Hozzászólások - Craslorg
Dátum: 2010.06.12. 14:15:38
Minek a google keresőhöz beépülő az FF-be? Alapban jobb klikk a kijelölt szövegre és "Keresés itt: google (vagy ami be van állítva)) - erre: "szó". Ugyanez kicsit más szöveggel Chromeban is működik. IE-t nem tudom, nem vagyok hajlandó azt használni
Dátum: 2010.06.12. 14:13:48
Idézet: Piciklon - 2010.06.12. 11:13:02
Alapvetően jó a kérdés, de pontatlan (A 7 a jó válasz, még ez is okés...lenne)
De a Göncölszekér (amit szekérnek nézünk) az a Nagy Medve csillagkép egy része, azaz nem hivatalos csillagkép. De ez a puszta belekötözködés, érdekesség.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Ursa_Major.gif/200px- Ursa_Major.gif
A 7 nem jó válasz. Amúgy a Nagy göncöl is csillagkép. Csillagkép a csillagképben, hiszen a csillagképeket még az ókorban találták, nevezték el, így ez is egyike. Az egy más dolog, hogy a csillagképek között lehet átfedés.
Emellett a Nagy göncölben van kettős csillag és láthatóság szempontjából 3-as rendszer is, így ha valaki tiszta égbolt (fényszennyezésmentes) alatt nézi, akkor előbukkannak ezek a csillagok is.
Hány látható csillag alkotja a Göncölszekér nevű csillagképet?
8
7
6
5
8
7
6
5
Alapvetően jó a kérdés, de pontatlan (A 7 a jó válasz, még ez is okés...lenne)
De a Göncölszekér (amit szekérnek nézünk) az a Nagy Medve csillagkép egy része, azaz nem hivatalos csillagkép. De ez a puszta belekötözködés, érdekesség.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Ursa_Major.gif/200px- Ursa_Major.gif
A 7 nem jó válasz. Amúgy a Nagy göncöl is csillagkép. Csillagkép a csillagképben, hiszen a csillagképeket még az ókorban találták, nevezték el, így ez is egyike. Az egy más dolog, hogy a csillagképek között lehet átfedés.
Emellett a Nagy göncölben van kettős csillag és láthatóság szempontjából 3-as rendszer is, így ha valaki tiszta égbolt (fényszennyezésmentes) alatt nézi, akkor előbukkannak ezek a csillagok is.
Dátum: 2010.06.12. 14:12:00
Idézet: Darkshade - 2010.06.12. 10:44:31
Megjegyzem, ezt lehet tudni, annyira nem vészes, az M8-as autópályának pedig semmi köze nem lesz Budapesthez, és ugyanígy van, illetve főképp lesz több ilyen autópálya is. Ettől azonban tény, hogy az átutazásokhoz valóban Budapest felé a legegyszerűbb menni központi fekvése miatt. Én se vagyok BP párti, de ebben a rendszerben nincs nagy vész szerintem.
Idézet: Joska85 - 2010.06.12. 10:23:46
Az illető /gondolom mindkettőt ugyanaz tette fel/ olyan mint az Szdsz azt hiszi az ország csak Budapestből áll... Bár autópálya-ügyileg valóban, sajnos.
Melyik autópályán juthatunk el Nyíregyházára?
M5
M3
M1
M7
Honnan???
Melyik autópályán lehet eljutni Győrbe?
M1
M5
M7
M3
Dettó
M5
M3
M1
M7
Honnan???
Melyik autópályán lehet eljutni Győrbe?
M1
M5
M7
M3
Dettó
Az illető /gondolom mindkettőt ugyanaz tette fel/ olyan mint az Szdsz azt hiszi az ország csak Budapestből áll... Bár autópálya-ügyileg valóban, sajnos.
Megjegyzem, ezt lehet tudni, annyira nem vészes, az M8-as autópályának pedig semmi köze nem lesz Budapesthez, és ugyanígy van, illetve főképp lesz több ilyen autópálya is. Ettől azonban tény, hogy az átutazásokhoz valóban Budapest felé a legegyszerűbb menni központi fekvése miatt. Én se vagyok BP párti, de ebben a rendszerben nincs nagy vész szerintem.
Dátum: 2010.06.12. 08:45:18
Első hozzászólás (a link a topic első oldalára visz, ha nem fordított sorrendben olvasod).
Ha fordított sorrendben, akkor manuálisan az utolsó lap, utolsó HSZ-e lesz a topic nyitó HSZ-e.
Ha fordított sorrendben, akkor manuálisan az utolsó lap, utolsó HSZ-e lesz a topic nyitó HSZ-e.
Dátum: 2010.06.12. 07:49:55
No, a mai tippjeim:
Dél-Korea - Görögország 1-0 (a görögöket nem érzem olyan erősnek, az ázsiaiak edig begyötörnek egy gólt.)
Argentína - Nigéria 3-1 (remélhetőleg tényleg jó kis meccs lesz, 1-2 kiállítás, Maradona begőzöl, de nyernek)
Anglia - Egyesült Államok 2-0 (lehet, hogy jók az amcsik, de az angolok behúzzák, különben nem lehetnének világbajnokok )
Dél-Korea - Görögország 1-0 (a görögöket nem érzem olyan erősnek, az ázsiaiak edig begyötörnek egy gólt.)
Argentína - Nigéria 3-1 (remélhetőleg tényleg jó kis meccs lesz, 1-2 kiállítás, Maradona begőzöl, de nyernek)
Anglia - Egyesült Államok 2-0 (lehet, hogy jók az amcsik, de az angolok behúzzák, különben nem lehetnének világbajnokok )
Dátum: 2010.06.11. 22:24:47
Dátum: 2010.06.11. 21:39:21
Erről nem volt semmi szó, de akár ki is lehet találni valamit, azonban elég nehezen megvalósítható bármi is.
Dátum: 2010.06.11. 21:31:54
Miért drága? Szintfüggő az LE ára. Talán szint*1000 LE + az őskő.
Dátum: 2010.06.11. 18:27:07
Állás frissítve.
Hülye kapufa elrontotta a végén a tutimat
És akkor az esti meccs:
Uruguay - Franciaország 2-1
Hülye kapufa elrontotta a végén a tutimat
És akkor az esti meccs:
Uruguay - Franciaország 2-1
Dátum: 2010.06.11. 17:23:59
Idézet: Granitagy - 2010.06.11. 17:08:25
Ezek alapján vagy mind a 4-en orvosok (mert mindegyik foglalkozik gyógyítással) vagy csak ketten.
A kivastagított rész messze nem igaz és aki olvas is fantasyt, nekik sem kell minden író, minden könyvét ismerni, mert nem tananyag, nem világhírű könyv mind.
A porcelángyártás alapanyagát illik tudni, a Dragonlencből kérdezett rész, esemény szintén spec, az ilyet a kvíz 5 topicba másold be, ha találsz.
Sziasztok!
Ki nem orvos végzettségű az alábbiak közül?
Feldmár András - pszichológus
Csernus Imre - pszichiáter
Czeizel Endre - orvos-genetikus
Réthelyi Miklós - orvos, anatómus, ideggyógyász
Ez a kérdés hibás, rossz értékelést kapott, nem értem miért. Mind a 4 ismert, híres ember és csak egy nem orvos ezek közül.
Ki nem orvos végzettségű az alábbiak közül?
Feldmár András - pszichológus
Csernus Imre - pszichiáter
Czeizel Endre - orvos-genetikus
Réthelyi Miklós - orvos, anatómus, ideggyógyász
Ez a kérdés hibás, rossz értékelést kapott, nem értem miért. Mind a 4 ismert, híres ember és csak egy nem orvos ezek közül.
Ezek alapján vagy mind a 4-en orvosok (mert mindegyik foglalkozik gyógyítással) vagy csak ketten.
Ezen kívül ezt a kérdést sem fogadták el, mert úgymond speciális műveltség kell hozzá:
Ki írta az Éjfél Kapitányt?
Raoul Renier
Isaac Asimov
Michael Moorcock
H. P. Lovecraft
Én azt gondolom, hogy ez egy átlag fantasy könyv olvasónak nem jelenthet gondot és aki ezzel a játékkal játszik nagyrészt az. Ha elfogadtok olyen kérdéseket is, hogy mi a porcelángyártás alapanyaga, vagy elfogadtatok a Dragonlance trilógiára vonatkozót is, akkor ezt miért nem?
Üdv:
Granitagy
Ki írta az Éjfél Kapitányt?
Raoul Renier
Isaac Asimov
Michael Moorcock
H. P. Lovecraft
Én azt gondolom, hogy ez egy átlag fantasy könyv olvasónak nem jelenthet gondot és aki ezzel a játékkal játszik nagyrészt az. Ha elfogadtok olyen kérdéseket is, hogy mi a porcelángyártás alapanyaga, vagy elfogadtatok a Dragonlance trilógiára vonatkozót is, akkor ezt miért nem?
Üdv:
Granitagy
A kivastagított rész messze nem igaz és aki olvas is fantasyt, nekik sem kell minden író, minden könyvét ismerni, mert nem tananyag, nem világhírű könyv mind.
A porcelángyártás alapanyagát illik tudni, a Dragonlencből kérdezett rész, esemény szintén spec, az ilyet a kvíz 5 topicba másold be, ha találsz.
Dátum: 2010.06.11. 15:32:36
PayPal?
Dátum: 2010.06.11. 14:13:59
A wiki nem pontos. Egy bizonyos szint felett valóban +1-1 %-ot jelent, de a szint alatt fixen növeli a sebzést még. Emelett smaragdnak van rá bónusza, illetve egyéb tárgyak is okozhatnak plussz sebzést. Amúgy valószínűleg sikerült maxot dobnod, de legalábbis közel maxot Szerintem a krit vari sem 35%-ot ad hozzá.
Dátum: 2010.06.11. 13:33:59
Azért persze én is tippelek lassan, amire kell:
Világbajnok: Anglia (bár Rio kiesése nagy érvágás, de szinte mindenhol van 1-1 nagyobb bukta játékos és már ugyan nyerjék már meg, bár kár, hogy David is lesérült és nem lehet ott)
Gólkirály: Torres (De csak ha a VB alatt nem megy el Liverpoolból, amire azért roppant kicsi az esély, max utána jóval drágábban, bár nem örülnék neki)
Dél-Afrika - Mexikó 2-1 (A vuvuzelák hangja röpíti a hazaiakat az első meccsen.)
Világbajnok: Anglia (bár Rio kiesése nagy érvágás, de szinte mindenhol van 1-1 nagyobb bukta játékos és már ugyan nyerjék már meg, bár kár, hogy David is lesérült és nem lehet ott)
Gólkirály: Torres (De csak ha a VB alatt nem megy el Liverpoolból, amire azért roppant kicsi az esély, max utána jóval drágábban, bár nem örülnék neki)
Dél-Afrika - Mexikó 2-1 (A vuvuzelák hangja röpíti a hazaiakat az első meccsen.)
Dátum: 2010.06.11. 13:20:20
A C válaszod szerintem nem nagyon illik oda, esetleg ha valami mitológiaszerűséget beledobnál. Itt található a skandináv mitológiában a térkapu, melyen Thor először lábát a Földre tette. Vga yvalami hasonló, illetve a Kolumbuszost is valami szárazföldi eseménnyé kéne alakítani.
Egyébként jó kérdés.
Még egy, a B válasznál honfoglaló őseink többsége...
Azt nem tudom szerepel-e, a helyéről már volt kérdés, de a szerepéről én még nem emlékszem, hogy láttam volna.
ja és még mégegy
Melyik állítás igaz a Vereckei-hágóra
vagy
Melyik állítás valós a V-H-val kapcsolatban
Ez utóbbi csak lehet, hogy nekem szúrja kicsit a szemem, hogy a kérdés kicsit kevert.
Egyébként jó kérdés.
Még egy, a B válasznál honfoglaló őseink többsége...
Azt nem tudom szerepel-e, a helyéről már volt kérdés, de a szerepéről én még nem emlékszem, hogy láttam volna.
ja és még mégegy
Melyik állítás igaz a Vereckei-hágóra
vagy
Melyik állítás valós a V-H-val kapcsolatban
Ez utóbbi csak lehet, hogy nekem szúrja kicsit a szemem, hogy a kérdés kicsit kevert.
Dátum: 2010.06.11. 12:10:42
Ezt bevettem a szabályzatba is (természetesen most visszamenőleg átnézem, volt-e módosítás hozzászólásban).
3.3.1 A tippeknél a módosítást minden esetben új hozzászólásban kell megtenni, nem a régi módosításával.
3.3.1 A tippeknél a módosítást minden esetben új hozzászólásban kell megtenni, nem a régi módosításával.
Dátum: 2010.06.11. 12:05:25
Arra kérnék mindenkit, hogy hozzászólást, amelyikben tippelt ne módosítson. Írjon új HSZ-t, mert visszamenőleg nem fogom figyelni, hogy egy HSZ módosítva lett-e vagy sem, így a régi tippje maradna meg és ez utólagos kellemetlenséget okozna.
Dátum: 2010.06.11. 11:05:52
Idézet: Drachus - 2010.06.11. 10:51:29
Ajajajjj! Szerintem inkább nézz utána! A kérdésfeltevő jól tudta a választ. 1939. szeptember 1 volt az a nevezetes dátum.
Mettől meddig tartott a II. világháború?
1939-1945
1938-1945
1938-1944
1939-1944
A kérdés írója 39-45iget jelölte helyesnek, miközben a helyes válasz 1938. szeptember 1-je Lengyelország megszállása ettől egészen 1945. augusztus 1. Japán kapitulációja. Magyarán a helyes válasz 1938-1945. Kérem a kérdést JAVÍTANI vagy TÖRÖLNI!!!
1939-1945
1938-1945
1938-1944
1939-1944
A kérdés írója 39-45iget jelölte helyesnek, miközben a helyes válasz 1938. szeptember 1-je Lengyelország megszállása ettől egészen 1945. augusztus 1. Japán kapitulációja. Magyarán a helyes válasz 1938-1945. Kérem a kérdést JAVÍTANI vagy TÖRÖLNI!!!
Ajajajjj! Szerintem inkább nézz utána! A kérdésfeltevő jól tudta a választ. 1939. szeptember 1 volt az a nevezetes dátum.
Dátum: 2010.06.11. 10:45:27
Számít. Pontosan olyan formában küldd, ahogy ott látod!
Dátum: 2010.06.11. 10:40:01
Miért éppen csütörtök szerepel a "csütörtököt mond" szólásban?
A New York-i tőzsde "fekete csütörtöke" után terjedt el a sajtóban, és onnan ment át a köznyelvbe.
Eredetileg a tárolásban tönkrement "csűr törte" gabonára használták, ez módosult.
Ez volt Jézus utolsó vacsorájának napja, ezért a keresztények balszerencsés napnak tekintették.
Az el nem sült fegyver mondott "csöttöt" (vagyis csattant), ez módosult tréfásan csütörtökre.
A New York-i tőzsde "fekete csütörtöke" után terjedt el a sajtóban, és onnan ment át a köznyelvbe.
Eredetileg a tárolásban tönkrement "csűr törte" gabonára használták, ez módosult.
Ez volt Jézus utolsó vacsorájának napja, ezért a keresztények balszerencsés napnak tekintették.
Az el nem sült fegyver mondott "csöttöt" (vagyis csattant), ez módosult tréfásan csütörtökre.
Jók a rossz válaszok!
Dátum: 2010.06.11. 09:53:54
Kiegészült a szabályzat a 3.3 ponttal:
3.3 A határidőig a tippeket büntetlenül lehet módosítani.
3.3 A határidőig a tippeket büntetlenül lehet módosítani.