Hogy hívják Ghalla világán a természet és az egyensúly istenét?
Fairlight
Elenios
Dornodon
Sheran
HKK kérdés új köntösben...
Hozzászólások - Aisling
Dátum: 2008.10.31. 20:39:16
Dátum: 2008.10.31. 20:13:42
Evicius, azért súgd meg nekem, ha a vámpírok ennyire távol állnak tőled, mi az az idézet a lábadban? 

Dátum: 2008.10.31. 20:09:38
Idézet: Eviciusz - 2008.10.31. 19:32:01
Sziasztok ! Homályosítsatok fel legyetek szívesek ,
Melyik klán jelképe a rózsa a Vampire The Masquerade világban?
Toreador
Lasombra
Tzimisce
Tremere
Melyik játékban szerepelnek ezek a " klánok " ? Sajnos nagyon tájékozatlan vagyok , emiatt aztán nem is tudtam erre a kérdésre a helyes választ
Ahogy írta, a világ a Vampire the masquerade. A rózsa a művészek és pozőrök klánja, a Toreador jele. Rétegkérdés.Melyik klán jelképe a rózsa a Vampire The Masquerade világban?
Toreador
Lasombra
Tzimisce
Tremere
Melyik játékban szerepelnek ezek a " klánok " ? Sajnos nagyon tájékozatlan vagyok , emiatt aztán nem is tudtam erre a kérdésre a helyes választ

Dátum: 2008.10.31. 20:05:38
Melyik AD&D-s/ D&D-s világ szerves része a Köd?
Dark Sun
Forgotten Realms
Speljammer
Ravenloft
Spelljammer. Amúgy meg speciális.
A szólás szerint 1 ember, hány bolondat csinál?
45
22
100
75
Bolondot.
Update. A Spelljammer csak a helyesírás miatt szerepelt, a helyes válasz a Forgotten realms
Dark Sun
Forgotten Realms
Speljammer
Ravenloft
Spelljammer. Amúgy meg speciális.
A szólás szerint 1 ember, hány bolondat csinál?
45
22
100
75
Bolondot.
Update. A Spelljammer csak a helyesírás miatt szerepelt, a helyes válasz a Forgotten realms

Dátum: 2008.10.30. 15:16:30
Mit jelent az aszterizmus?
Törhetetlenség
Fényjáték
Karcolhatatlanság
Csillaghatás
Hát, én ezt találtam: Aszterizmus: néhány csillagból álló csoport az égen, de nem csillagkép. Tagjaik gyakran csak látszólag esnek hasonló irányba, azaz fizikailag nem alkotnak csillaghalmazt. Szerinte csillaghatás.
Mi a neve a szemet az aggyal összekötő idegnek?
gömbölyű ideg
síkideg
látóideg
lapos ideg
A síkideg kimondottan elgyerte a tetszésemet
Törhetetlenség
Fényjáték
Karcolhatatlanság
Csillaghatás
Hát, én ezt találtam: Aszterizmus: néhány csillagból álló csoport az égen, de nem csillagkép. Tagjaik gyakran csak látszólag esnek hasonló irányba, azaz fizikailag nem alkotnak csillaghalmazt. Szerinte csillaghatás.
Mi a neve a szemet az aggyal összekötő idegnek?
gömbölyű ideg
síkideg
látóideg
lapos ideg
A síkideg kimondottan elgyerte a tetszésemet

Dátum: 2008.10.30. 14:46:29
Mi a jelentése az "assasin" szónak?
Harcos
Tolvaj
Rabló
Bérgyilkos
Mármint angolban, ugyan úgy tudtam, az helyesen assassin, bár jópár helyen láttam úgy, ahogy a kérdésfeltevő leírta. Amúgy a VIII. és XIV. század között létezett egy csoport, ami különböző politikai és vallási indíttatású merényleteket hajtott végre. Az angol assassin (bérgyilkos) szó is e titkos csoport nevéből származik. Az eredeti név (Hashshashin) nem véletlenül hasonlít a “hasis”-ra. A korabeli közvélekedés szerint a bérgyilkosok némi kábítószer elfogyasztásával acélozták a bátorságukat a bevetések előtt, szóval alapvetően hasis evőt és nem bérgyilkost jelent... Ámbátor ez most erősen kötekedés volt
Harcos
Tolvaj
Rabló
Bérgyilkos
Mármint angolban, ugyan úgy tudtam, az helyesen assassin, bár jópár helyen láttam úgy, ahogy a kérdésfeltevő leírta. Amúgy a VIII. és XIV. század között létezett egy csoport, ami különböző politikai és vallási indíttatású merényleteket hajtott végre. Az angol assassin (bérgyilkos) szó is e titkos csoport nevéből származik. Az eredeti név (Hashshashin) nem véletlenül hasonlít a “hasis”-ra. A korabeli közvélekedés szerint a bérgyilkosok némi kábítószer elfogyasztásával acélozták a bátorságukat a bevetések előtt, szóval alapvetően hasis evőt és nem bérgyilkost jelent... Ámbátor ez most erősen kötekedés volt

Dátum: 2008.10.30. 13:34:11
Értem a gondolatmeneted, de szerintem aki alapvetően nem olvas ilyesmit (azt már csupán félve említem meg, hogy egyáltalán semmit nem olvas manapság a fiatalság nagy része, max a játék CD-k rendszerkövetelményét), annak nem lesz a kakukktojás egyértelmű, vagy furán kirívó.
Dátum: 2008.10.30. 13:12:27
Ki nem Dragonlance karakter?
Bupu
Caramon Majere
Wulfgar
Tasslehoff Fúróláb
Réteginfó
Bupu
Caramon Majere
Wulfgar
Tasslehoff Fúróláb
Réteginfó
Dátum: 2008.10.30. 12:10:03
hány millió lakosa van magyarországnak ?
23 millió
1 millió
5 millió
10 millió
Hány, Magyarország, szerintem idétlen megfogalmazású kérdés. És legalább egy körülbelül belekerülhetne a mondatba.
Milyen fegyvere van a harcias manónak?
kard
bárb
nincs fegyvere
íj
1/szintől függően látható 2/mért kéne megjegyeznem?
23 millió
1 millió
5 millió
10 millió
Hány, Magyarország, szerintem idétlen megfogalmazású kérdés. És legalább egy körülbelül belekerülhetne a mondatba.
Milyen fegyvere van a harcias manónak?
kard
bárb
nincs fegyvere
íj
1/szintől függően látható 2/mért kéne megjegyeznem?
Dátum: 2008.10.30. 12:05:25
Hány mol homokszem van körülbelül a Szaharában?
3000
3
3000000
300000
Nincs mit hozzáfűznöm, de a kérdésfeltevőt megkérném, ne becsülje, hanem számolja meg szemenként. Én sem ezt http://www.kfki.hu/chemonet/hun/eloado/jce/avogadro.html sem a honfoglalót nem fogadom el a kérdés indoklásaként.
3000
3
3000000
300000
Nincs mit hozzáfűznöm, de a kérdésfeltevőt megkérném, ne becsülje, hanem számolja meg szemenként. Én sem ezt http://www.kfki.hu/chemonet/hun/eloado/jce/avogadro.html sem a honfoglalót nem fogadom el a kérdés indoklásaként.
Dátum: 2008.10.30. 11:11:22
A gyűrűk urában az Uruk-Hai fajt mely két faj összegyúrásából állították elő?
ork és lidérc
ork és nazgul
troll és lidérc
ork és sötételf
Túl spec. Ráadásul érdekelne, hogy a kérdező szerint mi a különbség a nazgul és a lidérc között.
ork és lidérc
ork és nazgul
troll és lidérc
ork és sötételf
Túl spec. Ráadásul érdekelne, hogy a kérdező szerint mi a különbség a nazgul és a lidérc között.
Dátum: 2008.10.30. 09:38:13
Hogy hívták az első magyar fejlesztésű, már szerepjátéknak tartott művet?
Harc és Varázslat
Magus
AD&D
Codex
Ez nem volt már párszor más kérdésmegfogalmazásként?
Mi nem kell a majonézba?
tojás sárgája
cukor
olaj
tojás fehérje
Ez is volt néhányszor, és tutira nem elütéssel. A tojássárga szó nem egyben van?
Harc és Varázslat
Magus
AD&D
Codex
Ez nem volt már párszor más kérdésmegfogalmazásként?
Mi nem kell a majonézba?
tojás sárgája
cukor
olaj
tojás fehérje
Ez is volt néhányszor, és tutira nem elütéssel. A tojássárga szó nem egyben van?
Dátum: 2008.10.29. 13:38:44
Hány napig vemhes egy nőstény oroszlán?
153
89
106
127
Esetleg órára pontosan is tudja?
153
89
106
127
Esetleg órára pontosan is tudja?
Dátum: 2008.10.29. 12:34:44
Milyen színű a magyar zászló?
nincs zászló
piros fehér kék
piros fehér zöld
piros fehér lila
...hmm...
nincs zászló
piros fehér kék
piros fehér zöld
piros fehér lila
...hmm...
Dátum: 2008.10.29. 12:24:08

Dátum: 2008.10.29. 11:32:55
Melyik nem Intel processzor?
Turion
Celeron
Pentium
Core Quad
réteginfó
Hány órakor kezdődik a Duna TV-n a Híradó?
18:30
19:00
19:30
18:00
ez mi?
Turion
Celeron
Pentium
Core Quad
réteginfó
Hány órakor kezdődik a Duna TV-n a Híradó?
18:30
19:00
19:30
18:00
ez mi?

Dátum: 2008.10.29. 09:54:22
Raymond E. Feist Résháboru sorozatában hogy hívják a Varázsló szigeten élő varázslót?
Vörös Macros
Fekete Macros
Szürke Macros
Fehér Macros
Helyesírás+érdektelen rétegtudás. De lehet hogy most már elolvasom
Vörös Macros
Fekete Macros
Szürke Macros
Fehér Macros
Helyesírás+érdektelen rétegtudás. De lehet hogy most már elolvasom

Dátum: 2008.10.28. 15:02:50
Békekötést szavaztam volna meg, de (nem először) annyi történt, hogy megnyomtam az igen szót, kiírta "Valóban igennel akarsz szavazni?" nyomtam egy okét, frissített a lap, aztán nem történt meg a szavazás. Mármint nem számolta be a szavazatomat, és élőként jelent meg, hogy szavazhatok. Másodszorra is ez történt. Update - megjelent a szavazatom úgy 15 perc múlva (legalábbis akkor néztem rá újra).
Dátum: 2008.10.28. 10:57:29
Idézet: cirip - 2008.10.28. 10:32:35
van téli is, ezért kétévente
Jogos. De a kérdés hiányos megfogalmazása okolható a rossz arányért...Dátum: 2008.10.28. 10:31:50
Éljen éljen éljen, jó sokáig éljen, éljen Kunkori