Hozzászólások - Lanmandragoran
Dátum: 2011.04.14. 13:57:26
Minimum speciális.
Dátum: 2011.04.13. 20:55:41
Azért erről megkérdezném a szabolcsiakat, hogy ott pár éve mikor a nagy áradás volt, bizonyos területeken mekkora szerepe volt az árvízben a természetes folyamatnak, és mekkora szerepe volt hogy valaki azt hitte, majd milyen jó lesz, ha átvágják a 4-es utat...
Sőt, igazság szerint a tavalyi iszapkatasztrófa is árvíz volt lényegében, ahol emlékeim szerint máig nem tisztázott, hogy történt-e emberi mulasztás, akár a tervezéskor, akár az ellenőrzéskor.
De ugyanúgy árvíz lesz, ha egy mesterséges víztározó gátja felmondja a szolgálatot, mert valaki elfelejtett kinyitni/elzárni egy szelepet.
Szóval árvizet igenis okozhat emberi mulasztás.
Sőt, igazság szerint a tavalyi iszapkatasztrófa is árvíz volt lényegében, ahol emlékeim szerint máig nem tisztázott, hogy történt-e emberi mulasztás, akár a tervezéskor, akár az ellenőrzéskor.
De ugyanúgy árvíz lesz, ha egy mesterséges víztározó gátja felmondja a szolgálatot, mert valaki elfelejtett kinyitni/elzárni egy szelepet.
Szóval árvizet igenis okozhat emberi mulasztás.
Dátum: 2011.04.12. 17:06:19
Mivel mind a Földközi-tenger, mind a Fekete-tenger az Atlanti-óceán melléktengere, az ötlettel semmi gond nincs, hisz fizikailag ugyanarról a víztömegről beszélünk, vagyis a felsorolt folyók egységesen az Atlanti óceánba ömlenek a Volga kivételével, hisz az a Kaszpi-tóba ömlik
Dátum: 2011.04.12. 15:16:38
Jogos, a lélekszívás lett "ahogy megbeszéltük" hivatkozással kilőve
Dátum: 2011.04.12. 13:35:00
Miklós írta valahol útközben.
Dátum: 2011.04.11. 21:32:35
Az okoskodás jó, a kérdező volt a hülye
Dátum: 2011.04.11. 18:13:24
Nem hiszem. Bár PSZÁF konkrétan lehet hogy még nem szerepel, a mi minek a rövidítése típusból viszont van bőven, tipikus sablonkérdés, ami 90% hogy már csak a típus miatt is szerepelt értékelést kap, a maradék 10% az amikor a válaszokat nem sikerül kellő színvonalúra megalkotni, és akkor az értékelés is szigorúbb.
(ha jól olvastam, ez történt veled is legutóbb)
(ha jól olvastam, ez történt veled is legutóbb)
Dátum: 2011.04.11. 16:56:49
Idézet: Poostmaster - 2011.04.11. 11:25:42
Igazság szerint a kérdés helyes. Úgy speciális ahogy van, de helyes. Ugyanis a whiskey elnevezést mint olyat hivatalosan az ír, és amerikai whiskyre használják, és pont azért vezették be ezt a nevet, mert volt egy időszak a XIX. században, amikor a hagyományos skót whisky sokkal gyengébb minőségű volt, és ezzel különböztették meg az ír és amerikai prémium márkákat. Így mivel a kérdésben whiskey szerepel, a válaszok közt pedig Johnny(sic!) (helyesen amúgy Johnnie) az egyetlen skót whisky, vagyis ilyen keresztnevű whiskey nincs.
Milyen "keresztnevű" whiskey nincs?
Jim
Michael
Johnny
Jack
Ebbe most jól belerántott. Mind létezik.
http://www.luxist.com/2011/02/16/michael-collins-irish-whiskey-debuts-10-year- old-single-malt/
Jim
Michael
Johnny
Jack
Ebbe most jól belerántott. Mind létezik.
http://www.luxist.com/2011/02/16/michael-collins-irish-whiskey-debuts-10-year- old-single-malt/
Igazság szerint a kérdés helyes. Úgy speciális ahogy van, de helyes. Ugyanis a whiskey elnevezést mint olyat hivatalosan az ír, és amerikai whiskyre használják, és pont azért vezették be ezt a nevet, mert volt egy időszak a XIX. században, amikor a hagyományos skót whisky sokkal gyengébb minőségű volt, és ezzel különböztették meg az ír és amerikai prémium márkákat. Így mivel a kérdésben whiskey szerepel, a válaszok közt pedig Johnny(sic!) (helyesen amúgy Johnnie) az egyetlen skót whisky, vagyis ilyen keresztnevű whiskey nincs.
Dátum: 2011.04.07. 19:35:42
Malajziai Nagydíj, Kuala Lumpur
Futam végeredménye:
1. Vettel
2. Webber
3. Hamilton
Leggyorsabb kör: Alonso
Edzéselső: Vettel
Legtöbb pontot szerző csapat: RedBull
Fun tipp (+1 pontért):
Hány versenyző fog legalább 3-szor kimenni a boxba bármilyen okból?
4
Futam végeredménye:
1. Vettel
2. Webber
3. Hamilton
Leggyorsabb kör: Alonso
Edzéselső: Vettel
Legtöbb pontot szerző csapat: RedBull
Fun tipp (+1 pontért):
Hány versenyző fog legalább 3-szor kimenni a boxba bármilyen okból?
4
Dátum: 2011.04.07. 17:50:37
Legalább eggyel többet mint ahányadik ez lenne neked
Dátum: 2011.04.06. 10:50:56
A matek rég nem erősségem, de mintha azok a síkidomok lennének szabályosak, amelyek köré kör rajzolható úgy, hogy minden csúcsuk a kör húrján legyen.
Viszont tudtommal az egyenlő szárú háromszög is szabályos síkidomnak minősül.
Viszont tudtommal az egyenlő szárú háromszög is szabályos síkidomnak minősül.
Dátum: 2011.04.05. 21:29:51
Én se, de nem szégyelltem utánanézni, mikor megkaptam a kérdést.
(Bár az első reakcióm nekem is Móra volt )
(Bár az első reakcióm nekem is Móra volt )
Dátum: 2011.04.05. 21:09:09
Lesz? Mikor lesz? És ha nem lesz? És ha mégis több lesz? És ha már van?
Úgy rossz a kérdésfeltevés, ahogy van, ezen már csak ront a választott téma...
Úgy rossz a kérdésfeltevés, ahogy van, ezen már csak ront a választott téma...
Dátum: 2011.04.05. 20:52:11
Akkor jöhet egy kis irodalomóra ezek szerint?
A mora az időmértékes verselés hosszmértéke, egy rövid szótag egy mora, egy hosszú szótag kettő.
A mora az időmértékes verselés hosszmértéke, egy rövid szótag egy mora, egy hosszú szótag kettő.
Dátum: 2011.03.29. 23:12:33
Tök mindegy, aki veri a tam-tamot, úgyis mindig azt hiszi hogy jogosan teszi, mi meg úgyis jól leoltjuk.
egyébként nyilván a pontos kérdés ismerete nélkül ez esetben sem szeretnék konkrét állást foglalni, csupán a beidézett tények alapján védtem meg ifjúkorom egy kedvenc, nagy kultusznak örvendő képregényét
egyébként nyilván a pontos kérdés ismerete nélkül ez esetben sem szeretnék konkrét állást foglalni, csupán a beidézett tények alapján védtem meg ifjúkorom egy kedvenc, nagy kultusznak örvendő képregényét
Dátum: 2011.03.29. 17:11:01
Idézet: SuperEgo23 - 2011.03.29. 12:49:02
pl : tudtátok, hogy Peter Parker nagynénjének a szomszédjában lakó kislányt Mary ... valakinek hívják? hm... köszönöm...... ez egy abszolúte degenerált kérdés amit nem vártam volna az olimpián.....
Melyik része a degenerált? Peter Parker=Pókember, vagyis egy világszerte ismert képregény/rajzfilm/többrészes mozifilm a kérdés alapja, az a szomszédban lakó kislány pedig a komplett történet első számú mellékszereplője, Pókember szerelme: Mary Jane Watson.
pl : tudtátok, hogy Peter Parker nagynénjének a szomszédjában lakó kislányt Mary ... valakinek hívják? hm... köszönöm...... ez egy abszolúte degenerált kérdés amit nem vártam volna az olimpián.....
Melyik része a degenerált? Peter Parker=Pókember, vagyis egy világszerte ismert képregény/rajzfilm/többrészes mozifilm a kérdés alapja, az a szomszédban lakó kislány pedig a komplett történet első számú mellékszereplője, Pókember szerelme: Mary Jane Watson.
Dátum: 2011.03.29. 13:52:38
Szépnek éppen nem túl szép, de az admin ha be akarja engedni a kérdést, úgyis kijavítja.
Dátum: 2011.03.29. 13:29:38
Tapasztalatom szerint az Amazonas szó mazo tagja a tiltott, emiatt nem megy át.
Dátum: 2011.03.28. 22:45:40
Hoppá, hoppá, akkor meg két helyes válasz is van, ismét egy indok a kérdés ellen!
Dátum: 2011.03.28. 22:36:43
Eleve ott sántít, hogy olyan hogy B vitamin nincs. Van az úgynevezett B-vitamincsoport, amely vagy 10 féle módosulatból áll, és amelyeknek mindnek más a hatása. Innentől bukta a kérdés, mert nincs egyértelmű helyes válasz adva rá, az már csak a bónusz, hogy az Epidemiológiai Intézet szerint egyáltalán nincs rá helyes válasz.
Ja, és ha nagy mennyiségben van a szervezetemben tömény, akkor engem egyáltalán nem szoktak csípni a szúnyogok, ez már párszor le lett tesztelve. Akkor az alkohol is szúnyogriasztó?
Ja, és ha nagy mennyiségben van a szervezetemben tömény, akkor engem egyáltalán nem szoktak csípni a szúnyogok, ez már párszor le lett tesztelve. Akkor az alkohol is szúnyogriasztó?