Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Magister

Oldal: 12345
Dátum: 2011.05.01. 20:29:48
Ha van 5 szénarakás és 7 szénarakás és azokat összeöntjük hány szénarakásunk lesz?
1
5
7
12

Szénarakásokat összeönteni? Kissé pongyola a fogalmazás

Mi volt a Trafalgari csata kimenetele?
A francia flotta legyőzte Lord Nelsont, de felmorzsolódott.
Lord Nelsonnal legyőzte a francia flottát, de hazafele viharba került és elsülyedt a hajója.
Lord Nelson legyőzte a francia flottát, de belehalt egy sebesülésbe.
Lord Nelson legyőzte a francia flottát és diadallal tért haza.

Helyesírási hiba

Melyik nem csak mesehős?
Harry Potter
Pán Péter
Nils Holgerson
Mátyás király

Fogalmazás, nem tárgyakról van szó.

Több törvényenkívülit tekintettek népi hősnek: Rob Royt és Ned Kellyt is. Milyen nemzetiségűek voltak?
írek
angolok
amerikaiak
wales-iek

Nincs helyes válasz! Rob Roy skót volt, Ned Kelly pedig ír származású ausztrál.
Dátum: 2011.04.29. 10:54:32
Egy pontatlan kérdés (csak fejből, mert nem másoltam ki):

Hol született Vörösmarty Mihály?

A válaszok között Kápolnásnyék szerepel mint jó válasz, holott az író születési helyének Pusztanyék van megjelölve, minthogy akkoriban még úgy hívták. A Kápolnásnyék nevet később kapta.

A kérdés nem rossz, csak egy kicsit megtévesztő.
Dátum: 2011.04.29. 10:23:40
Idézet: Jerrylee - 2011.04.28. 12:35:06
Már kettő hozzászólás is van erről előrébb egy oldallal ( az egyiket én írtam )...illik előbb visszaolvasni pár oldalt. És az idézet, ami a profilod mellett van szöveghűen így szól : "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn."

Bocs, melóhelyről írtam, nem volt időm visszaolvasni.

Ami az "idézetemet" illeti: örülök, hogy más is ismeri és direkt van benne hiba. A végén még tényleg megjelenik és felfal nagy kegyességében
Dátum: 2011.04.28. 10:23:48
Az egyikben színészek játszanak a másikat meg rajzolják/bábozzák.
Dátum: 2011.04.28. 10:22:23
Ki írta és rajzolta a Pandora Hearts című mangát?

Jun Mochizuki
Hoshino Katsura
Kazuki Takahashi
Tite Kubo

Szerintem speciális kérdés.
Idézet: Lanmandragoran - 2011.04.22. 22:44:49
De, igen, sokkal specifikusabb.
Ez ugyanis egy európai, fantasy alapokon nyugvó online játék, ahol a régen feltett és elfogadott kérdések arányaiból már kb két éve kitűnt, hogy a játékosok többsége mind a focit (az európait), mind a fantasy/sci-fi/szerepjáték regényeket igencsak kedveli. Ezzel szemben az amerikai foci, pontosabban a Magyarországon játszott rögbi sokkal kevésbé elterjedt, jóval szűkebb rétegben ismert csapatsport, aminek még ugyebár a szabályozása is más, mint az amerikai focinak.

Üdv!

Kösz a választ (úgy látszik lehet ezt kioktatás és beugatás nélkül is).

Egy dolog azonban megjegyeznék: az amerikai foci egyre népszerűbb és jópár csapat játsza is, nemcsak a rögbit. Ettől a válaszod még jogos!
Idézet: Piciklon - 2011.04.22. 22:28:27
Akkor beugattam...értelmezd így, ha neked ettől jobb. Amúgy Miklós anno leírta.
Idézet: Miklós - 2008.10.01. 13:16:43
A kvíz elsődleges célja, hogy olyan kérdéseket adjunk fel, amelyeket egy művelt, intelligens ember ismerhet. Szinte bárki. Tehát nem szükséges hozzá túlspecializált szakismeret. Persze lehet mondani, hogy a válasz a gugliban 1 perc alatt megtalálható, de nem az a cél, hogy minden egyes kérdésre a választ keresőprogramokkal kelljen megtalálni. A kérdések egy része olyan legyen, hogy gondolkodsz rajta, és vagy tudod a választ, vagy kizárásos alapon le tudod szűkíteni a lehetőségeket, de legalábbis van egy elképzelésed, tudsz tippelni.

De akkor is választ kaptál volna, ha visszaolvasol, akár itt.

Márpedig "bezzeg" hoztál...az "én kérdésemet nem fogadták el a csúnya adminok, bezzeg korábban kaptam hasonlót"
Ez mindössze az előző HSZ-ed fordítása.

Nem tartom magam műveletlen embernek, széles érdeklődési körrel rendelkezem, de kérdések egy jelentős részéhez google-t használok, mert SPECIÁLIS. Lehet emlegetni, a soha nem hallott írókat vagy vallási irányzatokat, sportokat és még sorolhatnám. Ezek egyike sem következtethető ki, vagy tudod vagy nem. Ezek szerint ezek a kérdések törlendők?

Azért, hogy 138 oldalnyi hozzászólást nem olvastam végig én kérek elnézést.

A HSZ-emet pedig kérlek ne fordítgasd, csak olvasd. Lehet, hogy te úgy értelmezted mint írtad, de én sehol nem utaltam "csúnya adminokra" és fent tartom ,hogy nem "bezzeg" alapon írtam amit írtam, csupán értetlenségemnek adtam hangot. Lehet (sőt biztos) hogy nem a legjobban sikerült hozzászólásom (nem csak ezen a fórumon írogatok) és jobban is megfogalmazhattam volna, de azért belemagyarázni dolgokat nem kellene. Tudom, hogy sokan sok munkát ölnek a játékba, játékokba, azért, hogy mi szórakozzunk ezért soha egyetlen adminra sem mondtam rosszat, sem itt sem másutt.

Részemről a témát lezártnak tekintem, bár a kérdésemre nem választ, hanem kioktatást kaptam...
Idézet: Piciklon - 2011.04.22. 21:42:24
Gratulálok a Bezzeg Béla érdeméremhez.

Mindkettő hót spec, a másikat jelezd a Kvíz akárhányban és remélhetőleg mihamarabb törlik.

Kösz a választ. A beugatástól megkímélhettél volna, a kérdéseket nem "bezzeg" alapon hoztam. Nem vártam, hogy ezek után elfogadják, a példákat sem azért írtam.

Ilyen alapon a kérdések felét ki lehetne szórni, pl a vallási kérdések, speciális sport kérdések, biológiai kérdések és minden egyéb ami nem az általános műveltséghez tartozik.

Amire kiváncsi lettem volna, az az, hogy egy kérdés mitől specifikus és mitől nem az...
Kérdésem a "Kérdésedre az értékelők szerint csak egy speciális érdeklődésű réteg tudhatja a választ." értékelést kapta. Az általam feltett kérdés (Hány csapat alkotja az Amerikai Football Ligát? (NFL)? )semmivel sem specifikusabb mint amit az előbb kaptam:

Melyik focicsapat nyerte meg az Olasz Szuperkupát 2008-ban?

Ezt csak a foci drukkerek tudhatják fejből, a többiek google-t használnak. Mondjuk ezt az én kérdésemnél is megtehetnék. De a fentihez nagyon hasonló ez a kérdés is (bocs csak fejből, de a lényeg nem változik): Ki írta a ... című MAGUS regényt? Erre is csak speciális érdeklődésűek tudhatják a választ, akik foglalkoznak a MAGUS világával...
TÖRÖLTEM!

Rájöttem, hogy nem ez az a topic, amelyikbe a kérdésem tartozik, így amennyire tudtam eltüntettem.
Oldal: 12345