Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Edem

Oldal: 1
Dátum: 2008.10.16. 17:29:51
Idézet: Craslorg - 2008.10.16. 16:59:47
A nagyobb része az ittenieknek nem azért sír, mert nem lehet guglizni, hanem mert teljesen érdektelen adatok vannk, vagy hemzseg a helyesírási hibáktól. A kvíz nem ezekről szól.

Vegyük ki az összes focis kérdést, mert engem és még sok más játékost nem érdekel.
Vegyük ki a Forma-1-es kérdéseket. Utálom a forma 1-et, megfájdul a fejem a zúgásától.
Vegyük ki a ... tulajdonképpen mi az, ami mindenkinek érdekes?

Nincs ilyen.

Hoppá.
Dátum: 2008.10.16. 15:25:09
"Az alábbiak közül melyik nem adattároló eszköz?
File Drive
Floppy Drive
Hard Drive
Pendrive"

Én a Floppy Drivera tippeltem, mivel az nem adattároló eszköz, hanem az adattároló eszköz (floppy lemez) kezelőegysége. Mint ahogy nem a magnóra veszed a zenét, hanem a kazettára...
Hány tagja volt a Beatlesnek... azért kíváncsi lennék, hogy erre a kérdésre hányan tudják a valóban jó választ.

Nem, nem négy.

Pete Best (kirúgták)
George Harrison
John Lennon
Paul McCartney
Ringo Starr
Stuart Sutcliff (meghalt)

Hat....
Dátum: 2008.10.13. 08:01:27
Idézet: Awenhai - 2008.10.13. 07:10:44
Mennyi a 0 a nulladikon?

A kérdésíró szerint az érték értelmezhetetlen, pedig nekem még úgy tanították, hogy bármely szám nulladik hatványa 1. Ez egy definíció volt, úgy is kellett tudni.

Hogy hangzott az a definíció? Mert pl. olyanról tudok, hogy minden pozitív racionális szám 0. hatványa 1. A nulla viszont nem pozitív.
Tudok továbbá olyan hatványozási azonosságokról, hogy bármely nem nulla szám 0. hatványa 1. A nulla nulaldik hatványát nem értelmezzük. (x szám nulladik hatványára ugyanis kézenfekvő értelmezés az x/x, ami 0 esetén értelmetlen művelet...)
Dátum: 2008.10.13. 07:56:05
Újabb helyesírási hibák:

"Mi a témálya az imperátor gyülytögetős kártyajátéknak?"

"Ki költi ki a tojást a császárpingvineknél?
- A császárpingvinekpingvinek nem raknak tojást"
Dátum: 2008.10.11. 22:28:01
Idézet: Trockij - 2008.10.11. 20:06:09
néha én is kapkodok és nem helyesen írok.. sajna ez van.. azért mindenbe ne köss bele

Nem belekötöttem, felterjesztettem javításra...
Dátum: 2008.10.11. 20:01:50
No egy csokornyi...

"Hogy hívjuk a Normandiai partraszállást?" (egészen pontosan nem tudom a szavakat, mert azt hittem, normális)
D-days
D-nap

... és a "D-days"-t fogadja el...

"Melyik nem Japán gyártmányú kocsi?"
Ez így ebben a formában furcsa kérdés...

"Melyik évben kedte meg müködését a Végzetúr nevű játék?"
kezdte...

"MIlyen mélyen van a Föld legmélyebb pontja?"
extra shift...

"Fejezd be a mondatot: Ki mint veti ágyát,..."
"úgy alussza űálmát."
-ű.

"Mikor volt az Aranybulla?"
Mármint "Mikor adták ki az Aranybullát?" esetleg...

"Melyik nem Beholder játék?"
"Goddes" -- az meg mi?

"Ki volt Magyarország miniszterlenöke 2006-ban?"
lenöke vagy elnöke?
Dátum: 2008.10.09. 16:42:16
Nekem előfordult, hogy 4-5 oldalnyit kellett lapoznom előre vagy hátra, mire meglett...
Dátum: 2008.10.09. 14:43:18
A Portyapontokról szóló oldalon ( http://www.vegzetur.hu/index.php?m=portyazas&sub=portyapontok ):
"vagy naponta 15 portyapontot kapsz (azaz 96 percenként egyet), és akkkor korlátozás nélkül támadhatsz akár nálad alacsonyabb szintűeket is."

"De 3. szinttől ha akarod, " ("ha" elé vessző illik...)

"Ezt a beállítást elggyakrabban"
Dátum: 2008.10.09. 11:29:53
Összegről van szó, nem számokról.
1+1+1+6 = 1+2+1+5 = ...
a legkisebb elérhető dobás a 4*1, a legnagyobb a 4*6, tehét összesen (4*6 - 4 + 1)- féle összeg jöhet ki, ez pedig pont 21.

Más:

"Ki kapja meg minden évben a Darwin díjat?
Aki a legfurcsább módon hal meg.
Aki biológiai Nobel-díjat nyer.
Aki új állati vagy növényi fajt talál.
Aki Darwin életéről tud meg valami újjat."

Helyes válasz: aki halálával azt bizonyítja, hogy az emberi genomból való kikerülésével erősíti az emberi fajt. Ettől függetlenül nincs olyan szó, hogy "újjat".
Dátum: 2008.10.07. 20:28:01
Gyalogg Galopp... Sokak szerint alapmű (szerintem is), de azért...

Viszont:
"Hány százalékkal találhatsz kiégetett őskövet?"
Attúl függ, mennyire emeltem fel a Szubtéri érzékelésemet, neeeem?

"Mennyi a sebzése a Végzetúrban a buzogánynak?"
Melyiknek?
Dátum: 2008.10.07. 10:04:25
Általános morgolódás:

Igazából a kérdések fele, amivel találkozok, simán lexikális jellegű. Ki nyerte az aranylabdát, ki nem szerepelt az xy regényben, ki nem tagja egy focicsapatnak, milyen színű egy HKK lap, és még sorolhatnám. Persze ezek mind "beszavazott" kérdések. Egy darabig még gugliztam, de már nem fárasztom magam vele, ha ilyen kérdést látok, random rákattintok valamire és kész. Kicsit azért elszomorító, de valahogy nincs kedvem megint Gugli barátot és Pédia Viktóriát faggatni, hogy hány éves a kapitány, illetve, hogy milyen színű Tier Nan Gorduin szeme...
Dátum: 2008.10.04. 08:45:48
Mi történik a víz autoprotolízisében(, amely még a desztillált vízre is igaz)?
Minden ötvenmilliomodik vízmoleJula diSZociál. (2 H2O = OH- + H3O+)

A helyesírási hibákat még úgy is észreveszem, hogy nem vagyok vegyész...

"Ki nem jatszik a Chelsea labdarugó csapatában?"
Talán az arvizturo tukorfurogep.
Dátum: 2008.10.03. 19:09:33
Ööö... miért is van OROSZfeje a kimérának?
Dátum: 2008.10.03. 07:01:31
Ahhoz képest, hogy "Ne kérdezz olyat, ami lexikális tudást igényel (pl. évszámok) vagy csak egy speciális csoport ismeri rá a választ (HKK, képregények stb)" elég sokszor kapok olyan kérdést, ami évszámokra vonatkozik, vagy pedig focira. Utóbbi van legalább olyan speciális csoport, mint a HKK vagy a képregények - ez utóbbiakra is kapok elég sok kérdést. Tulajdonképpen akkor most mennyire is szabály a szabály?
Dátum: 2008.09.26. 14:00:53
A kvíz szerint a jegesmedve hódot eszik, pedig szerintem nem...
Oldal: 1