Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Razor

Dátum: Tegnap, 08:06:53
Csak egy kis bug visszajelzes meg.

Most a fejlecben valoban kijelzi hogy a katonasag is fogyaszt elelmet Élelem 20 / 50 (-12)

De valojaban meg mindig nem vonja le.
Dátum: 2025.07.08. 22:56:12
Es csak hogy tiszta legyen.

Amikor kikepeztem az elso harci egyseget onnantol kezdett porogni a 60 nap. Azalatt nem tamadhatok es nem tamadhatnak engem sem.

De mi van elotte? Akinek nincs egy kikepzett egysege sem azt lehet majd tamadni?
Dátum: 2025.07.08. 22:03:25
Amit esetleg meg hianyolok vagy nem talalok hogy hol van kijelezve a sajat varosom harci erossege.

A csatak oldalon bedob ugye 20 random celpontot ahol latszik azok erossege, de hol az enyem?
Es ott nincsenek tortszamok, mig a sajat katonasag oldalamon van.

Ha osszeadom akkor tort lesz. Vagy most akkor hogy van?
Dátum: 2025.07.08. 19:15:32
Idézet: Baraty - 2025.07.08. 16:18:03
"
"a berserker (gondolom akkor a katona es a magus is) nem csak hogy nem foglal helyet a lakoparkban de nem is eszik..."
A lakóépületben nem foglal helyet, de kaját ennie kellett volna, ez hiba volt, javítottam.

Hu meg jo hogy teszt idoszak van. A kiegyensulyozott kajamennyisegem most negatov spiralba kerult tizenpar fos katonasag miatt es ennek lekuzdesehez most nem csak a 2 es malom kell hirtelen majd hanem a 3as lakopark is ami azert cirka 13 nap...

Ez sokszor 5 oskonyi kaja lesz
Dátum: 2025.07.08. 19:11:17
Az akadémián mindig egy tudományt lehet fejleszteni. Legfeljebb olyan szintű tudomány kutatható, amilyen szintű az akadémia. Az 1. szintű tudomány fejlesztési ideje 3 nap, a másodiké 6, a harmadiké 9 stb. A fejlesztéshez kétszerannyi dolgozót kell az épülethez hozzárendelni, mint ahányas szintű tudományt fejlesztesz.

Népesség
Minden szintje 2-vel növeli a lakosok maximális lehetséges számát.
1. szint kutatása (3 nap)
Születés
Minden szint után van +10% esély, hogy amikor a vallási központban gyerek születik, eggyel több születik.

Orvostudomány
Minden szintje után naponta +3 sebesültet tudnak a kórházban meggyógyítani.

Mezőgazdaság
Minden szintje 10%-al növeli az élelmiszer termelést.

Kutatás
Ha egy kutatásnak már legalább a fele lezajlott, és még legalább két nap van hátra, felezni tudod a hátralevő időt 10 őskő elköltésével. (felfele kerekítve)

Téglagyártás
Minden szintje után +10% téglát tudsz naponta előállítani a téglaépítőben.

Katona specializáció
Minden szintje 1%-kal csökkenti a katonák hátrányát, ha mágusra támadnak.

Mágus specializáció
Minden szintje 1%-kal csökkenti a mágusok hátrányát, ha berserkerre támadnak.

Berserker specializáció
Minden szintje 1%-kal csökkenti a berserkerek hátrányát, ha katonára támadnak.
Dátum: 2025.07.08. 09:32:51
A kovacsmuhely/alkimista labor/konyvtar harmasnak is vagy a leirasa rossz vagy bugos.
A leiras szerint naponta 1nek noveli a szintjet eggyel.

A valosagban ha 2 dolgozo van benne akkor napi 2nek noveli a szintjet 1el
Dátum: 2025.07.07. 20:38:52
A vedopajzs csokkenese kicsit bugos. Nem 3x sebesseggel fut hanem normal idoben.
Dátum: 2025.07.07. 00:05:25
Na most akkor miert is lesz jo ez az egesz a karakternek?

A piacon egyenlore nyoma sincs. Azert mielott ez elindul elesben mindenkepp adjatok plz egy listat rola.

"A piacon értékesítheted a kibányászott unobtániumot és más nyers erőforrásokat. Minél magasabb a piac szintje, annál többféle áru lesz elérhető!

Piac szintje:
1

Unobtánium:
0

Katona felszerelés

1 katona felszerelése 1-et javul azonnal, de max a kovácsműhely szintjéig.
1 1 unobtánium
Megveszem

Mágus felszerelés

1 mágus felszerelése 1-et javul azonnal, de max a könyvtár szintjéig.
1 1 unobtánium
Megveszem

Berserker felszerelés

1 berserker felszerelése 1-et javul azonnal, de max az alkimista labor szintjéig.
1 1 unobtánium
Megveszem

A piac következő szintjén veheted meg:

Gyógyító ital

A kórházban tudod használni, 5 katonát azonnal meggyógyít
1 1 unobtánium
Megveszem"
Dátum: 2025.07.06. 00:18:15
Harmas szintu epulet koltsege 90 tegla.

Eleg meredeken emelkedik. 3x szorzo.
Remelem a 4.re nem ez lesz mert akkor az 270 tegla

Ugyanitt megjegyeznem hogy ha ez normal sebesseggel fog futni nagyon lassu lesz egy ido utan.
Dátum: 2025.07.05. 17:01:46
Es 14 napig nem lehet tamadni senkit/nem tamadhat senki.

Valamint 3 oskoert lehet 1 napra venni tamadhatatlansagot
Dátum: 2025.07.05. 16:40:50
Mondjuk az jo hir -bar felettebb furcsa, biztos h igy akartatok?- hogy a berserker (gondolom akkor a katona es a magus is) nem csak hogy nem foglal helyet a lakoparkban de nem is eszik...
Dátum: 2025.07.05. 16:25:29
Hatha erdekel valakit...
A végzeturak kegyetlen világában a csaták mindennaposak, és sajnos ez így van a városok építése után is. Sőt! A városok gazdagságot, vagyont jelentenek, amit el lehet rabolni. Akár meg akarod védeni a sajátodat, akár meg akarod dézsmálni a gyengékét, sereget kell gyűjtened!
A három alapegység a katonák, mágusok és berserkerek. A katonák fegyelmezett, jól felszerelt gyalogos egységek, akik alakzatban, parancsokat követve harcolnak. A berserkerek ezzel szemben mindenféle tiltott stimuláns fogyasztó félőrült harcosok, akik vak dühvel, saját testi épségüket is kockáztatva rohannak a harcba. A mágusok... nos, ők a mágusok.
A mágusok különösen hatékonyak a katonák ellen, hiszen a lassan előrevonuló pajzsfalat megszórják tűzesővel és savhurrikánnal, mielőtt a katonák elérik őket. A berserkerek viszont könnyű felszerelésüknek köszönhetően gyorsan és kiszámíthatatlanul mozognak, és a mentális varázslatoknak is jobban ellenállnak, így ők könnyen lerohanják a mágusokat. A katonák és berserkerek csatájában viszont a fegyelmezett, jobban felszerelt katonák a nyerők.
Tehát katona > berserker > mágus > katona. Később lehetnek más, speciális egységek is.
Kézenfekvő stratégiának tűnik mindhárom fajta egységet képezni, csakhogy ezzel állandó konfliktusokat fogsz generálni: ha mindhárom egységed van, a moráljuk dupla sebességgel csökken.
Dátum: 2025.07.05. 00:34:33
Ez az utolso szo mit szeretne takarni?

A fal az ellenséges támadásoktól védi városodat, minden szintje csökkenti az ellenség támadóértékét 10undefined-kal.
Dátum: 2025.07.04. 19:46:39
Koszi
Dátum: 2025.07.04. 15:43:30
En a lakoepuletet huztam elsore.

Na most arra mar nem emlekszem h az 1es kutnak akkor lett volna-e ez feltetele de az biztos h engedte utana felepiteni es az is biztos h a 2est nem egeszen addig amig nem volt meg a palota. De ezt irta is.

Viszont a 2es malomnak nem irta h a palota lenne a feltetele csak nem engedte epiteni amig meg nem lett.

Valoszinusitem de jo lenne egy megerosites hivatalos forrasbol hogy a lakoepuleten kivul (mert azt akar 3asra is hagyja most is) minden epulet x szintjenek feltetele egy x-1-es palota?
Dátum: 2025.07.04. 05:22:00
A malom vajon miert nem epitheto 2es szintre?

Nincs ott az opcio h epitot rakjak ra de feltetelt se ir a tovabb epitesehez.

A kutat sem lehet 2esre epiteni de ott legalabb van egy feltetel h palota 1

Mod. Mindket epulet 2es szintjehez kell az egyes palota. Csak a malomhoz nem volt kiirva. Ezt jo lenne potolni.
Dátum: 2025.07.03. 21:26:22
Most nalam is megjelent egy Előfeltétel: 1. szintű Palota felirat a kutnal.
Pedig mar fel is van epitve ugy hogy a palota meg nincs.

De a kut eddig nem volt rejtett. Mar az elejen ott volt epithetokent eddig feltetelek nelkul.

Lehet valtozott ez?
A vsrosok reszt en most pont ellenkezoleg latom.

Van baj a jatekkal repetativ nincs mit csinalni. Most magas szinten abbol all h hajkurasszuk a palcakat es orult mod porgetjuk a VT-t hogy sajtolhassunk 200 milliardert...
Minden evben ugyanazokat a kotelezo unalmas eventeket kattintjuk. Es mindegyik ezer sebbol verzik. En mar a veremtol is kivagyok. Tobb mint egy ora es tok unalom mar de muszaj...

Vegre valami uj kreativ dolog.

Mar ateltem egy magan valsagot itt. Enyem az egyik legregibb karakter eloregisztraciom volt mar a jatek indulasa elott es nyomtam is 2013-ig, de akkor volt egy hasonlo idoszak. Szinte nem volt mit csinalni. (Meg nem voltak minik, csatlos sem, az eventek sem voltak ilyen gyakran rengeteg volt az uresjarat ) Toroltem par evre.

Emiatt nem tudom milyen volt a nephangulat a csatlosok bevezetesenel de en nagy hasonlosagot latok a varosokkal. Hiszen voltak mar allatok. Most mi? Lesznek ujfajta allatok? Azokat is fejleszgessuk kulon es meg harcoltassuk is mint egy kakasviadalon?

Ez most ugyanaz.
Fejlesszunk allatot nevezzuk csatlosnak es harcoltassuk = Fejlesszunk egy varost es harcoltassuk.

Azt megis mindenki csinalja.

Sot a csatlosokat azokat aztan muszaj is. Akkora tap a karakternek hogy nem teheted meg h nem csinalod.

Ha ez jol van belove es tenyleg nem nagy tap akkor nem muszaj csinalni de szinesiti majd a jatekot.

Raadasul egy olyan dolog ahol mindenki 0rol indul. Akar egy 40es szintu is lehet a topban a 400as mellett.

En amugy siman be tudom illeszteni a koncepciojat egy fantasy jatekba. Eleg csak az Ars Magica szerepjatekra gondolni. Az hasonlo. Megis fantasy szerepjatek. Nem is akarmilyen.

A tobbi reszevel nagyjabol egyetertek. Kiveve a kutatast. Azt mar ketszer vegigcsinaltuk. Be lehet rakni minden evben mas neven de attol meg nem lesz extra elvezet.

Pont ezert volt jo a huseg is. Mert uj volt erdekes. Mas mint addig. Lehetett felfedezni.
Dátum: 2025.07.01. 17:11:58
Marmint malom. 1esre.

Egyebkent tudom csak kivancsi voltam mennyi ezert hagytam lefogyni
Dátum: 2025.07.01. 16:05:24
Ha nincs kaja 5 oskoert lehet venni 50et