Először is, azt kell leszögezni, hogy lehet Bill bácsit és a windózát szidni/utálni/ilyesmi, csak azért el kell azt is ismerni hogy korszakalkotót vitt véghez! Azzal, hogy ablakos-kattingatóssá tette a számítógép használatát, megnyitotta az utat a tömeges számgépfelhasználás előtt. Tény. Az, hogy mivé is vált a termék által a Microsoft, és főleg a hogyan, az már teljesen más kérdés.
Személy szerint én hosszú évek óta használok munkára és szórakozásra egyaránt számítógép(ek)et. Nagyon sokáig szóba sem került (nem is tudtam róla, hogy van) más lehetőség, mint a windóz különböző verziói. Az első gépemen dos volt, 95 nekem teljesen kimaradt (nem kellett semmihez nekem, akkoriban csak játszottam, és minden elfutott dos alatt is, ami nekem kellett.) Jött a 98 (sok fagyással, sok idegeskedéssel), kis 2000 (ME nem!), majd sokáig XP (gyakorlatilag faygás nélkül, szerethetően). Azóta nagyon kevés Vista, majd most 7 RC. Alapvetően nekem igazán a 98 óta nincs problémám egyik verzióval sem (A Vistára is vonatkozik, lehet hogy szerencsés a hardwerem

DE!
Teljesen saját kivácsiságtól hajtva néhány éve megnéztem, hogy mi is az, hogy linux. Előrebocsátom, hogy nem volt rossz döntés. Próbáltam debiant, UHU-t, slackware-t, de igazán akkor találtam meg azt, ami nekem kell, amikor hogy-hogy nem rátaláltam a gentoo nevű disztóra. Erről sokan mondanak sok félét, hogy kezdőknek nem jó, meg túl bonyolul, meg a legjobb, és sorolhatnám, de ha valakiben van kellő kivácsiság és nyitott az új dolgokra, nem lusta olvasni napokon (éjszakákon

A végére még annyit, hogy a Mandriva 2009.1 (jelenlegi legújabb verziója ennek a disztribúciónak) telepítése és használata senkinek nem okozhat semmiféle problémát, aki be tud kapcsolni egy számítógépet, tudja használni az egeret, és tudja, hogy a gépben nincs pohártartó.

jAzz