Hozzászólások - Fericske
Dátum: 2011.09.09. 19:16:05
Ezt most nem is tudod észrevenni, csak a végén, ha veszed majd a fáradtságot, hogy utánaszámolj. Amit most kapsz LE-t, a csaták után, az csak egy bónusz, a beleölt életerőpontokért, varázspontért, hozzájárulás a varázsitalokhoz.
Dátum: 2011.09.07. 18:24:21
7. Azon van mostanában a hangsúly, hogy a játékosok lépjék a szinteket. Nem csak itt, a szövetségi küldetés témánál. A többi dolog másodlagos. Ha minden balanszírozást, módosítást elfogadnak a játékosok részéről, és megvalósítják, akkor ott vannak ahol kezdték, mert ezek a módosítások a tp redukálásáról szólnának.
Egyébiránt az eseménypontos megoldással kellett volna indítani a szövetségi küldetéseket, hogy minden szövetségi tagnak ugyanannyi érdeke és kedve legyen részt venni benne, vagy a részét kivenni belőle. Ami már plusz löket a játékos kedvhez, a szövetségi élet felpezsdüléséhez. Ami szintén vonzza magához azokat a számottevő többségben lévő játékosokat, akik nem ultraoptimalizátoros hiperkockaként randalíroznak a szerveren.
Egyébiránt az eseménypontos megoldással kellett volna indítani a szövetségi küldetéseket, hogy minden szövetségi tagnak ugyanannyi érdeke és kedve legyen részt venni benne, vagy a részét kivenni belőle. Ami már plusz löket a játékos kedvhez, a szövetségi élet felpezsdüléséhez. Ami szintén vonzza magához azokat a számottevő többségben lévő játékosokat, akik nem ultraoptimalizátoros hiperkockaként randalíroznak a szerveren.
Dátum: 2011.08.23. 22:04:26
Nem csak te tudod úgy
"Illedelmesen" akartam fogalmazni, finoman utalni a nem jó példára, de a lingvisztika és intuíció nem fér össze a reál tárgyakkal
"Illedelmesen" akartam fogalmazni, finoman utalni a nem jó példára, de a lingvisztika és intuíció nem fér össze a reál tárgyakkal
Dátum: 2011.08.23. 21:26:21
Nekem mond, kiskomám. Neked tán azt mondta, hogy matematikus volt?
Dátum: 2011.08.23. 07:46:55
2 és fél éve játszok a VU-val. Valóságot mondtál azzal, hogy nem tudnál meggyőzni ebben a játékban létrejövő anomáliákkal kapcsolatban.
Ha aktiválsz egy küldetést, akkor aktiválsz egy algoritmust is. That's it.
valahogy többnek tűnt.......
Dátum: 2011.08.22. 22:38:15
Fránya ügy ez a matematika, már Játszani sem lehet nélküle.
Ezzel kapcsolatban már csak egy kérdésem lenne.
Valószínűleg hány nőt kap meg életében egy matematikus?
off
Ezzel kapcsolatban már csak egy kérdésem lenne.
Valószínűleg hány nőt kap meg életében egy matematikus?
off
Dátum: 2011.08.22. 22:16:39
Aham....Ide a rozsdás bökőt, hogy ha 140 és 160 lenne a küldetések teljesítésének a kritériuma, akkor 139 és 159 jönne ki menetrendszerűen.
Kíváncsi vagyok hány félkarú rablót fosztottál már ki a matekoddal Cras;)
Kíváncsi vagyok hány félkarú rablót fosztottál már ki a matekoddal Cras;)
Dátum: 2011.08.22. 21:30:05
Ez mind naccerű. Olyan jó ennyi szuperintelligenciával találkozni, akárha virtuálisan is. Szikrázik az éter. A hátamon is felállt a szőr.
Mindenesetre nekem is feltűnt hogy a krit ütéses és kábítós küldiknél 59-39-re jön ki a vége, 5-ből 4-szer, valahogy mindig akkor, mikor már meg kell állnom a henteléssel. Mondjuk úgy, hogy az esetek 80 százalékában.
Erre kérnék egy valószínűség számítást.
Sajnos még nem sikerült 16 millió küldetést megcsinálnom, és a következő 5 éves tervbe sem vettem bele a VU furcsaságainak, nem furcsasággá való alakítását, mérföldes táblázatok elemzésének segítségével.
De láthatóan nem mindenkinek okoz ez problémát.
Mindenesetre nekem is feltűnt hogy a krit ütéses és kábítós küldiknél 59-39-re jön ki a vége, 5-ből 4-szer, valahogy mindig akkor, mikor már meg kell állnom a henteléssel. Mondjuk úgy, hogy az esetek 80 százalékában.
Erre kérnék egy valószínűség számítást.
Sajnos még nem sikerült 16 millió küldetést megcsinálnom, és a következő 5 éves tervbe sem vettem bele a VU furcsaságainak, nem furcsasággá való alakítását, mérföldes táblázatok elemzésének segítségével.
De láthatóan nem mindenkinek okoz ez problémát.
Dátum: 2011.08.13. 15:54:06
pc: Heroes3 , Heroes5, Risen és hasonló mmorpg-k
net: VU, S&F
magyar kártya: bármi
francia kártya: bármi
asztali játék: munchkin, catan, activity, meg asszem minden más is
homo ludens
net: VU, S&F
magyar kártya: bármi
francia kártya: bármi
asztali játék: munchkin, catan, activity, meg asszem minden más is
homo ludens
Dátum: 2011.08.08. 18:22:33
Részlet egy friss csatából. Szerintem vicces. Ha igazi vicc lenne, lehetne a címe - Mindegy!
"Ellenfeled magasra emeli a fegyverét, a koponyatőrrel gyorsan alulról támadsz. 1 pontnyit sebeztél. Lélekenergiát szívsz el ellenfeledtől! (+1 lélekenergia) Jack, Gizda, BélaBá' és LajosBá' az oldaladon harcolnak. 4 támadással 4 sebzés!"
"Ellenfeled magasra emeli a fegyverét, a koponyatőrrel gyorsan alulról támadsz. 1 pontnyit sebeztél. Lélekenergiát szívsz el ellenfeledtől! (+1 lélekenergia) Jack, Gizda, BélaBá' és LajosBá' az oldaladon harcolnak. 4 támadással 4 sebzés!"
Dátum: 2011.08.08. 14:05:20
A kiegyensúlyozásra jó ötlet a vadászathoz kötött egyéb cselekvés pontok. Ez biztos működne.
Viszont ez ki is nyírná a játékot másfél-két éven belül, szerintem. Dögunalmassá válna, mindenki ugyanazt csinálná - mert nem tudná másképp csinálni. Csak gondoljatok bele, hogy ezekkel a kötöttségekkel játszatok mondjuk 1 éve. Olyan spiritusszal ülnétek le a VU elé mint zombik. Le sem ülnétek elé, csak beraknátok valami bot-ba mint a S&F-et, mert ilyen szabályrendszerrel egy automata is tudja vinni a karaktert.
A generációs elcsúszások sem probléma szerintem. Lehetett tudni előre hogy így lesz, aki olyan stílust játszik. Jó az ha vannak új arcok a zónában, én speciel unom már a szomszéd fejét minden reggel
Ez az állandó nyűglődés, nyavalygás tartja életben ezt a játékot.
Ha majd ezek a dolgok kihalnak itt a fórumon, 3-4 hónapra, ugyanannyi időt adok a játéknak is.
Tökéletes nem lesz sosem, nem is lehet. A tökéletes unalmas. Az unalom meg a játék ellentéte
Viszont ez ki is nyírná a játékot másfél-két éven belül, szerintem. Dögunalmassá válna, mindenki ugyanazt csinálná - mert nem tudná másképp csinálni. Csak gondoljatok bele, hogy ezekkel a kötöttségekkel játszatok mondjuk 1 éve. Olyan spiritusszal ülnétek le a VU elé mint zombik. Le sem ülnétek elé, csak beraknátok valami bot-ba mint a S&F-et, mert ilyen szabályrendszerrel egy automata is tudja vinni a karaktert.
A generációs elcsúszások sem probléma szerintem. Lehetett tudni előre hogy így lesz, aki olyan stílust játszik. Jó az ha vannak új arcok a zónában, én speciel unom már a szomszéd fejét minden reggel
Ez az állandó nyűglődés, nyavalygás tartja életben ezt a játékot.
Ha majd ezek a dolgok kihalnak itt a fórumon, 3-4 hónapra, ugyanannyi időt adok a játéknak is.
Tökéletes nem lesz sosem, nem is lehet. A tökéletes unalmas. Az unalom meg a játék ellentéte
Dátum: 2011.08.05. 18:38:27
Egy friss idézettel kezdem a szövifórumunkról. Az utolsó mondat a lényeg, a többi csak háttértörténet
"Igazad van Reb. Utoljára 2 órakor húzott le a kristály, mert akkor még vadásztam. Most meg már vadászok megint és jött is. Ez aztán a kihívás. Még jobban ne érje meg vadászni."
Jó ötletnek tartom a kristálypontokat vadászatért. Akár minden egyes vadászatért fix 1-et. Miért is?
A vadászó karakterek többnyire gyengébb statokkal rendelkeznek mint a portyázók, tehát a kalandoknál sem tudnak olyan eredményeket elérni mint a portyások.
Ez lehetne egy plusz a vadászathoz, és nem irreális, hiszen vannak akik már arra panaszkodnak hogy nem tudják mire elkölteni a lélekgyémántjaikat.
"Igazad van Reb. Utoljára 2 órakor húzott le a kristály, mert akkor még vadásztam. Most meg már vadászok megint és jött is. Ez aztán a kihívás. Még jobban ne érje meg vadászni."
Jó ötletnek tartom a kristálypontokat vadászatért. Akár minden egyes vadászatért fix 1-et. Miért is?
A vadászó karakterek többnyire gyengébb statokkal rendelkeznek mint a portyázók, tehát a kalandoknál sem tudnak olyan eredményeket elérni mint a portyások.
Ez lehetne egy plusz a vadászathoz, és nem irreális, hiszen vannak akik már arra panaszkodnak hogy nem tudják mire elkölteni a lélekgyémántjaikat.
Dátum: 2011.08.02. 20:31:22
Valami bűzlik Dániában...
Tegnap, az ismételhető küldetéseknél lefelezte a jutalmamat a rendszer, holott 5 különböző küldetést csináltam legutóbb. Illetve egyébként is figyelek arra hogy egész jutalmat kapjak.
Most meg a portyánál nyúlt le a rendszer kb. 4000 LE-t. Volt 21ezer+, beköszönt kristály úr 8-kor. Nyertem a csatát, 601+756 LE-vel többnek kellett volna lennie, erre lett 17ezer+ a kasszában.
??
Tegnap, az ismételhető küldetéseknél lefelezte a jutalmamat a rendszer, holott 5 különböző küldetést csináltam legutóbb. Illetve egyébként is figyelek arra hogy egész jutalmat kapjak.
Most meg a portyánál nyúlt le a rendszer kb. 4000 LE-t. Volt 21ezer+, beköszönt kristály úr 8-kor. Nyertem a csatát, 601+756 LE-vel többnek kellett volna lennie, erre lett 17ezer+ a kasszában.
??
Dátum: 2011.07.19. 20:56:53
Ugyanaz a téma mindig ezekkel a százalékos esélyekkel Mindenki elsiklik az felett hogy ezek a százalékos találatok egyes cselekvésekre vannak kiírva. Nem azt írja pl. hogy 132 eseménypont 2%-nál fogsz térkép darabot találni, hanem 1 eseménypont elköltésekor van 2% esélyed hogy találsz, vagyis 98% esélyed van hogy nem találsz. Ez így van a többi cselekménynél is, térkapu, portya. Egyesére van százalékolva, nem 100-asára. Ha őrült peches vagy akkor....őrült peches vagy
Én már több mint 6000 lottószelvényt kitöltöttem és 3-as találatnál sose volt többem, de nem bombázom a statisztikai számításaimmal a Szerencsejáték Rt-t.
Pénzdobálással is lehet "számolgatni", de hiába van 50% esélyed a fejre és írásra, nem fogod tudni megmondani 50%-os biztonsággal hogy melyik lesz a következő ha 100 dobás átlagát vesszük a végén. Merthogy egyesével dobálod.
Én már több mint 6000 lottószelvényt kitöltöttem és 3-as találatnál sose volt többem, de nem bombázom a statisztikai számításaimmal a Szerencsejáték Rt-t.
Pénzdobálással is lehet "számolgatni", de hiába van 50% esélyed a fejre és írásra, nem fogod tudni megmondani 50%-os biztonsággal hogy melyik lesz a következő ha 100 dobás átlagát vesszük a végén. Merthogy egyesével dobálod.
Dátum: 2011.07.16. 19:58:05
Sziasztok!
Kérdés a képrejtvényben.
http://kepfeltoltes.hu/110716/-1terkapupont_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kérdés a képrejtvényben.
http://kepfeltoltes.hu/110716/-1terkapupont_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Dátum: 2011.07.01. 13:16:33
Üdv!
A ma indult kvízolimpia még nem aktív. Az 5-ös szerveren legalábbis.
A ma indult kvízolimpia még nem aktív. Az 5-ös szerveren legalábbis.
Dátum: 2011.06.05. 23:18:18
Csakis térkapus, 1 dukátos cuccok. Epikus tárgyak, nem.
Dátum: 2011.06.05. 19:59:20
Ez a LE-s téma visszaéléses dolog lenne.
Viszont nekem már jutott eszembe hasonló, szövetségi cserebere. A térkapus fókuszkristályokat, tárgyakat lehetne cserélgetni, szövin belül. Azok véletlenszerűen esnek.
De csak cseréről lehetne szó, átadásról nem! Így nincs visszaélés.
Mehetne úgy mint a segítségnyújtás. Egy adott időn belül kell létrejönni a cserének, különben vissza a feladónak. Ez idő alatt persze a hatásuk nem érvényesülne, mivel olyat lehet cserélni ami nincs használatban.
Viszont nekem már jutott eszembe hasonló, szövetségi cserebere. A térkapus fókuszkristályokat, tárgyakat lehetne cserélgetni, szövin belül. Azok véletlenszerűen esnek.
De csak cseréről lehetne szó, átadásról nem! Így nincs visszaélés.
Mehetne úgy mint a segítségnyújtás. Egy adott időn belül kell létrejönni a cserének, különben vissza a feladónak. Ez idő alatt persze a hatásuk nem érvényesülne, mivel olyat lehet cserélni ami nincs használatban.
Dátum: 2011.06.05. 15:04:11
Megbeszélhetjük mennyit ér meg neked
De hogy ha azért néznék fel olykor ide, hogy kinek hogy áll a pontozata, akkor nagyon szánalmas humanoid lennék.
Ezt valóban így gondolom, de célzásnak sem rossz
Viszont az előző kollégát vissza térítettem
De hogy ha azért néznék fel olykor ide, hogy kinek hogy áll a pontozata, akkor nagyon szánalmas humanoid lennék.
Ezt valóban így gondolom, de célzásnak sem rossz
Viszont az előző kollégát vissza térítettem
Dátum: 2011.06.05. 14:38:33
Megy az manuálisan is
uff....
uff....