erőre van szükség, olyanra, amely az ország, és egyben a nép érdekeit a saját anyagi érdekei elé helyezi.

"Hány embert kell akkor majd egy dolgozónak eltartania az adójából?"

A jelenlegi születési arányok mellett, ill ha nem reformálják meg a nyugdíjrendszert, akkor kb 2025-30 körül eljutunk oda, hogy egy dolgozó fog eltartani két nyugdíjast. És akkor még nem is beszéltünk a segélyből élőkről.

"Lesznek zavargások, háborúk?"

Más országgal biztosan nem, Szlovákia csak azért riogat a magyarveszéllyel, hogy elterelje a figyelmet az ország gazdasági helyzetéről.
Viszont etnikai konfliktus kialakulhat a magyarság és a cigányság között. Pontosabban már kialakult, viszont nem szabad hagyni, hogy a helyzet még tovább eszkalálódjon. Továbbá fel kell számolni a cigánybűnözést, erősebb rendőrségre, szigorúbb törvényekre van szükség. Nem arra, ami jelenleg folyik, hogy szabadon engedik a büntetett előéletű! cigánybűnözőt, miután félholtra ver valakit. (Persze a kormány szerint annyira nincs bűnözés, hogy be is zárnak két börtönt költségmegtakarítás céljából)
V2 - Sith Lord - Sötét Mágusok
Pontszám: 8.30
kedvelt tagLoWsFérfi
Végzetúr mester
485 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
4. hozzászólás - 2009.10.08. 22:55:04 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Szerintem nem csak jobb programmá vált a boltba járás az otthon ülésnél, hanem egyenesen bűnné vált az ha valaki nem tölti ideje nagy részét közösségben (még akkor is ha az csak egy formális kapcsolatokkal teli bolt).
Ez azzal magyarázható, hogy az emberek elidegenedtek egymástól. Az urbanizáció, az erős versengés, a kevés/nem megfelelő minőségű szabadidő és a társadalmat megosztó elvek vagy bármi ami külömbséget jelent az emberek között mind megtette a hatását ezen a téren.
Az emberek gyakran sokat dolgoznak "viszonylag" kevés pénzért. Ezért azt a kevés szabadidőt amiük van igyekeznek minnél inkább kihasználni. A gyereknevelés sokszor nem igazán pihentető és legfőképpen nem felelősségmentes elfoglaltság, nem is beszélve az anyagi vonzatokról. Ezek együtt teljesen elveszik az emberek kedvét a gyermekvállalástól nemhogy a 2 vagy több gyerektől. Szemben a szocializmus viszonylagos biztonságával, most minden bizonytalanná és mulandóvá vált (kivéve a törlesztőrészlet). Ilyen környezetben érthető ha valaki nem vállal gyereket, hiszen ki tudja, hogy fel tudja-e nevelni?
Ezért is öregedik a társadalom. Ennek hatása egyre szembetűnőbb és érezhetőbb lesz, majd végül tarthatatlanná válik a rendszer. Ezt fékezendő, elindul egy erőteljes bevándorlás. De hosszútávon ez sem segíthet az országon.

Magyarország 20 év múlva szerintem egy még mindig fejlődő állam lesz. Jelentős vagy tarthatatlan adóssággal. Jelentős cigány kisebbséggel. Erősödő bevándorlással és külföldi munkavállalók tömkelegével. Teljesen előnytelen és öregedő korfával.
Ahogy előttem is mondták: az ország vezetésével (is) nagy gondok vannak. Sajnos nekünk nincs meg az a demokratikus múlt és tapasztalat ami segítene átvészelni ezeket a kritikus időket. Egyszerűen túl fiatal a demokrácia és túl sok a gyermekbetegsége.
Ide járok trollkodni!

V1 Kötél Általi Halál
V2 Eltörlő
Törölve: V3 Hopeless
Pontszám: 7.37
kedvelt tagArchandFérfi
Végzetúr tanonc
17 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
5. hozzászólás - 2009.10.09. 23:37:09 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
"Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, [...] és a gazdaságunk, sőt társadalmunk akár évtizedeket is visszaeshet."

Optimista.
Pontszám: 7.86
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
6. hozzászólás - 2009.10.10. 19:28:30
A milliárdokat szétosztogató/lenyúló politikusok, a sok "semmit nem kell csinálnom, de nettó 2-300k-t minimum megkapó" unokaöcsik/hugik, a cigány életmódot folytató emberek miatt (van köztük nem cigány is bőven!) nem kell 10-15 évet várni az összeomlásra.
Ha nem lesz 1-2 éven belül radikális változás, beborul az ország!
De amíg a rózsaszín ködből kitekintgető barmok mondják meg, hogy mi a helyzet pl. azokban a falvakban, ahol a lakosság többsége megfélemlítve él; amíg van olyan "dolgozó", aki annyi pénzt kap a kirúgásáért, amennyit sokan 100 év alatt sem keresnének, addig nem igazán van lehetőség bármire.
Azt kívánom ezeknek a neoliberális eszementeknek, hogy saját bőrükön tapasztalják meg egyszer a tönkretett emberek dühét.

Magyarországnak nem való a demokrácia! Ide egy erős kezű király kellene. Én Szent Lászlóra szavaznék.
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 7.79
kedvencDrevanFérfi
Végzetúr
78 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
7. hozzászólás - 2009.10.11. 09:18:12 (Válasz Alendaar #6 hozzászólására.)
Teljesen egyetértek, főleg abban a pontban, hogy 1 kézbe kellene a hatalmat koncentrálni. Minél több felé osztják ugyanis a hatalmat, annál inkább elveszik a felelősség. Ez ellen pedig valóban a királyság lenne a legoptimálisabb védekezés.

A változást tényleg nem kell messzebbre tenni pár évnél. Elfogadhatatlan és tarthatatlan, hogy "megyünk magyart ölni" c. képekkel reklámozza magát a cigánykisebbség néhol, és mégis ingyen élnek a magyarok pénzén. Ilyen szempontokat és körülményeket figyelembe véve 20 év múlva aligha lesz már cigányproblémánk...
_____________________________________________

Miklós kezdő hozzászólása azért is fogott meg amúgy annyira, mert jómagam is használtam már a "beteg szervezet vs. paraziták" hasonlatot az ország helyzetének modellezésére. (Fits perfectly.)
Attól, hogy a kacsa nem tud úszni még nem biztos, hogy a víz a hülye...
Pontszám: 7.85
kedvencByzonFérfi
Végzetúr mester
5137 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
8. hozzászólás - 2009.10.11. 10:01:38 (Válasz Miklós #1 hozzászólására.)
Elég sokakkal egyet értek az előtte szólok közül.
Sokáig dolgoztam japán vállalatnál, mégpedig a termelésben, láttam itthon és az anyacégnél Osakában is mit jelent a magas fokú automatizálás. Brutálisan sok munkaerőt tud megspórolni, csak ez nemmegoldás az alapproblémákra.
Nem vagyok politikus, az előttem szólókkal viszont csak részben értek egyet. A centralizált, egyszemélyi vezetés (mindegy hogy királyság vagy diktatúra) veszélyes, mert sok függ azon a vezetőn...
Inkább maradjunk a demokrácia talaján. Ezzel meg az a probléma, hogy mára a rendszerváltás vezéralakjai, az akkor kialakult legnagyobb politikai pártok hitelüket vesztették. Az MSZP kevés híján törpepárttá zsugorodott, ott lesz a Parlamentben, de már nem meghatározó erőként. Az SZDSZ (és velük a liberális eszmék) eltűntek hosszú, hosszú időre a süllyesztőbe, igaz az ő értékeikre most nincs is semmi szükség, nem élhetünk engedékeny korszakot. Az MDF nagyjából stagnál, amit megszerzett kezdeti, gerincesnek mutatkozó politikájával, azt el is bukta az elnökválasztás körüli mizériával, stb. A FIDESZ lesz az új kormányerő, de már nekik is, most is csökken a támogatottságuk... Ha csak nem alkotnak nagyot (és mivel személyes megítélésem szerint, ez az egyébként BALoldali párt (az MSZP! na az jobb oldali gazdaságpolitikát mutatott!) sem lesz képes semmi extrára, megszorítanak, választás előtt felélik), akkor biza nagyot buknak hosszú időre ők is. És ki marad? A radikálisok... A két szélsőség.
Ami nem feltétlen lenne baj. Nézetem szerint amire szükség lenne jelenleg, jóval nagyobb törvényi szigor (nem, nem halálbüntetés!), amely szigorúan sújtja a bűnelkövetőket (drasztikus börtönbüntetések, kimagasló pénzbírságok, akár vagyonelkobzással). A megélhetési bűnözés mint fogalom eltörlése (az állam a bűncselekményeket ne tegye legális megélhetéssé! nem hogy 20.000, de 20 Ft értékhatárig se!) A törvény előtti, etnikai illetve egyéb alapú pozitív diszkrimináció megszüntetése (ne kelljen a bírónak attól tartani, ha 2 évre elítél egy romát, akkor már tuti etikai vizsgálat, mert majdnem hogy itt tartunk). A bírósági ítélethozatalok felgyorsítása. A börtönök a továbbiakban ne legyenek üdülőközpontok. -> jelentősen megfogná a bűnözést, úgy hiszem ez így együtt.
Másrészt a GYES, GYED pénzbeli juttatásai kb feleljenek meg az utolsó 6 munkában töltött hónap átlagkeresetének, így esetleg több lenne az esély, hogy elmenjenek a nők szülni (vagy akár apuka maradjon otthon). Miután munkába áll újra, szép hosszú védettségi idő, hogy ne is rúgja ki a munkáltatója. Viszont elkerülendő azt, hogy a gyerekek tartsák el segély formájában a szüleiket, akik csak a kocsmában piálnak ("Kicsi még a gyerek, elég napi egyszer is zabálnia, na adj még egy felest meg egy nagyfröccsöt!"), szerintem aki legalább 3 gyereket vállal, onnantól a 2 felettiek után járó pénzecske az adóból legyen leírható, vagyis ha pénzt akarsz, húzzál dolgozni! Óvódákat és bölcsödéket létesíteni plázák és 40 centis kilátók helyett...
És én úgy hiszem, az lesz amit a történelem mutat. Vagyis amikor nagy a baj, amikor már nyakig ér a mocsok, akkor előtörnek a radikális szélsőjobb vagy szélsőbal erők, és azok mindig rendet csinálnak. Vaskézzel. Azt hiszem az lesz most is. Mert a jelenlegi politikai vezetés, pártoktól függetlenül, romlott és tehetetlen...
VB van...
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!!!!!!!
Pontszám: 9.26
kedvencSacerdosFérfi
Végzetúr poronty
5 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
9. hozzászólás - 2009.10.11. 15:46:29
50millárd forint megy(ment)el 2008-ban a szociális segélyekre.Ez a durván 30ezer milliárdos költségvetésnek az elenyésző töredéke.De 2009-ben ez is megszűnt.Magyarországon gyakorlatilag eltörölték a szociális segélyezést.(persze aki tizenakárhány gyermeket szül annak nem)És mégse élünk jobban semmivel sem.Talán vehetnétek a fáradságot és utána nézhetnétek a számoknak,de főleg a tényeknek.Nem azok a nyomorult csóringerek miatt tart itt az ország.Ami miatt itt tartunk,(és garantálom,hogy fogtok még ezekre az időkre is nosztalgiával gondolni )
olyan szinten lévő emberek akik közönséges haszonállatként tekintenek a magunkfajtára.És módjukban áll kényükre kedvükre manipulálni még a puszta gondolataitokat is.Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a Zeitgeist című remekművet.Ideje felébredni.Amíg még tudtok.....
Pontszám: 7.78
kedvelt tagLoWsFérfi
Végzetúr mester
485 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
10. hozzászólás - 2009.10.11. 15:51:52 (Válasz Byzon #8 hozzászólására.)
Van amivel egyetértek. Viszont ezzel a jobb/bal szélsőséges dologgal nem.
A történelemböl lehet hozni ilyen példát amikor a szélsőség megoldotta dolgokat terroral/vasfegyelemmel bármivel. De a vége nem ez lett, hanem amint elmult a veszély a vezetők szinte soha nem mondtak le a hatalomról. Hiszen az egy kemény rendszerben sokkal többet jelentett és ért mint egy demokráciában. Álltalában az volt a vége a dolgoknak, hogy az emberek ugyanúgy szenvedtek és lázongtak mint az előző rendszerben.
Amit a mostani szélsőségek igérnek az szép és jó. Csak a megvalósítás marad el. Az ilyen pártok bukásának oka 2 dolog lehet: vagy hatalomra kerülnek (ilyen esetben nyilvánvalóvá válik az igéretek teljesíthetetlensége rövid távon) vagy elmúlik az őket felemelő külső/belső hatás (jelen esetben a válság és a romló szociális helyzet). Mivel a válság lecsengése a következő ciklus alatt 99%os eséllyel végbe megy és fejlődésnek indul a gazdaság így csak a szociális helyzet marad ami győzelemre nyomhat bármilyen szélsőséges pártot is. Ezen pedig "könnyen" lehet segíteni: szociális háló reformjával és a törvények betartásával/betartatásával.
A mostani helyzetre nem a szélsőség a megoldás. Hanem az ésszerűség, a jelenlegi törvények betartása és a kiskapuk megszüntetése! A támogatási rendszer átalakítása hosszútávon is lényeges a népesség megörzése és korfa helyreállítása miatt.

Az egyeduralmat végképp ésszerűtlennek tartom. Mutasson valaki egy olyan embert aki tényleg képes egy ilyen volumenű és felelősségű feladat ellátására anélkül, hogy ne a saját és környezete érdekeit nézzné, hanem az országét is. Ha ez megvan akkor már csak el kel lfogadtatni az emberekkel ezt az egyént (ez lehetetlen). Erre Orbán/Gyucsány/Mádl/Bokros/Dávid/Győzike/Torgyán sem lenne képes. Egyszerűen túl nagy hatalom lenne ez egy sebezhető és zsarolható kézben. Csak bábja lenne egy szűk rétegnek akik ugyanúgy magasról tennének az ország népeire mint eddig.
Ide járok trollkodni!

V1 Kötél Általi Halál
V2 Eltörlő
Törölve: V3 Hopeless
Pontszám: 5.26
kedvencByzonFérfi
Végzetúr mester
5137 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
11. hozzászólás - 2009.10.11. 17:25:07 (Válasz LoWs #10 hozzászólására.)
Ne érts félre, még csak haloványan sem mondom, hogy a radikális erők győzelme hosszú távon jót tenne az országnak. Sőt! Én csupán azt mondom, hosszú távon egy radikális erő (jelen esetben inkább a szélsőjobb) győzelmére tippelek hosszú távon.
Az oka nagyon egyszerű. Láttuk mire megy egy politikai erő megszorításokkal és ugyanakkor laza, liberális törvényekkel, jogi aránytalanságokkal és korrupciós ügyekkel. Az MSZP lendületből lezuhant a lejtő aljára...
És nem gyanítom, hogy a FIDESZ ennél többre lesz képes... Márpedig ha a másik nagy párt is eltűnik, az a radikálisok előretörését jelenti majd.
Nem szeretném. De szerintem ez lesz...
VB van...
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!!!!!!!
Pontszám: 7.52
kedvelt tagLoWsFérfi
Végzetúr mester
485 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
12. hozzászólás - 2009.10.11. 17:45:51 (Válasz Byzon #11 hozzászólására.)
Előretörés természetesen várható.
De mint mondtam, nem csak belső folyamatok miatt van ennyi szavazatuk. Erre nagymértékben rásegít a válság is.
A szélsőségek legfőbb tulajdonsága, hogy radikális változásokat javasolnak és mindíg bírálják az épp hatalmon levő elitet. Semmi sem garantálja, hogy ők bármivel jobbak lesznek mint a jelenlegiek. Ha nem tudnak hatalomra kerülni a következő ciklusban a kkor jó esély van rá, hogy soha nem fognak.
Igen időszerű lenne már a rendszerváltási politikusok leváltása. Amolyan generációváltás szerűen. Ezt a jelenlegi vezető pártok is megtehetnék. Azzal hogy tettrekész, új szemléletet hordozó és becsületes(ebb) "utódokat" jelölnek a posztokra.
Ha ez megtörténne. semmi szükség nem lenne a szélsőségekre és rövid és középtávon megoldódhatnának az orszáág gondjai. Vagy legalábbis valami új kezdőthetne el. A demokrácia felnőtt korba léphetne.
Ide járok trollkodni!

V1 Kötél Általi Halál
V2 Eltörlő
Törölve: V3 Hopeless
Pontszám: 5.32
kedvencByzonFérfi
Végzetúr mester
5137 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
13. hozzászólás - 2009.10.11. 17:54:47 (Válasz LoWs #12 hozzászólására.)
Kétségtelen, de mivel a topic címe, hogy szerintünk milyen lesz a világ 20 év múlva, én egy erősen radikális vezetésű országra tippelek. Nem bízom abban, hogy a jelenlegi politikai elit csak úgy átadná a helyét (lásd Orbán hatalommániája, Dávid Ibolya elnöki székben maradása...)
Én azt tippelem, eljön most a radikális eszmék kora. De remélem csak borúlátó vagyok...
VB van...
DEUTSCHLAND ÜBER ALLES!!!!!!!!
Pontszám: 7.52
népszerűWarfokiFérfi
Végzetúr mester
286 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
14. hozzászólás - 2009.10.11. 20:46:12
20 év múlva? Rosszabb, mint most. Ennek ellenkezőjére semmi nem utal tapasztalatom szerint. Okok? Jórészt elmondták előttem, de azért (nem feltétlen fontossági sorrend):

1. A politikai elitre magam részéről a kutyámat sem bíznám rá, akár csak egy napra is. Nemhogy az ország sorsát évekre. Ellenben a szésőségek előretolása jóra még nem vezetett. Akkor viszont ki irányítson? Ha esetleg kialakulna egy új, nem szélsőséges elit (aminek esélye nagyjából a lottófőnremény megütésével egyenlő), az is alapjaiban korrumpálódna, mire ténylegesen hatalomra kerülne. Szimplán mert ilyen a rendszer. Erős háttértámogatás nélkül az ember hatalom közelébe sem jut. Azért meg tenni kell, például törvényekkel kedvezni a támogatónak. Vagy hasonlók.

2. Az elöregedés az egész fejlett világban probléma. Néhány évtizedig még az is marad: 2-3 évtizede még nem volt ritka a két-háromgyerekes család. Ők felnőnek és nyugdíjba vonulnak lassan majd, utánpótlás borzalmasan kevés => a mélypontja ennek a válságnak még odébb van. Csak még nyugaton egyelőre van miből finanszírozni (többé-kevésbé) ezt, addig Magyarország már most hitelből törleszti a korábbi hiteleit.

3. A cigány-magyar ellentét idestova fél évszázada egyre erősebb lett. Jelenleg olyan, mint egy puskaporos hordó: csak egy szikra kell, hogy robbanjon. Pesten van olyan utca, ahogy "cigány oldal" és "magyar oldal" van. Ha rossz oldalon mész, közel biztos, hogy megvernek/kirabolnak. A nyári sorozatgyilkosság tovább szította a kedélyeket. Jelenleg én akkor sem állnék meg egy cigányfaluban (vagy mennék be gyalog/biciklin), ha a lottó főnyereményét kínálnák cserébe. Félteném az életem. És ha ezt valamelyik médiában elmondanám én lennék a nagy rasszista. Pedig nem vagyok, és soha nem is voltam az.

De még így is: lesz idő, amikor erre az állapotra is vágyódva gondolnak vissza utódaink: a legoptimistább előrejelzések szerint 2100-ra Európa nagyobb része sivatag/félsivatag lesz, a Föld lakossága pedig úgy 900 millióra csökken a víz/élelemhiány és a területek lakhatatlanná válása miatt. Vagyis az emberiség nagyjából 90%-a kihal. Hacsak tíz éven belül nem lesz drasztikus változás (csökkenés) a környezetszennyezés terén. És nem lesz, erre a fejemet tenném. Mikós mondatát idézném: "A kórokozók semlegesítése, a gyógyítás fájdalommal, kényelmetlenséggel jár, és ezt a szervezet nem szívesen vállalja be. Persze amikor az orvos közli, hogy a halál mikor fog beállni, akkor szívesen levágatnánk akár a karunkat is, hogy életben maradjunk, de addig nem visz rá a lélek." Csakhogy akkor már késő lesz. Nagyon késő.

Ha a fentit így átgondolom, bizony átfut az agyamon: Érdemes gyereket nemzeni ebbe a világba? Tudom ez így most végtelenül pesszimistán hangzik, de általában a pesszimizmus jóval közelebb van a valósághoz, mint az optimizmus. Esetenként egyáltalán nincs különbség. Egyébként meg:

Welcome to a brand new world!
V3: Xarun
Pontszám: 5.38
népszerűMiklós
Adminisztrátor
3635 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
15. hozzászólás - 2009.10.12. 13:13:33
No igen, a témát részben azért is hoztam fel, mert én is gyakran elgondolkodom, hogy a gyermekeim milyen világba fognak felnőni. A politikusok alapvetően ugyanolyanok, mint 100 vagy 1000 évvel ezelőtt, ebben a témában nem változott semmi. A helyzet legfeljebb annyival rosszabb talán, hogy most sokkal többen vannak, akik a mézesbödönből részesedni akarnak. De a királyság / diktatúra ennek ellenére nem megoldás, ha megfelelően kapzsi, egyetlen uralkodó is tud annyit költeni, mint egy egész Parlament (a történelemben nem is kell nagyon visszamenni, ha emlékem nem csal, Szaddám kisebb palotarendszert kezdett el építeni aranyból). A cigánykérdésben valahol középúton van az igazság. Meggyőződésem, hogy a többségük ugyanúgy szeretne beilleszkedni és becsületes munkából megélni, mint bárki más. A kisebbségükről azonban egyre gyakrabban és egyre ijesztőbb dolgokat lehet hallani, ami alapján úgy tűnik, nem általános bűnözői magatartásról van szó, hanem kihasználják a demokrácia magas toleranciaszintjét. Elképesztőnek tartom pl, hogy egy ózdi faluban csak úgy lebontják a nyugdíjas bányászok feje felől a házat és a rendőrség nem tud semmit sem tenni. Ebben az esetben mindenképpen a büntetések szigorítása, a cselekményektől való elrettentés lenne egy út, mielőtt a probléma eszkalálódik, és a szélsőségesek ezt hihasználva, megoldást ígérve hatalomra jutnak. A sajtó már most is előszeretettel mutogat erre, mint minden probléma forrására. Pedig ez csak egyetlen láb a sok közül, ami a zavargások és akár összeomlás felé is viheti az országot.
A hozzászólást Miklós módosította 2009.10.14. 13:50:24-kor
Pontszám: 5.73
kedvelt tagBirkaFérfi
Végzetúr mester
4520 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
16. hozzászólás - 2009.10.12. 13:56:05
Elképesztőnek tartom pl, hogy egy ózdi faluban csak úgy lebontják a nyugdíjas bányászok feje felől a házat és a rendőrség nem tud semmit sem tenni.


Amíg Mo-n a magántulajdon mint fogalom nem létezik, addig ne is reménykedjünk. Amikor a bácsikát csukják le, mert áramot vezet a keritésébe? Amikor azt csukják le, aki képentörli vasvillával a tolvajt aki az előző nap ellopott csirkéhez jött vissza a tápot "beszerezni"?

Nem azt mondom, hogy Amerikai stílus legyen, ahol mindenki söréttel lő arra, aki beteszi a lábát kerítésen belül...

De amikor betörni más lakásába, kárt nem okozva 2 hétig ott élni szabad büntetlenül, addig mit várjunk?

Amikor a kiérkező helyszínelő "tanácsként" azt javasolja az önvédelemből cselekvő házigazdának, hogy közterületen legyen a helyszínelés?

Kifordult a világ a sarkaiból Többször gondolkoztam rajta, hogy az előző kormányok miért nem felelősek a tetteikért, miért nincs revízió? Miért van az hogy SENKI nem ült az előző 15 év alatt az óriási sikkasztásokért, csak a kicsikért?

Jó lenne egy ideiglenes rendkívüli állapot? Rögtönítélő bírósággal, és a velejárókkal? Amikor az MTV székház ostrom volt NAGYON reméltem, hogy nem kerül sor erre, az gazdaságilag teljes öngól, ugyan úgy mint bármilyen diktatúra

Legvégül mondja meg nekem valaki, miért nincs családi adózás? Miért vannak alanyi jogon járó kedvezmények és segélyek, miért nem adókedvezmények, és adó visszatérítések vannak? (Bár akkor apolitikusok feketén épülő háza se lenne olcsó "bevándorló" munkaerőből fellopva?
Pontszám: 7.05
kedvelt tagmastervFérfi
Végzetúr mester
687 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
17. hozzászólás - 2009.10.12. 15:31:45
Saját szakmám szempontjából előrenézek 20 évet,jelenlegi tendenciát figyelembe véve:

1.: Közbiztonság olyan lesz,mint anno a 90es évek amerikai sci-fi-iben, mindenki fegyverrel jár az utcán, rendőrség csak a milliomosok fallal körülvett,erődítményszerű negyedeiben fog létezni(de szuper felszereltséggel...).
2.: A jogrend teljes csődje felé tartunk,töketlen bírákkal,alkalmatlan törvényhozókkal,korrupt ügyészséggel és életképtelen jogszabályokkal. Gondoljátok át: milyen törvényhozás az,ahol az emberölés 3-8 év, nem pedig 25+. Illetve a szolgálatban lévő rendőrt hátulról törött sörösüveggel nyakonszúró "békés járókelő" ügyészi jóváhagyással hamarabb hazamehetett,mint hogy a sebesültet összefércelték... (ennél az esetnél ott voltam,1 azaz egy centiméteren múlt a kolléga élete)
3.: A magántulajdon azt fogja jelenteni,hogy aki el tudja venni mástól és megtartani,az törvény által is az övé lesz(lassan már itt is tartunk).

Byzon említette a "megélhetési bűnözés" fogalmát. Nos,ezt tényleg el kéne törölni. Ugyanis kedves tejfelesszájú bíróink kishazánkban lassan törvényben szereplő enyhítő körülményként dobálóznak e kifejezéssel, holott ez csak valami eszement kitaláció. Olyan, hogy megélhetési bűnözés,nem létezik. Aki azért lop, hogy éljen, az arra is képes,hogy valami munkát végezzen. Érdekes mód ez a fogalom hatványozottan hangzik el a mi környékünk bíróságán, még hatványozottabban egy bizonyos kisebbséggel kapcsolatban. Utoljára akkor hallottam, amikor egy este feltörték a kocsmát és csak a pálinkát és cigit lopták el familiárisan hiperpigmentált rosszéletűek. Előadták: bállágás lett vóna á kiccsáládnál,mind a 4 gyármek ballag valahunnét, oszt kellett a pia a vendígek elé... Bíránk megenyhült,én anyáztam egy halkat,erre nekem állt,hogy ne sértegessem a bíróságot. Azóta legalább nem kísérek senkit a viccosztály(jelenleg bíróság néven fut) elé... De mivel az érintett egy fiatal,30 körüli bíró volt,látok rá esélyt,hogy kinevel nekünk még pár generációnyi jóképességűt a címben szereplő 20 év alatt...
Ha a fentiekből nem tűnne ki,akkor összefoglalom. A jelenlegi tendencia mellett a jogilag védett és támogatott bűnözés felé haladunk. Ezt is jó eséllyel megláthatjuk még az elkövetkezendőkben.
A "Pokrócozás Királya" személyesen!
(A név márkavédett, köszönet érte Ösvényjárónak)
Pontszám: 8.37
népszerűEndyrFérfi
Végzetúr mester
2058 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
18. hozzászólás - 2009.10.12. 18:56:59 (Válasz masterv #17 hozzászólására.)
Idézet: masterv - 2009.10.12. 15:31:45

1.: Közbiztonság olyan lesz,mint anno a 90es évek amerikai sci-fi-iben, mindenki fegyverrel jár az utcán, rendőrség csak a milliomosok fallal körülvett,erődítményszerű negyedeiben fog létezni(de szuper felszereltséggel...).Bar nagyjabol egyetertek a mondandoddal, azert a fenti esemenyt leghamarabb inkabb 200, mint 20 ev mulvara tennem.
De mindenesetre a jelenleg meglevo "legalis bunozes" es a becsuletesen dolgozo emberek szivatasa az elozoert hosszutavon eleg csunya kepet fest. Rendor ismerosom egyszer mondta, h ha kiabalast hall a metrobol akkor messze elkeruli, mert csak akkor hasznalhat akar gumibotot akar fegyvert, ha a masik fel kezdemenyez. Azt meg mondta, h inkabb nem kockaztatja, h a keses srac jobb, mint o es gyomron dofi...
Pontszám: 7.24
népszerűAlendaarFérfi
Végzetúr mester
1999 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
19. hozzászólás - 2009.10.12. 22:47:30
Pontosan ez jutott eszembe nekem is - kettéválik a társadalom, mint a sci-fikben.
Most gondolkodtam el - nagyon komolyan! -, hogy nekem is be kell szereznem egy gázpisztolyt.
A gyerek leköp, anyázik, stb, max. megköszönni tudom. Apja-anyja-nyényém-bátyám a fél törzs jön, ha csúnyán néz valaki a kis purdéra.
Megfenyegetik a tanárokat és nem lehet velük mit kezdeni??? Nevetséges!
Ezek nem értik pl. a "légy szíves"-t, mert otthon kap 2 pofont, meg "rohaggyá meg" - ez a természetes, ebből értenek.
Amit az iskolában próbálnak 5-8 óra alatt nevelni, azt otthon kétszer annyi időben rombolják.
Másrészt 4 éves korra eldől szinte minden - aztán lehet próbálkozni a pálinkás csikkel elhallgattatott, napi egyszer etetett, csökött és értelmileg is kihívásokkal küszködő gyerekkel az óvodában és az iskolában.
Beszélni nem tudó 3-5 éves gyerekek vannak az óvodákban!!! Ezeket KELL beintegrálni normál képességű gyerekek közé, ahol majd "megokosodnak". Aztán csodálkoznak, hogy hülyül a nemzet.
Oktatáspolitikánk szavazóbázist épít. Annyi ész elég ennek a mónikasón és idióta dél-amerikai szappanoperákon felnőtt nemzedéknek, hogy a megfelelő párt mellé négy évente odategye az X-et.
V3 Thalia - ex-Vihar Lovag, Illuminati Lovagjai
V1 Alendaar - ex-Gaia, Azúr Légió
Nyugodtan pontozz le, ballisztikus ívben tojok rá!
Pontszám: 7.73
kedvelt tagMaceeFérfi
Végzetúr tanonc
10 hozzászólás
Profil megtekintése
Re: Milyen lesz Magyaroszág 20 év múlva?
20. hozzászólás - 2009.10.13. 16:42:19
20 év múlva az ország lakosságának fele cigány lesz. 30-40 év múlva a 60-70%-a. erre nincs megoldás. legalábbis törvényes keretek között nincsen.. ők fogják benépesíteni szeretett hazánkat.
akinek esze van, az már most elkezd gondolkodni a külföldi munkavállaláson-letelepedésen. vagy pedig marad, és bízik abban, hogy 40 év múlva nemcsak kicsiny országunk, hanem az egész Föld nagy szarban lesz.
sajnos be kell látni, az ember egy vírus a földön. ha nem is annak született...de a pénz vírussá tette. persze, nem mindenkit..de éppen elég, ha a fő vírustörzset (a világ leggazdagabb, legbefolyásosabb embereit, akiknek mindenük megvan, de az is kevés) elvakítja a kapzsiság, mohóság... mi, az alárendelt szerepünk miatt nem tudunk mit tenni, csak savanyú szájjal sodródni az árral, és várni, hogy kipurcanjon a bolygónk. mert mire észbe kapnak, késő lesz.
sajnos, nem tudunk szimbiózisban élni a környezetünkkel. több száz milliárd dollárokat költünk űrkutatásra, olyan lépésekre, amelyek az emberi faj esetleges megmentését, más bolygón való letelepedését szolgálják. fölöslegesen elköltött pénz. soha nem fogunk tudni fénysebességgel utazni, mert fizikai képtelenség. ha mégis sikerülne (bruhaha), azzal sem jutunk semmire, mert többszáz, többezer évet kellene utazni még emellett a sebesség mellett is. nem beszélve arról, hogy ezalatt a hosszú idő alatt elbomlunk a súlytalanság állapota miatt, valamint a gravitáció hiánya a szaporodást is képtelenséggé teszi.(az űrben egyetlen darab megtermékenyített tojás sem kel ki a keltetőben, ki tudja, a zéró gravitáció milyen hatással lenne egy embrió fejlődésére). mesterséges gravitációt létrehozni pedig éppúgy nem fogunk tudni, mint elérni a fénysebességet.
miért nem elégszünk meg hát azzal, amink van, és menekülés helyett a környezetünk szebbé tételére, regenerációjára költenénk ezt az irdatlan mennyiségű pénzt? ha megtanulnánk a környezetünk részévé válni, és nem csak kiszipojozni tudnánk azt... ha elérnénk, hogy a környezetbarát találmányokat világszerte szabadalmaztathassák, és ne kelljen tovább pusztítanunk semmit sem csak azért, hogy valakik tovább tömhessék a zsebüket..
de én nem bánkódom. már megbékéltem... mert tudom, hogy nem ide valók vagyunk. csupán szerencse, hogy egyáltalán élet jelent meg a földön. még nagyobb szerencse, hogy mi, (gondolkodó-vagy éppen nem gondolkodó) emberek is..
a mi életünk bolygónk életének csupán egy porszemet jelentő periódusa. elszaporodtunk.. benépesítettük, és feléljük a gazdatestet.. ha végeztünk vele, meghalunk, mert nélküle életképtelenek vagyunk.. a bolygó megtisztul...hogy aztán újra születhessen, de immáron nélkülünk..
tudjuk, hogy így lesz, ezért próbálunk reményt vesztve, pénzt nem kímélve menekülési útvonalat tervezni.. és azért ezt az utat választottuk, mert egyszerűbb vakítani a parasztot, mint letaszítani az uralkodó fő vírustörzset a trónjáról..hiszen minden az ő kezükben összpontosul. saját maguknak pedig nem akarnak rosszat..
mi, ártatlanul fórumozó, jelentéktelen végzeturazók is vírusok vagyunk..
de ha így van.. akkor a mi (perpillanat) kisebbségünk? az mi? megmondom én....
egy víruson élősködő vírus.......
de immáron mutálódott, sokkal agresszívebben szaporodó fajta.. mert tudja, hogy csak igy maradhat fenn.. és mintegy mellékhatásaként, kilök minket a saját gazdatestünkből... a kárpát medencéből......
A hozzászólást Macee módosította 2009.10.13. 16:44:15-kor
Pontszám: 7.23
Oldal: 123456
HKK - Zén minikiegészítő: Zén Legendái: A sötétség gyermekeiAz Idő Kereke tovább forog! Megjelent a befejező trilógia utolsó része!