A befejezés ellen nem a "birkák nyúzása" szól ellenérvként, hanem két másik dolog:
1. A VU nyílt végű játéknak lett meghirdetve, bután venné ki magát, ha mégis zárt végű lenne.
2. A VU karakterek valamilyen módon hozzánőttek a tulajdonosaikhoz. Ez nem Travian, ahol majd indítok egy másik falut egy másik világban.
Nem látok bele a játékosok lelkivilágába és a Beholder könyvelését se ismerem, de a 2-3 havonta induló új világok elegendő bevételt kell jelentsenek, ha a játékosok elégedettek a játékkal, látják benne a kihívást, és éreznek magukban annyi erőt, hogy az előző világban elkövetett téves döntéseiket az új környezetben ki tudják javítani.
A VU kb. januárig volt teljes értékű játék. Akkor jelentek meg az első, a belső szerkezetéből fakadó határok. Először a szakértelmek jutottak el a maximumokig, utána a szövetségi épületek. Közben szétszakadt a mezőny. A TOP-on elfogytak az ellenfelek, minden szinten kifejlődött a Pókok kasztja. Bekerült ugyan néhány új lehetőség, mint például a varázspontból történő építkezés, de ez csak még jobban felborította a játékot. A fórumokat olvasgatva leginkább csak a panaszokat hallom. Nagyon kevés a lelkes hozzászólás, pedig a VU rengeteg jó ötletet felvonultató, nagyon jól sikerült játék. Az elmúlt 9 hónapban történtek ugyan kisebb módosítások a szabályokon, de valójában csak az állatok rendszere lett gyökeresen megváltoztatva. A többi módosítás csak paraméter korrekció vagy felső korlát bevezetése volt.
Lehet, hogy én speciális helyzetben vagyok, és egy szűk kisebbséget képviselek csupán, de nekem már nem jelent kihívást, hogy hónapok óta ugyanazt az 5-8 embert támadom meg minden nap, és ugyanattól az egy-két embertől kapok támadást.
A VU-ra leselkedő legnagyobb veszélynek pont azt látom, hogy az emberek megunják, és elfordulnak tőle. Nem tudom hányan indulnának el egy új világban, ha a V1 befejeződne, de az az érzésem, hogy hónapról-hónapra, hétről-hétre egyre kevesebben.