Felhasználónév: Jelszó:

Hozzászólások - Morzkod

Dátum: 2012.02.19. 08:53:33
Idézet: Woodranger - 2012.02.19. 01:46:28
V3 bajnokin másodszor nyer a kategóriámban klón, de nem az enyém Érdekes módon 1-2 kategóriával lejjebbről kapom a klónt a döntőben, ugyanazt a karaktert. Nem lehetne véletlenszerűen, vagy pedig a mi kategóriánkból másolva? (Ha lemaradtam volna egy triviális korábbi magyarázatról, elnézést kérek, nem kötözködni szeretnék, csak nem értem.)

A sajat klonod ellen kene harcolni, akkor nem lenne ertelme fejlesztened a karit. Mindig lentebbi kategoriabol kapsz klont, es mindig veletlenszeruen.
Dátum: 2012.02.17. 13:22:07
Par kerdesem volna:
Be lehet-e allni olyan kufarhoz akinel mar van platina jutalmam?
Lehet-e a jutalom helyett vegzetmedalt kerni-kapni (elvileg ez a 4. helyezett csapat jutalma)?
Mit kap az akinek az adott kategoriaban mar van olyan vagy jobb jutalma amit most nyert es nem mindketto arany (akkor platina jar)?
Dátum: 2012.02.16. 15:33:46
Idézet: McMad - 2012.02.16. 13:58:23
RÉSZLETEKET! Plííííz...

Egyenlo IQ eseten 50% esellyel jon be a varazslat.
Dátum: 2012.02.16. 15:31:59
Nem tudom hogy mukodik most az atlagolos keplet en igy alkalmaznam (amennyiben a szintemen nem vagyunk harman):
X1 - jomagam (szint: SZ1)
X2 - kovetkezo ember a toplistan (szint: SZ2)
X2 - az utanam kovetkezo masodik a toplistan (szint: SZ3)
X = ((X1+X2+X3)/3) * (3*SZ1/(SZ1+SZ2+SZ3))
Dátum: 2012.02.16. 15:28:10
Idézet: Alendaar - 2012.02.15. 12:42:09
Pont a küszöbszámokkal kapcsolatos, de néhányan elkezdték lepontozni...

Nyilvan, hiszen a top karik szamara ez a modositas nyitotta meg az utat a normalis kalandozas fele. Akkoriben pedig nagyon eros volt ami a topnak jo, az nekem rossz vilagnezet, tehat ez a csoport azonnal nekiallt lepontozni. Talan ugy ereztek, hogy a topnak igy tul konnyu dolga lett, pedig garantalom, hogy nem.
Dátum: 2012.02.16. 15:26:24
Idézet: Craslorg - 2012.02.14. 19:04:06
Nem sokszor szoktunk valami miatt egyetérteni, de ebben igazad van. Az extrapoláció nagyon rossz, főleg a topon, ahol néha 4-5-6 szintről számolgat. Sajnos átlagolni se lehet mindenhol, ahol nagyok a távolságok, szóval én akár ilyenkor spontán a sajátértéket és valamennyi fiktív tárgybónuszból indulnék ki véletlenszerűen.

Az extrapolacio nem 4ü5ü6 szintrol szamolgat. Hanem gyakorlatilag a teljes jatekosallomanybol. Azt feltetelezi, hogy a te szinteden neked olyan erosnek kell lenned, mint mindenki masnak atlagosan amikora te szintedre er. Nem nehez kiszamolni, hogy egy VF-es mikor odaer nagysagrendekkel lesz erosebb, de ennek ellenere az extrapolacioban o is benne van. Innen jonnek ki azok az elszallt ertekek, hogy az axtrapolalt ertek tobszazzal van a karakter tulajdonsaga felett. Persze ezen valamit segit az, hogy a proba maximum 100-zal lehet magasabb, mint az erteked, de ha van egy kaland 3-4 +100-as probaval az mar rohogve zabal 200-250 KRP-t.

A problema gyokere az, hogy Miklos leirta meg a "szinten at atlagolo rendszer" elott (ez egyebkent jol mukodott, top karikent, minden mindenre raoltozve, top2 kuldiskent, magas kalandszakikkal nagyjabol egalban volt a KRP koltesem a bevetellel, csak ritkan kellett itallal megtoldani), hogy az csak kisebb szintkulonbsegeket tud athidalni. Ez a hiba. Barmennyit at kene tudnia hidalni. A gyakorlat azt mutatja, mhogy ahol a kornyezo 3-4 szinteden nincs rajtad kivul 2 kari, ott a szintek es a tulajdonsagok nagysaga kozott mar nincs igazi korrelacio. Pont ugyanolyan esellyel lesz az alacsonyabb szintu erosebb, mert a LE evetele nagyon hasonlo, csak TP-bol gyujt kevesebbet.

Kivalo pelda V3. A TO top elso 6 helyezettje, akiket en egy sulycsoportba sorolnek 129-180-as szint kozott vannak szetdobva. SZO-ben is egy ember kivetelevel hasonlo erot mutatnak. Extrapolalo keplettel ez azt jelenti, hogy a 180-as karinak a szamolt elvart ertekek legalabb masfelszer akkorak, mint a 129-esnek. Nem kell mondanom ez mennyire irrealis.

A helyes megolda saz lenne, ha az atlagolo keplet szintkorlatja megszunne.
Dátum: 2012.02.16. 13:46:24
Idézet: McMad - 2012.02.16. 13:07:05
Ezek alapján (ha jól ismerem a szabályokat) a jellemző csataképnek annak kellett volna lennie a varázslatkörben, hogy általában mindketten sikeresen találunk.

Nem jol ismered oket. Ilyen parameterek mellett 25% korul alakul az eselye, hogy mindketten talaltok.
Dátum: 2012.02.15. 12:19:31
Idézet: Birka - 2012.02.15. 12:05:29
A TOP attól top, hogy szinthuszár, vagy nem? Ebben az esetben nem zavarja a TP...
Ha meg nem szinthuszár hogy kerülhetett a topba? Csak nem VF kényszeres környezetről beszélünk megint?

A KH-t ki lehet kapcsolni, fel lehet venni prevetuszt, és lehet váltani VF-re (Ekkor nem hat a tapasztalat!). Nem elég táp önmagában a KH (folyamatosan kibírják a 7 kört a magas ép regenjük miatt + termelik a lét ész nélkül.), kellene az extrém LÉ/TP is a tapasztalat kikapcsoltatásával?

Szerintem felreerted. Cras ugyerti, hogy tul nagy tap, ha meg TP-bol is extrat adnak.
Megjegyzem, hogy V3-on 70 tagu a KH a top70 meg boven nem szinthuszar. Nagyjabol a top10 az.
Dátum: 2012.02.15. 07:27:53
Idézet: Awenhai - 2012.02.15. 06:38:06
Morzkod: Ebben igazad van... de én nem politizálok. Ami tény: egy 2010-ben hozott törvényt kérdezel, egy olyan részinformációját, ami a statisztikusokon, és a szavazatszámlálókon kívül senkire nincs hatással. Teljesen lényegtelen egy szavazó szempontjából, hogy 10, 5000, vagy 30000 szavazat kell egy helyhez, hiszen semmiképp sem juttathat be ő személy szerint egy embert.

Meg ne haragudj, de innen nem olvastam tovabb olyan egetvero marhasagokat irsz.
Egyreszt nagyon kemenyen politizaltal, olvasd csak el a hozzaszolasod.
Masreszt a 2010. az jo lesz 2011. december 23-nek is.
Harmadreszt rermeszetesen nem szavazatszamrol szol a kerdes, hanem szavazataranyrol. Sot meg csak arrol sem, csak az arany jellegerol.
Negyedreszt mindenkit alapvetoen erint, mert ha nem erted meg, akkor nem tudod ervenyre juttatni valasztoi akaratodat. Ez a legfontosabb valtozas a torvenyben. Veletlenszeruen rakerestem egy cikkre, es nezd mino veletlen a lead-ben benne van a valasz a kerdesre.

No azert csak vegigolvastam a hozzaszolasod a vege leirod, hogy tulajdonkeppen nem tudod mirol beszelsz. Alapvetoen negy kerdesrol beszelunk melyek negy fajta a magyar jogrendben is ertelmezett tobbsegi fogalomra kerdeznek ra, negy kulonbozo megvilagitasban: abszolut, egyszeru, minositett, relativ.

Kis kiegeszites: A kérdésre eddig 1051 jó és 482 rossz válasz érkezett.
Dátum: 2012.02.14. 17:30:03
Idézet: Magister - 2012.02.14. 17:10:03
Ha azt kérdezed, hogy hány méterről rúgják a büntetőt, azt azért illik tudni.

Talalo a pelda. Ezek a kerdesek ilyen szintuek.
Dátum: 2012.02.14. 16:33:16
Idézet: Aburadzsan - 2012.02.14. 16:17:51
még mindig az az érzésem, hogy nem ellenőrzi senki a kérdéseket...

Dehogy. Epp most teszed.
Dátum: 2012.02.14. 16:11:35
Idézet: Magister - 2012.02.14. 13:20:32
Ilyen erővel előhozhatnám a légügyi törvényt vagy a vasúti közlekedést szabályzó törvények egyikét és mondhatnám, hogy illene ismerni mert szoktál utazni!

Ne erolkodj, mert attol nem leszel meggyozo. Ezeket a torvenyeket akkor kell ismerned, ha utazasi szolgaltato vagy. Merthogy akkor kell megfelelned nekik. Ha utazo, akkor ami rad vonatkozik, az az utazasi feltetelek. Ezzel valoban illik tisztaban lenni. Peldaul ha 1 hetes nyaralasra indulsz, de a repulo 1 nappal kesobb tud csak felszallni, akkor kapsz-e karteritest. Nem kviztema, de hasznos.

Ha azt allitod, hogy a valasztasi torvenyrol 14 vagy 16 evesen nem kell, hogy fogalmad legyen, az olyan szintu felvetes, mintha azt allitanad, nem kell tudnod, hogy Magyarorszag allamformaja koztarsasag vagy kiralysag.
Eljen a tudatlansag!
Dátum: 2012.02.14. 13:35:41
Idézet: Craslorg - 2012.02.14. 12:45:08
Ez az esetek 10%-a.

Nálam nem. Nálam ez 1/X. De ha jól látom a továbbiak szempontjából ez pont mind1.

PR = DOB+1 előfordul Y esetben
PR = DOB+2 előfordul Y-1 esetben

Mondjuk Y = X-1 de igen.

PR = DOB+X-1 előfordul 1 esetben.

Úgy látom a fentit használod is, csak nem írtad le. Stimmt.

(DOB+X nem lehet, mert minimum 1-et dobunk)
Így ezeknek a mennyiségeknek a %-os előfordulása miatt már könnyen kiszámolható, hogy átlagosan hány kristálypontot kell költeni. Így számoltam én is.

Tehát összegzem. sum(i:1->X-1)(i*(i-1))/X^2 a keresett szám, ami könnyenen egyszerűen kijön, hogy 0,165X? Hát ez lenne nekem a lényeg. Ezt hogyan hozod zárt formulára?
Dátum: 2012.02.14. 12:34:16
Idézet: Craslorg - 2012.02.13. 17:59:48
A véges értékű szakiknál (hordázás, tanulás, vezetőkészség, stb) a környékeddel nagy valószínűség szerint megegyező a te értéked, azaz pont az átlag. Ekkor átlagosan szint/3*0,165 kristálypontot használsz, azaz átlagosan 16,5%-át a lehetséges maximumnak, ami szint/3.

Kivetelesen nem kotozkodesbol kerdezem: ez hogy jon ki?
Dátum: 2012.02.14. 12:15:56
Idézet: Craslorg - 2012.02.14. 12:01:59
Mindenkit azért nem érint, lévén 18 év alatt alapvetően senkit. (Majd ha elmúlik 18.) Itt pedig vannak 18 év alatti játékosok is, akik magukat a kifejezéseket se értik.

Namarmost ez egetvero butasag. Miert ne ertintene 18 ev alatt a politika es a valasztojog? Nem elhetsz vele. De azert tudnod illik, hogy mi az, es hogyan mukodik. Sot el is mondom, hogy van egy ilyen tantargy, meg nem mondom mi a neve, talan tarsadalomismeret, amibol ilyen prektikus informaciokat tanitanak.
Dátum: 2012.02.14. 10:56:46
Idézet: Mortu - 2012.02.14. 09:55:39
Melyik városban játszódik a Monk című tévésorozat?
Las Vegas
Los Angeles
San Diego
San Francisco

Speciális.

Meg hibas is.
3x01 Mr. Monk Takes Manhattan
Dátum: 2012.02.14. 10:55:42
Idézet: Awenhai - 2012.02.14. 06:14:17
Morzkod: Akkor is kell bele egy évszám mindegyikbe, mert több törvény is létezett, és még egyáltalán nem általános az új ismerete.

Nos egyreszt ne (itt) politizaljunk, hiszen az semmikepp nem egy kviztopikba valo. Masreszt szerintem az alapveto uj torvenyek ismerete altalanosan elvarhato. Elvegre nem azt kerdeztem, hogy a Jehova tanui mukodhet-e Magyarorszagon tortenelmi egyhazkent. A valasztojog minden embert erint, es ez a gyakorlatilag 4 alapveto valtozas kozul talan a legfontosabb (199 fo, hataron tuliak listas szavazati joga, egy fordulos rendszer, teruleti lista megszunese).
Bhaal gondolo Baal akart lenni.
Dátum: 2012.02.13. 17:14:08
A topik amit keresel: Miert nem fogadtak el a kerdesemet?

Idézet: Verdan - 2012.02.13. 16:42:22
Hogy hívták Odin fiát, akinek a szekerét két kecske húzta?

Bhaal
Thor
Hádész
Mars

A kérdés "Rossz, hibás kérdés" értékelést kapott!

A kérdésem az lenne, hogy ezzel a kérdéssel mi a gond?
Dátum: 2012.02.13. 12:39:06
Idézet: Kaoraku - 2012.02.13. 00:12:49
Ez ma zsinórban a negyedik ilyen témájú kérdés volt. A minimum lenne (pláne a "hány szavazat kell egyéni mandátumhoz" féle kérdéseknél) egy évszám, mivel ezt is épp átalakítani készülnek...

Stimmel, pontosan ennyi ilyen témájú kérdést akartam feltenni. Túl is vagyunk rajta.

Ami az évszámot illeti: Már átalakították. A kérdés az aktuális szabályozásra hivatkozik, ami nem várható, hogy belátható időn belül változik.