Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Lizzyke

Oldal: 1
Dátum: 2009.06.10. 23:51:01
Köszi, Gabi, de inkább itt megírom. Nem ez volt a legfontosabb abból, amit írtam. Ami nagyobb bánatom (mert én szívesen megoldanám magam a dolgot, ha lenne rá lehetőségem!), az az, hogy pl. vidékiként egy budapesti cégnek dolgozom, és TUDOM, hogy OTT a budapestieket eleve nettó 70 ezerrel veszik fel, a 3 hónap próbaidő után meg még emelnek is nekik. Azt is TUDOM, hogy többet dolgozom, mint a legtöbb közülük, és az én (aljas vidéki) nettóm sok év után most először haladta meg a 60 ezret. (A területi vezetőm megpróbálkozott azzal a kéréssel, hogy spec az én fizumat hozzák fel a budapesti dolgozókéhoz, mert ő is azt gondolja, hogy a munkám alapján megérdemelném. Azt mondták rá: Nem lehet, akkor minden vidékiét fel kellene tornázni!) És akkor még a nemi megkülönböztetésről nem is beszéltünk! Mintha vidéken nem ugyanannyiért adnák a kenyeret, tejet, stb. És igenis, hogy cca 10-20 éve nem igaz, hogy a budapestieknek annyival többe kerülne a lakhatás, mint a vidékieknek! Itt is iszonyatos a fűtés, villany, stb. költség! És ráadásul jóval kevesebb keresetből kell kiperkálni!
Jut eszembe, Miklós! Egy Budapest-vidék vitafórum???
Dátum: 2009.06.09. 01:04:57
ennyi hozzászólás után jól esne, ha a vitafórum elindítója is hozzászólna! Különben kinek is írogálunk? Tudom, tudom, vita"indítónak" szántad, mégis, sztem fellendítené a blogodat! (vagy lehet, azt sem tuodm, mit jelent maga a szó?)
Én magam nem tudok tudományosan hozzászólni, azt azért elmondanám, hogy ott akadtam ki utoljára (és végzetesen), amikor pár éve bevezették az ingatlanadót - x (nagyon magas) érték fölött. rá fél évre, vagy annyi sem, visszavonták, mert "nem sikerült bahajtani". könyörgöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha majd tőlem sem sikerül behajtani, pont így eltörlik a törvényt?????????? dehogy!!!!!!!!!!!!!!
Úgy érzem, Miklós, SZDSZ-es vagy... (cáfold, ha gondolod, legalább beleszólsz)! Nem, mintha számítana, csak annyira ez jött le számomra az írásodból... bocsi...
Más: tudod, vannak cégek, akik minimálbéren (vagy ahhoz nagyon közel) tartják az idióta dolgozóikat, azzal a felkiáltással: tessék, el lehet menni, ha nem tetszik! Én is egy ilyen idióta dolgozó (alkalmazott) vagyok. (és bizony, nem könnyű elmenni, örülsz, hogy munkahelyed van!) miért ne járna az a k... hogy is hívjam, szociális juttatás???
nyilván azért tartja fenn a kormány ezt a rendszert, lehetőséget, mert tisztában van vele, hogy az "újításai" révén hányan mennének esetleg (a végső anyagi összeomlás után) utcára. és nem azért, mert x párt erre szólít, hanem azért, mert szó szerint éhen hal. Mindenki tudja, hogy a Magyarországon hivatalosan beállított minimálbérbe nincs beleszámolva a lakhatás. Nyugaton igen. Én magam alkalmazottként 62 ezer forint nettót kapok, 12.700Ft családi pótlékot, még két évig, amíg a gyerekem kiskorú és 11 ezer forint melegétel-utalványt (amivel szerencsém van, a városomban van olyan hely, ahol bármire el tudom költeni - ám amint megadóztatják, a cégem nem fogja adni, úgyhogy máris levonhatjuk az összesből!
). = 85.700Ft. Szépen hangzik? Egy másfél szobás, 47 nm-es lakótelepi lakásban élek a 16,5 éves fiammal. Az apjától semmit nem kapok. Lemondtam a Tv-előfizetést, hogy netünk legyen, és ez csak a harmadába kerül az előzőnek. Számítógépünk is csak azért van, mert a fiam kapta a keresztapjától pár éve, és ráadásul figyel is rá (javíttatás, újratelepítés, tudom is én). Ennek a kis lakásnak a rezsije a téli hónapokban min. 50 ezer forint. Kiszámoltad, mi marad? Megélnél belőle a családoddal? (arról nem is beszélve, mennyi lesz a nyugdíjam, ha megérem!) (És figyeld meg: jönnek majd az üzenetek: én még jól is élek, mert az üzenetküldő, vagy ismerőse, még ennél is sokkal rosszabbul!)
Persze, mondhatod, miért nem vagyok én is olyan agy, mint te, mindjárt másként élnék, stb. Nem, kedves Miklós, nem lehet mindenki akkora agy, mint te! (bármennyire is szeretném) És ráadásul az ilyen "idióták" ("alulképzettek?") tartják el a társadalom nagy részét. Részint a levont adójukból, részint (és itt egészen más rétegre: a termelőkre és szolgáltatókra gondolok), szintén az adójukból és abból, amit ELÉNK TESZNEK. (Magam speciel nem tudom megtermelni a háztartásban felhasznált krumplit, répát, stb. Még egy erkélyem sincs.)
Tudom, azt kéne éreznem, mennyire gáz, hogy panaszkodom. Divat - de mégsem. Azok között, akik jól élnek, inkább az elterjedt, hogy a "hülye paraszt" már megint panaszkodik, ahelyettt, hogy... Mondjuk azt, hogy most először életemben nem kérek elnézést azért, mert élek...
Oldal: 1