Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Hodur

Oldal: 1
Dátum: 2021.10.28. 12:32:50
Én nem vagyok ennyire ügyes.
Dátum: 2021.10.28. 11:10:52
Ritkán írok ide, mert nem szeretem a fölösleges konfliktusokat, de most kényszerem van.
Nem értem a fanyalgókat. Több, mint 5 éve játszom, és tudomásul vettem, hogy vannak fétisek, amiket csak 1-2-3, vagy éppen 5 év után érek el, nem pedig első nekifutásra. Az ember mérlegel, hogy a karakterének profiljába belefér-e egy kis rohanás a fétisért, vagy inkább figyel és gyűjti a tapasztalatokat a következő eventhez.
És igen, nekem is csorog a nyálam a prémes cuccokért, de most nem fér bele. Majd legközelebb. Ettől én nem leszek kevesebb, a karakterem nem lesz gyengébb.
Dátum: 2020.04.07. 10:25:58
Dátum: 2020.04.06. 22:04:46
Lassan el kellene dönteni, hogy döntetlen esetén melyik csapat viszi el a magasabb pontszámot, mert kb. unalmas, hogy délben más a helyezésünk, mint este.
Dátum: 2018.12.09. 10:28:15
80-as szint fölötti megunt karaktert keresek, bármelyik szerveren. Nem kell csúcsmodell, szintben utolsók is érdekelnek.
Csak privátban keress!
Köszönöm!
Most már legalább tudom, hogy buta vagyok, és valószínűleg troll is.
Mondjuk, én ezzel együtt tudok élni.
Dátum: 2017.08.14. 16:51:07
Kvízkérdés: A tojás milyen vírust tartalmazhat?
A kérdésre rossz választ adtál, a helyes válasz a következő lett volna: Salmonella


"A Salmonella az Enterobacteriaceae családba tartozó, Gram-negatív baktériumnemzetség. Alakjuk egyenes pálca. "
Tehát még véletlenül sem vírus!
Kedves, Red, Neo (nekem édesmindegy, hogyan hívatod magad)!

Vettem a fáradtságot, és újra átfutottam a méter hosszan magyarázó üzeneteidet (a sértő részen most átugrottam). Már elsőre is átjött, hogy neked tulajdonképpen egyedül az a bajod, hogy az inspirációs szorzó miatt az újabb karakterek többlet PP-hez jutnak. Nem vagyok játékkészítő, nem vagyok matematikus (meg még egy csomó minden más sem vagyok) és nem is igazán szeretnék ezzel foglalkozni, - én alkalmazkodó fajta vagyok, nem pedig változtató, de ...
A probléma egyszerűen matematikai, és nem lebonyolítási kérdés. Ha egy számot megszorzok kettővel, akkor az el is tudom osztani kettővel.
Ahogy a veremben átváltjuk a CsP-t, úgy az SzB-n is át lehetne váltani a PP-t. Fogom a PP-t, az egyszerűség kedvéért legyen mondjuk 20, tovább egyszerűsítve a dolgot, az inspirációs szám legyen 2 egész. A 20 PP osztva kettővel az 10, tehát a Szövetségi bajnokin 10-et tudna ezért támadni.
A játék lényege, élvezete nem változna, az aktuális pontszámot - nevezzük akár Bajnoki pontszámnak - az SzB oldalra lépve mindenki látná, így lehetne vele tervezni, akkor is, ha történetesen nem egész, hanem törtszámokat kapunk, mint ahogy pl. az ősköveknél is előfordul.
Nagyon ritkán járok a fórumra, lehet, hogy ez az ötlet már régen lerágott csont, nem tudom, és igazából nem is érdekel. Azt viszont továbbra is úgy gondolom, az anonim játék teljesen tévút.

A téma részemről kimerítve, lezárva.

Uff!
Miért nem lehet elhinni, hogy magasról teszek az egész problémára, inspirációs szorzóval együtt? Játszom, ahogy tudok, a mindenkori szabályok adta keretek között. Most már ki lettem oktatva, hogy miattam van ez az egész hajcihő, (3 hónapja még megdícsértek, hogy gyorsan fejlődöm) meg azt is tudom, hogy biztosan kitöltöttem egy általam soha nem látott kérdőívet és felvettem valami jutalmat (jegyzem meg, próbából elnyomtam egy vadászatot, de még mindig nem tudom, hol kellett volna látnom, nem mintha szavazgatni akarnék bármiről is).
Egyetlen kérésem van: - ebben az ügyben a továbbiakban sem itt, sem PÜ-ben, sem a karaktereimre ne írkáljon nekem senki!
Köszönöm!
Állandóan ezt az inspirációs szorzót olvasom, meg fejemhez vágták már, hogy esetleg úgy játszunk, hogy beáldozzuk a tókeneket.
Lehet, hogy rosszul értem a dolgokat, lehet, hogy nem ide tartozik, de azért leírom, sem V6-on, sem V1-en nem törekszem arra, hogy a karakterek ne kapják meg a tókeneket. A másik, a karaktereink egy része nem a legerősebb fajtához tartozik, így muszájból is 15 PP-s beállítással játszik, de tudok V6-on olyan karakterünkről is, akinél ez mellett is begyűlt eddig italban 7-800 PP, amit csak akkor tud koptatni, amikor jól állunk, és hétvégére megszüntetem a lövések korlátozását.


Azt viszont jó ötletnek tartanám, hogy a gyakorlatilag inaktív szövetségek valahogy kikerüljenek a rendszerből. Egyszer-egyszer nekünk is szerencsénk volt velük, és jó sok segédpontot - így helyezést - hoztak, de egyrészt ugye a szerencse faktor - másrészt azért zavaró, amikor a harmadik napon valaki feltámad, és elfoglal tőled 4 mezőt 25%-okkal.
Mist, Neo - ti ketten "csináltatok" meg engem. Ezért mindkettőtöknek örök hála!

Neo, a rövid jellemrajzzal nem tudok vitatkozni, de a többi rész számomra elég ködös, tényleg várnék egy bővebb kifejtést.
Egyébként nem érzem magam nálad fanatikusabbnak.
Az 5. ponttal én sem értek egyet, de amíg nem tilos, tudomásul kell vennem a létezését, és azon igyekszem, hogy ha kell, egyszerre két szövetséget játsszunk ki.
Lehet, hogy egy év múlva - a folyamatos sikertelenség hatására - én is a változás, változtatás mellett török majd pálcát, de egyelőre élvezem azt, ami most van.


Egyébként a jelenlegi lebonyolítási rendszer elég jól kiszámítható, így, ha ez változatlan formában marad a ranglistával együtt, akkor esélyes, hogy az, aki le akar kenyerezni másokat, nagy százalékban jó ajtón fog kopogtatni - anonimitás ide, vagy oda.
Bocsi, nincs a zsebemben a Bölcsek köve.
V6-on jelenleg velünk együtt három szövetségben agyalnak komolyabban a taktikán. Miért gondolja bárki, hogy az anonimitással ez meg fog változni?
Én fél éve játszom komolyabban ezzel a játékkal, azóta gyűjtöm az adatokat az ellenfelekről, most már rendszeresen a dobogóért játszunk. Miért lehet ez? Igen, a jelenlegi játék azoknak kedvez, akik nem csak belövöldöznek a pályára.
A szövetségek jelentős része sablont játszik, (nem csak a V6-on) vagy bejön nekik, vagy nem, ha ez nem fog változni, már a második (legkésőbb harmadik) körben tudni fogom három ellenfélből kettőnél, hogy kikkel állok szemben. Ha eddig nem térképeztem fel az ellenfeleket, akkor marad a sötétben tapogatózás, és nem a taktikán, hanem a szerencsén fog múlni sokminden.
A mostaninál sokkal nagyobb jelentősége lesz annak, hogy az elején minél kevesebb győzelmet vigyünk be. És ez megint kiknek lesz jó?
A szavazásról úgy tűnik lemaradtam, mert nem vadászom.
A témához azonban hozzászólnék.
Szerintem egyáltalán nem rossz a jelenlegi SzB rendszer. Igen, nagy munkát igényel az ellenfelekre való rákészülés, a helyes taktika kiválasztása, végigvitele, de így azoknak, akik veszik a fáradtságot, hogy gondolkodjanak, ott az esély a jó helyezésre.
Ha nem tudom, kik ellen játszom, talán csak a harmadik, negyedik körben derül ki, hogy az elején jó döntést hoztam, vagy sem. Ez a rendszer egyáltalán nem szüntetné meg az SzB fanatikusok egyeduralmát néhány szerveren, hiszen sokkal rugalmasabban képesek alkalmazkodni bármilyen rendszerhez, sőt, ha nem tudom, hogy ellenük kell játszanom, még a maradék esélyt is elveszítem arra, hogy előttük végezzek.

V1. Nem nyekeregni kell, hanem dolgozni! Épp most próbáljuk bizonyítani, hogy egy semmiből jött kis csapat (nem SzB fanatikusok, sima, mezei játékosok) bárkit képes legyőzni, ha odafigyelnek, jegyzetelnek, elemzik az ellenfelek játékát, igyekeznek helyes taktikát választania és van egy adag szerencséjük. Igen, belefutottunk "lezsírozott" meccsekbe, sőt, minket is le akartak venni a pályáról szép szóval, de a mi gerincünk nem hajlik, és senki nem tudott semmi olyat ígérni, amit mi magunk önerőből meg ne tudnánk szerezni.

Szóval: - jó ez így, ahogy van!

Majdnem lemaradt.
Ha a módosításokkal elveszik a napi adrenalin adagomat, nem lesz miért tovább játszak, mert az építkezés eddig sem igazán hozott lázba.
Dátum: 2017.06.05. 20:37:08
Gratulálok a Szabad Mágusoknak!Mi még csak egy harmadik helyet tudtunk összekaparni V6-on, de ennek is borzasztóan örülünk.
Dátum: 2017.02.10. 22:19:24
Megtisztelő, hogy testvérszövetségként tekintesz ránk, de egy névváltáson kívül még semmit nem tettünk le az asztalra.

Ami pedig a köszönetet illeti, - főleg ekkora nyilvánosság előtt - szerintem túlzás. A leveletek először nem esett jól - első reakciómat ne részletezzük! - de aztán rájöttem, hogy csak egy helyes cselekedet létezik.
Nem akartunk rosszat, de rosszul sült el. Korrigáltunk, ahogy azt kellett.
Oldal: 1